Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/polsehorn/

Pølsehorn

Mine børn er vilde med de små lækre pølsehorn og jeg har i lang tid eksperimenteret med at finde den bedste opskrift på pølsehorn.

I modsætning til mange andre pølsehorn, så holder disse pølsehorn sig friske, saftige og lækre – og er heller ikke spor tørre dagen efter de er bagt og de fungerer super godt i madpakken og som eftermiddagssnack. Pølsehornene kan desuden varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv også med sød eller stærk sennep.

PT2H

Pølsehorn

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Antal24 stk.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel, + lidt mere til æltning
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 dl olivenolie
  • 8 wienerpølser
  • Andet
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø, hvide eller sorte
  • 250 g ketchup, eller 1/2 tomatpure og 1/2 ketchup
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt.

Rør gæren ud i mælk og tilsæt ymer, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig.

Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.

Når dejen har hævet rulles den ud og skæres i fx 24 trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 12-15 minutter.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>