Pizzasnegle


Pizzasnegle til madpakken er virkelig lækkert og disse er saftige og fyldt med god velsmag.
Samtidig er dejen god til at holde på det lækre fyld, og de skabte jubelråb fra Johan og Julie over kombinationen forleden dag af to yndlingsretter, pizza og bolognese – jeg bruger ofte en rest bolognese, men laver den lige så ofte med tomatsauce, ost, chorizo eller andet lækkert.
Det er dog rart at der er lidt ‘ekstra fyld’ og fuldkornsmel i dejen gør pizzasneglene mættende og dejligt grove.
Prøv også: min bedste opskrift gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 18 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasnegle
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 1,50 dl yoghurt naturel
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 dl olivenolie
- 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
- 0,50 æg, til at pensle med
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
- Derudover
- 125 g frisk mozzarella, finthakket
- 50 g chorizo, (undlades hvis vegetar)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt olie, yoghurt, honning, æg, salt, fuldkornsmel og rør det godt sammen.
Rør og ælt derefter hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er lækker, smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til hævning med et klæde over og lad den hæve i en times tid.
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i gryden med olie og sauter til løgene er bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 20 minutter. Sæt derefter saucen i køleskab, så den er afkølet, når pizzasneglene samles
Samle pizzasneglene
Rul derefter dejen ud på en meldrysset bordplade til den er omkring 1/2 cm i tykkelsen.
Smør fyldet ud over hele dejen, på nær omkring 4 cm fra den ene kant og drys med ost.
Rul dejen sammen til en lang rulle og skær snegle i ca 2 cm tykkelse med en skarp kniv.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og form dem runde og pæne med hænderne. Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 180 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Jeg skal snart til at bage både dine pølsehorn og pizzasnegle. Er det korrekt, mælken til at opløse gæren i ikke skal være lillefinger varmt? I denne opskrift står der ikke noget om temperaturen, men i din opskrift med pølsehorn står der stuetemperatur 😊
Hej Nikoline
Stuetemperet – omkring 20-22 grader vil være perfekt til begge.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej mens jeg var igang og havde fået mel i blev teksten med mel streget over.
Er det ikke rigtig mere?
Hej Agata
Det er en funktion, så man kan se hvor man er kommet til i opskriften undervejs i madlavningen – så kan man klikke og overstrege ingrediens og/eller steps i fremgangsmåden.
Man kan derfor kun selv klikke overstregningen til og klikke den væk igen.
Kh Ann-Christine
Kan man lave denne opskrift koldhævet? Bare dejen tænker jeg på, vil nemlig gerne lave dejen i dag, men selve pizzasneglene i morgen. Eller hvis man kan samle dem helt, og så først bage dem i morgen
Dejen kan fint koldhæves med 10 g gær. Lad gerne dejen hæve i 30-45 minutter på køkkenbordet inden du sætter den på køl.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine