Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagne/

Lasagne

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er min absolut bedste opskrift på lasagne.

Når lasagnesaucen får tid til at simre i timevis, bliver den helt vidunderlig smagfuld og cremet lækker. Lagt sammen med lasagneplader og en god mornaysauce – det bliver ikke meget skønnere.

Rigtig hygge simremad, som hele familien holder af og det er en ret som sagtens kan serveres for gæster – med en god grøn salat, godt brød og god vin i glasset.

Prøv også: ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT3H

Lasagne

Tid i alt3 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 5 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • Derudover
  • 200 g lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.

Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer – jo længere, jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag – og endelig også salt og peber. Hvis du synes den bliver for tør, kan du komme mere grøntsagsboullion i, men vent gerne til den har simret i en times tid for grøntsagerne afgiver også en del væde til saucen.

Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.

Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.

Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.