Hjemmebagte Bagels med flødeost og kylling
At lave sine egne bagels er faktisk super nemt! Brødet æltes, hæves, formes, koges og bages – og selve det at forme dem og koge dem er faktisk temmeligt let, når man lige får hånd om det.
Metoden giver en helt særlig krumme til brødet, og selv om man godt kan springe kogningen over, så vil jeg varmt anbefale at prøve det af, for det bliver ekstra godt!
Disse nybagte bagels har jeg netop fyldt med flødeost, salat, kylling, sprød bacon og krydderurter.
SÅ lækkert!
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagels med kylling
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 425 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- Forslag til topping
- 1 drys sesamfrø, græskarkerner etc - se tip
- Fyld
- 400 g kyllingefilet, uden skind
- 60 g bacon
- 125 g blandet salat
- 50 g naturel flødeost
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær og sukker ud i vand.
Tilsæt olie, salt og derefter hvedemel.
Ælt til dejen er fast og smidig på et meldrysset bord eller i en røremaskine i 7-8 minutter.
Kom dejen i en ren skål smurt med olie og lad den hæve overdækket med et rent klæde i 1½ time på køkkenbordet.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen.
Vej dejen af og del den i 8 lige store stykker, som hver formes til en helt rund bolle.
Smør hænderne i olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet.
Form hver bagel, så den er rund og fin, og vær opmærksom på , at brødet hæver godt op under kogning og bagning, så hullet i midten må gerne være lidt stort.
De formede brød stilles til hævning en halv time på et stykke bagepapir. Klip bagepapiret rundt om hver bagels ud.
En stor gryde med vand koges op, vandet skal kun lige småkoge.
Sænk bagels med bagepapir i vandet på en hulske en eller to ad gangen.
Fjern bagepapiret i vandet og lad dem simre i vandet i 1 minuts tid, hvorefter de tages op med en hulske, pensles med æg og drysses eller dyppes i topping, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen.
Når alle bagels er kogt, bages de i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.
Flæk dem og smør dem med lige det fyld, du foretrækker.
Tip til topping
sesamfrø, havregryn, græskarkerner, blå birkes, cheddar, soltørrede tomat og chili
Fyld til bagels
Kom kyllingebryst i en gryde med kogende grøntsagsboullion og kog i 15 minutter eller til kødet er tilberedt hele vejen igennem.
Steg bacon sprødt på en pande.
Smør bagels med flødeost og fyld dem med salat, kylling og bacon.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har netop kogt/bagt disse bagels og de er helt flade og ser lettere ubagte ud. Har fuldt opskriften til punkt og prikke men den er flade og kedelige at se på. Har slet ikke lyst til at prøve at spise dem
Jeg synes det lyder til at dejen enten har været overhævet, så de er faldet sammen under kogningen. Eller at dejen ikke er hævet nok.
Hvis de var hævet smukt og perfekt op inden du kogte dem, så kan det være de er faldet sammen på vej ned i gryden med vand. Hvis de fx ikke er blevet håndteret helt forsigtigt nok.
Jeg vil gerne hjælpe og kan nemmest hjælpe dig med vejledning, hvis du beskriver hævningen og hvornår du vurdere det ‘gik galt’
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine👋🏽
Er der mulighed for, at man kan undlade at komme bagepapiret med ned i gryden?🤔
Jeg er nemlig blind, så det der med at fiske papiret op igen bliver en anelse besværligt, og meget lunt på fingrene, hvis jeg skal forsøge jagten på bagepapiret i en dampende gryde🙈😄
Nu har jeg efterhånden brugt din hjemmeside i en del år, både før og efter jeg mistede mit syn, og jeg vil gerne sige tak for en super overskuelig og tilgængelig side😄
Kh
Karoline
Hej Karoline
Hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter – og beklager at jeg får svaret lidt sent.
Du kan godt undlade bagepapir, men jeg synes de bliver sværere at håndtere uden, måske du kan klippe bagepapiret med ekstra papir omkring hver bagel og så bruge et ekstra stykke bagepapir, så der er god plads omkring hver bagel. Så snart bagelen rammer vandet og papiret bliver vådt glider den nemt af papiret, så man kan godt gøre det med en sikker afstand på 10 cm fra det kogende vand, for ikke at brænde fingrene.
Jeg håber du kan bruge tippet
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg bruger de store stykker mellemlægspapir, de er også billigere end bagepapir og man behøver ikke klippe i dem
Skønt tip! Tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg kan forstå at der har været en video før hen, kommer der evt. en igen på et tidpunkt?
Måske, jeg vil gerne hvis vi får mere tid til at lave video igen på et tidspunkt :)
Kh Ann-Christine