Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gryderet-med-kylling/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Gryderet med kylling

Gryderet med kylling og grøntsager er nemt og lækkert og denne opskrift har jeg kommet ekstra mange grøntsager i, krydret chorizo og skønne krydderier.

Det smager så godt og er lækkert med ris, eller med bagt blomkål og fintsnittet spidskål

Jeg laver altid gerne en stor portion af denne ret, så der er mad til to dage – og så spiser vi resterne i tortillawraps med guacamole, fintsnittet spidskål, lidt finthakket chili og en lækker cheddarost. Så nemt og lækkert og en skøn måde at slippe nemt omkring at skulle i køkkenet på anden dagen.

Prøv også: min opskrift på hønsekødssuppe >>

Gryderet med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT30M6
Ingredienser
  • 200 g champignon, renset og skåret i kvarte
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 50 g chorizo, i små tern
  • 1 squash, i små tern
  • 1 aubergine, i små tern
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom olie i en stor sauterpande og varm op ved middelvarme. Kom smør på panden og lad det bruse af. Rist champignon ved høj varme til de har en flot stegeskorpe og sæt dem derefter tilside på en tallerken.

Tilsæt løg, hvidløg, chorizo og soltørrede tomater i olie på samme sauterpande og sauter til løgene er klare og bløde.  Tilsæt squash og aubergine og rist til grøntsagerne  er lækre og møre.

Kom paprika, røget paprika, oregano, timian, spidskommen, grøntsagsboullion og hakkede tomater på panden og lad det koge op.

Kom de hele rå kyllingefiletter på panden, sammen med de ristede champignon og dæk dem med grøntsagerne. Læg låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til kyllingekødet er perfekt mørt.

Tag kyllingefiletterne op af gryden og riv kødet fra hinanden med to gafler eller skær det i små tern.

Kom kødet tilbage i gryden og smag retten godt til med salt, peber og piskefløde.

Til servering
Server med kogte ris og et drys persille