Kylling i Karry a la Ristaffel


Der er en ny familie favorit på menuen her på bloggen i dag! Kylling i Karry ala ristaffel med alverdens lækker topping til. Farvestrålende fint og noget så lækker i smagen – jeg vidste, at den var spot on, da Julie øste gavmildt op fra alle skåle på sin tallerken og Johan nærmest ikke sagde et ord under middagen, andet end ‘uhmmm’, hver gang han tog en ny mundfuld i munden.
Sådan er hver dag eller hvert aftensmåltid bestemt ikke – heller ikke herhjemme. Men kylling i karry ala ristaffel er virkelig et hit hos hele familien!
Kylling i Karry
- 400 g kyllingefilet
- 2 dl hønsebouillon
- 3 dl vand
- Karry sauce
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk karry, medium, juster efter styrke
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 æble, groftrevet
- 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
- 3 dl mælk
- 2 spsk majsstivelse
- 1 dl mælk, til jævning
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ris
- 3 dl basmati ris
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 5 dl vand
- salt
- Tilbehør
- 1 æble, i tern
- 1 banan, i skiver
- 1 mango, i tern
- 1 dl kokosmel
- 1 dl rosiner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kyllingekødet
Kom kylling i en gryde med vand og bouillon. Kog i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Skær kødet i skiver eller tern. Gem 3 dl af kogevandet til karrysaucen.
Ris
Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med knuste kardemommekapsler og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Et strejf af kardemomme giver en virkelig god smag til risene.
Karrysauce
Sauter løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olivenolie i et par minutter, til løgene er møre og klare. Kom revet æble i gryden sammen med mælk og kogevandet fra kyllingestykkerne. Lad det småkoge i nogle minutter. Ryst imens lidt majsstivelse sammen med mælk og kom det i gryden. Rør godt rundt, mens saucen koger op og jævner, til den har en god konsistens. Smag til sidst til med fløde, salt og peber.
Skær kyllingekødet i skiver eller tern, kom det i saucen og varm det godt igennem.
Server gerne det hele i små skåle, så man kan forsyne sig og selv anrette på tallerkenen.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kylling i karry er generelt en fantastisk ret :-) og SÅ sammen med ristaffel KAN det da kun være godt :-)
Fantastisk kombi ;)
Det ser rigtig lækkert ud :-)
Det er også en af favoritterne herhjemme, og begge mine drenge elsker det.
Vi spiser som jer også frugt og rosiner til, og så plejer vi også at få agurk, tomat og peanuts til. Efter min mening er bananskiverne det bedste! De smager så godt sammen med karrysaucen :-)
Uhmm, der skal da helt sikkert peanuts med på vores tilbehørsudvalg næste gang!
Jeg er også vild med bananskiverne, og rosinerne, og kokos og … ;)
Tak for inspiration. Det vil jeg da prøve på mine unger. De elsker når maden er i små skåle som de selv skal tage fra.
Tak.
Og det gør mine også. Jo flere skåle jo bedre, har jeg på fornemmelsen ;)
Også en vinder hos os. Vi putter også fintsnittet porre i sovsen og serverer sød chilisauce til – det er også lækkert.
Uhm, det lyder også dejligt!
Takk! Den var nydelig
:)
Hold da op – hvor smagte denne ret bare herligt. ALLE spiste med stor appetit, store som små. Rigtig god ide med det lækre topping i små skåle. Jeg elsker at følge med på din blog, har lidt udfordringer til tider med 4 børn i alderen 0, 1, 7, 11 år mht. aftensmad, men der er så mange af dine opskrifter der rammer alles behov. Stor ros til dig! Kan næsten ikke vente til din bog udkommer og den lander i min postkasse :-)
Ej, hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er så skønt at høre at mange af mine opskrifter falder i alles smag :)
Og jeg glæder mig også, der er mange sommerfugle i maven herhjemme :)
Ja, hvem kan ikke lide boller/kylling i karry. Min mor serverede altid tomatbåde oven på retten, så jeg sætter en skål hele tomater på bordet, for det smager virkelig godt til. Desuden tilsætter jeg altid lidt koncentreret tomatpuré til sovsen, det fremmer smagen. Det er også dejligt med ananasskiver skåret i små stykker (ca. 5 skiver i små dåser), palmemarv, bambusskud og bønnespirer.
