Pølsehorn


Mine børn er vilde med de små lækre pølsehorn og jeg har i lang tid eksperimenteret med at finde den bedste opskrift på pølsehorn.
I modsætning til mange andre pølsehorn, så holder disse pølsehorn sig friske, saftige og lækre – og er heller ikke spor tørre dagen efter de er bagt og de fungerer super godt i madpakken og som eftermiddagssnack. Pølsehornene kan desuden varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv også med sød eller stærk sennep.
Pølsehorn
- 20 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt, naturel
- 1 æg
- 300 g hvedemel, + lidt mere til æltning
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- 8 wienerpølser
- Andet
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø, hvide eller sorte
- 250 g ketchup, eller 1/2 tomatpure og 1/2 ketchup
Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt.
Rør gæren ud i mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig.
Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
Når dejen har hævet rulles den ud og skæres i fx 24 trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.
Lad dem efterhæve i 1 time, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 12-15 minutter.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg bager også ofte pølsehorn som børnene ( og de voksne) har med i madpakken. Jeg plejer ikke at komme ketchup indeni men giver det med i en lille bøtte i stedet. Min opskrift minder meget om den du bruger, den er ikke helt ens fra gang til gang da det tit er forskelligt groft mel der kommer i alt efter hvad der lige er i skabet den dag hvor jeg bager.
God ide at have lidt at dyppe ved siden af. Jeg har det på samme måde som dig, bruger også det mel jeg har og det kan man jo sagtens. Når jeg laver opskrifter til bloggen er det ud fra det mel der er brugt da jeg vejede af til selve den opskrift :) jeg elsker når man variere det hele lidt
Uhm, de er lækre – har netop bagt dem! Men jeg tror jeg bager dobbelt portion næste gang, for de er næsten væk igen:-)
Hvor godt :) Ja, det går stærkt og jeg tror heller ikke jeg får ballade hvis jeg bager endnu flere af dem ;)
Min N er også fuldkommen tosset med pølsehorn, tror da også snart ham og jeg må bage nogle :) det er så hyggeligt. Din opskrift på prøves :)
Det lyder dejligt, og det er også bare så nem og lækker en hapser til børn.
Jeg må altså også tilstå, at jeg elsker pølsehorn! Men jeg har nogle gange haft ret svært ved at finde nogle lækre pølser, hvilke pølser bruger du og hvor køber du dem? :-)
Fungerer også fint med sojapølser fra f.eks. Hälsans kök, så også vegetarer kan være med.
Godt tip :)
Hej Nicoline,
Det er lidt forskelligt, jeg mangler stadig at finde min yndlingsslagter her i Aarhus ;) Da vi boede i København var jeg stor fan af Gourmandiet på Østerbro – det er seriøst gode pølser!
Har du set at man kan få pølser fra Gourmandiet i Føtex Food i M. P. Bruunsgade? Selvfølgelig kun på køl men bedre end ingenting….
Ja, jeg blev så glad da jeg opdagede det mærke i Føtex :)
– Gourmandiet var vores faste gode slagter, da vi boede på Østerbro.
En god ide kan være at røre ægget sammen, inden det puttes i dejen. Så kan man gemme en smule til pensling, for det er lidt ærgerligt næsten at smide et hel æg ud (medmindre man bager en virkelig stor portion).
Den her opskrift ser bare så lækker ud, og jeg skal helt sikkert prøve den :) Og så er pølsehornene jo virkelig flotte at se på, det er også et plus i mine øjne :)
God ide med ægget :)
-jeg elsker også pæn mad, det er halvdelen af fornøjelsen ;)
Har netop bagt dine pølsehorn sammen med min søn. Det var en sand fornøjelse, dejen var rigtig nem at arbejde med. Jeg erstattede ymer med skyr og det fungerede fint.
Tak for en dejlig blog – bruger så mange af dine opskrifter.:)
Hvor skønt! Det er dejligt at høre at de blev gode med skyr også.
Og hvor er det dejligt at du har fornøjelse af bloggen og opskrifterne her :)
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Jeg opdagede din blog for nogle uger siden, hvilket da har været en stor fejl. Jeg ville godt nok gerne have fulgt med for længe siden, men så er der bare ekstra meget læsning og billeder at kigge på hver dag. Jeg vil rose dig til skyerne for lækre opskrifter, tekster og usandsynlige dejlige billeder – som jeg får lyst til at tage en bid af!
Du er simpelthen bare alverdens opskrifter. For 3 dage siden gik jeg ind på din blog for at finde opskrifter på pizzadej og wupti – en rigtig lækker opskrift dukkede op. Dagen efter skulle jeg finde en opskrift på pølsehorn og øv bøv, der var ikke lige noget. Men wupti, så dukker der saftsusmene nogle lækre pøllehorn op i går!
Kæmpe ros til dig! Og rigtig god weekend.
VH. Sandra
Hej Sandra,
Tusind tak for de mega søde ord, det er jeg virkelig bare så glad for at du synes. Stort velkommen til – jeg er glad for at du har lyst til at læse med og kan finde inspiration her :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg er lige i gang med at lave pølsehorn, men jeg kan ikke se hvornår olien skal puttes i dejen?
Tak for en skøn blog!
Hilsen Gitte
Hej Gitte, tak ❤ olien skal i sammen med ymer mv :) retter det lige senere
Kh AC
Kan man evt skifte ymer ud med skyr eller fromage frais? :-)
Jeg har ikke prøvet at bage med skyr eller fromage frais, men mon ikke … det er da forsøget værd og lad mig endelig vide hvordan det blev :)
Brugte fromage frais og de smagte super godt :-)
Dejligt at høre :)
De er super lækre. Har bagt dem idag, og de er alle spist!
Det er dejligt at høre :)
Uhm! Lækkert med hjemmebagte pølsehorn! Pølser fra Hanegal er rigtig gode..
Hvad med brunchpølser? Kan det være en idé p.g.a. størrelsen? Så har Rema nogle der er gode. (Vist nok fra” Lampe”)
Jeg kender ikke dem fra Rema, men godt små brunchpølser kunne sagtens være et hit! Hanegals kan jeg også godt lide :)
Glæder mig til at lave dine pølsehorn, Ann-Christine, og Løgismose har nogle lækre kyllingepølser og brunchpølser, som også ville smage godt i pølsehorn :)
God Ferie til jer alle fire – og et Stort, forsinket Tillykke med Fødselsdagen til de 2 stjerner!!
Det lyder lækkert – mon man kan få dem i Netto? De har jo indimellem lækre pølser fra Løgismose.
Tusind tak, du kan tro vi nyder det her på Kreta :)
Ja, det er i Netto jeg køber dem eller i DøgnNetto :)
Fortsat god weekend og ferie!
Tak for tippet -det må jeg lige holde øje med
– og tak, vi stornyder det!
Hej :)
De ser super lækre ud – kan de mon holde sig et par dage selvom de ikke er på køl?
Skal på festival og tænkte på at lave en stor portion, fryse nogle ned og så lade dem tø stille og roligt op de første dage, nemlig.
Jeg ved ikke om det vil blive godt, de tør op i løbet af 5-6 timer i stuetemperatur og jeg ved ikke om pølserne kan holde sig. Kan du have en køletaske med, så går det måske lidt bedre :)
Hej
De ser super lærker ud, og jeg står og mangler en opskrift, hvor de også er gode dagen efter – hvordan opbevarer du dem efter bagning?
Bare i en frostpose når de er kølet helt af – og jeg synes de smager skønt også dagen efter. De bliver ikke kedelige og tørre, som pølsehorn nogle gang kan have tendens til..
Tak, dem glæder jeg mig til at lave :-)
Kære Ann-Christine.
Jeg elsker seriøst din blog og du har de lækreste opskrifter.
Jeg vil gerne prøve dine pølsehorn og tage dem med på madpakken men min mor
mener at så skal de være lidt grovere. Jeg tænkte på at bruge 100 g hvedemel, 100 g grahamsmel og 200 g ølandshvede.
Kan det blive godt?
Kære Emilie,
Tusind tak for din dejlige hilsen – det er jeg virkelig glad for!
Jeg tror det kan blive super godt også med en lidt grovere version og dine mængder og kombination af mel, lyder skøn. Lad mig endelig høre hvordan det bliver
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Nu har jeg bagt og fryseren er fyldt. De smager VIRKELIG godt.
Det er den lækreste dej – kan klart anbefale nogle grovere meltyper.
Dejligt at høre – jeg tror jeg prøver din melkombination næste gang :)
Har bagt disse pølsehorn idag og de blev rigtig lækre. Det er virkelig godt med blandingen af ketchup og tomatpure i selve pølsehornene. Jeg brugte creme fraiche 5% i stedet for ymer og fuldkornshvedemel istedet for grahamsmel og det fungerede fint. Jeg bruger opskrifter meget som inspiration og ændre ofte lidt alt efter hvad jeg har og hvilket humør jeg er i. Det er vist det samme du gør, så vidt jeg husker at have læst.:-)
Faktisk bliver jeg efterhånden mest inspireret af billeder og menukort. Det svinger lidt – men når jeg får fingrene i en kogebog, så læser jeg den fra enden til anden, og kan ikke huske ingredienser og mål, men er enormt inspireret til at lave alle mulige forskellige ting ud fra mine egne smagsløg og ideer om hvad der er godt :)
Skønt du kunne bruge min opskrift på pølsehorn som inspiration :)
Hej AC.
Endnu en gang har din blog reddet min dag.
August startede i skole i år og igår havde forældrerådet for første gang inviteret til ‘Fælles Legedag’, så de voksne kunne lærer hinanden lidt mere at kende. Og trods indbydelsen forslog en frokost af boller, kage og frugt/grønt, så valgte jeg at bage pølsehorn. Normalt er mine bageevner godt hjulpet af min køkkenmaskine, så det var lidt af en udfordring og så med en dobbelt portion.
Og hvilken succes!!! Tog 4 fra til Augusts madpakker og ellers kom der kun 2 små retur. Så vil helt sikkert en anden gang bage pølsehorn igen, når lejligheden byder sig :-) .
Hilsen MilleSmille
Hej MilleSmille
Hvor er det dejligt at høre!
Mine børn mener at næsten hver dag er en god lejlighed til at bare pølsehorn, men det gør vi nu alligevel ikke ;)
Kh Ann-Christine
Hej AC!
De lyder lækre – dem vil jeg bage og tage med i Tivoli til hele familiens julehyggetur i morgen;-)
Kan man bruge skyr i stedet for ymer, tror du (og hvad er forskellen?)?
Bedste hilsner
Tjo, mon ikke man sagtens kan det. Har faktisk aldrig prøvet at bage med skyr … det er jo mere proteinholdigt, så måske bliver det lidt anderledes – men jeg tror sagtens det kan give et super lækkert resultat.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Sikke en fin hjemmeside du har med de lækreste opskrifter. Har lige idag debuteret med en opskrift fra din blog (pølsehorn sjovt nok :-)) og de blev super lækre og et hit blandt alle mine børn (4 ud af 5 testede dem af :-)) og min mand. Så nu skal dine æbleskiver stå sin prøve i weekenden. Glæder mig allerede!! Kh Dorte
Hej Dorte,
Mange tak, det er jeg glad for at du synes! :) Rigtig god fornøjelse med æbleskiverne, de er et stort hit herhjemme, kan du tro :)
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Lækker opskrift – den vil jeg prøve til børnefødselsdag på lørdag. Hvor mange pølser går der til en portion? Overvejer lidt at skifte ud med helt små lækre cocktailspølser, så det bliver mini mini pølsehorn – tror du det går?
Hvis jeg fryser dem ned som du foreslår skal jeg så vente med at pensle og komme sesam på til 2 omgang i ovnen?
Håber at hører fra dig – mange hilsner fra Bitten
Hej Bitten,
Jeg plejer at bruge omkring 8-9 pølser til en portion. Jeg deler dem i tre dele, så de bliver også ret små – det går fint an at bruge pølser som er meget små :) Og ja, jeg ville vente med at pensle og komme sesam på til 2 omgang.
Rigtig meget god fornøjelse med dem – jeg håber de bliver et hit :)
Kh AC
Hej igen og tak for dit gode råd
Det er på lørdag jeg skal serverer dem… Kunne jeg evt i stedet gøre dem klar aftenen inden, men ikke bage dem, for derved bare at skulle sætte dem i ovnen lørdag og bage dem?
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Kom så bare kun omkring 10 g gær i og lad dem koldhæve i køleskabet natten over, efter de er rullede. Lad dem lige få stuetemperatur inden du så bager dem
Uhmmm siger jeg bare. Jeg har bagt dem her til eftermiddag og de skuffer ikke! Jeg har lige delt opskriften på min blog :-) Kh Camilla
Mange tak, Camilla :) Vi er også vilde med dem herhjemme
Hejsa :)
Det er længe siden jeg har skrevet til dig … Men iiihhh hvor jeg dog nyder mine daglige togturer igennem Århus med et log in på Valdemarsro :)
Jeg elsker at blive inspireret og kigge med hos dig.
Nu faldt jeg så også lige over dine pølsehorn da de også har fået en stor plads i mine guldklumpers hjerter ;)
Har du prøvet at lade dejen koldhæve hen over natten og så først bage næste eftermiddag ..??? Mon det kan lade sig gøre ..?? Så kunne der være hurtige lækre pølsehorn når vi lander efter en arbejdsdag :)
Ha en fortsat skøn weekend
Knus Majbrit
Hje Majbrit,
Hvor er du sød! Tusind tak :)
Jeg har ikke koldhævet disse pølsehorn, men det kan man sagtens. Jeg vil bare forslå, at du halvere mængden af gær – i øvrigt en super ide til det nemme aftensmadsmåltid.
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Pølsehorns bagere ;0)
Jeg har netop bagt disse horn til skole festen i aften , Min datter ville bare gerne have at det var en blanding mellem et Pølsehorn og en pizzasnegl ;) Så det er nu blevet til pizza-horn i stedet , med pølse , skinkestrimler , tomat sauce og revet mozzarella inden i ….. ;@) Kan godt anbefales ! Har også bagt dem med kyllingepølser og kyllinge strimler , til dem som ikke spiser grissekød og de smager lige så godt som de andre ! :)
Rigtig god Torsdag til jer alle !
Og tak for en skøn blog med god inspiration :0)
Vh Tina .
Kære Tina.
Tak for din søde hilsen :) Hvor lyder det dejligt og lækkert med så mange skønne varianter!
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg har lige bagt dine pølsehorn, de smagte helt fantastisk.
Tak for en god opskrift :-)
Kh Josefine
Tak <3 Det er jeg glad for at høre :)
Rigtig god opskrift. Nem at lave og god at arbejde med. Da jeg ikke har da mange kræfter i min ene arm kan jeg desværre ikke rulle dejen ud så tog en “klump” dej i en silikone muffin form og stoppede en coktailpølse oven i, stort hit blandt ungerne, når dejen hæver ligner det en padehat og de smagte fantastisk. Tak for en fantastisk opskrift. Mvh. Katja
Hej Katja,
Hvor lyder det som en fin og smart løsning. Det er jeg sikker på ville være et hit herhjemme også :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Har lige et spørgsmål til dine – på billedet vildt indbydende – pølsehorn :)
Jeg skal bage pølsehorn til svømmeklubben (og madpakken), og da jeg ikke har tid til at bage den dagen før er jeg desværre nødt til at fryse dem.
Mit spørgsmål er – da jeg er nødt til at bage dem helt færdige – bliver de tørre af at blive frosset, når nu de er helt færdigbagt?
I øvrigt tak for den fedeste blog…Er fuldstændig vild med den – stor inspiration i dagligdagen :)
Ha´ en fantastisk dag <3
Kh. Kirsten
Hej Kirsten,
De kan sagtens fryses og tøes op igen. Jeg gør det samme herhjemme til madpakkerne og det fungere rigtig fint.
De er allerbedst hvis de lige bliver lunet efter optøning og spises lune, men det fungere rigtig fint uden også – og de er ikke tørre.
Og tusind tak for dine søde ord, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Rigtig skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan man bruge skyr eller evt. kærnemælk i denne opskrift i stedet for ymer?
Jeg ledte lige efter en opskrift på grove pølsehorn, da dem der kun indeholder alm. hvedemel er lidt for kedelige IMO og så faldt jeg over din blog. De ser superlækre ud! :-)
Jeg har ikke prøvet at bage med skyr, men kærnemælk i brød er super lækkert og det tror jeg kan blive super godt.
God fornøjelse med dem og du kan evt skrue lidt op for fuldkorn og ned for hvede, hvis du synes :)
Hejsa
Så fik jeg også prøvet disse pølsehorn og de er bestemt et hit. Jeg havde ikke noget grahamsmel så jeg brugte rugmel. Det fungerer helt perfekt og min samvittighed er lidt bedre end hvis det blot var hvidt brød :-)
I stedet for birkes osv. valgte jeg at komme knust tørret basilikum ovenpå. Det smagte rigtigt lækkert.
Uhmm, tørret basilikum – det lyder virkelig dejligt! Det skal jeg prøve næste gang.
Hej. Lækre pølsehorn, det er ikke sidste gang, jeg har bagt dem. Jeg undre mig dog over den høje varme, de bliver hurtigt mørke, men det er måske meningen?
Hej Helle,
Det er ikke meningen at de skal blive hurtigt mørke, så jeg tror det måske bare handler om at ovne er forskellige og bare forskelligt. Måske skal temperaturen være lidt lavere i din ovn.
Kh AC
Det er simpelthen de bedste pølsehorn :)
Men hvordan opbevarer du den efter bagningen? I køleskab, eller?
Har netop bagt til madpakkerne i morgen. Det dur ikke at komme den i fryseren for de når ikke at tøg op inden de skal spises. Hvad anbefaler du – køleskab eller bare i en lukket pose?
Tak for en skøn blog.
Dina
Hej Dina,
Hvor er det dejligt at høre :) Mange tak
Jeg opbevarer dem i en frostpose på køkkenbordet. Som regel bager jeg dobbeltportion, og så kommer jeg dem i fryseren, 6 stk i en pose og tager dem op efterhånden som de skal bruges.
Kh AC
Tak for god opskrift til pølsehorn. Har lige bagt dem i dag mens jeg venter på babys ankomst. Så kan min mand få et par stykker med til hospitalet, når vi skal derind:-)
Det lyder dejligt at bruge ventetiden på at bage.
Rigtig god barsel til dig og rigtig meget held og lykke med den lille ny :)
Manglede en god opskrift til pølsehorn idag og blev ret hooked på at afprøve dine. Det fortryder jeg ikke et sekund, hvor er de fantastiske!! Istedet for ymer kom jeg græsk yoghurt i, hvilket fungerede rigtig godt. Tak for en lækker smagfuld opskrift, som nu har fundet plads i min opskriftsmappe.
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Har lige bagt dine pølsehorn – og både store og små er enige om,at disse er de bedste pølsehorn vi har smagt!
Jeg har fået kendskab til din blog for blot et par uger siden, men er meget begejstret og har allerede brugt flere af dine tips! Jeg er allerede en trofast følger ;)
Hvor er det skønt at høre, det er jeg rigtig glad for! Det er så dejligt når mine opskrifter bruges og skaber glæde
Tak for den dejlige opskrift, tredobler den og bruger den til både pølsehorn og pizzasnegle. Så er der i fryseren til datterens madpakke i lang tid :)
Hvor skønt, det vil jeg også benytte mig af til næste år når der skal skolemadpakker med :)
SÅ er der igen igen igen bagt disse lækre pølsehorn (- og pizzasnegle)… Mums
Kh Kirsten
Uhm, hvor er det skønt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg bagte dem i går og ved ikke hvad der gik galt. Fik 30 stk, men de flækkede nærmest alle sammen så pølserne blev helt mørke. Efter 6 min var brødet meget mørkt og jeg tog en ud. Dejen var ikke færdig så den fik resten af tiden. Men de var altså ikke til at spise efterfølgende. Øv….
Hej Maria,
Det lyder mystisk – og rigtig ærgeligt!
Hmm, jeg skal jo ikke kunne sige med sikkerhed hvad der er gået galt – men jeg ved at opskriften virker, for den er gennemtestet og afprøvet af rigtig mange efterhånden :) Men kan du have glemt en ingrediens eller kan der være noget galt med ovnen? Det er så svært for mig at svare på, jeg ville ellers gerne :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg elsker din blog og alle opskrifter jeg har afprøvet er simpelthen bare så gode og lige til :-)
Det samme gør sig gældende for disse pølsehorn, mums! Jeg har et spørgsmål, da jeg er kommet lidt i tidskneb. Tror du at jeg kan lave dejen fredag eftermiddag og lade den stå og hæve indtil lørdag formiddag? Jeg har nemlig ikke tid til at lave dem fredag, men omvendt har jeg heller ikke tid til at forberede det hele om lørdagen!
På forhånd tak for svar.
Kh Camilla
Hej Camilla,
Tusind tak for de søde ord! Det gør mig så glad at du har glæde af min blog og mine opskrifter :)
Jeg tror sagtens du kan lykkedes med disse pølsehorn, hvis du reducere til 15 g gær. Lader dejen hæve på køl natten over og tager dejen ud 30 minutter og lige temperere, inden du skal lave pølsehornene om morgen.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Jeg har bagt dine pølsehorn mange gange- det er den bedste og nemmeste opskrift.
Jeg har flere gange lavet dobbelt portion af dejen og lavet skinkehorn med revet cheddar i den ene halvdel af dejen. Et lille drys oregano er også godt at komme i skinkehornene.
hvor er det skønt at høre – og det lyder altså ret så lækkert med skinkehorn, også!
