Kylling i Karry a la Ristaffel
Her får du min opskrift på Kylling i Karry, som jeg serverer ala ristaffel med alverdens lækre toppings til.
Det er så lækker i smagen og selv om den sagtens kan serveres uden topping af frugt og kokos, så giver det altså bare noget ekstra mums til den krydrede karrysauce.
Mine børn er også vilde med et måltid der består af et overflødighedshorn af tilbehør. Det ser så appetitligt og indbydende ud med et væld af farver og jeg vælger frit ud fra hvad vi lige har.
Prøv også: opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i Karry
- 400 g kyllingefilet
- 2 dl hønsebouillon
- 3 dl vand
- Karry sauce
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 æble, groftrevet
- 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
- 3 dl mælk
- 2 spsk majsstivelse
- 1 dl mælk, til jævning
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ris
- 3 dl basmati ris
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 5 dl vand
- salt
- Tilbehør
- 1 æble, i tern
- 1 banan, i skiver
- 1 mango, i tern
- 1 dl kokosmel
- 1 dl rosiner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kyllingekødet
Kom kylling i en gryde med vand og bouillon. Kog i ca. 15 minutter, til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Skær kødet i skiver eller tern. Gem 3 dl af kogevandet til karrysaucen.
Ris
Skyl risene grundigt, kom dem i en gryde sammen med knuste kardemommekapsler og lidt salt. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Et strejf af kardemomme giver en virkelig god smag til risene.
Karrysauce
Sauter løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olivenolie i et par minutter, til løgene er bløde. Kom revet æble i gryden sammen med mælk og kogevandet fra kyllingestykkerne. Lad det småkoge i nogle minutter. Ryst imens lidt majsstivelse sammen med mælk og kom det i gryden. Rør godt rundt, mens saucen koger op og jævner, til den har en god konsistens. Smag til sidst til med fløde, salt og peber.
Skær kyllingekødet i skiver eller tern, kom det i saucen og varm det godt igennem.
Server gerne det hele i små skåle, så man kan forsyne sig og selv anrette på tallerkenen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har ladet mig inspirere af dine opskrifter i nærmest et årti, vil jeg tro?! Både online og dine bøger. Du har lækre velsmagende opskrifter, du er ikke bange for brug af mange og meget krydderi – du rammer smagsløgene perfekt i vores familie og vil vi have det stærkere, så kan vi selv justere til. Idag lavede jeg en stor portion af denne kylling i karry, så mand og datter har nem ret i weekenden, hvor jeg er på tøsetur i sommerhus, den er taget rigtig godt imod! Tusind tak fordi du deler!
Hej Mai-Britt
Hvor er det sødt af dig at skrive det, det er jeg virkelig, virkelig glad for.
Mange tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Tak for en fin opskrift
Jeg kan se at mængden af kogevand der skal tages fra ikke tilpasser sig til antallet af kuverter.
Hej Frederik,
Det er af tekniske årsager kun ingredienserne der justeres op og ned, teksten i beskrivelse skal man gerne selv lige tage højde for. Måske vi kan finde en løsning på det på et tidspunkt også :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Endelig blev jeg premiummedlem og jeg glæder mig nu til at udforske hjemmesiden og din app yderligere!
Jeg skal lave ristaffel efter din opskrift til 16 personer, og har blot et enkelt spørgsmål. Under ‘kyllingekødet’ skal der gemmes 3 dl af kogevandet til karrysaucen – de 3 dl ændrer sig ikke ligemeget hvor mange pers. jeg vælger opskriften til. Er dette meningen eller er det mere end 3 dl der skal gemmes, nu hvor den skal laves til så mange?
Tak for altid inspirerende opskrifter!
Hej Alberte
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du har lyst til at være medlem af Valdemarsro Premium ❤️ jeg håber du får stor glæde af alle de ekstra funktioner.
Når man ændre op og ned i antal personer, så er det kun ingredienslisten der ændres, og ikke teksten i beskrivelsen, så den skal man blot lige selv tage højde for.
Du skal nok ikke helt bruge 3xkogevand til saucen, men gem bare det hele og juster konsistensen til den er perfekt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine