Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gyros/

Gyros i fladbrød med tzatziki

Gyros med fladbrød og tzatziki er super lækkert og smager af ferieminder, solskin og hygge. Det bløde fladbrød med krydret gyros kød, cremet tzatziki og grøntsager er simpelthen en himmelsk spise.

Den græske ret er nem at lave selv. Kødet skal gerne skal marinere i nogle timer, men arbejdstiden er kort og man kan vende kød og krydderier sammen om morgenen og lade det trække ekstra længe. Traditionelt steges gyros på et rotisserie, men man kan også lave det på en rygende varm pande, hvilket gør retten hverdagsvenlig og nem at håndtere i et almindeligt køkken.

Prøv også: opskrift på falafler >>

PT3H

Gyros i fladbrød med tzatziki

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Gyros
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 400 g nakkekoteletter, skåret i meget tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • Tzatziki
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 fladbrød, lune
  • 150 g salat
  • 2 tomat, skåret i tern
  • 0,50 agurk, halveret og skåret i skiver
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gyros
Rør hvidløg og krydderier – undtagen salt og peber – sammen i en skål og kom kødstrimlerne i blandingen. Vend det godt sammen og lad kødet marinere i minimum 2 timer og gerne op til 24 timer.

Kom olie på en rygende varm pande og lynsteg kødet, under konstant omrøring til det er gennemstegt, smag til med salt og peber.

Tzatziki
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.

Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.

Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie

Servering
Smør fladbrød med tzatziki og fyld dem med gyros, salat, tomater, agurker, rødløg og persille.