Det skal prøves herhjemme, nu er det jo snart madpakke tid hos os, når skolen starter efter sommerferien
Kan man lave dem dagen inden og lune dem lidt inden gæsterne kommer? Skal de så heller ik bages helt færdigt?( som hvis de skal fryses?- og gik det fint men kun at bage den 2/3 færdigt?)
Til den børnefødselsdag vi lige har holdt, der bagte jeg dem dagen før og lunede dem blot i ovnen ved 75 grader dagen efter. Inden de kom i ovnen stænkede jeg dem med lidt koldt vand fra vandhanen og det fungerede rigtig godt.
Kh AC
Hej :)
Og velkommen hjem fra jeres rejse! Dejligt at læse om den, men også dejligt at I er retur, så man kan læse om “hverdagen”:)
Har ikke læst alle kommentarer- så beklager hvis det er en gentagelse :) Får 20 børnehavebørn til føsdag onsdag tidlig formiddag, så vil høre om man kan koldhæve dem fra dagen før ( hvor de er formet færdig- og så smide dem i ovnen om morgenen ?) hvor meget gær skal jeg i så fald bruge?
Venlig hilsen Tanja
Hej Tanja,
Mange tak – det er også dejligt at være tilbage :)
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror godt det kan lade sig gøre, hvis du bruger omkring 20 g gær.
Alternativt kan du gøre som jeg gjorde til denne omgang børnefødselsdag. Bager dem dagen inden og så blot luner dem i ovnen om morgenen. Jeg stænkede dem blot med lidt koldt vand fra hanen og lunede dem ved 75 grader. Det fungerede fint :)
Nu ser jeg så at du skriver onsdag morgen og jeg har været lidt bagud med kommentarerne her efter pinsen – så måsker er du allerede igang med fødselsdagen :)
Kh AC
Tusind tak for svaret :) Jeg endte med blot at koldhæve dejen (brugte 30g gær til en dobbelt portion).
De blev SÅ gode ! ( nåede at smage en enkelt.. De 17 børn spise ellers rub og stub ( havde bagt 50!)
God aften :)
Ej, hvor godt!
Og det er altså imponerende hvor mange pølsehorn sådan en flot kan spise :D
Rigtig god aften til dig også
Tak for nogle fantastisk gode opskrifter!
Jeg skal bruge pølsehorn på fredag, og tænker, at jeg ville lave dem i dag, og så fryse de formet pølsehorn ned, uden at forbage dem. På fredag vil jeg tage dem op om morgenen og lade dem stå og gø op, samtidig med, at de hæver, og derefter bage dem. Tror du, at dette vil kunne lade sig gøre?
MH Camilla
Hej Camilla,
Tusind tak :)
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror fint det kan virke. Måske er det en fordel, hvis de tør langsomt op på køl natten over og så tages ud i stuetemperatur om morgenen … det tror jeg at jeg ville gøre, men skal ikke kunne sige med sikkerhed, om resultatet bliver anderledes.
Lad mig gerne høre hvordan det går
Kh AC
Sikke en lækker opskrift!
Jeg har lige bagt dem i dag og vil tage dem med i Fårup Sommerland i morgen.
Må jeg dele opskrift og evt. billede på min blog?
God aften til dig og dine :)
Hej Katrine,
Hvor er det skønt at høre :) Jeg håber også I havde en rigtig dejlig tur i Fårup sommerland.
Du må meget gerne linke til opskriften her fra din blog, men ikke genbruge mine billeder eller kopiere opskriften over til din blog.
Rigtig god aften til dig også
Kh Ann-Christine
Tak for svar!
Vi havde en super-skøn tur til Fårup – og pølsehornene var et HIT :D
God aften til dig og dine!
Hvor er det skønt at høre :)
Hej Ann-Christine
Hvis man skal koldhæve pølsehornene – skal de så stadig hæve den times tid inden man ruller dem ud, eller kan man bare rulle dem ud direkte og så lade dem hæve natten over som eneste hævning?
Vh. Rikke
Jeg lader dejen hæve først, før jeg ruller dem ud. Men jeg tror faktisk begge dele kan fungere fint. Bare du lige tager dem ud og lader dem efterhæve ved stuetemperatur i 1/2 – 1 times tid inden de kommer i ovnen
Kh AC
Hej AC.
Sidder lidt i et dilemma. Vi rejser hjem til dk på torsdag på en lille ferie. Og det er lige der hvor vores datter normalt spiser. Jeg kunne godt tænke mig at lave pølse horn men men min bager er tager på ferie ergo Ingen gær og jeg har ingen tør gær. Kan man bruge bagepulver eller har du et andet råd…… ? Med venlig hilsner helga
Hej Helga,
Åh ja, den er lidt svær, for jeg tror ærlig talt de bliver tørre med bagepulver. Det er dog ikke testet.
Hmm, jeg tror faktisk at jeg i stedet ville bage sådan et bananbrød, bare med meget mindre sukker og måske en ekstra banan. Og så fylde godt på med grøntsager i stedet.
Kh AC
Jeg har lige et par spørgsmål og jeg beklager, hvis du er blevet stillet dem før, men der er for mange kommentarer, til at læse alle igennem. ?
1) Hvordan vil pølsehornene blive, hvis man bruger halvt grahamsmel og halvt hvedemel? Skal der så mere væske i dejen?
2) Hvis man overskrider dejens første hævetid med f. eks. en time, så det bliver til 2 timer (fordi man kom til, at gå en for lang tur i skoven), ødelægger man så dejens mulighed for at hæve igen, når hornene er formet?
Jeg har brugt din opskrift adskillige gange og er meget glad for den. ?
Hilsen Christina
Hej Christina,
Du kan sagtens komme halvt og halvt graham/hvede. Altid mærk efter hvordan dejen bliver, det kan variere meget fra hvedemel til hvede mel i det hele taget og bedre at komme mindre mel i – end at tilsætte mere væske. Så lidt af gangen mht mel.
2 timer et køligt sted går nok – ellers stil dejen på køl eller udendørs hvis der er behov for ekstra hæve tid – eller kom bare noget mindre gær i.
Når dejen i skålen er overhævet, så klasker den og bliver ubrugelig.
Kh AC
Mange tak for svaret. Det vil jeg huske. Jeg føler mig sommetider som en dårlig kemiker, når jeg bager. ?
Åh dårlig bagekarma – det kan ramme alle og så føler man sig jo lidt som en dårlig kemiker ;)
Spørg endelig bare løs her på bloggen, jeg elsker “en god snak” om brød
Kh Ann-Christine
Endnu en gang en god opskrift med et lækkert resultat !!
Det var min debut som pølsehornsbager (i en alder af 43 ……), men det er vel næsten vedtaget ved lov, at man skal bage pølsehorn med jævne mellemrum, når man har en datter på 6 ?
Egentlig skulle de fleste i fryseren og bruges til fredagssnack i skolen, men vi endte med at spise dem som aftensmad i dag. Der blev kun 4 stk til fryseren. Såååå vi bager dem snart igen.