Det er virkelig en ret som kan varieres på mange måder, og det er helt sjovt at høre hvad der er de foretrukne tilbehør til :)
Hej
Skøn ret du har lavet her fik den til aftensmad i dag tilbehøret var ananas, mandariner fra dåse, peanuts, rosiner og kokosflager. ( vores frugtlager var helt i bund :-) jeg tilføjede et halvt fintsnittet spidskål til sovsen og kogte det med i ca. 5 min inden jeg tilsatte kyllingen for at få lidt flere grøntsager i poderne. Det var et hit på linie med boller i karry ( hvilket står meget højt på listen over yndlingsretter. sammen med tortilla i div. Afskygninger. Tror jeg skal prøve dine baked Bears i tortilla i næste uge. Lyder så lækkert.
Fik desuden din avokadosalat med majs i går. Lagde det hver for sig på et fad da børnene har forskellige favoritter. De vælger så mindst 2 forskellige grøntsager. Vi spiste den til en skinkesteg med kogte kartofler, pandesovs og rå samt kogte gulerødder. Så lækkert.
Tak for super inspiration i det daglige.
Uhh, det er SÅ dejligt med retter hvor man lige kan ‘snyde’ lidt ekstra grønt i :)
Og rigtig god ide at servere avocadosalaten, med delene hver for sig.
Tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre at mine opskrifter bliver brugt :)
Kh AC
Er dl hønsebuillion= 2 hønsebuillonterninger+ 2 dl vand?
Laver ikke mad så tit :)
Jeg mener at der står på den hvor meget vand der skal til en terning for at lave en passende boullion.
Tror måske det er noget med en halv terning til 2 dl vand (men tjek lige for en sikkerheds skyld)
Kære Ann-Christine
ja!! så kom der endnu en ret på vores “menukort” – tak for det.
Jeg bruger din side SÅ meget. Jeg finder ideer til ugens madplan – nogen gange lidt nyt og nogen gange en gammel kending.
Og de flotte billeder er jo en fornøjelse i sig selv :-)
Glæder mig rigtig meget til din bog.
Jeg kunne godt tænke mig et par ideer til madpakken, til min skønne dreng på 14 år. pølsehorn og pizzasnegle er jo altid godt – meeeen lidt nye idder vil være fantastisk. Kunne du måske hjælpe ??
De bedste hilsner fra Pernille.
Hej Pernille,
Hvor er det dejligt at høre – det er simpelthen så fedt at det jeg laver kan bruges og skaber glæde hos andre! :)
Jeg skal gerne prøve at tænke lidt i madpakker, der er et frokostkapitel i min bog, som er madpakkeegnet – men ellers har vi jo ikke helt udfordringen herhjemme endnu, og det bærer bloggen nok lidt præg af ;) Men jeg må lige komme på noget!
Kh AC
Glæder mig så meget til at prøve denne ret! Den vækker mange søde minder om da jeg fik ristaffel som barn :)
Vil lige høre om retten er fryseegnet?
Hej Trine,
Jeg tror sagtens den kan fryses ned, men har ikke prøvet det.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Tak for en masse dejlig inspiration :)
Kan sovsen i denne ret mon laves dagen i forvejen og så opvarmes inden gæsterne kommer?
Ja, det vil jeg godt tro kunne fungere :)
Hej
Der står, at det skal 2 dl bouillon i, men der
står ikke nogen steder hvornår det skal i?:-)
Det står i 3 linje under vejledning til saucen :)
Hjælp min sovs ser grynet ud??? Skal den det??
Nææh, det skal den ikke umiddelbart. Kan det være små melklumper? Men hvis den smager skønt, så skulle der dog ikke være noget i vejen for at spise den uanset :)
Hvor lang tid tager det at lave retten?
Omkring 30-40 minutter max, vil jeg tro :)
Der står i ingredienslisten 1\2 tsk kardemomme, men ikke hvornår det skal i. Er det bare i sovse?
