Gyros i fladbrød med tzatziki


Gyros med fladbrød og tzatziki er super lækkert og smager af ferieminder, solskin og hygge. Det bløde fladbrød med krydret gyros kød, cremet tzatziki og grøntsager er simpelthen en himmelsk spise.
Den græske ret er nem at lave selv. Kødet skal gerne skal marinere i nogle timer, men arbejdstiden er kort og man kan vende kød og krydderier sammen om morgenen og lade det trække ekstra længe. Traditionelt steges gyros på et rotisserie, men man kan også lave det på en rygende varm pande, hvilket gør retten hverdagsvenlig og nem at håndtere i et almindeligt køkken.
Prøv også: opskrift på falafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gyros i fladbrød med tzatziki
- Gyros
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 400 g nakkekoteletter, skåret i meget tynde skiver
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- Tzatziki
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 fladbrød, lune
- 150 g salat
- 2 tomat, skåret i tern
- 0,50 agurk, halveret og skåret i skiver
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Gyros
Rør hvidløg og krydderier – undtagen salt og peber – sammen i en skål og kom kødstrimlerne i blandingen. Vend det godt sammen og lad kødet marinere i minimum 2 timer og gerne op til 24 timer.
Kom olie på en rygende varm pande og lynsteg kødet, under konstant omrøring til det er gennemstegt, smag til med salt og peber.
Tzatziki
Halver agurk på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
Riv agurken groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie
Servering
Smør fladbrød med tzatziki og fyld dem med gyros, salat, tomater, agurker, rødløg og persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man bruge koteletter i stedet for nakkekoteletter? 🤗
Hej Ann
Ja, men det vil blive mest mørt med nakkekoteletter
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Har du på et tidspunkt haft en lignende opskrift, hvor der var citron og olie i marinaden?
Mindes at have brugt en virkelig god opskrift på gyros fra dig :)
Hej Tina
Kan det mon være en af disse du tænker på: Kylling shawarma eller kebab shawarma ?
Du kan også fint tilføje citronskal og et par dråber saft fra en halv øko citron og olie til denne opskrift.
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man marinere kødet og så fryse det ned og stege det senere
Mvh Henriette
Ja, det kan man sådan set godt gøre.
Vær dog opmærksom på at noget af smagen kan gå lidt tabt ved frys.
Kh Ann-Christine