Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizzasnegle/ Boller Brød og Boller, Familiefavoritter, Frokost, Madpakker, Nem Hverdagsmad, Pizza, Studenterfester og studenterkørsel

Pizzasnegle

Pizzasnegle til madpakken er virkelig lækkert og disse er saftige og fyldt med god velsmag.

Samtidig er dejen god til at holde på det lækre fyld, og de skabte jubelråb fra Johan og Julie over kombinationen forleden dag af to yndlingsretter, pizza og bolognese – jeg bruger ofte en rest bolognese, men laver den lige så ofte med tomatsauce, ost, chorizo eller andet lækkert.

Det er dog rart at der er lidt ‘ekstra fyld’ og fuldkornsmel i dejen gør pizzasneglene mættende og dejligt grove.

Prøv også: min bedste opskrift gulerodsboller >>

PT2H30MPT30M18

Pizzasnegle

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal18 stk.
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1,50 dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 æg, til at pensle med
  • Tomatsauce
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber
  • Derudover
  • 125 g frisk mozzarella, finthakket
  • 50 g chorizo, (undlades hvis vegetar)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

 Dej
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt olie, yoghurt, honning, æg, salt, fuldkornsmel og rør det godt sammen.

Rør og ælt derefter hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er lækker, smidig og nem at arbejde med.

Stil dejen til hævning med et klæde over og lad den hæve i en times tid.

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med olie og sauter til løgene er klare og bløde.

Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 20 minutter. Sæt derefter saucen i køleskab, så den er afkølet, når pizzasneglene samles

Samle pizzasneglene
Rul derefter dejen ud på en meldrysset bordplade til den er omkring 1/2 cm i tykkelsen.

Smør fyldet ud over hele dejen, på nær omkring 4 cm fra den ene kant og drys med ost.

Rul dejen sammen til en lang rulle og skær snegle i ca 2 cm tykkelse med en skarp kniv.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og form dem runde og pæne med hænderne. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 180 grader varmluft.