Pizzatwisters
Pizzatwisters er en ny udgave af alle de pizzasnegle og pølsehorn der ryger gennem madpakkebageriet herhjemme, når jeg laver mine opskrifter til madpakker.
Pizza twisters er nemme at bage, de holder sig lækkert frisk i madpakken og bliver ikke tørre allerede dagen efter de er bagt + de kan fryses, så jeg bager som regel 3-4 gange en portion og fryser ned til madpakkerne.
Her har jeg kommet tomatsauce, en god chorizo og frisk mozzarella i, men varier gerne med god skinke, grønt, en rest chili con carne, lasagnesauce eller bolognese.
Prøv også: min opskrift på lækre calzoneboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzatwisters
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 0,50 dl olivenolie
- 2 spsk hørfrø
- 100 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- Sauce til pizzatwisters
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tørret timian
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g chorizo, skåret i små tern
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lun mælken til den er omkring 30 grader lunt.
Rør gær ud i mælk.
Tilsæt derefter yoghurt, olie, sukker, salt, hørfrø, fuldkornshvedemel og æg og rør det godt sammen.
Tilsæt nu mel indtil dejen er smidig og nem at arbejde med og ælte.
Stil den til hævning i en skål med et rent klæde i to timer.
Sauce til pizzatwisters
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt derefter de andre ingredienser og lad det simre i 10 minutter. Blend evt. saucen og lad den køle af inden den smøres på dejen.
Fold pizzatwisters.
Når dejen har hævet rulles den ud på bordpladen til en stor firkant og smøres med tomatsauce, drysses med ost samt chorizo.
Fold den ene side over den anden og skær 12 strimler på cirka 4 cm, som hver skæres igennem igennem til to stimler, som twistes rundt og lægges på en bageplade med bagepapir til hævning.
Lad dem hæve i cirka 30 minutter.
Bag pizzatwisters i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-19 minutter
Uh den opskrift kunne jeg godt tænke mig at prøve, til min snart skolepige. Men forstår altså ikke helt denne sætning ift. hvordan de laves “Fold den ene side over den anden og skær cirka to strimler igennem dejen, som hver twistes rundt og lægges på en bageplade”, betyder det man ku får to ud af denne portion eller hvordan skal det forståes? Måske du kan uddybe?
Det kan jeg sagtens forstå du ikke helt kunne greje – det er skrevet lidt bedre nu :)
God fornøjelse med madpakkerne til den nye skolepige ♡
Kh AC
Takker, det gav bedre mening ;0)
Virkelig gode og også velegnede til en picnic. Når du fryser dem hvordan tør du dem så op til en madpakke – køleskab natten over og med i madpakken? Burde vide det, men er helt blank…
Jeg tøer dem op på køl natten over, i denne varme kan de dog fint nå at tø op i madkassen i løbet af dagen ;)
Hej,
Jeg er stadig udfordret af twiste delen af opskriften.
Vil det sige at man ender med 24 lækrer pizzatwisters, eller er det meningen at der kun skal være 12 stk som der står øverst?
De er jo helt fantastiske, og børnene guffer dem i sig, så ikke et ondt ord over at ende med 24 stk, frem for 12 stk.
Lige pt kan jeg ikke gennemskue twistedelen, måske kan du hjælpe mig?
Kh
Vivian
Hvor er det skønt at høre at de er et hit hos dine børn.
Jeg får 12 stk af opskriften, men de bliver nok ca dobbelt så store som dine så – og begge dele går helt fint :) Jeg skal gerne lave en opskrift på dem på et tidspunkt!
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej,
Jeg sidder lige og kigger dine opskrifter til madpakker igennem. Jeg vil gerne lave noget nyt og pizza inspireret til mine børn på 1,5 år og 3,5 år, som skal have mad med til hele dagen. Jeg kan se, at du har mange forskellig forslag til det. Er der en eller to af opskrifterne du særligt vil anbefale til de små børn og med tanke på, at jeg fryser ned og tager op aftenen før, så det må helst ikke blive tørt. På forhånd tak.
Mvh. Birgitte
Jeg laver rigtig ofte disse pølsehorn og ofte bruger jeg netop opskriften på den dej, som jeg ganger op med 4 eller 5, sætter nogle skåle med dej til hævning og laver både pølsehorn, pizzasnegle, minipizza, pizzatwisters og snurrer af samme dej med forskelligt fyld osv, bager 5-6 plader madpakkebrød og fryser derefter ned. Det synes jeg fungere super godt og tager kortere tid samlet set, når nu man alligevel er i gang :) Du kan få en masse ideer til madpakker her
Kh AC
Mange tak for svar. Dine pølsebrød er fast inventar i fryseren, og nu må jeg få suppleret med lidt ekstra her i weekend varianter her i weekend?
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet dejen til disse twister, til mit barnebarns madpakke. De ser virkelig lækre ud. Dejen skal stå på køl til i morgen. Hvad smører du dem med, så de får den lækre gyldne farve?
Rigtig god fornøjelse med bagningen.
Her er det er blot lidt af fyldet der “smitter af”, når jeg twister dem, hvis du ikke helt oplever at det sker, så kan du evt blande lidt tomatsauce i et sammenpisket æg og pensle med det
Kh AC
Kan man lave dejen med succes, uden hørfrø?
Min knægt kan ikke udstå dem :-D
Ja, du kan sagtens undlade hørfrø :)
Hej,
Kan dejen laves uden mælk? Har en der ikke kan tåle det.
Ja, du kan sagtens bruge vand i stedet
Kh AC
Hej,,
Jeg har en surdej stående som jeg tænker at gøre brug af. Er det en dårlig ide, hvis formålet er at fryse og undgå tørt brød ved optøning, eller gør det ingen forskel? I så fald, udelader jeg gær, mælk, yughurt og erstatter med surdej og vand evt.?
På forhånd tak,
Mille
Prøv endelig bare af og eksperimenter med det!
Det er jo en helt anden opskrift du er ude i, så der skal nok reguleres på hævetider, mel osv.
Vil du gerne en lidt mere sikker opskrift, så kan du blot udskifte mælk med vand, yoghurt med surdej og stadig bruge omkring 5 gær – så kan du stort set lave opskriften som den ellers er.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har revet en gulerod helt fint i sovsen – det blev rigtig godt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine