Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-i-karry/

Boller i Karry

Boller i karry er et hit i mange børnefamilier og det er efterhånden også blevet en skøn livret i vores familie.

En nem og enkel hverdagsret, hvor magien efter min mening ligger i alle de skønne toppings. Jeg fylder gerne på med kokos, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille osv. Det bliver helt som et ristaffel – og det smager vidunderligt.

Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry – smag dig endelig frem og kom mere eller mindre i alt afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken.

Prøv også: min bedste opskrift på forloren hare >>

PT35M

Boller i karry

4 pers.     35 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
35 min.
Fremgangsmåde

Kødbollerne
Alle ingredienserne røres sammen i en skål med en håndmikser. Form cirka 14-16 kødboller.

Karrysaucen
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry og spidskommen, drys mel i og pisk det sammen.

Pisk mælk i lidt efter lidt til der ikke længere er klumper i melen. Kog saucen op og tilsæt grøntsagsboullion, til saucen har den rette konsistens. Smag til med salt og peber.

De rå kødboller kommes direkte i saucen, hvor de simrekoger og tilberedes under låg i cirka et kvarters tid.

Saucen tager smag fra kødbollerne og kødbollerne tager smag fra sauce – sammen bliver det helt perfekt og smager rigtig lækkert!

Tilbehør
Boller i karry serveres traditionelt med ris.

Derudover er det virkelig lækkert med æbler i tern, bananskiver, kokosmel, mango i tern, krydderurter, grøn salat,