Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/calzoneboller/

Calzoneboller

I weekenden bagte jeg disse boller med fyld. En slags calzoneboller, kan man vel kalde dem – opkaldt efter den indbagte pizza calzone. De er et fint lille mellemmåltid, perfekte til madpakken og jeg har tænkt mig, at de skal med på turen næste gang vi skal køre og sejle til Jylland, for at besøge familien. Johan og Julie elsker dem, der lød begejstrede råb da de opdagede at der var noget inden i boller – og hvordan var det mon kommet derind?! :)

PT3H

Calzoneboller

16 stk    3 timer
16 stk
Ingredienser
  • Bolledejen
  • 2 dl kogt lun havregrød
  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 dl tykmælk
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl grahamsmel
  • 5-6 dl sigtet speltmel
  • 1 tsk salt
  • Pensl med mælk og drys med sesam
  • Fyld
  • Flåede tomat på dåse
  • frisk basilikum
  • seranoskinke eller en god pølse
  • friskrevet ost, jeg har her brugt en alm god danbo, eller prøv frisk mozarella
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Havregrød, vand og gær kommes i en stor skål og røres godt rundt. Når massen er ensartet kommer du tykmælk, salt og rugmel i. Rør igen godt rundt til massen er ensartet, tilsæt grahamsmel og rør igen. Når massen er ensartet, rører du en lille smule sigtet speltmel i ad gangen. Rør hele tiden og når du ikke kan rører længere æltes dejen godt igennem på køkkenbordet. Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over.

Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.

De flåede tomater kommes i en gryde og koges ind under jævnlig omrøring til konsistensen er god og ikke for flydende.

Bolledejen slås sammen og æltes igen. Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller, gøres flade fyldes med ost, tomat, skinke eller pølse og lidt frisk basilikum. Lukkes sammen og sættes med den lukkede side nedad på en bageplade med bagepapir. Lad igen hæve i en 1/2 – 1 time med viskestykke over. Pensl med lidt mælk og drys med sesam. Bages derefter i en forvarmet ovn, 220 grader i 20-23 minutter.

Perfekte til madpakker eller som en god eftermiddagssnack.