Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-i-karry/

Boller i Karry

Boller i karry er et hit i mange børnefamilier og det er efterhånden også blevet en skøn livret i vores familie.

En nem og enkel hverdagsret, hvor magien efter min mening ligger i alle de skønne toppings. Jeg fylder gerne på med kokos, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille – det smager vidunderligt.

Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry – smag dig frem og kom mere eller mindre i, afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken.

Prøv også: min bedste opskrift på forloren hare >>

PT35M

Boller i karry

Tid i alt35 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Kødboller
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 løg, finthakket
  • 0,50 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn, finvalset
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Karrysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk karry, medium
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 4 dl basmati ris
  • 1 æble, skåret i tern
  • 1 mango, skåret i tern
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Ris
Kog risene efter anvisning på emballagen

Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og tilbered saucen, mens farsen hviler.

Karrysauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, koriander og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Pisk langsomt mælk i, til opbagningen har en ensartet konsistens.

Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon, til saucen har den rette tykkelse. Smag saucen til med salt og peber – og evt. mere karry.

Form kødbollerne til ca. 14-15 boller. Kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes og giver god smag til saucen. Lad sauce og kødboller simre med låg på i ca. 15 minutter, til de er klar til servering.

Til servering
Boller i karry serveres traditionelt blot med ris, men det er også virkelig lækkert med et drys æbler og mango i tern og lidt finthakket persille.