Pizzasnegle


Pizzasnegle til madpakken er virkelig lækkert og disse er saftige og fyldt med god velsmag.
Samtidig er dejen god til at holde på det lækre fyld, og de skabte jubelråb fra Johan og Julie over kombinationen forleden dag af to yndlingsretter, pizza og bolognese – jeg bruger ofte en rest bolognese, men laver den lige så ofte med tomatsauce, ost, chorizo eller andet lækkert.
Det er dog rart at der er lidt ‘ekstra fyld’ og fuldkornsmel i dejen gør pizzasneglene mættende og dejligt grove.
Prøv også: min bedste opskrift gulerodsboller >>
Pizzasnegle
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 1,50 dl yoghurt naturel
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 dl olivenolie
- 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 0,50 æg, til at pensle med
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk timian, tørret
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
- Derudover
- 125 g frisk mozzarella, finthakket
- 50 g chorizo, (undlades hvis vegetar)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Dej
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt olie, yoghurt, honning, æg, salt, fuldkornsmel og rør det godt sammen.
Rør og ælt derefter hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er lækker, smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til hævning med et klæde over og lad den hæve i en times tid.
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med olie og sauter til løgene er klare og bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 20 minutter. Sæt derefter saucen i køleskab, så den er afkølet, når pizzasneglene samles
Samle pizzasneglene
Rul derefter dejen ud på en meldrysset bordplade til den er omkring 1/2 cm i tykkelsen.
Smør fyldet ud over hele dejen, på nær omkring 4 cm fra den ene kant og drys med ost.
Rul dejen sammen til en lang rulle og skær snegle i ca 2 cm tykkelse med en skarp kniv.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og form dem runde og pæne med hænderne. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 180 grader varmluft.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
De ser lækre ud og vil helt sikkert påvirke min specialeproces i en god retning. Hvor mange bliver der ca af den portion?
Omkring 20 fik vi ud af portionen her (jeg har lige opdateret opskriften med det)
Jeg håber de vil give god næring til specialeskrivning :) God fornøjelse og arbejdslyst!
Tak for ideen til pizzasnegle🍕😋
Jeg hedder Sigurd og jeg er 8 år og jeg har bagt dem med min mor👩🏻 😀🇩🇰
Hej Sigurd
Tusind tak for din søde hilsen, hvor lyder det hyggeligt.
Så dejligt at høre I hygger jer med at bage :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Ser rigtigt godt ud! Jeg fik i øvrigt din bog i julegave og er meget begejstret! Man bliver i godt humør af at kigge i den. Lavede gulerodsbollerne i dag – rigtig lækre :) Tak!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak, jeg håber du bliver glad for den :)
Hej jeg har købt din bog med aftensmad – den er super lækker:) nu så jeg lige en nævnte gulerodsboller – den er da ikke i bogen. Har du lavet flere bøger? Evt med bagning?
Jeg håber du bliver rigtig glad for bogen! :)
Jeg er i gang med at skrive flere bøger, og den næste bliver en direkte opfølger til aftensmad bogen med endnu mere grønt aftensmad. Rigtig mange salater, grønne retter, madtærter mv.
Der kommer sikkert også en bog med brød på et tidspunkt :)
Kh AC
Vi er ved at arbejde os igennem bogen opskrift for opskrift :) men kunne godt bruge en bog med dit bagværk, kager og snacks ;)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og jeg vil meget gerne lave en bog med skønne kager og desserter også – ja, og en brød og bagebog på et tidspunkt! Der er nok at gå i gang med :)
Kh AC
This looks delicious, I love pizza so definitely gunna try this out ;)
Thank you <3
Tak for dejlig inspiration. Man kunne med fordel lave en stor portion dej og lave pølsehorn når kødsovsen slipper op. Så er vi klar til hverdagen! Godt nytår!
Det er en super god ide! :)
Godt nytår til dig også
Jeg har 4 drenge på 12,15,22 og 24 år og har lavet rigtig mange forskellige pizzasnegle gennem årene.Har ofte ledt efter en hvor jeg kunne putte rugmel i så de bliver lidt sundere men samtidig bliver lækre og ikke tørre.- den var så her !. Meget lækre pizzasnegle !
Hej Lene,
Hvor er det altså dejligt at høre :) Mange tak for din søde hilsen.
