Pizza muffins


Små lækre overraskelser i madpakken i form af pizza muffins er altid et hjerteligt velkommen indslag hos mine børn. Jeg kommer lidt revet gulerødder i dejen, som også snildt kan varieres med squash, blomkål eller rødbede – i sidstnævnte tilfælde får man så fine lyserøde pizza muffins, hvilket med sikkerhed også vil være et hit
Pizza muffins
- 15 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt, naturel
- 1 æg
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 0,50 dl olivenolie
- 200 g rugmel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 150 g hvedemel
- 2 gulerod, groftrevet
- Tomatsauce
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Toppings
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små stykker
- 50 g chorizo, skåret i små stykker
Rør gæren ud i mælk og tilsæt yoghurt, olie, honning, revet gulerødder og æg. Rør godt rundt.
Tilsæt derefter salt rugmel og fuldkornsmel. Rør grundigt rundt og lad derefter dejen stå i 10-15 minutter – på den måde kan den lige suge melen til sig og det er nemmere at fornemme hvor meget hvedemel der skal i.
Rør hvedemel i til dejen er blød, smidig og ikke klistret.
Sæt den i køleskabet natten over.
Dagen efter:
Tomatsauce tilberedes (kan evt erstattes af tomatpuré)
Løg og hvidløg sauteres i olien til de er klare
Resten af ingredienser tilføjes og herefter skal saucen simre i ca 30 min.
Derefter:
Dejen kommes i en smurt fast muffinsform, smøres med tomatsauce eller med tomatpure. Kom lidt ost og fyld på og lad dem hæve i 30 minutter,
Hvorefter de bages ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Elsker dine madpakke-ideer…. Disse ser gode (og nemme ud!). Hvad bruger du af muffinsforme, hvor store skal de være for, at der kan være plads til både dej og topping?
Tak for en skøn blog, som jeg læser daglig med stor fornøjelse.
Kh Rikke
Jeg bruger en helt fast muffinsform fra Le Creuset, hvor der er plads til 12 muffins af alm størrelse. Når jeg bager kager kommer jeg papirsforme i, men til disse smører jeg blot formen. Tror næsten de har noget lign i de fleste isenkræmmere – ellers søg på fast muffinsform på google.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Jeg forstår ikke helt punktet med at putte dejen i formen, og hvordan sovsen kommer ind i billedet?
Kh Line
Jeg forstår ikke helt hvad du ikke forstår?
Kh AC
Jeg forstår det nu heller ikke – kommer sovsen/fyldet ind i dejen, eller først dejen i muffinformen og så sovs og fyld ovenpå? Eller hvordan? Og hvor meget dej skal der så i en form – sådan cirka?
Lige som når man laver pizza :) Først brød (dej) i bunden, oven på smøres tomatsauce og derefter fyld.
Jeg fylder op med ca 2/3 dej i hver pizzaform
Karolina har formuleret det bedre end jeg. Dvs. det hun spørger om, spørger jeg også om :)
Sig til hvis det stadig ikke giver mening :)
Jeg blander altid både ost og pålæg sammen med dejen og har fx også soltørrede tomater i dejen + oregano. Det er lækkert og hver en bid har lidt af det hele. Man kan jo stadig pensle toppen med lidt tomatsovs :-)
Lyder også dejligt – jeg har også indimellem lavet sådanne små madbrød til mine to, det er de også vilde med :)
I ingredienser står der honning og senere står der put sukker i(men ikke hvor meget) er det så bare lige meget hvad man bruger af de to ting? :)
Hej Sine,
Godt spottet – jeg har lige ændret det nu.
-og ja, jeg bruger selv bare lige hvad der er tættest ved, og begge dele fungere fint :)
Kh AC
Mmm.. Endnu en skøn madpakkeopskrift :-)
Jeg er vildt med ideen om at lave dobbelt potion om morgenen. Herhjemme vil det dog nok snarere blive om formiddagen. Kan man putte lidt mere gær i også lade dem hæve kortere tid? Hvis jeg f.eks. kun havde 6 timer, hvor meget gær sku der så i? Eller duer det princip ikke til koldhævning?
Dbh, Helene
Hej Helene,
Du kan sagtens skrue op og ned for dejmængden alt efter tid – så til 6 timer ville jeg bruge 25 g gær, og blot lade den hæve en halv times tid længere i formen, så bliver det rigtig fint :)
God fornøjelse
Kh AC
Mmm…de pizzamuffins så så lækre ud, at jeg straks måtte i gang. Så nu står der en 3-dobbelt portion til hævning. Tænker ungerne selv kan være med til at pynte når de kommer hjem fra skole og børnehave. Og så tænker jeg at lave halvdelen som du har foreslået og halvdelen med fyldet blandet ind i dejen. Og så glæder jeg mig pludselig selv vildt meget til min frokost i morgen?
Hvor skønt!
Håber de blev begejstret for de nybagte pizzamuffins da de kom hjem :)
Kh AC
Hej AC. Hvad for nogle grøntsager serverer du til dem?
Kunne man måske vende stegte baconstykker og revet mozzarella i dejen, smøre den med tomatsauce og drysse ost på toppen? Jeg tænker at selve brøddelen bliver lidt mere spændende?
Det kan du sagtens, det bliver helt sikkert også super lækkert! Jeg laver dem indimellem ala mini pizzasnurrer, som bliver bagt i muffinsforme og med et lille drys ost. Det er lækkert.
Kh AC
Hvordan opbevarer du dem? I køleskab eller i en bøtte på køkkenbordet?
I køleskab
Hej
Ruller du dejen ud og ligger ned i formen, som en lille tærte, og så fyldet i ? Og lukker du den med dej på toppen?
Vh Mie
Hej Mie,
Det kan du evt gøre og på den måde lave små indbagte pizzaer. jeg plejer at komme det oven på, men begge dele er jeg sikker på vil fungere glimrende.
Kh AC