Ja, sammen med de andre krydderier – det er rettet til nu :)
Jeg manglede desperat en god ret som kunne laves i god tid til min datters fødselsdag med familien. Og så fandt jeg din blog med denne lækre opskrift på kylling i karry. Den faldt i rigtig god jord, og tror familien blev noget overrasket over at få noget andet end den obligatoriske lasagne. Sendte dig en venlig tanke ved bordet! Jeg har aldrig fulgt en blog før, men det vil jeg da gøre fremover, for at få lidt ny inspiration til maden og andet. Så tak for den interessant blog, som jeg fremover vil hente ny inspiration fra. :-)
Hej Birgit,
Hvor er det dejligt at høre :) Og tusind tak for den søde hilsen, det blev jeg rigtig glad for.
Hyggeligt at du har fundet inspiration til at følge lidt med fremover også :)
Kh AC
Super lækker inspiration jeg altid finder hos dig!! Mange favoritter kommer fra din blog!
Jeg kæmpede dog lidt med saucen, som blev en smule besk. Tænker det måske var mit valg af karry.
Må jeg høre dig, hvilken karry-type du bruger?
Retten endte som et kæmpe hit med husets barn på ca. 3 år, som sagde; det her vil jeg gerne have mange gange. Jeg elsker alt sammen.
Haha, så er det jo skønt at lave mad.
Hej Julie,
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :)
Jeg tænker om det ikke kan være gurkemejen? Det er jo forskelligt med vores smagsløg og nogle mennesker smager ‘bittert’ mere igennem end hos andre mennesker. Prøv at dosere ned på gurkemejen, måske.
Jeg bruger forskellige karry eller blander dem selv. Jeg tror det er denne jeg bruger i øjeblikket: http://www.asaspice.dk/karry-madras-stoedt.html
Og sikke en fin kommentar fra den lille 3 årige, det er jo guld værd :)
Kh AC
Hej Ann-Christine, tak for dejlig inspiration. Vi bruger jævnligt dine opskrifter og de hitter!!! Senest har vi bagt havregryns cookies…de er gode;-)
Jeg planlægger at bruge denne opskrift til min søns fødselsdag, men er dog i tvivl om jeg kan lave den i forvejen og fryse den ned?
Kh Janni
Hej Janni,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :) Så skønt at mine opskrifter bliver brugt og at de hitter, ikke mindst :)
Du kan sagtens fryse denne opskrift ned. Lad den tø langsomt op i køleskabet, og varm den meget langsomt op under omrøring, så bliver den helt fin.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tak for alle dine gode opskrifter. Jeg er ikke en haj i et køkken, men alle retterne er lykkes rigtig godt. Jeg faldt dog i lidt problemer i forhold til karry-saucen i denne ret. Jeg forestillede mig lidt at den ville være tykkere som i boller i karry. Synes også den kunne smage lidt mere af karry, så det må jeg putte i næste gang. Måske også noget mere majsstivelse, for at få den tykkere – men hvor meget skal man cirka putte i? Og ville det være en fordel at lave saucen som du gør i ‘boller i karry’-retten? Bedste hilsener Cecilie
Hej Cecilie,
Karry smagen er meget afhængig af hvilken karry der bruges. Nogle er super stærke og andre smager næsten ikke af noget, så der skal endelig smages godt til :) Mht tykkelsen af saucen, så kom endelig bare mere majsstivelse i til konsistensen er som du ønsker.
Om det er en fordel at lave saucen som boller i karry, kommer lidt an på hvilket resultat du ønsker. Jeg synes de smager ret forskelligt, men skønt begge to – så du kan snildt kombinere de to opskrifter og få en ny skøn én ;)
Kh AC
Prøv evt at udskifte fløden i opskriften med kokosmælk.. Nøj, det er godt ?
Endnu en “vinderopskrift”! Tak ??
Dét kunne jeg forestille mig! ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Hej. Jeg er lige i gang med at lave retten, men der står 1 hvidløg. Mener du et helt hvidløg eller bare 1 fed?
Mvh Lise
Hej Lise,
Tak for at opdage det, det er rettet til 1 fed :)
Kh AC
Er det virkelig 2 spsk karry? Er ved at doble retten op og står med fire spsk og synes det er ret voldsomt?!? :)
Det kommer meget an på hvor stærk en karry man bruger, men jeg synes 4 spsk af den karry jeg bruger, passer godt til en dobbeltportion. Synes gerne det må smage godt af karry – men min karry er ikke super chili stærk, så den kan stadig sagtens spises af børnene
Kh AC
Lavede din version af kylling i karry igår, og det smagte super lækkert, selv konen der normalt ikke er fan kunne lide det :-) Der er jo heldigvis en ret der kan varieres til uendelighed, og jeg kom banan, peanuts, kokos, sweet chili sovs og rosiner på. Super lækkert.
Hvor er det dejligt at høre at det blev en succes hos alle :)
Skønne toppings, det gør bare det hele ekstra godt
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for masser af inspiration til aftensmaden! :)
Vi har idag lavet kylling i karry og det smagte fantastisk, så det bliver helt sikkert en favorit her hos os.
MVH Bettina Høst
Hej Bettina,
Hvor dejligt at høre! Det er jeg glad for :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg planlægger at lave denne lækre ret i morgen aften.
Men det ser umiddelbart ud som om, at der mangler noget tekst under fremgangsmåden for karrysaucen.
Lige nu står der følgende: “Kog op og jævn derefter med Lad den småkoge i nogle minutter, jævn saucen med en smule majsstivelse rystet sammen med mælk. Smag til med fløde, salt og peber. ”
Hvad skal der mon stå efter dette: “Kog op og jævn derefter med …….”
Hej Christina,
Den er da sørme også blevet lidt rodet i forbindelse med opskriftsopdatering fornyligt. Jeg har lige rettet den til, så nu skulle den gerne give mening :)
GOd fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Øv, min sovs blev meget besk i smagen… så godt som uspiselig :( Jeg forstår det ikke – mener virkelig, at jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Hvad tror du, der gik galt?
Det har jeg aldrig oplevet …
– de eneste ingredienser der kan gøre saucen bitter her er karry og gurkemeje, så måske har de krydderier du har brugt været særligt bitre? Der kan være kæmpe stor forskel på karrysmag, da det er et blandigskrydderi – så prøv evt at komme meget mindre i næste gang og smag til, så du rammer den der passer til din karry.
Kh AC
Mmm. Ser så lækker ud! Den skal vi have når vi får gæster på fredag :-)
Lige et (mere generelt) spørgsmål: Er det okay at bruge hvedemel i stedet for majsstivelse? Det er så rart at minimere alle de forskellige ting man skal have stående. Og hvedemel har man jo altid. Er ikke den store sovsehaj..
Tak! Dbh, Helene
Hej Helene,
Du kan ofte sagtens bruge hvedemel. Det gør jeg akkurat lige så ofte – for er helt med på samme princip med at minimere og ikke have alt for meget unødigt, så jeg bruger ofte blot hvad jeg har ved hånden, hvad end det lige er majsstivelse eller hvedemel
Kh AC
Kan man bytte hønseboullion ud med grøntsagsboullion?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Nøj hvor er de fastelavnsboller gode, min mand er ellers ikke meget for fastelavnsboller, synes de er for tørre (for meget dej) men disse med remonce og creme kunne han godt lide, så nu skal jeg have bagt en portion til fryseren.
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Rigtig god weekend til jer og tak for den søde hilsen
Kh AC
Kylling i karry ser lækker ud. Kan den mon fryses?
Det kan den sagtens :)
Hej. Tak for en skøn madblog:) Jeg var på udkig efter nogle opskrifter som jeg kunne nedfryse, hvilket jeg også fandt! Mit spørgsmål lyder på om du også fryser f.eks. ris/tilbehør ned sammen med eller er det noget du laver mens det bliver opvarmet?
Hilsen Kristine
Tusind tak ♡
Som regel laver jeg tilbehøret samtidig med at jeg varmer det andet op – særligt ris, kartoffelmos osv.
Men fx bønner og kikærter, der er jeg begyndt at iblødsætte og koge større portioner af gangen, som jeg så fryser ned i mindre portioner klar til brug. Det er virkelig smart, tidsbesparende og økonomisk :)
Kh AC
Ej nu bliver jeg altså nødt til at skrive. Jeg er blevet helt fan af dine opskrifter!
