Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/calzoneboller/

Calzoneboller

Calzoneboller med et saftigt fyldt af pizzasmag fra tomatsauce, skinke, frisk mozzarella og basilikum, gemt inden i en lækker bolle med god smag og en lækker krumme.

Jeg har opkaldt denne skønne opskrift efter den indbagte pizza calzone og de er virkelig et hit i madpakker, til børnefødselsdage, på picnic udflugter og som eftermiddagssnack.

Prøv også: min opskrift på de lækreste pizzasnegle >>

PT4H

Calzoneboller

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal14 stk.
Ingredienser
  • Dej til bollerne
  • 3,50 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 100 g rugmel
  • 120 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 350 g sigtet speltmel
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • Fyld
  • 70 g tomatpuré
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 75 g serranoskinke
  • 125 g frisk mozzarella
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt yoghurt, havregryn, rugmel, fuldkornsmel og salt og rør dejen godt igennem. Rør speltmel i lidt efter lidt og rør til dejen kan æltes på bordet til en lækker blød og let klistret dej.

Kom i en ren skål og stil til hævning på køkkenbordet i 2 timer.

Del dejen i 14 lige store stykker, Tryk dem lidt flade og kom en smule tomatpure, ost, tomat, skinke og et blad frisk basilikum i midten. Luk bollen omkring fyldet og luk alle kanterne godt til. Kom lidt mel på hænderne og tril bollerne runde.

Sæt bollerne med bunden ned på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 45 minuttter med et rent viskestykke over.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.