Müslibar


Hjemmelavede müslibarer er så lækkert og nemt at lave. Sådan en lille sød sag er et hit på en eftermiddag lige midt mellem børnehave eller skole og efterfølgende fritidsaktiviteter.
Jeg skærer dem ud i størrelser som kan pakkes ind i madpapir og så et lille bånd om eller et stykke farvefint tape, så er de nemme at have med på tur og klistre ikke sammen i den beholder de opbevares i.
Du kan variere dem med mange nødder, kerner, frø, flager og gryn, se tips under opskriften.
Prøv også: min opskrift på dadelkugler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 20 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Müslibar
- 100 g grovvalset havregryn
- 100 g finvalset havregryn
- 50 g puffede quinoa
- 75 g mandler, grofthakkede
- 50 g solsikkekerner, grofthakkede
- 25 g sesamfrø
- 3 spsk vand
- 1 dåse sød kondenseret mælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, hakkede mandler og puffet quinoa godt sammen i en skål.
Rør lidt koldt vand i den kondenserede mælk og rør derefter kondenseret mælk med vand i skålen med musliblanding. Vend det godt sammen.
Fordel i et fad med bagepapir (mit fad er 23 x 28 cm ).
Kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres den godt sammen.
Bag i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft i 1 time.
Tag ud af ovnen og lad det køle helt af, inden det skæres ud i passende stykker.
Pak evt ind i madpakkepapir.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa kan man evt bruge kokosmælk istedet for kondenseret mælk og har det en anden virkning end den kondenseret mælk
Hej Lykke
Det vil desværre ikke fungere, for der er ingen sukker i kokosmælken til at binde det hele sammen når de bages – det vil i så fald blive en helt anden opskrift med anden tilsat sukker, sirup eller lignende.
Kh Ann-Christine
Hej hvor længe kan de holde?
Minimum en uge, og måske også længere. Smag, duft og se om de ser lækre ud i længere tid derefter :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg synes, det er nogle super lækre müslibarer.
Da jeg skar dem ud i firkanter, var de lækre og sprøde. Jeg dyppede den ene side i mørk chokolade og pakkede dem i en bøtte med mellemlægspapir imellem, da chokoladen var stivnet. Da jeg ikke smage en bar dagen efter, var de desværre blevet bløde. Hvordan kan det mon være?
Venlig hilsen Karen
Hej Karen
Mange tak :)
Måske de skulle have haft en smule længere tid i din ovn, hvis den kondiserede mælk ikke er karameliseret nok under bagning kan de blive lidt bløde og mere chewy i konsistensen – men de smager forhåbentlig dejligt alligevel
Kh Ann-Christine