Kylling i Karry a la Ristaffel
Her får du min opskrift på Kylling i Karry, som jeg serverer ala ristaffel med alverdens lækre toppings til.
Det er så lækker i smagen og selv om den sagtens kan serveres uden topping af frugt og kokos, så giver det altså bare noget ekstra mums til den krydrede karrysauce.
Mine børn er også vilde med et måltid der består af et overflødighedshorn af tilbehør. Det ser så appetitligt og indbydende ud med et væld af farver og jeg vælger frit ud fra hvad vi lige har.
Prøv også: opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i Karry
- 400 g kyllingefilet
- 2 dl hønsebouillon
- 3 dl vand
- Karry sauce
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 æble, groftrevet
- 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
- 3 dl mælk
- 2 spsk majsstivelse
- 1 dl mælk, til jævning
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ris
- 3 dl basmati ris
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 5 dl vand
- salt
- Tilbehør
- 1 æble, i tern
- 1 banan, i skiver
- 1 mango, i tern
- 1 dl kokosmel
- 1 dl rosiner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kyllingekødet
Kom kylling i en gryde med vand og bouillon. Kog i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Skær kødet i skiver eller tern. Gem 3 dl af kogevandet til karrysaucen.
Ris
Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med knuste kardemommekapsler og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Et strejf af kardemomme giver en virkelig god smag til risene.
Karrysauce
Sauter løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olivenolie i et par minutter, til løgene er bløde. Kom revet æble i gryden sammen med mælk og kogevandet fra kyllingestykkerne. Lad det småkoge i nogle minutter. Ryst imens lidt majsstivelse sammen med mælk og kom det i gryden. Rør godt rundt, mens saucen koger op og jævner, til den har en god konsistens. Smag til sidst til med fløde, salt og peber.
Skær kyllingekødet i skiver eller tern, kom det i saucen og varm det godt igennem.
Server gerne det hele i små skåle, så man kan forsyne sig og selv anrette på tallerkenen.
Tak for inspiration. Det vil jeg da prøve på mine unger. De elsker når maden er i små skåle som de selv skal tage fra.
Tak.
Og det gør mine også. Jo flere skåle jo bedre, har jeg på fornemmelsen ;)
Også en vinder hos os. Vi putter også fintsnittet porre i sovsen og serverer sød chilisauce til – det er også lækkert.
Uhm, det lyder også dejligt!
Takk! Den var nydelig
Hold da op – hvor smagte denne ret bare herligt. ALLE spiste med stor appetit, store som små. Rigtig god ide med det lækre topping i små skåle. Jeg elsker at følge med på din blog, har lidt udfordringer til tider med 4 børn i alderen 0, 1, 7, 11 år mht. aftensmad, men der er så mange af dine opskrifter der rammer alles behov. Stor ros til dig! Kan næsten ikke vente til din bog udkommer og den lander i min postkasse :-)
Ej, hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er så skønt at høre at mange af mine opskrifter falder i alles smag :)
Og jeg glæder mig også, der er mange sommerfugle i maven herhjemme :)
Ja, hvem kan ikke lide boller/kylling i karry. Min mor serverede altid tomatbåde oven på retten, så jeg sætter en skål hele tomater på bordet, for det smager virkelig godt til. Desuden tilsætter jeg altid lidt koncentreret tomatpuré til sovsen, det fremmer smagen. Det er også dejligt med ananasskiver skåret i små stykker (ca. 5 skiver i små dåser), palmemarv, bambusskud og bønnespirer.
Det er virkelig en ret som kan varieres på mange måder, og det er helt sjovt at høre hvad der er de foretrukne tilbehør til :)
Hej
Skøn ret du har lavet her fik den til aftensmad i dag tilbehøret var ananas, mandariner fra dåse, peanuts, rosiner og kokosflager. ( vores frugtlager var helt i bund :-) jeg tilføjede et halvt fintsnittet spidskål til sovsen og kogte det med i ca. 5 min inden jeg tilsatte kyllingen for at få lidt flere grøntsager i poderne. Det var et hit på linie med boller i karry ( hvilket står meget højt på listen over yndlingsretter. sammen med tortilla i div. Afskygninger. Tror jeg skal prøve dine baked Bears i tortilla i næste uge. Lyder så lækkert.