Kh AC
skårne rugkerner giver også et knasende godt tvist – jeg var løbet tør for rugmel:-).
Et hit tip madpakkerne!
Hvor lyder det som et godt tip.
Hej Ann-Christine
Tak for opskriften, den skal jeg prøve. Min søde mand skal på øvelse i Østrig på mandag, og skal have en stor madpakke med til den 16 timers lange bustur.
Så nu er jeg ansat som bager, siger han. Hihi.
Jeg leder lige videre og ser om du har en god en på pølsehorn. Også til ham.
Gid weekend.
VH Hanne
Hej Hanne,
Hvor skønt lige at blive bageransat for en stund :) Håber det bliver en god tur til ham.
Fandt du pølsehornene? Ellers er de lige her: http://www.valdemarsro.dk/polsehorn/
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Hej Ann- Christine.
Har du forslag til opbevaring af mel? Jeg køber 5 kg mel og af flere typer hver gang. Hvordan opbevarer jeg melet, så det ikke bliver inficeret, hvis jeg er så uheldig at få købt noget i mindre pakker af andet mel, der har små dyr i? Jeg leder efter plastbokse, der kan indeholde større mængder.
Hilsen Karin.
Hej Karin, jeg har heldigvis ikke i mange år haft de klamme uinviterede smådyr i mel og må indrømme at jeg blot opbevarer mel i poser. Her er dog en temmelig hurtig omsætningshastighed på mel, så har pakkerne stående i max 14 dage – da vi bager flere gange ugentligt.
Mht plastbokse, så tror jeg det er et godt valg og du kan evt søge efter dem de bruger i prof. køkkener, de er nemme at stable (kan desværre ikke huske hvad de hedder)
Kh AC
Prøvede lige at bag disse pizza snegle.
Der er klasse til madpakken til min datter. Lige noget som passer en bette pige at side med i børnehaven.
Kan kun sige tak for en og inspirerende side.
Hvor skønt! Dem er mine børn også rigtig glad for at have med i deres madpakker :)
Mange tak for de pæne ord om min blog og opskrifter!
Kh AC
Når pizzasneglene er lagt på frys… Tør du dem så op inden du lægger dem i madpakken, eller tager du dem direkte fra frys og lader dem tø op i løbet af formiddagen i skolen?
Jeg tager dem op om aftenen og lader dem tø i køleskabet, hvorefter jeg lige luner dem på brødristeren eller i ovnen, hvis den allerede er i brug til boller. Lader dem køle af og kommer dem i madpakken.
Kan man lave sneglene med fuldkornsmel eller speltmel i stedet?
Det kan du sagtens :) Det bliver også godt!
Hej Ann-Christine,
jeg skal have bagt pizzasnegle til min søn´s kammerater på 12 stk., er det nok med og bage efter din opskrift så de kan få to stk hver? eller ville du bage dobbelt portion? Jeg har tænkt mig at fryse dem ned, da fødselsdagen færst er den 25., ville du bgae dem helt færdigt eller halvfærdigt og så i fryser med dem, og så bage dem igen færdigt når dagen kommer.
Kh Lidia
Hej Lidia,
Jeg ville nok bage dobbeltportion, så jeg var sikker på at der var nok :) og så ville jeg bage dem næsten færdig, dvs sige tage dem ca 2-3 minutter før normalt, fryse dem ned, tø op, forstøve med lidt vand og derefter bage dem færdigt inden servering.
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Hvirmange pizza snegle tror du at jeg skal bruge til 12 børn, det er fædselsdag som jeg vil bage i dag
Hej Lidia,
jeg ville lave dobbeltportion for en sikkerhedsskyld :)
Kh AC
Hej AC :-) Tak for altid dejlig madopskrifter. Jeg har en lille søn under 1 år og de må helst ikke få honning, hvad er bedst at bruge i stedet? Jeg har brunfarin eller rørsukker? :-) knus Jannie – fast følger af din blog?
Hej Jannie,
Tak for din søde hilsen :)
Du kan sagtens erstatte med rørsukker i opskriften her
Kh AC
Hej Ann-Christine jeg har lige lavet dine pizzasnegle, og de er blevet rigtig gode. Fik også omkring 20 – 22 , så det er jo ikke lang tid det tager at lave, så mange pizzasnegle. <3 Kh. Emma
Det er dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, Emma
Kh AC
Mener du 1 dl olivenolie?
ja
Hej AC :-)
Har du haft prøvet at lave dejen dagen før? Hvor meget gær tænker du der skal i?
