Gryderet med kylling
Gryderet med kylling og grøntsager er nemt og lækkert og denne opskrift har jeg kommet ekstra mange grøntsager i, krydret chorizo og skønne krydderier.
Det smager så godt og er lækkert med ris, eller med bagt blomkål og fintsnittet spidskål
Jeg laver altid gerne en stor portion af denne ret, så der er mad til to dage – og så spiser vi resterne i tortillawraps med guacamole, fintsnittet spidskål, lidt finthakket chili og en lækker cheddarost. Så nemt og lækkert og en skøn måde at slippe nemt omkring at skulle i køkkenet på anden dagen.
Prøv også: min opskrift på hønsekødssuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gryderet med kylling
- 200 g champignon, renset og skåret i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 50 g chorizo, i små tern
- 1 squash, i små tern
- 1 aubergine, i små tern
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 400 g kyllingefilet
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom olie i en stor sauterpande og varm op ved middelvarme. Kom smør på panden og lad det bruse af. Rist champignon ved høj varme til de har en flot stegeskorpe og sæt dem derefter tilside på en tallerken.
Tilsæt løg, hvidløg, chorizo og soltørrede tomater i olie på samme sauterpande og sauter til løgene er bløde. Tilsæt squash og aubergine og rist til grøntsagerne er lækre og møre.
Kom paprika, røget paprika, oregano, timian, spidskommen, grøntsagsboullion og hakkede tomater på panden og lad det koge op.
Kom de hele rå kyllingefiletter på panden, sammen med de ristede champignon og dæk dem med grøntsagerne. Læg låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til kyllingekødet er perfekt mørt.
Tag kyllingefiletterne op af gryden og riv kødet fra hinanden med to gafler eller skær det i små tern.
Kom kødet tilbage i gryden og smag retten godt til med salt, peber og piskefløde.
Til servering
Server med kogte ris og et drys persille
Hej,
Kan jeg lave retten uden champignon? Og skal jeg i så fald erstatte det med noget andet, eller bare udelade det?
Mvh Julie.
I denne ret vil jeg blot vælge at undlade champignon :)
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Det ser så lækkert ud! Jeg ville høre, om du har et bud på ca. antal kcal og makroværdier pr portion?
KH,
Josefine
Hej!
Jeg tænkte på, om kyllingerne skal sauteres sammen med løgene helt fra starten, hvis man skærer dem i tern? Og i så fald hvor lang tid skal det så stå og simre? :)
Mvh katja
Hej ?
Tak for dine altid gode og spændende opskrifter…?
Vil lave denne ret til mine kollegaer, og havde tænkt på dit forlag om tortillawraps, men kan jeg serverer en salat til? Og har du evt et forslag til det?
På forhånd tak ?
Skræller du squash eller skærer du den bare i tern med skræl på?
Vh Malene
Jeg kommer den i med skræl :)
Denne tex mex salat er nærmest et måltid i sig selv, men er også skøn til retten her.
Lige nu vil denne lækre blodappelsinsalat også være et hit og alternativt den lækre vinterråkost med rødkål.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Super nem og dejlig aftensmad. Vi dryssede med små kapers som gav et skønt kick:-)
Den yngste opdagede (næsten) ikke han både spiste aubergine og courgette:-)
Hvor skønt! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Jeg lavede i dag din opskrift på gryderet med kylling.
Det sagte så godt :-) Jeg er en stor mad elsker og jeg bruger nærmest aldrig opskrifter ud over på bagværk, for jeg ændre alligevel for meget på dem.
Jeg elsker at man ikke behøver at pille ved dine opskrifter. Så når min mand skal lave mad, bliver det gerne dem en af dine opskrifter, for så får vi stadig lækker mad, uden at jeg skal smage til og ændre en masse. Tak for at lave opskrifter med god smag. (Selvom jeg er lidt bange for røget paprika og rosmarin, så bruger jeg det stadig, hvis det er i din opskrift, for du forstår at balancere tingene)
Det var dog den dejligste skønne hilsen at få! Tusind tak for det, det varmer meget ♡
Rigtig skøn dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jamen, det var jo super lækkert! Jeg droppede Chorizo og smed en 1 tsk chili flager i, i stedet. Det funker rigtig godt.
Så skønt at høre :)
Hej.
Lyder rigtig lækker. Jeg er ret vild med at bruge stegeso, da det både er nemt og smager fantastisk. Kunne denne mon gå i en stegeso også? Tak for nogle dejlige opskrifter?.
Kh. Malene
Det kan den sagtens, det vil være helt oplagt at tilberede den i stegeso.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Mums, det var virkelig en super lækker ret! :) Den skal klart laves mange gange i fremtiden! :)
Hvor godt! Det er jeg glad for at høre :)
Super dejlig ret med masser af smag. Næste gang vil jeg måske øge krydderierne, så den smager af lidt mere. Skal dog helt sikkert laves igen en anden gang.
Skønt at høre :)
Det er ikke sidste gang jeg laver den ret :) Jeg er dog så heldig at jeg har en masse rester til fryseren ;)
Så dejligt at høre :) Tak for din søde tilbagemelding
Kh AC
Hej,
det kan vel ikke passe der 1 dl grønstsagsboullion som der står i opskriften?
Hilsen S
Det er rigtig nok, en dl færdigblandet grøntsagsboullion (jeg bruger selv gerne herbamare, og bruger ca 1/2 tsk til en dl kogende vand)
Kh AC
Hej.
forstår jeg det rigtigt at den rå kylling skal ned i retten og simre? Har aldrig før puttet rå kylling direkte i en gryderet på denne måde.
Mvh anna
Ja, det er helt rigtigt, det fungere fint.
Kh AC
Mange tak for hurtigt svar.
