Pizzatwisters


Pizzatwisters er en ny udgave af alle de pizzasnegle og pølsehorn der ryger gennem madpakkebageriet herhjemme, når jeg laver mine opskrifter til madpakker.
Pizza twisters er nemme at bage, de holder sig lækkert frisk i madpakken og bliver ikke tørre allerede dagen efter de er bagt + de kan fryses, så jeg bager som regel 3-4 gange en portion og fryser ned til madpakkerne.
Her har jeg kommet tomatsauce, en god chorizo og frisk mozzarella i, men varier gerne med god skinke, grønt, en rest chili con carne, lasagnesauce eller bolognese.
Prøv også: min opskrift på lækre calzoneboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzatwisters
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 0,50 dl olivenolie
- 2 spsk hørfrø
- 100 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- Sauce til pizzatwisters
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tørret timian
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g chorizo, skåret i små tern
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Lun mælken til den er omkring 30 grader lunt. Rør gær ud i mælk. Tilsæt derefter yoghurt, olie, sukker, salt, hørfrø, fuldkornshvedemel og æg og rør det godt sammen.
Tilsæt nu mel indtil dejen er smidig og nem at arbejde med og ælte.
Stil den til hævning i en skål med et rent klæde i to timer.
Sauce til pizzatwisters
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt derefter de andre ingredienser og lad det simre i 10 minutter. Blend evt. saucen og lad den køle af inden den smøres på dejen.
Fold pizzatwisters
Når dejen har hævet rulles den ud på bordpladen til en stor firkant og smøres med tomatsauce, drysses med ost samt chorizo.
Fold den ene side over den anden og skær 12 strimler på cirka 4 cm, som hver skæres igennem igennem til to stimler, som twistes rundt og lægges på en bageplade med bagepapir til hævning. Lad dem hæve i cirka 30 minutter.
Bag pizzatwisters i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-19 minutter
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er helt ny til dette. Skal dejen slet ikke æltes? 😃
Jo, den skal æltes efter fremgangsmåden i afsnit 2, med tilsæt mel lidt efter lidt. Det kan du frit vælge at gøre på røremaskine eller i skålen og derefter på køkkenbordet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har revet en gulerod helt fint i sovsen – det blev rigtig godt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej,,
Jeg har en surdej stående som jeg tænker at gøre brug af. Er det en dårlig ide, hvis formålet er at fryse og undgå tørt brød ved optøning, eller gør det ingen forskel? I så fald, udelader jeg gær, mælk, yughurt og erstatter med surdej og vand evt.?
På forhånd tak,
Mille
Prøv endelig bare af og eksperimenter med det!
Det er jo en helt anden opskrift du er ude i, så der skal nok reguleres på hævetider, mel osv.
Vil du gerne en lidt mere sikker opskrift, så kan du blot udskifte mælk med vand, yoghurt med surdej og stadig bruge omkring 5 gær – så kan du stort set lave opskriften som den ellers er.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine