Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-karry/

Kylling i Karry a la Ristaffel

Der er en ny familie favorit på menuen her på bloggen i dag! Kylling i Karry ala ristaffel med alverdens lækker topping til. Farvestrålende fint og noget så lækker i smagen – jeg vidste, at den var spot on, da Julie øste gavmildt op fra alle skåle på sin tallerken og Johan nærmest ikke sagde et ord under middagen, andet end ‘uhmmm’, hver gang han tog en ny mundfuld i munden.

Sådan er hver dag eller hvert aftensmåltid bestemt ikke – heller ikke herhjemme. Men kylling i karry ala ristaffel er virkelig et hit hos hele familien!

PT30M

Kylling i Karry

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 400 g kyllingefilet
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 dl vand
  • Karry sauce
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk karry, medium, juster efter styrke
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 æble, groftrevet
  • 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl mælk, til jævning
  • 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ris
  • 2 1/2 dl basmati ris
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 5 dl vand
  • salt
  • Tilbehør
  • 1 æble, i tern
  • 1 banan, i skiver
  • 1 mango, i tern
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl rosiner
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kyllingekødet
Kom kylling i en gryde med vand og bouillon. Kog i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Skær kødet i skiver eller tern. Gem 3 dl af kogevandet til karrysaucen.

Ris
Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med knuste kardemommekapsler og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Et strejf af kardemomme giver en virkelig god smag til risene.

Karrysauce
Sauter løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olivenolie i et par minutter, til løgene er møre og klare. Kom revet æble i gryden sammen med mælk og kogevandet fra kyllingestykkerne. Lad det småkoge i nogle minutter. Ryst imens lidt majsstivelse sammen med mælk og kom det i gryden. Rør godt rundt, mens saucen koger op og jævner, til den har en god konsistens. Smag til sidst til med fløde, salt og peber.

Skær kyllingekødet i skiver eller tern, kom det i saucen og varm det godt igennem.

Server gerne det hele i små skåle, så man kan forsyne sig og selv anrette på tallerkenen.