Pølsehorn


Her får du min bedste opskrift på lækre pølsehorn, som er et stort hit hos både mine børn – og resten af familien.
Skønne bløde pølsehorn, som holder sig friske, saftige og lækre i flere dage.
De er også lækre dagen efter de er bagt, og fungerer super godt både i madpakken, til børnefødselsdage, picnicture og som eftermiddagssnack.
Pølsehornene kan varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv dem også med sød eller stærk sennep.
Prøv også: min opskrift på pizzasnegle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pølsehorn
- 20 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
- 1 tsk salt
- 8 wienerpølser
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- 50 g ketchup
- 50 g koncentreret tomatpuré
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.
Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, Dæk med et rent klæde.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man nøjes med at hæve af én omgang, hvis man former pølsehornene med det samme? Eller er det bedst med hævning, forme og så efterhæve?
Hej Nanna
De bliver bedst og luftigst med to gange hævning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem uden at smøre dem ketchup eller bliver de da tørre? Evt. noget andet smagsneutralt smørrelse der kan bruges?
Du kan fint lave dem uden ketchup, det bliver de ikke tørre af
– men det er fint at have noget at dyppe dem i når de skal spises :)
Kh Ann-Christine
Mig og ungerne på 3 og 5 har lige bagt de her pølsehorn her til aften. Det er de BEDSTE pølsehorn vi nogensinde har smagt! Brødet er luftigt og lækkert og de er så flotte og smager vanvittigt godt! Ungerne havde det så sjovt med at pensle med æg og drysse forskellige krydderier og sesam på. Vi kom grøn pesto i nogle af dem og ketchup og lidt cheddar i andre.
Tusind tak for den perfekte opskrift!
Hej Marie
Hvor er det dejligt! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for :)
Rigtig god sommer til dig og din familie
Kh Ann-Christine