Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/polsehorn/ Boller Brød, Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Familiefavoritter, Fødselsdag, Frokost, Madpakker, Natmad, Studenterfester og studenterkørsel

Pølsehorn

Her får du min bedste opskrift på lækre pølsehorn, som er et stort hit hos både mine børn – og resten af familien.

Disse skønne pølsehorn holder sig friske, saftige og lækre i flere dag.

De er også lækre dagen efter de er bagt, så de fungerer super godt både i madpakken, til børnefødselsdage, picnicture og som eftermiddagssnack.

Pølsehornene kan varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv dem også med sød eller stærk sennep.

Prøv også: min opskrift på pizzasnegle >>

PT2HPT30M16

Pølsehorn

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 8 wienerpølser
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • 50 g ketchup
  • 50 g tomatpuré
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en  røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med.

Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.

Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, Dæk med et rent klæde.

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.