Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-muffins/

Pizza muffins

Små lækre overraskelser i madpakken i form af pizza muffins er altid et hjerteligt velkommen indslag hos mine børn. Jeg kommer lidt revet gulerødder i dejen, som også snildt kan varieres med squash, blomkål eller rødbede –  i sidstnævnte tilfælde får man så fine lyserøde pizza muffins, hvilket med sikkerhed også vil være et hit

PT8H

Pizza muffins

Tid i alt8 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 0,50 dl olivenolie
  • 200 g rugmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 2 gulerod, groftrevet
  • Tomatsauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Toppings
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i små stykker
  • 50 g chorizo, skåret i små stykker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i mælk og tilsæt yoghurt, olie, honning, revet gulerødder og æg. Rør godt rundt.

Tilsæt derefter salt rugmel og fuldkornsmel. Rør grundigt rundt og lad derefter dejen stå i 10-15 minutter – på den måde kan den lige suge melen til sig og det er nemmere at fornemme hvor meget hvedemel der skal i.

Rør hvedemel i til dejen er blød, smidig og ikke klistret.

Sæt den i køleskabet natten over.

Dagen efter:

Tomatsauce tilberedes (kan evt erstattes af tomatpuré)
Løg og hvidløg sauteres i olien til de er klare

Resten af ingredienser tilføjes og herefter skal saucen simre i ca 30 min.

Derefter:

Dejen kommes i en smurt fast muffinsform, smøres med tomatsauce eller med tomatpure. Kom lidt ost og fyld på og lad dem hæve i 30 minutter,

Hvorefter de bages ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.