Ja, det gør jeg ofte og så kommer jeg omkring 20 gram gær i og koldhæver den
Hej
Det er nogle rigtig lækre pizzasnegle og jeg har bagt dem mange gange. Men nu har jeg brug for nybagte snegle i morgen tidlig og vil derfor prøve koldhævningen denne gang. Er det kun dejen du koldhæver eller er det de fyldte pizzasnegle? Jeg vil gøre det samme med dine pølsehorn dennegang :-)
Mvh Jette
Jeg har kun selv prøvet at koldhæve dejen, inden de formes – men har hørt fra flere læsere at de har haft glimrende succes med at lade både de formede pizzasnegle og pølsehorn koldhæve på bradepladen, så jeg tror det vil fungere fint.
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Jeg tænkte på om man ikke kunne lave dejen med kun rugmel, og om man så skulle putte ekstra æg eller mælk i.
Du kan forsøge … jeg synes ikke selv de fungere godt udelukkende med rugmel, da det har en ringere hæveevne end hvedemel.
Hvis jeg bager i aften vil de så være ok i morgen til snack i klassen ?
Ja, det vil de helt sikkert :)
Kan creme fraiche bruges istedet for a38? ☺️
Jeg bager sjældent med cremefraiche selv, men mon ikke det fint kan gå … :)
Hej!
Jeg er helt vild med din hjemmeside – den er min absolutte go-to, når det gælder opskrifter!
Nu er turen nået til, at jeg skal afprøve din pizzasnegledej, og jeg vil prøve at gøre den koldhævet. Jeg er ikke nogen haj i et køkken og ved ikke helt hvad “man plejer”.
Skal pizzasneglene også “efterhæve” i 30 minutter, når det er en koldhævet dej?
Venlig hilsen Ida
Hvor er det dejligt at høre, Ida! Det er jeg rigtig glad for :)
Jeg vil anbefale at du lader dejen koldhæve. Derefter former pizzasneglene og lader dem efterhæve på bagepladen i 30-60 minutter. Det tager lidt ekstra tid, for at dejen lige temperere og hæver igen efter køleskabstemperaturen og det kan godt betale sig at give den tid til det, for det giver en luftigere saftigere krumme i det færdige resultat.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej jeg kan ikke se opskriften på tomatsauce – der er ikke et link?
Hov, ja, det kan jeg da godt se – det er denne tomatsauce :)
Tak for en fantastisk hjemmeside, med så mange lækre opskrifter. Denne her har jeg lavet flere gange og de er altid et hit, men benytter også din hjemmeside til inspiration i hverdagen og sunde alternativer til madpakkerne.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Kh Ann-Christine
Ang tomatsauce, skriver du vi skal se opskrift, men hvilken opskrift? ?
Det er denne tomatsauce Jeg får det lige rettet senere :)
Der er ikke noget link til tomatsaucen?
Det er fluks opdateret – den var røget ud af opskriften ved en fejl :)
Ups – min mozzarella har simret med i sovsen
Det var ikke hensigten – men det går nu fint alligevel :) Smider lige et ‘derudover’ ind i ingredienslisten, så det står mere tydeligt der :)
Er det muligt at lave denne dej koldthævet, eller skal den laves på dagen?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hej AC
Tusind tak for en skøn blog, som jeg jævnligt bruger til inspiration og opskrifter :-)
Jeg skal til at bage disse pizzasnegle og vil blot høre, om jeg kan erstatte gær med surdej i stedet? Og hvis ja, hvor meget surdej bør jeg bruge? Jeg er nemlig ved at lave min første surdej nogensinde, som jeg tænker kunne være god at bruge i denne opskrift ;-)
Hilsen Ann-Sofie
Hej Ann-Sofie,
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg synes ikke selv at jeg lykkedes med helt at udskifte gær med surdej i en opskrift som denne. Men det går til gengæld rigtigt fint at erstatte en stor del af gæren med surdej – fx blot bruge 5-10 g gær og 1 – 1/2 dl surdej. (+ lidt ekstra mel)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej igen AC
Har lige bagt pizzasneglene med 10 g gær og 1,5 dl surdej, hvor jeg brugte lidt ekstra hvedemel. De bliver en kæmpe succes på Roskilde Festival! Tippet om at bruge surdej i denne opskrift er hermed givet videre :) Tak for opskriften!