Fik desuden din avokadosalat med majs i går. Lagde det hver for sig på et fad da børnene har forskellige favoritter. De vælger så mindst 2 forskellige grøntsager. Vi spiste den til en skinkesteg med kogte kartofler, pandesovs og rå samt kogte gulerødder. Så lækkert.
Tak for super inspiration i det daglige.
Uhh, det er SÅ dejligt med retter hvor man lige kan ‘snyde’ lidt ekstra grønt i :)
Og rigtig god ide at servere avocadosalaten, med delene hver for sig.
Tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre at mine opskrifter bliver brugt :)
Kh AC
Kære Ann-Christine
ja!! så kom der endnu en ret på vores “menukort” – tak for det.
Jeg bruger din side SÅ meget. Jeg finder ideer til ugens madplan – nogen gange lidt nyt og nogen gange en gammel kending.
Og de flotte billeder er jo en fornøjelse i sig selv :-)
Glæder mig rigtig meget til din bog.
Jeg kunne godt tænke mig et par ideer til madpakken, til min skønne dreng på 14 år. pølsehorn og pizzasnegle er jo altid godt – meeeen lidt nye idder vil være fantastisk. Kunne du måske hjælpe ??
De bedste hilsner fra Pernille.
Hej Pernille,
Hvor er det dejligt at høre – det er simpelthen så fedt at det jeg laver kan bruges og skaber glæde hos andre! :)
Jeg skal gerne prøve at tænke lidt i madpakker, der er et frokostkapitel i min bog, som er madpakkeegnet – men ellers har vi jo ikke helt udfordringen herhjemme endnu, og det bærer bloggen nok lidt præg af ;) Men jeg må lige komme på noget!
Kh AC
Glæder mig så meget til at prøve denne ret! Den vækker mange søde minder om da jeg fik ristaffel som barn :)
Vil lige høre om retten er fryseegnet?
Hej Trine,
Jeg tror sagtens den kan fryses ned, men har ikke prøvet det.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Tak for en masse dejlig inspiration :)
Kan sovsen i denne ret mon laves dagen i forvejen og så opvarmes inden gæsterne kommer?
Ja, det vil jeg godt tro kunne fungere :)
Jeg manglede desperat en god ret som kunne laves i god tid til min datters fødselsdag med familien. Og så fandt jeg din blog med denne lækre opskrift på kylling i karry. Den faldt i rigtig god jord, og tror familien blev noget overrasket over at få noget andet end den obligatoriske lasagne. Sendte dig en venlig tanke ved bordet! Jeg har aldrig fulgt en blog før, men det vil jeg da gøre fremover, for at få lidt ny inspiration til maden og andet. Så tak for den interessant blog, som jeg fremover vil hente ny inspiration fra. :-)
Hej Birgit,
Hvor er det dejligt at høre :) Og tusind tak for den søde hilsen, det blev jeg rigtig glad for.
Hyggeligt at du har fundet inspiration til at følge lidt med fremover også :)
Kh AC
Hej Ann-Christine, tak for dejlig inspiration. Vi bruger jævnligt dine opskrifter og de hitter!!! Senest har vi bagt havregryns cookies…de er gode;-)
Jeg planlægger at bruge denne opskrift til min søns fødselsdag, men er dog i tvivl om jeg kan lave den i forvejen og fryse den ned?
Kh Janni
Hej Janni,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :) Så skønt at mine opskrifter bliver brugt og at de hitter, ikke mindst :)
Du kan sagtens fryse denne opskrift ned. Lad den tø langsomt op i køleskabet, og varm den meget langsomt op under omrøring, så bliver den helt fin.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Tak for alle dine gode opskrifter. Jeg er ikke en haj i et køkken, men alle retterne er lykkes rigtig godt. Jeg faldt dog i lidt problemer i forhold til karry-saucen i denne ret. Jeg forestillede mig lidt at den ville være tykkere som i boller i karry. Synes også den kunne smage lidt mere af karry, så det må jeg putte i næste gang. Måske også noget mere majsstivelse, for at få den tykkere – men hvor meget skal man cirka putte i? Og ville det være en fordel at lave saucen som du gør i ‘boller i karry’-retten? Bedste hilsener Cecilie
Hej Cecilie,
Karry smagen er meget afhængig af hvilken karry der bruges. Nogle er super stærke og andre smager næsten ikke af noget, så der skal endelig smages godt til :) Mht tykkelsen af saucen, så kom endelig bare mere majsstivelse i til konsistensen er som du ønsker.
Om det er en fordel at lave saucen som boller i karry, kommer lidt an på hvilket resultat du ønsker. Jeg synes de smager ret forskelligt, men skønt begge to – så du kan snildt kombinere de to opskrifter og få en ny skøn én ;)
Kh AC
Prøv evt at udskifte fløden i opskriften med kokosmælk.. Nøj, det er godt
Endnu en “vinderopskrift”! Tak ??
Dét synes jeg også er super lækkert som en variation! ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Lavede din version af kylling i karry igår, og det smagte super lækkert, selv konen der normalt ikke er fan kunne lide det :-) Der er jo heldigvis en ret der kan varieres til uendelighed, og jeg kom banan, peanuts, kokos, sweet chili sovs og rosiner på. Super lækkert.
Hvor er det dejligt at høre at det blev en succes hos alle :)
Skønne toppings, det gør bare det hele ekstra godt
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for masser af inspiration til aftensmaden! :)
Vi har idag lavet kylling i karry og det smagte fantastisk, så det bliver helt sikkert en favorit her hos os.
MVH Bettina Høst
Hej Bettina,
Hvor dejligt at høre! Det er jeg glad for :)
Kh AC
Kylling i karry ser lækker ud. Kan den mon fryses?
Det kan den sagtens :)
Hej. Tak for en skøn madblog:) Jeg var på udkig efter nogle opskrifter som jeg kunne nedfryse, hvilket jeg også fandt! Mit spørgsmål lyder på om du også fryser f.eks. ris/tilbehør ned sammen med eller er det noget du laver mens det bliver opvarmet?
Hilsen Kristine
Tusind tak ♡
Som regel laver jeg tilbehøret samtidig med at jeg varmer det andet op – særligt ris, kartoffelmos osv.
Men fx bønner og kikærter, der er jeg begyndt at iblødsætte og koge større portioner af gangen, som jeg så fryser ned i mindre portioner klar til brug. Det er virkelig smart, tidsbesparende og økonomisk :)
Kh AC
Ej nu bliver jeg altså nødt til at skrive. Jeg er blevet helt fan af dine opskrifter!
Jeg laver ofte nye retter, så vi ikke bare får det samme herhjemme hele tiden. Jeg har indtil videre fået brugt rigtig mange her fra denne side, med stor success! :) Denne gang en omgang kylling i karry, som jeg ikke har spist siden jeg var barn.
Tusind tak for masser af inspiration til lækker mad. Det er gået hen og blevet en selvfølge, at bruge dine opskrifer, hvis din hjemmeside har det jeg søger efter.
Hvor er du sød ♡ Det varmer helt vildt og det er jeg virkelig glad for at høre!
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Lavede retten i aftes og begejstringen var ikke til at tage fejl af. Tror vi har en ny favorit i familien?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tænker på at lave din karry kylling, vi er 6 voksne og ca 20 små børn, så der er nok at se til.
Er det muligt at lave det dagen før, så jeg kun mangler at jævne sovsen og varme kødet. Måske varme kødet for sig og hvordan?
Du kan sagtens lave den helt færdig dagen i forvejen og så varme den langsomt op, for tilsidst at lade den simrekoge inden servering.
Den er i øvrigt også glimrende at fryse ned :)
Kh AC
Fantastisk kylling i karry og perfekt til børn som elsker at få lov til at hjælpe m at forberede alle de små skåle til ristaffel. Vi fik også fintskåret rødspidskål til så retten bliver grovere og mængden af ris bliver mindre
Vi siger TAK for dejlig mad
Så dejligt at høre ♡ Tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hjæææælp!!!
Jeg plejer at skifte kylling ud med kalkun, da der er en her hjemme som ikke bryder sig om kylling ???♀️
Men den her gang var der ikke noget kalkun, og der blev købt mørbrad i stedet for, tror du det kan fungere til denne opskrift ? Eller bunde jeg lave noget andet
Ja, det tror jeg fint vil kunne fungere :)
Har selv forsøgt på forskellige måder, at lave kylling i karry, men undervurdere helt sikkert kombinationen af krydderier. Dem der er i den her opskrift passer virkelig godt. Måske for godt, kan nogengange ikke stoppe med, at tage ekstra portioner.
Hejsa, tak for endnu en lækker og velsmagende opskrift som er et sikkert hit herhjemme ?.
Jeg skal have gæster og overvejer at lave ristaffel, men er lidt ophængt på selve dagen, så kan den laves i forvejen og fryses ned? Eller er det bedst at lave den på selve dagen/dagen før?
Den kan fint fryses ned.
Et lille tip; i Valdemarsro App kan du se holdbarhed + fryseegnethed på alle de opskrifter hvor det er muligt.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
En kommentar fra en som var ung i 70’erne.
Vi elsker stadigvæk ri(j)s taffel. Jeg forstår godt dit tilbehør da du også serverer for dine børn. Dog er det også lækkert med noget stærkt, som chutney, chilisovs, etc., og noget surt, som hakkede syltede agukers etc. Vi fandt for længe siden en opskrift med rejer vendt med tomatketchup. Det er heller ikke værst. Bruger ofte dine opskrifter. :)
Mange tak for din søde hilsen og fine inputs til opskriften
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Kogte hel kylling, giver god bouillon. Selvfølgelig en frilandskylling. Skøn opskrift der har mange smagsnuancer. Tak for god inspiration
Virkelig lækkert, et stort hit hjemme hos os.
Også er det hurtigt og nemt at lave.
Mvh. Søren Nilaus
Hvor er det dejligt at høre.
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg bruger kokosmælk og serverer med sprøde papadums, ristet kokos, rosiner, mango chutney og banan. En dejlig ret.
Hej
Måske et lidt dumt spørgsmål
Jeg skal lave denne ret i morgen. Jeg har dog taget 350 gram kylling inderfillet op af fryseren. Skal det have samme kogetid som kyllingbryst?
Hej Simone
Jeg vil tro det passer fint med omkring 10 minutter til inderfiletterne, prøv at skære den tykkeste over derefter og se om de er perfekte efter 9-10 min.
Rigtig god fornøjelse og god sommer
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave ristaffel til 16 mennesker mellem 20-40 år, blandet køn.
Jeg har styr på opskriften, men synes det er svært at vurdere hvor meget tilbehør der skal være, der bliver ca 10 forskellige ting, men mere hvor meget af hver.
Hej Sussi
Det lyder lækkert! mængden af tilbehør i opskriften her er til 4 personer, hvis du servere endnu mere forskelligt tilbehør, så kan der spares lidt på de enkelte dele. Men der vil nok være noget som er mere ´populært´ end andet i skålene, så det vil også være godt at tage lidt højde for.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift! Tak Valdemarsro.
Som barn (70’erne) fik vi et par gange om året kylling i karry med alt tilbehør.
Bananerne var altid stegt hele i smør. Alle rundt om bordet fik en stegt/karamelliseret banan hver.
Så dejligt at høre, tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
– og hvor lækkert med banan, det er også vidunderligt med sådan en på havregrød :)
Kh Ann-Christine
Den er god
Mange tak :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Endelig blev jeg premiummedlem og jeg glæder mig nu til at udforske hjemmesiden og din app yderligere!
Jeg skal lave ristaffel efter din opskrift til 16 personer, og har blot et enkelt spørgsmål. Under ‘kyllingekødet’ skal der gemmes 3 dl af kogevandet til karrysaucen – de 3 dl ændrer sig ikke ligemeget hvor mange pers. jeg vælger opskriften til. Er dette meningen eller er det mere end 3 dl der skal gemmes, nu hvor den skal laves til så mange?
Tak for altid inspirerende opskrifter!
Hej Alberte
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du har lyst til at være medlem af Valdemarsro Premium ❤️ jeg håber du får stor glæde af alle de ekstra funktioner.
Når man ændre op og ned i antal personer, så er det kun ingredienslisten der ændres, og ikke teksten i beskrivelsen, så den skal man blot lige selv tage højde for.
Du skal nok ikke helt bruge 3xkogevand til saucen, men gem bare det hele og juster konsistensen til den er perfekt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en fin opskrift
Jeg kan se at mængden af kogevand der skal tages fra ikke tilpasser sig til antallet af kuverter.
Hej Frederik,
Det er af tekniske årsager kun ingredienserne der justeres op og ned, teksten i beskrivelse skal man gerne selv lige tage højde for. Måske vi kan finde en løsning på det på et tidspunkt også :)
Kh Ann-Christine