Jeg laver ofte nye retter, så vi ikke bare får det samme herhjemme hele tiden. Jeg har indtil videre fået brugt rigtig mange her fra denne side, med stor success! :) Denne gang en omgang kylling i karry, som jeg ikke har spist siden jeg var barn.
Tusind tak for masser af inspiration til lækker mad. Det er gået hen og blevet en selvfølge, at bruge dine opskrifer, hvis din hjemmeside har det jeg søger efter.
Hvor er du sød ♡ Det varmer helt vildt og det er jeg virkelig glad for at høre!
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Lavede retten i aftes og begejstringen var ikke til at tage fejl af. Tror vi har en ny favorit i familien?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tænker på at lave din karry kylling, vi er 6 voksne og ca 20 små børn, så der er nok at se til.
Er det muligt at lave det dagen før, så jeg kun mangler at jævne sovsen og varme kødet. Måske varme kødet for sig og hvordan?
Du kan sagtens lave den helt færdig dagen i forvejen og så varme den langsomt op, for tilsidst at lade den simrekoge inden servering.
Den er i øvrigt også glimrende at fryse ned :)
Kh AC
Skal lave denne ret til svigerfamilien her i England i morgen, nogle af dem er lactose intolerante. Kan mælkeprodukterne erstattes af vand og kokosmælk?
Det vil jeg fint tro kan gå an i denne opskrift :)
Fantastisk kylling i karry og perfekt til børn som elsker at få lov til at hjælpe m at forberede alle de små skåle til ristaffel. Vi fik også fintskåret rødspidskål til så retten bliver grovere og mængden af ris bliver mindre ?
Vi siger TAK for dejlig mad ???
Så dejligt at høre ♡ Tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Er der ikke noget galt med mælk/piskefløderationeringen under karrysauce??
Jo, det har du helt ret i! Det er rettet til nu. Vi har lige skrevet opskriften over i et nyt system og der smuttede den lidt.
Tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh AC
Hjæææælp!!!
Jeg plejer at skifte kylling ud med kalkun, da der er en her hjemme som ikke bryder sig om kylling ???♀️
Men den her gang var der ikke noget kalkun, og der blev købt mørbrad i stedet for, tror du det kan fungere til denne opskrift ? Eller bunde jeg lave noget andet
Ja, det tror jeg fint vil kunne fungere :)
Har selv forsøgt på forskellige måder, at lave kylling i karry, men undervurdere helt sikkert kombinationen af krydderier. Dem der er i den her opskrift passer virkelig godt. Måske for godt, kan nogengange ikke stoppe med, at tage ekstra portioner.
Hejsa, tak for endnu en lækker og velsmagende opskrift som er et sikkert hit herhjemme ?.
Jeg skal have gæster og overvejer at lave ristaffel, men er lidt ophængt på selve dagen, så kan den laves i forvejen og fryses ned? Eller er det bedst at lave den på selve dagen/dagen før?
Den kan fint fryses ned.
Et lille tip; i Valdemarsro App kan du se holdbarhed + fryseegnethed på alle de opskrifter hvor det er muligt.
God fornøjelse
Kh AC
Køber du kylling med skind og tager det så af? Hvorfor køber du ikke kylling uden skind?
Hej Ann-Christine
En kommentar fra en som var ung i 70’erne.
Vi elsker stadigvæk ri(j)s taffel. Jeg forstår godt dit tilbehør da du også serverer for dine børn. Dog er det også lækkert med noget stærkt, som chutney, chilisovs, etc., og noget surt, som hakkede syltede agukers etc. Vi fandt for længe siden en opskrift med rejer vendt med tomatketchup. Det er heller ikke værst. Bruger ofte dine opskrifter. :)
Mange tak for din søde hilsen og fine inputs til opskriften
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Kogte hel kylling, giver god bouillon. Selvfølgelig en frilandskylling. Skøn opskrift der har mange smagsnuancer. Tak for god inspiration
Virkelig lækkert, et stort hit hjemme hos os.
Også er det hurtigt og nemt at lave.
Mvh. Søren Nilaus
Hvor er det dejligt at høre.
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg bruger kokosmælk og serverer med sprøde papadums, ristet kokos, rosiner, mango chutney og banan. En dejlig ret.