Kh Ann-Sofie
Hej Ann-Sofie,
Tusind tak for din fine tilbagemelding! – og rigtig skøn festival til dig ♡
Kh AC
Ser lækkert ud!
Hvis jeg både vil bage pizza snegle og pølsehorn. Vil du så anbefale, at jeg dobler op på denne dejopskrift eller på din pølsehornsdej opskrift?
Mange tak!
Begge dele er virkelig lækkert – så det er jo svært at vælge. Jeg gør det ved begge dele, men skal jeg vælge en dej hvor brødet holder sig godt frisk i 2 dage, så tager jeg pølsehornsdejen
Kh AC
Hej! Her kommer lige et amatør spørgsmål. Når du har smurt tomatsovsen ud over dejen, er det da du tilføjer bolognese/chorizo/andet fyld – inden du ruller dejen? Tak!
Ja, det er det – og endelig ikke for meget fyld.
Kh AC
Med inspiration fra dig har jeg for nylig købt en ankarsrum assistent og ville bare spørge om du også bruger den til en dej som denne? Og skal man også kunne lave en glutentest for at den er klar?
Denne dej skal der ikke laves glutentest på, da det ikke er en af de bløde deje.
Som regel rører og ælter jeg blot sådan en dej som denne i hånden det synes jeg er hyggeligt :)
Kh AC
Har lige taget en omgang pizzasnegle ud af ovnen – de er ikke kønne men de ser gode ud ?
Jeg brugte fuldkorns durum til dejen og skinkestrimler til fyldet ☺️
Jeg lavede pølse horn efter din opskrift i søndags, så nu bliver fryseren fyldt med godter til madpakken ? tak for nogle gode opskrifter!
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej:) Jeg er i tvivl om hvordan du optøer pizzasneglene når de bruges til madpakker.Altså tager du dem bare op og lader dem tø i køleren natten over, eller bager/varmer du med inden børnene får dem med?
Vh Emilie
Jeg optøer dem gerne og lige luner dem på brødristeren, eller i ovnen hvis den alligevel er tændt. Men det kommer lidt an på hvor travlt der lige er, for det går også fint at komme dem i madpakken, uden de er lunet først.
Kh AC
Har du forsøgt at tilføje frossen spinat ? Hvis du har hvor mange gram ?
Jeg har ikke prøvet, men jeg ville bruge omkring 200-300 g. Tø op og sørge for at vride al væde godt fra.
Kh AC
Hej ser rigtig lækkert ud men hvorfor er der ikke noget kødfyld i opskriften?
Du kan fint tilsætte kød, fx chorizo, skinke eller lign :)
Hej
Kan man bruge hytteost i stedet for yoghurt naturel eller er det bedre at bruge jordbæryoghurt??
Mvh. Marie
Jeg kunne godt finde på at eksperimentere med hytteosten hvis det var mig … ;) – tror det kunne være lækkert i og give en god krumme, men har ikke prøvet det.
Jordbæryoghurt kan faktisk godt bruges, man vil nok lægge mærke til en mild smag af jordbær, hvis man ved det er der – men ellers tror jeg såmænd ikke man vil lægge mærke til det ;)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Når jeg er inde på en af dine dejlige opskrifter kan jeg ikke se, at jeg kan sætte et hjerte til mine favoritter. Kan jeg kun stå ude på opskriften når jeg skal føje til favoritter? Nogle gange skal jeg lige se selve opskriften inden det måske skal blive en farvaorit:-)
Mvh Mette
Hej Mette,
Tak for din søde hilsen og godt du spørger!
Inde på selve opskrifterne er der et hjerte i øverste højre hjørne på det første billede til opskriften. Den kan godt være lidt svært at se på nogle af billederne hvis de er lyse, fx her på pizzasneglene, men den er der :)
På kategorioversigten fx her: https://www.valdemarsro.dk/aftensmad/ er der også på selve oversigten, så man ikke behøver ind på selve opskriften hver gang.
