Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagne/

Lasagne

Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er den bedste. Jeg laver altid lasagne fra bunden, gerne på en fridag, hvor lasagnesaucen så kan stå og simre i store suppegryder i mange timer, på ægte italiensk vis.

Gang gerne opskriften op, og lav en kæmpe portion lasagnesauce, som fryses ned i portioner – det er lækkert at have lasagne sauce i fryseren til travle hverdage, og saucen her kan bruges til både lasagne, pastaretter og som pizzafyld

Prøv også: ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT3H

Lasagne

Tid i alt3 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 5 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl rødvin, eller grøntsagsboullion
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • Derudover
  • 200 g lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv 
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.

Lad saucen simrekoge under låg i 2-6 timer – jo længere jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med fx. grøntsagsbouillon, flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag – og endelig også salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.

Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.

Top til sidst med et lag mornaysauce. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.