Kh Susanne
Jeg har godt hørt om den lov – den må vi da hellere følge ;)
Hvor dejligt at det blev godt, de er også et evigt hit herhjemme hos os. Johan og Julie elsker også når jeg bager dem sidst på eftermiddagen og det så bliver til dagens omgang aftensmad :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine
Super lækker opskrift på pølsehorn! Virkelig lækre saftige som du skriver :)
Jeg vil gerne gi et fif med – jeg puttede 2tsk oregano i dejen, det giver virkelig en god smag! Og så brugte jeg hytteost i stedet for ymer, da det var det jeg lige havde og det fungerer helt fint :D
Mange tak for nogle super lækre opskrifter..!
Mvh Stine
Hej Stine,
Tusind tak for din søde hilsen! Og dejlige tips ikke mindst, det skal da prøves både oregano og med hytteost – sidstnævnte er et produkt jeg i øvrigt synes jeg bruger alt alt for lidt herhjemme, så det var da oplagt for mig lige at prøve :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg leder efter en gærdej, som fungerer både godt til pølsehorn og som alm bolledej.
Dine pølsehorn får simpelthen så meget ros, at jeg bliver nød til at teste dem! :-)
Men hvordan tænker du dejen vil være som boller?
Kh Louise.
De vil være dejlige bagt som almindelige boller også – men ellers så bruger jeg jævnligt selv denne opskrift og så blot ligger et lille stykke dej på bagepladen, en halv pølse på og et stykke dej oven på og så lige lukker dem sammen. Det går lynhurtigt til madpakkerne og mine børn elsker også dem :)
Kh AC
De er bare rigtig gode? jeg valgte at bruge skyr fra cheasy 2%. Og det var bare super godt.?
Dejligt at høre :)
Endnu en og oplevelse at bage efter dine gode opskrifter.
Det er et godt pølse horn som smager godt i brødet.
Passer fint som madpakke. Har 2 små piger som nyder at side og smovse i disse.
Vi bager en og flok og ligger dem i fryseren og tager op efter behov.
Tak
Dejligt at høre :)
Tusind tak
Kh AC
Hold nu op en fantastisk dej, nem at arbejde med og et super resultat både til pølsehorn og pizzasnegle, dejlig blød..
Hvor er det dejligt at høre at du også er vild med den – jeg synes også den er så skøn og anvendelig :)
Af alle blogs i verden er din den bedste. Dine opskrifter holder bare, der er ingen slinger i valsen, og alt blir lækker og godt. Når jeg skal finde nye retter, svinger jeg altid forbi dig, og har du en opskrift på det jeg mangler, laver vi altid den fra valdemarsro. En hver idiot kan ligge noget op på nettet, men det man finder hos dig har succesgaranti. Min madlavning er blevet meget bedre siden jeg fandt dig. Du laver sådan noget mad jeg ville ønske vi kunne få hver dag, altså kagerne og brødet, men hele familiens sideben gør at vi må holde lidt igen, men vi imponere gang på gang gæster, udelukkende med din fortjeneste. Dit bananbrød er godt, din chili con carne vidunderlig, og dine pølsehorn er ude sammenligning de bedste i verden, og vi har prøvet mange. Muffins, chokoladekage, kylling, boller, vi har testet mange af dine opskrifter, og ingen har fejlet, du er opskrift guru for mig. Det skal du bare vide. Mvh karina
Hørt !!
♡ Tusind tak! ♡
Hvor er du sød!
Det var da den allerdejligste hilsen at få her på bloggen, tusind tak – jeg er SÅ glad for at I er glade for mine opskrifter, det gør jo bare motivationen endnu større til at finde på flere gode :)
Ha´ en helt vildt dejlig dag og tak for at du skrev og spredte lidt skøn solskin her hos mig.
Kh AC
De bedste pølsehorn jeg nogensinde har bagt!! Smagen er fantastisk og de holder sig friske i mange dage. Vh. Line
Ih, hvor er det godt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det var helt fanatisk at lave de her pølsehorn til børnehaven som kom på fødselsdags besøg. Dejlig nem opskrift ?? Tak
Hvor er det skønt at høre – det er så dejligt når man selv er helt begejstret for en opskrift vi har lavet og så den hitter stort hos andre også ♡ Tusind tak for din søde hilsen :)
Hej?
Håber stadig du giver svar, trods en “gammel” opskrift.
Jeg har før brugt sin opskrift også til pizzasnegle og sen er super. Men jeg står nu og har brug for en opskrift, til langtidshævet pølsehorn. Ja faktisk gerne 15-20 timers hævning. Vil jeg kunne reducere mængden af gær til fx 15 g og ellers bare bruge opskriften som den er, eller har du en anden mulighed i ærmet.
Jeg har prøver andre opskrifter men de bliver tit lidt kedelige, så snart er har været i køleskabet.
Hej Nicoline,
Det kan du tro at jeg gerne gør :)
Du kan sagtens anvende denne opskrift, bruge koldt mælk i stedet for at lune den og så blot bruge 10-15 gram gær.
Lad pølsehornene efterhæve i 30-40 minutter inden de bages, du kan se på dem, når de er hævet fint op.
Og så bliver de helt perfekte :)
God fornøjelse
Kh AC
Fedt. Tak ?
Hej
Det er da også bare verdens bedste pølsehorns opskrift som jeg nogensinde har prøvet….Skal bare lige høre om pølsehornsdejen godt kan komme i køleskabet natten over?…., da jeg havde købt for lidt pølser og vil lave resten i morgen……
Hej Lidia,
Mange tak, hvor er det bare dejligt at høre! ♡
Du kan godt være heldig at dejen kan holde sig på køl natten over, den duer i hvertfald fint hvis den ikke er klasket sammen, så dejen hænger på kanten af skålen :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej
jeg har bare puttet dejen i en frysepose og lukket til, men jeg tror at jeg tager chancen og laver nogen flere, synes dejen ser ok ud….go aften
kh lidia
Hej. Jeg har hverken ymer eller andet surmælksprodukt lige p.t. , hvad kan jeg evt. erstatte det med? Og kan de Koldhæves fra om aftenen til tidlig eftermiddag dagen efter??
Ville jeg kunne tage noget af dejen fra om morgenen og bruge noget af dejen til morgenboller?? ?
Kh Lena
Hej Lena,
Du kan erstatte det med mælk og du kan fint koldhæve dejen og bruge noget af det som boller :)
Kh AC
Det er dejen jeg mener, mht koldhævning natten over til næste eftermiddag , og ikke når de er rullet til pølsehorn. ??
Kh Lena igen ?
Det er en vildt god opskrift (ligesom mange andre på din blog) – tak fordi du deler!
Jeg puttede en hjemmelavet løg/tomat-relish i, istedet for ketchup, hvilket var virkelig lækkert!
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg kunne godt tænke mig at se en video med opskriften på de her pølsehorn.
Tjek ;) Den skal vi gerne lave snart :)
hej leder efter en opskrift på pølsehorn med ketchup som os er lidt grove, skal bruge dem til når jeg er nede at træne og lige læst din opskrift og nogle af kommanatrene så vil prøve at lave dem :) men spørgsmålet er kan jeg lave dem helt færdige og så fryse dem ned og så bare tage dem op og have dem med til træningen ? (skal ikke have drys på/sesam eller andet) :) vil de blive hårde tøre af det ?
Det gør jeg ofte til børnenes madpakker og selv om de er allerlækrest når de er helt friskbagte (som alt andet bagværk), så er de stadig skønne også efter optøning og bliver ikke hårde og tørre.
Kh AC
Hej! :-)
Tænkte om det vat muligt med en video med dine pølsehorn?
