Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-muslibar/

Hjemmelavet müslibar

Hjemmelavede müslibarer er virkelig noget af det nemmeste – det kan faktisk undre mig at jeg ikke laver det oftere. Jeg har lavet disse müslibarer i går – propfyldt med nødder, kerner, rug- og hvedegryn og tørrede tranebær og så lidt kondenseret mælk til at give sødme og til at få hele molevitten til at hænge godt sammen.

Sådan en lille müslibar fint indpakket i madpapir, er gode som et sødt lille indslag i madpakken. Johan og Julie testede dem i går eftermiddags og de er godkendt! ♥

PT1Hog30Mter

Müslibar

10 stk.    1 time og 30 minutter
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Lun den kondenserede mælk i en gryde til den er lun, omkring 38-40 grader.

Tag gryden af varmen og kom mandler, valnødder, rugflager, hørfrø, solsikkekerner, figner, kokosmel og tranebær i mælken i gryden.

Rør rundt og tilsæt så havregryn, lidt af gangen.

Konsistensen skal være så alt er klistret men samtidig ret hård at røre i.

Overvej om der skal lidt mere fyld i og bestem selv om det skal være mere gryn, eller måske flere nødder.

Kom det hele i et fad på ca 23×20 cm, beklædt med bagepapir, kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft i 1 time.

Tag ud af ovnen og lad det hele stykke køle af på en rist i 15 minutter.

Skær derefter ud i passende stykker. Når de er kolde, pakkes de evt ind i madpapir.