Pirogger med oksekød og grøntsager


I dag har Johan og Julie disse lækre pirogger med i madpakken i skolen.
Jeg lavede dem til vores aftensmad i går og da Julie havde taget den første bid spurgte hun; “mor, har du lagt nogle til side til vores madpakker i morgen – for det kunne godt nok være lækkert!”
Og de skønne fyldte brød er jo virkelig også et hit i madpakken! Og som en del af en picnickurv, til skovture, strandture eller bare til at spise med grøntsager til i haven på en varm solskinsdag.
Jeg sniger gerne en del grøntsager i fyldet – for dels smager det jo virkelig skønt og dels er det en fin måde både for os voksne og for børnene, at få spist endnu flere grøntsager.
Arbejdstid 45 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pirogger med oksekød og grøntsager
- Dej
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 spsk honning
- 40 g smør, smeltet
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, cirkamål - evt iblandet en smule groft mel
- Fyld
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk olivenolie, eller kokosolie
- 350 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, groftrevet
- 0,50 squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 140 g koncentreret tomatpuré
- salt og friskkværnet peber
- 1 dryp worcestershire sauce, til at smage til
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej
Lun mælken en smule til blot omkring 37 grader og rør gæren ud i mælken.
Rør honning i og derefter salt, smør og tilsidst hvedemel lidt af gangen, indtil dejen kan æltes til en blød og smidig dej.
Lad den hæve i en ren skål under et klæde på køkkenbordet i 45-60 minutter.
Fyld
Kom olie og løg i en sauterpande eller gryde og sauter løgene i nogle minutter ved middelvarme og under omrøring til løgene er bløde.
Skrue op for varmen til max, tilsæt oksekødet og brun det.
Når oksekødet er brunet, tilsættes revet gulerod, squash og finthakket hvidløg, tomatpure samt spidskommen og paprika.
Sæt låg på og lad det simre ved lav-middel varme i 30 minutter.
Smag til med salt, peber og Worcestershire sauce. Hvis der er meget væde i fyldet, så tag nu låget af, skrue en smule op for varmen og lad det simre uden låg nogle minutter til væden er fordampet.
Saml pirogger
Del dejen i 14 lige store stykker, som først rulles til runde boller og dernæst rulles flade til en rund cirkel med en kagerulle.
Kom en klat fyld på midten, luk cirklen til en halvcirkel og brug en gaffel til at lukke dejen sammen hele vejen rundt.
Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem hæve i 15 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-16 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Hvis nu man er lidt presset men gerne vil have dem klar friskbagte til en frokost ude i skoven, kan man så reducere mængden af gær og stille dejen i køleskabet natten over?
Hej Anders
Dejen kan godt koldhæve, men jeg vil ikke anbefale at de koldhæver med fyldet i, da væden fra fyldet vil gøre dejen for våd inden bagningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er de egnet til at fryseren? Og hvordan ville du gøre hvis de sku fryses ned og genvarmes
Hej Ummi
Det kan de godt. Jeg fryser dem ned straks de er kølet lidt af. Lader dem tø i 30-60 minutter på køkkenbordet og varmer dem i ovnen ved 225 grader til de er sprøde og lækre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej A-C
De holder sig perfekt på frost.
Kh Anne-Marie
Hej Anne-Marie
Hvor godt! Tak for din fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine