Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproed-krydret-kylling/

Sprød krydret kylling med aji verde og aji amarillo

Virkelig nem og velsmagende sprød, krydret kylling, som her er serveret med aji verde og aji amarillo – grøn og gul chilidip ala Peru.

Vi spiste den skønne ret efter Danmarks første VM-landskamp mod Peru, da det er lidt sjovt at gå på opdagelse i alverdens køkkener efterhånden som det danske landshold bevæger sig mod VM-finalen … (det gælder jo om at tro på det!)

De krydrede dips kan fint laves nogle timer i forvejen, kyllingen marinerede vi aftenen før, og derudover spiste vi råstegte kartofler, skåret som fritter og sidst men ikke mindst grøn salat som tilbehør.

PT3H+

Krydret kylling med Aji Verde og Aji Amarillo

4 pers.    3 timer +
4 pers.
Ingredienser
  • Sprød krydret kylling
  • 4 store kyllingelår
  • 2 spsk. sød paprika
  • 2 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. koriander, stødt
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. limesaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Aji Verde (grøn chilidip)
  • 4 jalapenos, uden frø og indvendig hinde
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 zittauer løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g feta
  • 1 spsk. limesaft, friskpresset
  • ½ dl. olivenolie
  • Evt. salt og friskkværnet peber
  • Aji Amarillo (gul chilidip)
  • 2 gule chilier, uden kerner og hinde eller 2 spsk. gul sriracha chilisauce, kan købes hos asiatiske købmænd
  • 1 zittauer løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. limesaft, friskpresset
  • 50 g feta
  • ½ dl. olivenolie
  • Evt. salt og friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
3 timer +
Fremgangsmåde

Kylling
Bland alle krydderierne og kom dem i en pose sammen med kyllingestykkerne. Vend det godt sammen, så kyllingekødet er godt dækket. Lad det hvile på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.

Grill kyllingen ved indirekte varme ved lav temperaturer på grillen (ca. 160-170 grader) eller kom den i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 40 minutter. Hvorefter temperaturen skrues op til 230 grader til skindet er sprødt.

Aji Verde og Aji Amarillo
Kom alle ingredienserne (start evt med halvdelen af chilierne og undlad salt til at starte med) i en foodprocessor eller blender og kør til det er en glat cremet dip. Tilsæt ekstra olie, chili og salt efter behov og smag.