Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-i-karry/

Boller i Karry

Boller i karry er et hit i mange børnefamilier – en rigtig skøn livret. Og det er det efterhånden også blevet i vores familie. Selve retten er ret enkel og meget nem og helt magien ligger efter min mening i alle de skønne toppings. Det bliver jo nærmest helt som et ristaffel – og det smager vidunderligt.
Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry – smag dig endelig frem og kom mere eller mindre i alt afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken

PT30M

Boller i karry

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kødbollerne
Alle ingredienserne røres sammen i en skål med en håndmikser. Form kødbollerne til ca 14-15 boller.

Karrysaucen
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Langsomt piskes mælk i til der ikke længere er klumper i mel. Kog saucen op og tilsæt grøntsagsboullion til saucen har den rette konsistens.
Man kan tilføje mere mel til saucen hvis den bliver for tynd, eller hvis man synes der er for lidt sauce. Jeg bruger en sigte, og sigter mel i, mens jeg pisker – så kommer der nemlig ingen klumper.
Når saucen har den rette konsistens, smages den til med salt og peber – og evt mere karry.

Kødbollerne kommes direkte i saucen, så står de der og småkoger med låg på i et kvarters tid.

Saucen tager smag fra kødbollerne og kødbollerne tager smag fra sauce – sammen bliver det helt perfekt og smager rigtig lækkert!

Tilbehør
Når vi servere boller i karry, så sætter vi en skål med dampende varm ris, en skål med boller i karry og så en masse små skåle med tilbehøret på bordet – det er et stort hit når man så selv kan anrette og pynte sin tallerken med alle favoritterne

PS
Når det gælder karry, så er det jo et blandingskrydderi, hvor der er kæmpe forskel på de forskellige blandinger og man kan evt selv blande sig frem til sin favorit, alt efter hvor stærk og mild den skal være

▲ Til toppen Læs mere om cookies her og om hvilken information, der deles med tredjepart.