Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sproed-krydret-kylling/

Krydret kylling med grøn chilidip

Lækker og smovset krydret kylling med grøn chilidip, som er skøn at servere til fx et mexicansk måltid med majskolber, kartoffelbåde eller en dejlig salat med avocado og majs.

Kyllingen er saftigt og har den skønneste krydrede smag, som passer helt perfekt til den cremede grønne chilidip, som jeg laver med feta, syltede jalapenos og koriander. Den dressing smager så skønt og kan også serveres til andre retter, som fx grillspyd og brød.

Prøv også: min opskrift på tex mex majskolber >>

PT3H

Krydret kylling med grøn chilidip

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingebryst med skind
  • Marinade til kylling
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 lime, 2 spsk limesaft
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Grøn chilidip
  • 30 g jalapenos, syltede
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g feta
  • 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime, i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kylling
Bland alle ingredienserne til marinade og vend kyllingestykkerne godt i marinaden.

Kom i en beholder med låg og stil i køleskabet i minimum 2 timer og gerne natten over.

Fordel kyllingen i eb bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 40-45 minutter til kyllingen er gennemstegt.

Grøn chilidip
Kom alle ingredienserne, undtagen salt og peber, i en foodprocessor og kør til det er en glat cremet dip.

Smag godt til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.