Kære Ann-Christine!
Sikke en dejlig og overskuelig ret! Jeg har lavet en kæmpe portion, nok mere end jeg kan få spist de næste par dag. Vil du mene at den kan tåle at blive frosset ned? :)
Ja, det kan du sagtens gøre, det er testet herhjemme :)
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skræller du auberginen?
Nej, det gør jeg aldrig.
Den skal blot skæres i tern med skal.
Kh AC
Jeg valgte at blende sovsen da jeg her nogle kræsne børn brugte en 4% madlavningfløde 250ml og fandt ud af at den kan bruges som grund tomatsovs i meget ☺️
Skønt tip, tak for at dele :)
Jeg synes opskriften ser rigtig spændende ud, og vil prøve den af på min familie, men hvor finder jeg røget paprika? Har aldrig hørt om det før.
Jeg køber oftest vores krydderier hos ASA Spice i deres webshop. Men har også set røget paprika i SuperBrugsen, føtex og Kvickly
Rigtig god fornøjelse med retten :)
Kh AC
Super dejlig gryderet – et hit for familien og aftenens gæster, der spontant meldte deres ankomst :)
Elsker at jeg altid kan finde en opskrift der matcher mit køleskab på din side.
Vi manglede en dåse tomat, men jeg brugte en dåse kokosmælk og en halv ekstra tomatpuré og det blev rigtig lækkert.
Hvor er det dejligt at høre! – og det lyder virkelig lækkert med kokosmælk,
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften og mine opskrifter i det hele taget :)
Kh AC
Jeg benytter mig ofte af dine opskrifter og er glad for dem. Jeg har dog et problem i forhold til mange opskrifter omkring gryderetter, mange pastaretter mm. – min mand tåler ikke varme tomater, hverken friske eller fra dåse.
Hvad kan jeg erstatte disse dåsetomater med, de er jo ofte både smagsgivere og med til at jævne retten.
Jeg har prøvet med squash, men mangle lidt smag …
På forhånd tak
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Hvis du tager nogle røde peberfrugter, halvere dem, fjerner kernehuset og bager dem i ovnen til skindet bliver mørkt og løst, så kan du trække skindet af og blende frugtkødet fra perberfrugterne. Der kan evt laves en masse på en gang og så kan det fryses ned i portioner. Det er et glimrende alternativ til tomater i mange retter, hvis man ikke tåler tomaterne.
Lad mig endelig høre om det fungere for jer, hvis du prøver det af :)
Kh AC
Hej.
Retten ser rigtig lækker ud og den skal afprøves på lørdag når jeg får gæster. Vil lige høre om den er stærk i smagen med chorizo? Min lille nevø på 3 skal spise med.
Hej Trine,
jeg synes ikke den er stærk, men blot krydret – men prøv evt blot med halv mængde chorizo i første omgang :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej.
Tak for altid dejlig inspiration. Jeg skal lave denne gryderet til min datterens fødselsdag. Hvis retten skal laves i forvejen, hvor vil du så stoppe eller ville du lave den helt færdig+ strimling af kylling for så blot at varme den igen? Mvh. Tina
Hej Tina,
Jeg tror næsten at jeg ville stoppe efter 25 minutters simretid.
På dagen for servering koge den op igen og derefter strimle/trævle kyllingekødet mv.
God fornøjelse med den og tillykke med datteren
Kh AC
Kan man godt lave retten helt færdig omkring kl 15 og så lade den stå om simre indtil kl 18?
Ja, det kan du sagtens – på helt lav varme
Sikke en dejlig og velsmagende ret – den skal vi helt sikkert prøve igen.
Så dejligt at høre!
Kh AC
Hej!
Hvis man skærer kyllingen i tern med det samme, hvornår skal kyllingen så i? Og bliver simre tiden så ændret?:)
Den skal i som beskrevet og have omkring 20 minutter :)
Kh AC
Skal kyllingen RÅ ned i saucen?
Ja, den tilberedes i saucen
Kan du anbefale nogle Friske krydderurter At putte på til sidst?
Persille er altid godt :)
Hej ac
Har stadig denne lækre ret til gode, men den er allerede på næste uges madplan. Blot en opfordring: MER MAD MED AUBAGINE. De ser ALLE så delikate ud og fik i går mousaka her fra, tror næsten det er blevet livretten. Så bar forstsæt med MASSER af grøntsager og ikke mindst AUBAGINE
Så skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Du finder i øvrigt alle mine opskrifter med aubergine her og jeg lover at der nok skal komme flere til :)
Kh Ann-Christine
Hejsa. Bare for at være sikker, kommer du så kyllinge-fileterne i hele? Jeg har brystfileter på omkring 200g hver, så jeg skal bare komme dem hele ned i?
Hej.
Er tomatpasta blevet erstatte med soltørrede tomater?
Hvis jeg bruger tomatpasta, hvor meget skal der mon bruges?
Vh Malene
Ja, det giver en dybere intens tomat smag, men uden den bitterhed som man kan få med koncenteret tomatpasta. Smag endelig til som du synes det passer godt, hvis du erstatter med tomatpasta – jeg ville starte med omkring 25-30 g
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du kan frit vælge at skære dem i grove tern eller komme dem hele i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du det kan gå an med kyllinge lår og vinger, som simrer med i retten? Brysterne blev brugt forleden :)
Ja, sagtens :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej – tak for altid fantastiske opskrifter, som jeg bliver vildt inspireret af!
Kan man koge kyllingen og rive den fra hinanden dagen før og så tilsætte den sammen med de hakkede tomater, grøntsagsbouillon og tomatpure? Hvis ja, hvor længe skal det så stå at simrekoge inden man kommer salt, peber og fløde i? :-)