Marry Me Chicken
Marry Me Chicken er en lækker og enkel ret med kylling i flødesauce med soltørrede tomater, hvidløg og dejlige krydderier fra det italienske køkken, som smager og dufter vidunderligt, det passer perfekt til den cremede flødesauce med soltørrede tomater og parmesan.
Der er ikke noget at sige til at retten er gået viralt på sociale medier. Det søde navn, Marry Me Chicken, kommer sig af, at det er en genial ret til en date – men også stort hit ved familiens måltid. Det er dejlig hverdagsmad, da den er nem, hurtig, enkel og simpel at tilberede og den fungerer også fremragende til gæstemiddage.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marry Me Chicken
- 4 kyllingebryst
- 30 g hvedemel
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 2 tsk oregano, tørret
- 1 tsk timian, tørret
- 0,50 tsk rosmarin, tørret
- 2 dl hønsebouillon
- 2,50 dl piskefløde
- 15 g koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 g parmesan, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 10 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 400 g pasta
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dup kyllingekødet med køkkenrulle og vend kødet i en blanding af hvedemel salt og peber, så det er godt dækket på alle sider.
Varm en sauterpande op med olie. Kom smør på og lad det bruse af. Steg derefter kyllingen i 2 minutter på begge sider ved middelhøj varme til kyllingekødet har fået en flot farve og stegeskorpe. Tag kyllingen fra og lad den hvile på en tallerken et øjeblik.
Kom soltørrede tomater i olie, løg og hvidløg på den sammen pande og sauter i et par minutter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt oregano, timian, rosmarin, hønseboullion, piskefløde og tomatpuré på panden og rør det godt sammen.
Kom kyllingekødet tilbage på panden og lad saucen simre i 10-15 minutter til kødet er gennemstegt. Kog imens pastaen.
Rør parmesan og basilikumblade i saucen og smag derefter flødesaucen godt til med salt og friskkværnet peber.
Server kyllingen i den lækre flødesauce med friskkogt pasta.
Hej
Først og fremmest tak for nogle fantastiske opskrifter, du er min foretrukne inspirationskilde.
Mit spørgsmål er om jeg kan skifte fløden ud med madlavningsfløde for at spare lidt på fedtet?
Mvh Tanja
Hej Tanja
Mange tak for din søde hilsen, jeg bruger aldrig selv madlavningsfløde, så vil hellere anbefale blot at bruge lidt mindre rigtig fløde til at runde retten af i smag og konsistens. Men du kan endelig bare bruge hvad du synes er bedst :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den her var så god 😍 tak for en dejlig opskrift 🫶
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for nogle skønne opskrifter
Skal olien fra de soltørrede tomater med ?
Mange tak for din søde hilsen, jeg lader olien blive ved tomaterne – det giver masser af god smag og er lækkert at sautere løgene i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Har du forslag til et sundt/grønt tilbehør?
Hej Mette
Bagt spidskål , rucolasalat eller denne grønne salat vil alle smage dejligt til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret! Lavede lige lidt om i den, så der var mere sauce og tilføjede også lidt grønsags bouillon. Men fantastisk både fra mig, min mand og vores 2 mindre børn.
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I synes godt om den!
Kh Ann-Christine