Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakselasagne/

Lakselasagne med spinat

Skøn lakselasagne med spinat er en herlig ret, som måske er en lidt utraditionel lasagne, men den er så lækkert smovset, fyldt med god smag og et kæmpe hit hos mine børn.

En rigtig dejlig ret, men jeg var lidt spændt på hvad Johan og Julie ville sige til spinaten. Før jeg blev mor, troede jeg at der var en eller anden uskreven regel om at børn ikke var vilde med spinat, og at det var noget man skulle lære at holde af … Både Johan og Julie spiser rub og stub det hele og synes godt om det.

Hermed en varm anbefaling til lakselasagne – den er vildt lækker!

PT60M

Lakselasagne med spinat

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 500 g spinat, frosne
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 175 g mascarpone
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk oregano, tørret
  • 500 g laks
  • 10 lasagneplader
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie
  • 75 g parmesan, groftrevet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg på en pande med olivenolie, til de er klare og bløde. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem, til spinaten er tøet helt op. Tilsæt muskatnød, salt, peber samt mascarpone.

Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en anden gryde. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og smag til med salt og peber. Kog op og lad det simre i et par minutter.

Fjern skindet på laksen og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm stykker.

Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg skiftevis et lag spinat, et lag tomatsauce, laks og pastaplader og fortsæt, til begge saucer og laksen er brugt. Afslut med friskrevet parmesan.

Bag lasagnen i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til pastaen er mør, men stadig har lidt bid