Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fish-n-chips/

Fish n´ chips med sauce tartare

Fish n´chips er en skøn engelsk favorit.

Her er de serveret med ovnbagte  fritter, men man kan sagtens friturestege fritterne også, hvis man har lyst til det.

Mør lækker fisk omgivet af sprød lækker øldej og den lækreste sauce tartare, som er på top 3 over min søns yndlingsspise i øjelikket. Første gang han smagte den sauce, blev han så glad, at han grinede højt af ren lykkefølelse over hvor godt det smagte.

Prøv også: min opskrift på fiskefrikadeller >>

PT45M

Fish n´Chips

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Fritter
  • 4 bagekartoffel
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • fisk
  • 2 torskefilet, eller kuller
  • 250 ml øl
  • 200 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk hvedemel, til at sigte over fisken
  • 1 liter fritureolie
  • Sauce Tartare
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %, eller 38 %
  • 2 spsk kapers, finthakkede
  • 4 cornichoner, finthakkede
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 1 dl krydderurter, finthakkede, fx. purløg, persille og dild
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauce tartare
Begynd med saucen. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål og smag til med citron, salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep. Lad den trække på køl til servering.

Kartofler
Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove aflange fritter. Vend kartoffelfritterne med 4 spsk olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Fisk
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i, til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid. Skær fisken i passende stykker og dup fiskestykkerne helt tørre med køkkenrulle.

Varm en gryde med olie op. Olien har den perfekte temperatur på omkring 175 grader, når den småsyder, når man forsigtigt stikker fx enden af en trægrydeske i olien.

Sigt lidt hvedemel over fiskene og dyp derefter fiskestykkerne i øldej. Sænk  forsigtigt to stykker fisk ad gangen i den varme olie  og steg til de er gyldne og sprøde.

Tag fisken op med en hulske, lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.