Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-karry/ Aftensmad Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Kylling i Karry a la Ristaffel

Her får du min opskrift på Kylling i Karry, som jeg serverer ala ristaffel med alverdens lækre toppings til.

Det er så lækker i smagen og selv om den sagtens kan serveres uden topping af frugt og kokos, så giver det altså bare noget ekstra mums til den krydrede karrysauce.

Mine børn er også vilde med et måltid der består af et overflødighedshorn af tilbehør.  Det ser så appetitligt og indbydende ud med et væld af farver og jeg vælger frit ud fra hvad vi lige har.

Prøv også: opskrift på boller i karry >>

PT30MPT30M4

Kylling i Karry

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g kyllingefilet
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 dl vand
  • Karry sauce
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk karry, medium
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt gurkemeje
  • 0,50 tsk stødt koriander
  • 1 æble, groftrevet
  • 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl mælk, til jævning
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ris
  • 3 dl basmati ris
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 5 dl vand
  • salt
  • Tilbehør
  • 1 æble, i tern
  • 1 banan, i skiver
  • 1 mango, i tern
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl rosiner
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kyllingekødet
Kom kylling i en gryde med vand og bouillon. Kog i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Skær kødet i skiver eller tern. Gem 3 dl af kogevandet til karrysaucen.

Ris
Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med knuste kardemommekapsler og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Et strejf af kardemomme giver en virkelig god smag til risene.

Karrysauce
Sauter løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olivenolie i et par minutter, til løgene er møre og klare. Kom revet æble i gryden sammen med mælk og kogevandet fra kyllingestykkerne. Lad det småkoge i nogle minutter. Ryst imens lidt majsstivelse sammen med mælk og kom det i gryden. Rør godt rundt, mens saucen koger op og jævner, til den har en god konsistens. Smag til sidst til med fløde, salt og peber.

Skær kyllingekødet i skiver eller tern, kom det i saucen og varm det godt igennem.

Server gerne det hele i små skåle, så man kan forsyne sig og selv anrette på tallerkenen.