Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagne/

Lasagne – min bedste opskrift

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er den bedste. Jeg laver altid lasagne fra bunden, gerne på en fridag, hvor lasagnesaucen så kan stå og simre i store suppegryder i mange timer, på ægte italiensk vis.

Gang gerne opskriften op, og lav en kæmpe portion lasagnesauce, som fryses ned i portioner – det er lækkert at have lasagne sauce i fryseren til travle hverdage, og saucen her kan bruges til både lasagne, pastaretter og som pizzafyld

Læs også: Opskrift på lækker grøn salat

PT3H

Lasagne

4 pers.    3 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Lasagnesauce
Sauter hakkede løg og hvidløg i olivenolie ved middel varme, til de er gyldne, bløde og gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme.

Skrue ned for varmen og tilsæt alle de andre råvarer.

Læg låg på gryden og lad saucen simre i minimum 2 timer, men 3-6 timer, jo længere jo bedre. Rør indimellem i saucen og tilføj grøntsagsboullion, hvis det føles nødvendigt.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, smages den til med salt og friskkværnet peber, evt flere krydderier.

Derefter tilberedes mornaysauce og lasagnen samles som beskrevet nedenfor.

Mornaysauce
Smelt smør langsomt i en gryde og pisk hvedemel i.

Pisk derefter mælk i lidt efter lidt og når saucen har en god konsistens tilsættes mozzarellaost.

Rør til osten smelter og smag til med muskatnød, salt og peber.

Lasagne
Smør et ovnfast lasagnefad og kom først et lag mornaysauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag mornaysauce og evt lidt frisk mozzarella (kan erstattes med anden friskrevet mild ost)

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bages i 20-25 minutter eller til lasagnepladerne er al dente.

Serveres derefter med en god grøn salat og godt brød – et glas god italiensk rødvin til er bestemt også anbefalesværdigt ♡