Lakselasagne med spinat


Skøn lakselasagne med spinat er en herlig ret, som måske er en lidt utraditionel lasagne, men den er så lækkert smovset, fyldt med god smag og et kæmpe hit hos mine børn.
En rigtig dejlig ret, men jeg var lidt spændt på hvad Johan og Julie ville sige til spinaten. Før jeg blev mor, troede jeg at der var en eller anden uskreven regel om at børn ikke var vilde med spinat, og at det var noget man skulle lære at holde af … Både Johan og Julie spiser rub og stub det hele og synes godt om det.
Hermed en varm anbefaling til lakselasagne – den er vildt lækker!
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakselasagne med spinat
- 2 løg, finthakkede
- 500 g frossen spinat
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 175 g mascarpone
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 tsk tørret oregano
- 500 g laks
- 10 lasagneplader
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg på en pande med olivenolie, til løgene er bløde.
Tilsæt den frosne spinat og varm igennem, til spinaten er tøet helt op. Tilsæt muskatnød, salt, peber samt mascarpone og rør det godt sammen. Smag til.
Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en anden gryde. Tilsæt hakkede tomater, fløde, oregano og smag til med salt og peber. Kog op og lad det simre i et par minutter.
Fjern skindet på laksen og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm stykker.
Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg skiftevis et lag spinat, et lag tomatsauce, laks og pastaplader og fortsæt, til begge saucer og laksen er brugt.
Bag lasagnen i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til pastaen er mør, men stadig har lidt bid.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har du et forslag til, hvad man kan servere til lasagnen i form af salat/ grøntsager?
Tak for rigtig god opskrift.
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen. jeg har samlet en række gode forslag med gode salater der passer til alt – de vil alle passe godt til denne ret.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej med dig,
Jeg prøvede opskriften af igår. Men jeg må indrømme, jeg savnede lidt mere smag. Jeg er vant til lidt mere krydret mad, om man vil. Mon du kan foreslå en måde, man kan pifte smagen lidt op? Måske mere muskatnød or sort peber (selvom jeg brugte mere af begge end du angav)? Eller en knivspids chilli i tomatsovsen? Ellers blev den god og vamset som du beskriver den. Helt sikkert noget jeg vil lave igen.
Hej Lea
Tak for din søde hilsen, og det er bestemt smag og behag, hvor krydret maden skal være. Netop i denne ret, vil jeg gerne have den milde smag fra laksen med den cremede spinat i centrum, så jeg holder krydderierne helt enkle.
Mængden af friskkærnet peber står frit og er ikke angivet, netop fordi der kan være stor forskel på styrken i peberkorn – og igen, smag og behag :) Jeg vil anbefale lidt ekstra peber, og måske lidt ekstra salt og muskatnød. Chili synes jeg vil overdøve laksen, men du må endelig justere til som du synes vil passe bedst til dig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vil lave lasagnen i morgen. Undrer mig over, at du bruger frossen spinat. Bliver retten ikke meget flydende, når man putter frossen spinat i?
Vh Kirsten
Hej,
Jeg brugte frossen spinat men kom til at tø den op ved lav blus i en gryde fordi jeg glemte opskriften. Jeg tilberedte derefter løg i olivenolie og smed den optøede og lidt varme spinat i og smed lidt ekstra frossen spinat i som jeg havde tilbage. Det fungerede ok men væskemængden kommer til at passe hvis du følger opskriften. Den bliver ikke flydende da du også skal tage forbehold for en del fordamper og så mascarponen.
Hej Kirsten
Alt overskydende vand fordamper på panden. Du kan også bruge frisk spinat på panden, begge fungere glimrende
Kh Ann-Christine