Fiskelasagne
Denne fiskelasagne er en skøn måde at få spist en masse god fisk – og mine børn er vilde med retten, som bliver dejligt smovset og er fyldt med god smag.
Jeg bruger torsk og laks, samt rejer i denne fiskelasagne, men du kan også bruge andre varianter af fisk alt efter smag og hvad der lige er hos fiskehandleren den dag.
Spinatfyldet, tomatsaucen og mornaysaucen er uimodståeligt lækkert i så godt selskab med fisk og lasagneplader.
Prøv også: min opskrift på rødspætter med persillesauce >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskelasagne
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 500 g frossen spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 125 g frisk mozzarella
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- Derudover
- 250 g laks, skåret i grove tern
- 250 g torskefilet, skåret i grove tern
- 75 g rejer
- 9 lasagneplader
- 25 g rasp
- 30 g parmesan, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Sauter løget i en sauterpande i olie, til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, oregano, hakkede tomater og lad saucen simre svagt uden låg, mens du laver spinatfyldet og mornaysauce. Smag til med salt og peber.
Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op.Tilsæt piskefløde, basilikum, samt friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk i lidt efter lidt, mens saucen varmes op til kogepunktet.
Kom ost i og rør rundt til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml fiskelasagnen
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce og drys med lidt revet ost og en smule rasp.
Bag fiskelasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til lasagnepladerne er møre.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Denne opskrift har længe talt til mig, og nu skal det være.
Den frosne spinat du anvender, er det helbladet eller knoldspinat ?
Tusind tak for nogle fantastiske opskrifter
Mange hilsner
Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, jeg håber du vil synes godt om den.
Til denne opskrift bruger jeg oftest helbladet spinat, men hakket fungere også fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med at lave den klar dagen før og først bage den den efterfølgende dag? Eller er det for risikabelt når det er fisk og skaldyr? Mange hilsner Marianne
Hej Marianne
Jeg vil ikke anbefale det, da jeg tror den bliver vandet og lidt kedelig af det – men jeg har ikke testet det.
I stedet ville jeg gøre alle delelementerne klar og opbevarer hver for sig, tomatsauce, spinatfyld og mornaysauce, så er retten nem og hurtig at samle inden bagning.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for hurtigt svar og dejlige opskrifter :)
kh Marianne
Hej
Kan den laves dagen før ???
Vh. Rita
Fisken er lækrest og saftigst når den er serveres helt friskbagt, men den smager også dejligt dagen efter :)
Kh Ann-Christine