Nu har bagt dem nogle gange, og de smager bare super godt, desværre er udseendet ikke så flot :-(
Så det vil være super lækkert at se hvordan du ruller din dej ud og skære trekanterne ????
Mvh en meget stor fan af siden!
Det er på listen og den vil jeg glæde mig til at dele med dig!
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej!
Jeg tænkte på, at hvis man nu har overskydende dej tilbage, kan det så stå på køl til dagen efter, hvor man laver pølsehorn ud af resten?
Det kan det sikkert fint. Hvis du tænker at den nemt kommer til at hæve for meget kan du evt komme den i fryseren en time eller to først.
Hvilke pølser bruger du? Jeg har idag brugt hanegals fjerkræspølser, men de faldt ikke i så god jord hos den mindste ?
Jeg bruger stort set altid Hanegals wienerpølser – de er gode og helt anderledes end fjerkræspølserne (som heller ikke er et hit hos mine to) :)
Tak :-)
Super lækre, sidder lige og spiser nogle dejlig lune nu.
For at gøre dem lidt sundere blev 100gr hvedemel byttet ud med 100gr rugmel – helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen. Ligesom mange andre af dine lækre opskrifter.
Så dejligt at høre ♡
Tusind tak for den skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
1000 tak for denne skønne opskrift. Den er en sikker vinder hver gang!
Jeg har et spørgsmål: Jeg vil bage dem til min fødselsdag, men kan jeg lade dejen stå i køleskabet natten over, tror du??
Mvh Anna :-)
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan sagtens koldhæve dejen, så skal du blot bruge 25 g gær og lade den koldhæve.
Når pølsehornene er formet, så skal de endelig have lov at efterhæve godt og gerne 45-60 min, så gæren kommer godt igang efter at have været kølet af natten over.
God fornøjelse
Kh AC
Det er de bedste pølsehorn, jeg har lavet. De var virkelig en lækker mundfuld.
Hvor er det bare skønt at høre :)
Er du sikker på, at det er den rigtige mængde gær – synes de smager alt for meget af gær…
Ja, det er jeg helt sikker på ;) Har bagt den hundrede vis af gange, så den er godt gennemtestet.
jeg bruger økologisk gær og ved ikke om det smager mindre gæragtigt – men ellers er det jo endelig bare at halvere mængden og lade dejen hæve længere. Det er altid en mulighed med brød :)
Kan det virkeligt passe, at ovnen skal være SÅ varm? Er det ikke nok at stille den på 225 grader alm. ovn – eller mindre? Ellers bliver pølsehornene da til kul!?
Det kommer i bund og grund meget an på lige netop din ovn ;) – og den kender du bedst, så brug bare den temperatur og indstilling du vurdere passer til din ovn.
Kh AC
mmh, den opskrift skal prøves :) Jeg har nu prøvet adskillige af dine opskrifter og det er virkelig de bedste.
Hvor er du sød! Det er dejligt at høre :)
Hold nu fast de pølsehorn er gode!
Virkelig lækker opskrift som jeg er helt sikker på jeg kommer til at bage igen og igen. Tak!
Hvor er det dejligt at høre ♡ Et lille tip som jeg ofte selv bruger, er at bruge dejen til pizzasnegle samtidig – så kommer jeg en rest kødsauce, tomatsauce eller lign i og vupti to slags bagværk af samme lækre brøddej :)
Tak for din søde hilsen, Tina
Kh AC
Hej, Har du erfaring med at lave dejen aftenen i forvejen og så bage dem næste dag. Kan man det? (forsøger at få fødselsdags-praktikken til at gå op).
Det kan du sagtens – du skal blot lade dejen koldhæve i køleskabet og bruge mindre gær (tror næsten der er svaret på det i kommentarfeltet tidligere, hvis jeg husker rigtigt :) )
Kh AC
Hej
Kan dejen langtidshæve ?
Se svar på det samme i kommentaren lige oven over ;)
Bum. 100 pølsehorn. Tak for inspiration og gode opskrifter! Kh. Ane
Hvor skønt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Er vild med din blog ?
Skal til at bage pølsehorn nu. Du siger i videoen at du bager dem ved 175 grader varmluft men i opskriften står der 225 grader.
Er det 225?
Rigtig god weekend
Det er rettet nu :) Det skyldes at i min tidligere (meget) gamle ovn blev de bedst på 225 :)
Kh AC
Hej
skal ooptøede pælsehorn tøes op og varmes på 75 grader inden de tages med feks. til madpakke?
Det behøver de ikke, de kan fint tøes op og derefter direkte i madpakken
Kh Ann-Christine
De ser lækre ud de pølsehorn. Hvilken wienerpølse har du valgt at putte i?
Jeg bruger altid økologiske wienerpølser, og variere lidt efter hvor vi lige handler. De sidste par gange har vi brugt dem fra Levevis i Føtex.
Kh AC
Vi har lige bagt 60 af dem til vores datters 4 års fødselsdag i børnehaven. Vi kunne bare ikke til at få mere end 16 stks. Delte du dejen i 2 og så rullede du dem ud??
Jeg deler pølserne i tre, så det bliver nogle små pølsehorn.
Kan ikke gennemskue, hvad du mener med at dele dejen i to inden jeg ruller dem ud? Prøv evt at se videoen til opskriften, måske den hjælper ift spørgsmålet :)
Kh AC
Hej
Tak for inspiration igen og igen. Mine børn er glade hver gang jeg siger vi skal lave mad fra din blog. Et forslag til forbedring, som jeg ikke ved er muligt. Tit i bageopskrifter som den her skønne opskrift på pølsehorn ganger jeg op fordi vi så lige fylder fryseren med lækre pølsehorn nu vi er i gang. Kunne der komme en funktion på hjemmesiden, så den gangede mængde op, når jeg angiver hvor mange jeg gerne vil bage? Håber det giver mening.
Kh Maria
Hej Maria,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Det er et godt forslag – jeg vil skrive det på min liste og se om det kan lade sig gøre næste gang Valdemarsro skal have en designupdate :)
God weekend
Kh AC
Hej
Jeg vil lige komme med en lidt træls kommentar.
Mig og en veninde stod i den situation at vi skulle bage pølsehorn til en fest. Vi kiggede på din opskrift ig tænkte at den så rigtig god ud. Vi skulle bage 3 gange din opskrift så der var nok. Da vi så kom igang med at bage dem fandt vi så ud af, at der kun var nok dej til ca halvdelen af det som det skulle være. Så nu er vi i den trælse situation at vi skal til at bage nogle nye, og skal ud og købe nogle nye ingredienser. Håber andre ikke kommer ud for samme situation som os.
Mvh Sofie
Ja, det er da lidt træls at skulle bage dem af flere omgange!
Prøv evt at se videoen hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften og kommer frem til antal stk :)
Kh AC
Jeg vil høre om man kan erstatte ymer med kærnemælk?
Ved ikke om det går ind og gør lidt det samme?
Ja, det kan du fint gøre. Det er jo en del tyndere i konsistensen, men fungere super godt i pølsehornene også :)
Tak for svar.
Kan man godt bage dem idag og så er de stadig fine 2 dage senere?
Ja, de kan fint klare den 1-2 dage, men derefter bliver de småkedelige
Det er blevet super gode.
Og nemme ag lave. Tak for en god opskrift.
Hvor er det dejligt at høre! :)
Hvis jeg nu skal have pølsehorn med hjemmefra mandag morgen kl 8, kan jeg så med fordel lave dem søndag, bage dem 2/3 og bage den sidste tid mandag morgen? Jeg har nemlig ikke helt mod på at lave dem mandag morgen men samtidig vil jeg gerne at de er friske.
De holder sig glimrende friske til dagen efter og jeg vil ikke anbefale at bage dem 2/3 da du så risikere at dejen klistre inden i og ikke bliver en lækker luftig krumme.
Hej, jeg bager ofte dine pølsehorn til min datters madpakke. Og synes dejen er virkelig lækker blød og overvejer at bage små boller af den til samme formål. Men er der en anden opskrift du hellere vil anbefale hvis det er til små bløde lidt grove boller der skal fryse og med i madpakken?? mvh Birgitte
Hvor er det skønt at høre :) Du kan sagtens bruge opskriften på lækre boller også eller til px pizzasnegle :)
Da vi skal til fest i vuggestuen i aften skulle jeg finde på noget at servere på buffeten. Pølsehorn faldt valget på, og da jeg tit har lavet andre retter ud fra dine opskrifter faldt valget hurtigt på din opskrift af pølsehorn.
Hold nu op de er gode! Tak for en dejlig opskrift, det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger den!
Hvor er det skønt at høre :) Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Rigtig god weekend
Kh AC
Hej?
Tusind tak for rigtig lækre opskrifter!
Kan se du planlagde at bage dem 2/3 del færdige, fryse dem ned og så tø dem op henover en nat (12 timer?) og så bage dem færdige. Virkede det fint for dig?
Tak og kh
Henriette
Har netop bagt dine pølsehorn og de er virkelig gode. Men mht frysning er der delte meninger om hvornår man skal fryse bagværk ned. Lader du dem køle helt af inden du fryser eller fryser du mens de stadig er lidt lune?
Og hvordan opbevarer du dem så ikke de bliver tørre? Bare en pose på køl?
Skønt at høre ♡
Jeg lader dem gerne køle af på en rist inden de fryses og fryser dem ned i frostposer. Oplever aldrig at de bliver tørre på denne måde.
Virkelig god og nem opskrift. Tak!
Fantastiske pølsehorn. Jeg har lige lavet dem sammen med min dreng på 9 år, og det var både nemt og sjovt at lave dem, og de smager himmelsk :) Tak for en god opskrift.
VH. Elisabeth
Hvor er det dejligt at høre, det lyder også som en skøn bagehyggestund I har haft.
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Tak for endnu en god opskrift.
Tak for endnu en god opskrift. Jeg synes, du skal lægge et slide ind med røretid. Hvis mennesker med kun lidt bagerfaring ser din video forledes de til at tro at en dej røres sammen på få minutter.
Hej, jeg har bagt dem mange gange til stor begejstring. Skal bage dem til min datters fødselsdag, men en af pigerne kan ikke tåle æg, skal jeg så skifte ægget ud med noget andet.
Det kan du sagtens, fx med en dl ymer – men konsistensen bliver lidt anderledes og mere som alm boller i dejen.
God fornøjelse med dem og tillykke med din datters fødselsdag
Kh AC
Disse er de bedste pølsehorn jeg nogensinde har bagt. Skøn opskrift, der med sikkerhed vil skabe begejstring, når mindstemanden skal dele dem ud i klassen i morgen.
Heldigvis lavede jeg en dobbeltportion.
Hvor er det dejligt at høre, Julia.
Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Elsker elsker de her pølsehorn! Har længe været på jagt efter pølsehorn hvor brødet kan spise dagen efter også.. som regel bliver brødet meget tørt og kedeligt med mindre de bliver varmet først, men de her holder sig bløde og lækre længe.
Har lige bagt en triple portion til natmad til min fødselsdag og jeg ved manden glæder sig til at komme hjem fra arbejde :D
Tyer ofte til din blog efter opskrifter <3
Hvor dejligt at høre – disse pølsehorn er jo virkelig noget af det jeg bager oftest til madpakkerne herhjemme også :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej,
Tak for skønne opskrifter.
Tænker på at lave disse i stedet for kage til klassens time.
Kan de mon klargøres om aftenen og stå i køleskab natten over og så bages om morgenen?
Bedste hilsner,
Tine
Det tror jeg fint de kan, men det er ikke testet herfra. Mener at andre læsere har testet det af og meldt tilbage at det fungerede super
God fornøjelse
Kh AC
Kan man mon koldhæve/langtidshæve, for at reducere mængden af gær?
Ja, det kan du sagtens. Juster evt ned til 10-15 gram gær og lad den hæve natten over i køleskab. Giv god tid dagen efter til at de efterhæver efter de er formet og inden de bages
Jeg er endnu ikke stødt på laktosefri ymer, og da jeg er laktoseintolerant vil jeg blot høre, om det er muligt at anvende en anden form for laktosefrit mejeriprodukt, der kan være substitut for ymer og stadig få lækre pølsehorn? :-)
Du kan fint bruge laktosefri yoghurt naturel i stedet (det kan generelt fint afløse både ymer og A38 i alle mine opskrifter)
Kh AC
Tak for opskrift, den skal prøves. Men temperatur, hvis man nu ikke har varmluftovn?
Jeg bruger selv en som hovedregel blot at justere temperaturen op med omkring 20-25 grader – alt efter ovn, da det kan variere en del fra ovn til ovn.
Hej:)
Det lyder som en rigtig god opskrift:) Jeg har planer om at bage dem i morgen lørdag, men skal først servere dem på mandag til børnefødselsdag. Hvordan vil du opbevare dem indtil da for at de ikke bliver tørre?
På forhånd tak for svar:)
Hej Lotte,
Hvis du pakker dem godt ind i en lufttæt beholder og stænker dem med vand mandag morgen, hvorefter de lige lunes igen, så holder de sig glimrende friske :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej,
Tak for en fantastisk blog – jeg bruger den altid og også din bog ??
De ser bare så lækre ud, de pølsehorn – dem vil jeg lave til min søns vuggestueafslutning ?? Jeg har et lille spørgsmål, som jeg håber du kan svare på, hvis du har tid: jeg vil gerne lave en “kålorm” ud af pølsehorn, hvor det forreste har øjne og det bagerste en lille hale, hvis du kan forestille dig det. Mit spørgsmål går på, om du tror jeg kan lægge pølsehornene i kålormeform når de bages, så de hænger lidt sammen, eller om jeg hellere skal lægge dem som dig og så samle kålormen til sidst.
Mange hilsner fra Malene
Hej Malene,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre! – og sikke en sød og fin ide, det tror jeg sagtens kan lade sig gøre, og at du kan lægge dem som kålormeform når de skal bages.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Hej! Kan det passe der står 50g gær? Vh
Ja, dermed en ret korte hævetid. Du kan sagtens bruge halv mængde gær eller mindre og justere til med mere hævetid.
Jeg havde ikke grahamsmel, så jeg brugte fuldkornsspeltmel, men dejen var meget våd og klistret, selvom jeg kom ekstra mel i.
De blev ikke særligt kønne, men lækre luftige. Jeg blandede ketchup og en stærk salsa, jeg havde en rest af, det var også rigtig fint.
Hvordan opbevarer du dem, når de er bagt? I køleskab?
Elsker din mad! Når du laver pølsehornene i forvejen, bager du den så inden du fryser dem?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, det gør jeg – men da ubagt gærdej jo sagtens kan fryses, så kan jeg fint forestille at du også kan fryses dem før bagning og før de hæver.
Kh AC
Hej
Jeg havde simeplthen intet ymer herhjemme, så jeg prøvede med en naturel sødmælks yoghurt fra kløver. De blev så gode!
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Det er snart nogle år siden jeg sidst bagte pølsehorn, men er fan af flere af dine andre opskrifter, så prøvede denne i går. Da jeg nåede til bunden af opskriften gik jeg ombord i kommentarsporet, og endte med at sidde og blive helt rørt! Jeg har nemlig i nat sendt min ældste (med madpakken fuld af pølsehorn) afsted på interrail. Så at læse alle de hyggelige beskeder om børnefødselsdage og madpakker gjorde mig helt nostalgisk! ❤️
Fik i øvrigt følgende besked i dag: “Vi er nu nået til München, det går godt og pølsehornene var FANTASTISKE. Det var lige det vi havde lyst til!”
Beklager det blev lidt langt! Tak for dejlige opskrifter!
Nårh, hvor er det dejligt og hyggeligt! ♡
Tusind tak for din søde hilsen og jeg håber det bliver en fantastisk interrail oplevelse
Kh AC
Det er de bedste pølsehorn der er bagt herhjemme, mums ☺️☀️
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej, skal lige høre om jeg kan bruge cremefraise i stedet for ymer? ? for de pølsehorn skal helt klart prøve og laves ?
– Trine
Hej Trine,
Du kan sagtens bruges cremefraiche, så endelig prøv dem af :)
God fornøjelse♡
Kh AC
En virkelig god opskrift ?
Mange tak! Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg vil helt sikkert prøve at lave de her pølsehorn.
Men en god ide til dem der kigger med, så kan man også lægge ost i der kan smelte. Det smager også så godt.
Endnu en fantastisk opskrift fra dig! Tak. Vi lavede dem med frikadellerner i og det var mega godt. Frikadellerars i en sprøjterpose, lav hul i posen som en pølse og sprøjt dem ud i rette størrelse og steg dem panden. Bruger også altid sprøjterpose når jeg laver alm. frikadeller – nemt.
Hej Birgit,
Det var da en super god ide! Det må prøves :) Tak for at dele dit fine tip
Kh AC
De ser supre gode ud!
Dem vil jeg lave til klassearrangement for min datter i morgen ??
Er ymer nødvendig – eller kan jeg bruge skyr? Synes det er så ærgerligt at have en masse ymer til overs, vi ellers ikke spiser, men vil gerne vide, hvilken rolle, det spiller og om andet kan erstatte det (fx. skyr)?
På forhånd tak!
Mange tak :) Du kan i langt de fleste bageopskrifter erstatte ymer med skyr med et fint resultat, inkl i dennne
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for alle dine skønne opskrifter. Ved du, om det er nødvendigt at tø pølsehornene op, inden man færdigbager dem, eller om man kan putte dem i ovnen direkte fra fryseren? Mh Tenna
Jeg plejer at tø dem helt eller delvist, men prøv endelig bare at komme dem direkte i ovnen og se om det går fint.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Blot til info – så er der en fejl i denne opskrift i app’en……..
Der står 1 2/3 dl olivenolie – det er vist lige i overkanten.
Ha en dejlig tirsdag ❤️
Hej Joan
Tak for at melde det ind, vi er opmærksomme på det. Det er en tosset fejl i appen der er kommet efter opdateringen, og vi håber den er løst i denne uge.
Kh AC
Hej.
TAK for en god blog og ikke mindst app ?
Jeg er pt i gang med at bage disse pølsehorn via app’en.. Har dog brug for meeeeget mere mel end der står i opskriften. -måske fordi der står 1 2/3 dl olie på app’en i stedet for de kun 3/4 dl som her:)
-bare et input til at rette i app’en:)
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Vi har netop sendt en opdatering afsted til AppStore der gerne skulle rette fejlen – det er kun i iPhone den opstår og vi er OBS på det.
jeg beklager og håber de blev lækre alligevel :)
Kh AC
Hej
Har lige bagt pølsehorn, da jeg skal på tur med min nevø i morgen.
De er bare super nemme og smager mega godt.
Hvor er det dejligt at høre!
Rigtig skøn tur til jer og god weekend
Kh AC
Tusind tak det vil jeg prøve? drysser du så bare ost og f.eks skinke på?
Ja, det gør jeg :)
Kh AC
Kan de laves med tørgær?’
Jeg har nemlig ikke mulighed for at købe rigtig gær?
Ja, du blander blot tørgæren i melet.
Kh AC
Kan simpelthen ikke få denne opskrift til at virke i mit køkken – Valdemarsro er ellers den fortrukne på iPaden, mens der laves mad.
Det er som om dejen skiller. Ælter jeg mon for meget eller? (Bruger køkkenmaskine og bager oftest koldhævet surdejsbrød.)
Kh Sara
Hej Sara,
Mange tak for din hilsen.
Det har jeg ikke hørt tidligere om denne opskrift, men prøv evt at ælte den i hånden (den er nem og lækker at ælte med hænderne), så får du måske en bedre fornemmelse af dejen.
Kh AC
Tak for respons!
Jeg prøver, og ja opskriften lyder jo på en både nem og lækker. Mon ikke det lykkes :-)
Kh Sara
Ej de smager jo formidabelt! Jeg lavede dobbeltportion, og brugte den anden halvdel af dejen til pizzasnegle! Kæmpe succes ??
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Lækker opskrift Jeg udskifter halvdelen af portionen med små frikadeller, (min datter er ikke så meget til pølser) enten hjemmelavede eller købte, deler dem og “ruller” dem på samme måde som var det pølser. Det er en stor succes herhjemme.
Tak for rigtig mange gode opskrifter, jeg finder altid noget der kan bruges, hvis jeg mangler ideer.
Hej Rikke,
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Det er så lækkert med frikadellefars – det er særligt min datter også vild med.
Mange tak for din søde hilsen og skøn sommer til jer
Kh AC
Hej. Kan man lade dejen koldhæve natten over? :)
Vh Sebrina
Ja, sagtens :)
Tak for dine altid gode opskrifter og gode videoer.
Dbh Heidi
Hej Heidi
Hvor er det pænt af dig at skrive, mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Tak for din spændende opskrift på pølsehorn. Den skal helt sikkert prøves. Vi er mest til pølser, som er ristede. Kan jeg riste pølserne, og så rulle dem i dejen – eller er det bedst med pølser, som ikke er ristede?
jeg rister dem ikke inden, men prøv da endelig med 50/50 så kan du nemt se hvad du synes bedst om og vurdere forskellen :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Jeg lavede dem i går. De er vanvittig gode. Vi bruger hummus til at dyppe i og det gir bare noget xtra. Tak for denne lækre opskift
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Ymer er åbenbart ikke så nemt at finde længere. Jeg kunne i hvert fald ikke få det i Rema1000, så jeg lavede dem uden ymer og øgede bare mængden af mælk med 1,25 dl. Det virkede ganske glimrende og da jeg ikke ved, hvordan resultatet med ymer ville være blevet, så vil jeg blot sige, at resultatet uden er til 9,5 ud af 10.