På forsiden har vi det ikke på endnu, men det kan vi måske godt finde ud af?
Kh AC
Hej Ann- Christine.
Tak for din fine hjemmeside, den giver meget insinspiration til hverdagen.😊
jeg ville høre om man kan bruge smør i stedet for olie i pizzasneglende?
Ved du hvad forskellen er smagsmæssigt på smør og olien?
Hilsen Trine
Hej Trine
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Ja, det kan du sagtens. Smørret smager af mere og vil give en skøn smag til bagværket.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine
Hvis man gerne vil fryse dem ned, hvordan gør man så? Bager dem en lille smule og putter dem derefter i fryseren eller?
Nadine
Hej Nadine,
Det har jeg skrevet tips omkring her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under frysning af brød og boller
Kh AC
Hej ;) nu er de bagt og klar til madpakker – hvordan opbevarer du dem og hvor længe holder sådan en portion sig spændende uden at blive tørre og kedelige? :) tak for god opskrift. P.s. jeg satte dem tæt sammen i en bradepande, det fungerer rigtig godt!
Hej Ann-Christine,
Jeg er klar over at du allerede har fået mange rigtig gode tilkendegivelser fra mange brugere. Hermed også lige en fra mig, for ros fortjener du og det er altid rart :-).
Jeg har nu efterhånden brugt din opskrift en del gange , og den er et totalt hit. Jeg er et stort fan af at der også indgår lidt grov mel i opskriften også.
Jeg har haft disse med til min søns spejdergruppe og fik så mange søde kommentarer, om “at de var virkelige gode, og verdens bedste og må min mor få den opskrift”… og føler lidt at det jo i virkeligheden er dig der burde få den ros.. Hermed viderebragt..
I al fald tak!
Mvh, Gitte
Kære Gitte
Sikke en dejlig hilsen at få!
Tusind, tusind tak for at skrive, jeg er rigtig glad for at opskriften er et hit hos jer og spejderne. Det glæder mig meget.
Rigtig god weeekend til jer
Kh Ann-Christine
Hej!
Min lillebror tåler ingen former for oliven – heller ikke olivenolie. Hvilken olie ville du erstatte med i denne opskrift? Kan man evt. bruge kokosolie i stedet, og i så fald hvilken mængde? (Den er jo fast)
Mvh. Lucy
PS. Er super glad for dine opskrifter, og kigger altid din side igennem, hvis jeg mangler en bestemt opskrift, eller bare mangler inspiration ;)
Hej Lucy
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter ♡
jeg ville erstatte med 50 g smeltet smør, det vil give en god smag.
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvis man vil fryse ned så man kan tage op når lysten melder sig, vil du så anbefale man fryser ned når den er samlet, altså uden bagning først, eller efter bagning?
Har læst dine tips omkring frysning, fik ikke rigtig svar på det der igennem
Kh Tenna
Hej Tenna,
Jeg ville vælge at fryse dem lige efter de er bagt og stadig lidt lune.
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Hvad kan man gøre, så pizzasneglene ikke bliver tørre?
Hilsen
Laura
Hej Laura
Endelig undlad at komme mere mel i, end der står i opskriften. Være sikker på ikke at bage dem for længe og opbevarer dem lufttæt.
Hvis de bliver tørre kan du forstøve dem med vand og lune dem i ovnen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for dine lækre opskrifter. Og det er dejligt at man kan få opskrifterne ganget op/ned. Jeg vil lige gøre opmærksom på at den også ganger på gær. Det ville jeg normalt ikke gøre. 200 g (til 72 stk) vil nok give en kraftig gærsmag.
Jeg ganger heller aldrig tilsvarende op på gær, men det kan systemet ikke rigtig håndtere en standard på – over tid skal jeg have skrevet det ind som tip i alle gær-opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro
Er der en grund til, at der er forskel på pizzasnegle dejen på de vegetariske (spinat pizzasnegle) og ikke vegetariske (pizzasnegle)?
Kan man bruge dejen fra den ene til den anden?
Mvh. Mette
Hej Mette
Det er blot to forskellige opskrifter jeg har lavet – forskellen er primært kortere/længere hævetid og mere/mindre fuldkorn.
Du kan sagtens bruge den ene dej til det andet fyld.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine