Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/polsehorn/

Pølsehorn

Her får du min bedste opskrift på lækre pølsehorn, som er et stort hit hos båe mine børn – og resten af familien.

Disse skønne pølsehorn holder sig friske, saftige og lækre i flere dag.

De er også lækre dagen efter de er bagt, så de fungerer super godt både i madpakken, til børnefødselsdage, picnicture og som eftermiddagssnack.

Pølsehornene kan varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv dem også med sød eller stærk sennep.

Prøv også: min opskrift på pizzasnegle >>

PT2H

Pølsehorn

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 8 wienerpølser
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • 50 g ketchup
  • 50 g tomatpuré
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en  røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med.

Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.

Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, Dæk med et rent klæde.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.