Stegt rødspætte med persillesauce
Stegt rødspætte med persillesauce og nye danske kartofler er virkelig så lækkert og skøn sommermad at servere for familien.
De lækre hele rødspætter smager vidunderligt, og det er lidt hyggelig nippemad at sidde og pille det saftige kød fra fisken. Hvis man gerne vil undgå ben i fisken, kan man naturligvis også godt lave retten med rødspættefilet i stedet. En rødspættefilet skal stege lidt kortere tid, men ellers er opskriften det samme og begge smager dejligt
Det er helt enkelt og lækkert.
Prøv også: min opskrift på stjerneskud >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt rødspætte med persillesauce
- Smørstegt rødspætte
- 4 hel rødspætte
- 1 æg, sammenpisket
- 2 dl rugmel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Persillesovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 0,50 øko citron, saft og skal herfra
- 2 håndfulde persille, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, kogte
- vand til at koge kartoflerne i
- 1 spsk salt, til at koge kartoflerne i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Stegt Rødspætte
Skyl og rens rødspætterne grundigt og dub dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rugmel blandet med salt og peber. Lad dem hvile i 10 minutter, så paneringen sætter sig.
Smelt smør og olie på en pande og steg rødspætterne gyldne ved middel varme i 7-8 minutter på hver side. Vent gerne med at vende dem til de er helt færdigstegt på den ene side, hvorefter de kan stege færdig på den anden side.
Kartoflerne
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand, kog op og kog derefter i 15-20 minutter, eller til de er møre alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra gryden og gem lidt af kartoffelvandet til saucen.
Persillesovs
Smelt smør i en lille kasserolle og piske hvedemel i til en melbolle. Pisk derefter mælk og kartoffelvand i lidt ad gangen til saucen har en god konsistens.
Kog persillesaucen igennem et par minutter under omrøring og smag den derefter til med citronsaft, fintrevet citronskal, masser af persille, salt og peber.
Servering
Server de friskstegte rødspætter med kartofler, persillesauce og et drys persille.
Åh, det holder jeg meget af – dog spiser jeg det altid ude, men aldrig hjemme. Det ku’ være jeg skulle prøve.
Hej Ann-Christine.
Uhm, det ser lækkert ud. Jeg faldt lige over din første bog på biblioteket forleden dag og lånte den med hjem igen igen. Der er sket meget siden du udgav den bog. Pt glæder jeg mig til din julebog, har dog ikke fået bestilt den endnu.
Kh Lis
Hej Lis,
Hvor hyggeligt! Ja, der er virkelig sket meget siden dengang, det er sjovt at tænke tilbage på og sikke en rejse det har været :)
Håber du nyder det skønne sommervejr
Kh Ann-Christine
Dette er virkelig den bedste opskrift på panering jeg har prøvet:) blev en succes her til aften tak!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine