Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/calzoneboller/ Boller Brød og Boller, Familiefavoritter, Frokost, Madpakker, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad

Calzone boller

Calzone boller med et saftigt fyldt af pizzasmag fra tomatsauce, skinke, frisk mozzarella og basilikum, gemt inden i en lækker bolle med god smag og en lækker krumme.

Jeg har opkaldt denne skønne opskrift efter den indbagte pizza calzone, som bare altid smager virkelig skønt.

Disse lækre boller er virkelig et hit i madpakker, til børnefødselsdage, på picnic udflugter og som eftermiddagssnack.

Prøv også: min opskrift på de lækreste pizzasnegle >>

Calzoneboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M14
Ingredienser
  • Dej til bollerne
  • 3,50 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 100 g rugmel
  • 120 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • Fyld
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 75 g serranoskinke
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt yoghurt, havregryn, rugmel, fuldkornsmel og salt og rør dejen godt igennem. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør til dejen kan æltes på bordet til en lækker blød og let klistret dej.

Kom i en ren skål og stil til hævning på køkkenbordet i 2 timer.

Del dejen i 14 lige store stykker, Tryk dem lidt flade og kom en smule tomatpure, ost, skinke og et blad frisk basilikum i midten. Luk bollen omkring fyldet og luk alle kanterne godt til. Kom lidt mel på hænderne og tril bollerne runde.

Sæt bollerne med bunden ned på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 45 minuttter med et rent viskestykke over.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.