Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gryderet-med-kylling/

Gryderet med kylling

Gryderet med kylling er nemt og lækkert og denne opskrift har jeg kommet ekstra mange grøntsager i, krydret chorizo og skønne krydderier.

Jeg laver altid gerne en stor portion af denne ret, så der er mad til to dage – og så spiser vi resterne i tortillawraps med guacamole, fintsnittet spidskål, lidt finthakket chili og en lækker cheddarost. Så nemt og lækkert og en skøn måde at slippe nemt omkring at skulle i køkkenet på anden dagen.

Prøv også: min opskrift på den lækreste hønsekødssuppe >>

PT50M

Gryderet med kylling

Tid i alt50 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g champignon, renset og skåret i kvarte
  • 1 squash, i små tern
  • 1 aubergine, i små tern
  • 50 g chorizo, i små tern
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 3 laurbærblade
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 dl piskefløde, (kan undlades)
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i lidt olie ved middelvarme.

Når løgene er klare og bløde, tilsættes champignon, squash, aubergine og chorizo og der skrues helt op for varmen. Rør konstant i gryden til grøntsagerne er lækre og ristede, hvorefter paprika, røget paprika, oregano, timian, spidskommen og laurbærblade tilsættes.

Rør godt rundt et minuts tid, og tilsæt derefter hakkede tomater, grøntsagsbouillon, tomatpure og kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket.

Sæt låg på og lad kyllingegryden simre i 20-30 minutter, til kyllingekødet er mørt.

Kyllingekødet kan herefter tages op af gryden og rives fra hinanden med to gafler eller skæres i tern. (eller man kan fra starten tilsætte kyllingekødet skåret i tern).

Kom kylling tilbage i gryden og smag til med salt, peber og evt. lidt piskefløde til at runde retten af.

Serveres med fx ris, grøn salat og evt. godt brød.