Boller i Karry


Boller i karry er et hit i mange børnefamilier og det er efterhånden også blevet en skøn livret i vores familie.
En nem og enkel hverdagsret, hvor magien efter min mening ligger i alle de skønne toppings. Jeg fylder gerne på med kokos, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille – det smager vidunderligt.
Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry. Smag dig frem og kom mere eller mindre i, afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken.
Prøv også: min bedste opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller i karry
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 løg, finthakket
- 0,50 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Karrysauce
- 2 spsk smør
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 4 dl basmati ris
- 1 æble, skåret i tern
- 1 mango, skåret i tern
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Ris
Kog risene efter anvisning på emballagen
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og tilbered saucen, mens farsen hviler.
Karrysauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, koriander og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Pisk langsomt mælk i, til opbagningen har en ensartet konsistens.
Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon, til saucen har den rette tykkelse. Smag saucen til med salt og peber – og evt. mere karry.
Form kødbollerne til ca. 14-15 boller. Kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes og giver god smag til saucen. Lad sauce og kødboller simre med låg på i ca. 15 minutter, til de er klar til servering.
Til servering
Boller i karry serveres traditionelt blot med ris, men det er også virkelig lækkert med et drys æbler og mango i tern og lidt finthakket persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Verdens bedste (og nemmeste) karrysovs.
Skifter så lige kødbollerne ud med kylling gulerod porre og broccoli. Og kommer lige nellike og spidskommen i kogevandet til risen
Tak for endnu en kanonopskrift
Hej Hanne
Mange tusind tak for din søde hilsen, og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Jeg har lavet en boller i karry sauce udfra en anden opskrift som indeholdt 1 fintrevet æble som skulle svitses 1 minut med karry. Selvom jeg har fulgt opskriften nøje står jeg med en ubrugelig sovs dvs den smager decideret af æble og mel. Intet smag af karry. Jeg ville derfor spørge om der er noget jeg kan gøre for at redde den. Jeg har endnu lidt vand fra kødbollerne i rest og har ikke tilføjet kødbollerne endnu.
Kære Sara
Det er vanskeligt for mig at rådgive om andres opskrifter, det gør jeg helst ikke :)
Men mon ikke du kan riste ekstra karry på en tør pande og derefter koge op med blot en anelse vand fra kødbollerne og smage din sauce til med.
Hvis en sauce smager af mel, så kog den godt igennem under omrøring, det fjerner melsmagen.
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift. Jeg brugte porre i stedet for løg og friske koriander i stedet for persille. Så jeg blendede porretoppe og stilkene fra de friske koriander og rørte med i farsen. Giver en rigtig god smag i kødbollerne og så er det mega tilfredsstillende at bruge alle resterne 🤓
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine