Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagne/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Italiensk, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pasta, Simremad, Sommer, Vinter

Lasagne

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er min absolut bedste opskrift på lasagne.

Når lasagnesaucen får tid til at simre i timevis, bliver den helt vidunderlig smagfuld og cremet lækker. Lagt sammen med lasagneplader og en god mornaysauce – det bliver ikke meget skønnere.

Rigtig hygge simremad, som hele familien holder af og det er en ret som sagtens kan serveres for gæster – med en lækker grøn salat, godt brød og god vin i glasset.

Prøv: Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>

PT3HPT40M4

Lasagne

Tid i alt3 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 5 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • Derudover
  • 200 g lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.

Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer – jo længere, jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag – og endelig også salt og peber. Hvis du synes den bliver for tør, kan du komme mere grøntsagsboullion i, men vent gerne til den har simret i en times tid for grøntsagerne afgiver også en del væde til saucen.

Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.

Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.

Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.