Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskelasagne/

Grillet Fiskelasagne

Den her fiskelasagne er en skøn måde at få spist en masse god fisk – og mine børn er ret vild med retten også.

Man kan faktisk også fryse fx en lasagne i fadet, og så tage den direkte fra fryseren og sætte den på grill eller i ovnen.

PT60M

Fiskelasagne

Tid i alt60 min.
Arbejdstid40 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Fisk
  • 250 g torsk
  • 250 g laks
  • 75 g rejer
  • Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk oregano, eller 1 tsk tørret
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Spinatfyld
  • 500 g spinat, frosne
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella, eller anden mild friskrevet ost
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • Derudover
  • 9 lasagneplader
  • 25 g rasp
  • 30 g parmesan, groftrevet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Sauter løget i en sauterpande i olie, tilsæt hvidløg, tomat på dåse og lad simre til den bliver lækker og cremet. Tilsæt til sidst oregano og smag til med salt og peber.

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er klare og bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op, hvis der er overskydende væde, så hældes det fra. Tilsæt nu basilikum, samt friskrevet muskatnød, salt, peber og til sidst fløde.

Mornaysauce
Smelt smørret og pisk mel i. Derefter pisket mælk i lidt efter lidt og saucen koges op under omrøring. Tilsæt ost og fortsæt med at piske til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml fiskelasagnen
Smør et ildfast fad, læg mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce og drys evt. med lidt revet ost og en smule rasp.

Lasagnen bages i ovn eller på grill i 30 minutter ved 200 grader

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften >>