Lasagnette
Lasagnette er en hurtig lasagne version, hvor saucen blot simre kortvarigt og så undlader jeg mornaysaucen i retten, men tilføjer i stedet mælk og majsstivelse i selve retten for at gøre den cremet og lækker.
Uanset, hvor vild jeg er med en langtidssimret klassisk lasagne, så er sådan et lynhurtigt hverdagshit som denne opskrift, altså også rar at have i sit repertoire.
Et familiehit, nem at lave og kan fryses ned til travlere dage.
Prøv også: opskrifter på flere familiefavoritter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagnette
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, groftrevede
- 3 stængler bladselleri, groftrevede
- 2 dåser hakkede tomater
- 25 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl mælk
- 1 spsk majsstivelse
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 200 g pasta, fx mafalda corta eller paciocche
- 125 g frisk mozzarella
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie til løgene er bløde. Skrue op for varmen, tilsæt kødet og brun det godt af under konstant omrøring. Skru ned for varmen.
Rør majsstivelse ud i mælken og kom det i saucen sammen med resten af ingredienserne
Lad saucen simre i 5 minutter uden låg og smag godt til med salt og peber.
Rør pasta i gryden og rør godt igennem i et minuts tid. Kom saucen med lasagne i et smurt ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker og fordel det i fadet.
Kom lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i ca. 25 minutter, til pastaen er møre med lidt bid. Drys lidt parmesan over inden servering.
Kan man bruge lasagneplader i stedet for mindre stykker pasta
Ja, sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Cristine
Jeg lavede din lasagnette i går aftes. Min mand var henrykt. Den bedste lasagne, han har fået i lang tid. Jeg er ellers ikke meget for pasta, og har slet ikke været glad for at lave lasagne, men når nu den er taget af spisekortet på den cafe, hvor han plejer at komme, måtte jeg jo gøre noget.
Jeg startede ud i en Knorr. slet ikke værst, men heller ikke helt god.
Så da jeg så din lasagnette, tænkte jeg, det skal prøves.
Så tak for den.
Kh
Maiken
P.S. Har dog tænkt mig, at jeg på et tidspunkt vil lave en dobbelt portion Bolognese, og bruge halvdelen til lasagne dagen efter, men med mælk og maizena i stedet for bechamel. Mægtig ide.
Kære Maiken
Hvor dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre og skønt at opskriften falder godt i jeres begges smag.
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine