Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-muffins/

Pizzamuffins

Pizzamuffins er lækre til madpakken, den lille eftermiddagssult, udflugter og picnic ture.

Jeg bager pizzamuffins i en fast muffinsform, for det giver flotte runde brød, men de kan også bages som boller. Når de er helt friskbagte med smeltet ost og lidt sprød skorpe er de uimodståeligt lækre, men de holder sig også skønne og gode til madpakken dagen efter.

Jeg kommer lidt revet gulerødder i dejen, hvilket snildt kan varieres med squash, blomkål eller rødbede.

Prøv også: min opskrift på de bedste pølsehorn >>

PT4H

Pizzamuffins

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 3,50 dl koldt vand
  • 100 g gulerod, groftrevet
  • 1 æg
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,50 dl olivenolie
  • 75 g rugmel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • Pizzafyld
  • 50 g tomatpuré
  • 50 g chorizo, skåret i små stykker
  • 50 g parmaskinke, skåret i mindre stykker
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 tsk timian, tørret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i koldt vand og kom i en skål med revet gulerødder, æg, hørfrø, sukker, salt, olie og fuldkornshvedemel og rugmel. Rør godt rundt.

Rør hvedemel i og ælt dejen godt igennem i 10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er blød, elastisk og smidig.

Sæt dejen til at hæve i en overdækket skål på køkkenbordet cirka 2 timer, eller i køleskabet natten over.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og lade den flyde en smule ud. Fordel 2/3 af fyldet på dejen og fold dejen sammen på langs, så fyldet er inde i dejen som ‘en rulle’.

Skær lige store boller ud af dejen og kom dem i en smurt fast muffinsform.

Fordel resten af fyldet ovenpå og lad pizzamuffins efterhæve med et rent klæde over i 45 minutter på køkkenbordet.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.