Marry Me Chicken
Marry Me Chicken er en lækker og enkel ret med kylling i flødesauce med soltørrede tomater, hvidløg og dejlige krydderier fra det italienske køkken, som smager og dufter vidunderligt, det passer perfekt til den cremede flødesauce med soltørrede tomater og parmesan.
Der er ikke noget at sige til at retten er gået viralt på sociale medier. Det søde navn, Marry Me Chicken, kommer sig af, at det er en genial ret til en date – men også stort hit ved familiens måltid. Det er dejlig hverdagsmad, da den er nem, hurtig, enkel og simpel at tilberede og den fungerer også fremragende til gæstemiddage.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marry Me Chicken
- 4 kyllingebryst
- 30 g hvedemel
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, fintrevet
- 75 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 2 dl hønsebouillon
- 2,50 dl piskefløde
- 15 g koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 g parmesan, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 10 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 400 g pasta
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dup kyllingekødet med køkkenrulle og vend kødet i en blanding af hvedemel salt og peber, så det er godt dækket på alle sider.
Varm en sauterpande op med olie. Kom smør på og lad det bruse af. Steg derefter kyllingen i 2 minutter på begge sider ved middelhøj varme til kyllingekødet har fået en flot farve og stegeskorpe. Tag kyllingen fra og lad den hvile på en tallerken et øjeblik.
Kom soltørrede tomater i olie, løg og hvidløg på den sammen pande og sauter i et par minutter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt oregano, timian, rosmarin, hønseboullion, piskefløde og tomatpuré på panden og rør det godt sammen.
Kom kyllingekødet tilbage på panden og lad saucen simre i 10-15 minutter til kødet er gennemstegt. Kog imens pastaen.
Rør parmesan og basilikumblade i saucen og smag derefter flødesaucen godt til med salt og friskkværnet peber.
Server kyllingen i den lækre flødesauce med friskkogt pasta.
Kan man “spice” retten en smule op ved at komme en aromatisk chili af middelstyrke i ? Jeg har mig mig at gøre forsøget, men da jeg skal lave retten til 10 personer i første forsøg, hører jeg gerne om min plan er helt “off” eller om jeg skal vove forsøget.
Hilsen
Morten
Hej Morten
Jeg synes sagtens den kan klare en smule god chili, doseret med omhu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lavede den med stor succes. Og så lavede jeg den igen nogle dage senere for at få brugt rester og erstattede kyllingen med svinemørbrad skåret ud i skiver. Droppede parmesan, men ristede til gengæld noget bacon sprødt, brækkende det i stykker og brugte som drys. Det er lige før at jeg synes at “marry me mørbrad” er bedst.
Uhm! Det lyder også virkelig lækkert. Tak for din fine hilsen og gode tip
Kh Ann-Christine
kan man undvære osten da min søster og bonus mor ikke kan lide ost?
Hej Felippa
Det er helt sikkert en smagssag! Prøv endelig bare og se hvad I synes om det, som alternativ til ost vil jeg anbefale at røre 2 tsk majsstivelse i piskefløden inden du kommer den i saucen, så den bliver jævnet på den måde i stedet for med osten
Rigtig god fornøjelse med det
Kh Ann-Christine
En fantastisk ret.
Men her blot et tip. Jeg havde glemt, at jeg havde et par skiver baconskiver til overs i køleskabet. Dem, tror jeg, at jeg kunne have brugt i retten. Det var min kone, der foreslog det. Bacon i strimler ristes af i olie og smør, inden kyllingebrysterne sauteres af. Det giver en fantastisk smag. Og samtidig et crunsh i den færdige ret. Det må absolut prøves næste gang. For det er en ret, der absolut tåler at blive lavet igen.
Hej Per
Mange tak for din fine hilsen og gode tip! Det er helt sikkert lækkert med bacon i retten også :)
Kh Ann-Christine
Hvis man nu har det skidt med parmesanost, har du så forslag til alternativ? Helst ikke en anden “hamper” ost som gorgonzola :-)
Hej Susanne
jeg synes den danske vesterhavsost (fra Thise) er et virkelig godt bud på en erstatning til parmesan.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Syntes der mangler lidt info om tomaterne skal hakkes let eller i hele?
Lidt det samme med løg og hvidløg, skal det fint hakkes eller løg ringe eller?
Det er simpelthen smuttet, men er opdateret nu :)
Tak for at gøre mig opmærksom på det og rigtig god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine
Jeg har fløde i fryseren, er det blot at tage det op inden så det er tøet inden kan man kommer det i retten eller er der andet jeg skal være opmærksom på? Tænker om det kan få den til at skille for meget?
Hej Karin
Man kan fint bruge fløde fra frost i varme retter og det bør ikke skille. Hvis det skiller er det fedtet der skiller sig fra mælken, men det kan du nok komme omkring ved et kort opkog.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret! Lavede lige lidt om i den, så der var mere sauce og tilføjede også lidt grønsags bouillon. Men fantastisk både fra mig, min mand og vores 2 mindre børn.
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I synes godt om den!
Kh Ann-Christine
Hej. Har du forslag til et sundt/grønt tilbehør?
Hej Mette
Bagt spidskål , rucolasalat eller denne grønne salat vil alle smage dejligt til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for nogle skønne opskrifter
Skal olien fra de soltørrede tomater med ?
Mange tak for din søde hilsen, jeg lader olien blive ved tomaterne – det giver masser af god smag og er lækkert at sautere løgene i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den her var så god 😍 tak for en dejlig opskrift 🫶
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Først og fremmest tak for nogle fantastiske opskrifter, du er min foretrukne inspirationskilde.
Mit spørgsmål er om jeg kan skifte fløden ud med madlavningsfløde for at spare lidt på fedtet?
Mvh Tanja
Marry me chicken er genialt – min datter på 16 udbrød: det bedste jeg har smagt.
Brugte kyllinge inderfillet – meget lækkert !!!
Tak ❤️❤️❤️
Ej, hvor er det skønt! Sikke en dejlig hilsen. Jeg er glad for det hittede stort hos jer ♡
Kh Ann-Christine
Hej Tanja
Mange tak for din søde hilsen, jeg bruger aldrig selv madlavningsfløde, så vil hellere anbefale blot at bruge lidt mindre rigtig fløde til at runde retten af i smag og konsistens. Men du kan endelig bare bruge hvad du synes er bedst :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine