Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paella/ Aftensmad Buffet, Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Sommer, Spansk mad, Vinter

Paella med rejer og chorizo

Her får du min opskrift på paella med rejer og chorizo, som smager skønt og er fyldt med god smag og lækre råvarer.

Paella er en spansk risret, som varieres på et utal af måder og med stor passion! Der er mange meninger om hvad en ægte spansk paella er. Alt efter hvor i landet man kommer fra, hvilken traditioner der har været i den enkelte familie og ikke mindst hvad man har spist og nydt på dejlige ferier i det spanske. Ens personlige favorit forbinder man nok hver især med den ’ægte paella’. Her er min opskrift, som er med skaldyr og chorizo.

Prøv også: melon med skinke, en god tapas til forret >>

PT60MPT60M4

Paella med rejer og chorizo

Tid i alt60 min.
Arbejdstid60 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g muslinger, fx blåmuslinger
  • 1 løg, finthakket
  • 50 g chorizo, skåret i små tern
  • 300 g risotto ris
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 stængler bladselleri, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g rejer, med og uden skal
  • 50 g friske ærter, evt. frosne ærter
  • 8 kammuslinger
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skrub muslingerne og tjek at skallerne er lukkede. De åbne skaller kan du banke blidt mod køkkenbordet, hvis de ikke lukker sig, så skal de kasseres. Sæt de rengjorte muslinger til side.

Sauter løg og chorizo på en stor pande med olivenolie, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt ris, safran, paprika og hvidvin og rør det godt igennem, mens risene absorberer væden fra hvidvinen.

Tilsæt grøntsagsboullion, hvidløg, bladselleri, peberfrugt, hakkede tomater og tomatpuré og lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

Tjek om risene er ved at være møre – de skal ikke være helt klar endnu, men omkring 5 minutter fra færdigtilberedt – og kom ærter, rejer samt muslinger på panden. Sæt låg på og lad muslingerne åbne sig i den varme ret. Det tager cirka 5 minutter.

Rist kammuslingerne på en varm pande i olivenolie og krydr dem med salt og peber.

Anret din paella med ristede kammuslinger. Smag til med salt, peber og drys med finthakket persille og fintrevet citronskal inden servering.