Kop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakken


Hjemmelavede lækre kop nudler til madpakken er virkelig lækkert og det er ren luksus med sådan en skøn varm ret midt på dagen, her i det kølige halvår.
Man kan lade sig inspirere af opskrifterne og så ellers blot bruge hvad man lige har i grøntsagsskufferne og af rester. Hjemmelavede Kop Nudler er en oplagt måde at få brugt lidt af det man lige har i køleskabet forvejen.
Jeg har taget udgangspunkt i en vietnamesisk nudelsuppe, en italiensk minestrone og en japansk ramen.
3 x nemme kop nudler til madpakken
- Vietnamesisk nudelsuppe
- 50 g nudler, kogte
- 1 kyllingebryst, tilberedt, evt. en lille rest fra dagen før
- 1 spsk fishsauce
- 0,50 rødløg, finthakket, alternativt skalotteløg
- 3 champignon, renset og skåret i tynde skiver
- 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt ud i lidt vand først)
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 rød chili, i tynde ringe til suppen
- 0,25 dåse kokosmælk
- 0,50 tsk kokossukker, eller rørsukker
- 4 cherrytomater, skåret i kvarte
- 0,25 rød peberfrugt, i strimler
- 1 lime, saften herfra
- 1 tsk rød karrypasta, (kan undlades)
- 0,25 tsk chiliflager
- 1 håndfuld frisk koriander
- Italiensk nudelsuppe ala minestrone
- 50 g nudler
- 2 skiver bacon, sprødstegt og skåret i tern
- 0,50 rødløg, finthakket
- 0,50 squash, i små tern
- 1 gulerod, i små tern
- 1 tsk tomatpuré
- 2 cherrytomater, finthakket
- 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt. ud i lidt vand først)
- 1 tsk timian, tørret, eller evt et par kviste frisk timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør:
- godt brød
- 30 g parmesan, groftrevet
- Nem nudelsuppe ala ramen
- 50 g nudler
- en rest oksekød fra dagen før
- 1 håndfuld baby spinat
- 0,50 tsk grøntsagsbouillon, (evt. rørt ud i en smule vand)
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 0,50 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1 gulerod, skåret i strimler
- 1 håndfuld bønnespirer
- 1 forårsløg, finthakket
- 1 tsk fishsauce
- 0,50 tsk soja
- 1 tsk chiliflager
- 1 æg, hårdkogt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Det er helt enkelt blot at komme hver type suppe / kopnudler i et glas for sig og sætte låg på.
Ved servering hældes kogende vand over og suppen røres godt rundt. Lad det trække i et par minutter, inden det er klar til at blive nydt.
Tip
Tidsangivelsen på denne opskrift er angivet ift, at man har klargjort kødet i forvejen. Hvis man laver kopnudlerne til madpakken, mens man laver lignende aftensmad – så tager det max 5 minutter til selve opskriften.
Næringsindhold

Pr. portion
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej Ann-Christine. Ville det være muligt at lave dem i en vegetarisk udgave? Jeg frygter nemlig lidt at kødet er den “bærende” smagsgiver, så det bare ville ende med at være kogt vand med grøntsager.
Håber du kan hjælpe❤️
Jeg vil helt sikkert anbefale den asiatiske nudelsuppe og så undlade kylling. Den har masser smag fra alle de andre lækre ingredienser og her er kyllingen ikke smagsgiver i sig selv, så du kan blot tage det fra og evt fylde mere grønt i.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
genialt!!! Min søn spørger jævnligt efter copnoodles, men jeg syntes ikke det er sådan heeeelt lødigt mad. Disse vil jeg fint kunne tilpasse så han bliver vild med dem og selv kan lave sig sådan en om eftermiddagen inden fodbold.
Åh, hvor godt :) Jeg håber han bliver begejstret for den og det er jo perfekt til at have stående klar på køl til han kommer hjem :)
Kh AC
Det ser super lækkert ud, og jeg har allerede overvejet om det skulle blive næste uges frokost. Hvilken bouillon bruger du? Jeg kan gætte mig til, at det ikke er terningerne i hvert fald :)
Jeg bruger oftest den fra herbamara :)
Rigtig god fornøjelse med den – håber det bliver en skøn frokost for dig og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
De ser super lækre ud! Det er utroligt, hvor stor betydning en smuk servering kan have. Tror jeg vil skifte min madkasse ud med et patentglas – det ville også tvinge mig til at finde på noget andet end rugbrødsmadder ;0)
Det var da en fin udfordring at give sig selv. Der kan også laves alle mulige lækre salater og andre skønne sager i sådan et glas.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Har lige i dag haft den Vietnamesiske variant med som madpakke. Superlækker. MEN har man haft basissuppen i køleskabet, og hælder kogende vand på, bliver det selvfølgeligt lunkent. Her kan man med fordel lige give den 1½ min i mikro når vandet ER hældt på.
Mega mums!
PS.. jeg brugte kylling og hvad jeg nu havde i køleskabet af grøntsager: Tomat, blomkål, løg, basilikum og mynte. Brugte glasnudler jeg havde opblødt mens jeg forberedte “koppen”, det fungerede fint…
Uhmm, det lyder som en skøn variation ♡
Godt tip med microovn, sådan en har vi ikke – så det havde jeg ikke lige tænkt med som mulighed. Men det er da en god ide!
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud?
Men hvilke nudler bruger du? Jeg har tidligere forsøgt mig med en hjemmelavet udgave af kop nudler, men fandt aldrig nogle nudler som ikke skulle koges i en gryde først.
Rice noodles, den type man også bruger i friske vietnamesiske forårsruller. De skal bare ligge i blød i ca 3 min i nykogt vand.
Jeg har brugt nogle, som blot skal iblødsættes – de er økologiske og købt i en asiatiske butik, men jeg kan ikke lige huske nærmere hvad de hedder
Hvor er din hvide “kasse på ben” som du har krydderurter i fra?
Er vild med din blog og især dine videoer!!!!
Den er fra Ikea – og tusind tak, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Det ser godt ud!
Tror du de kan fryses ned? Så man kan lave til et par uger frem?
Jeg tror umiddelbart ikke det vil fungere … men du kan da evt prøve med en enkelt og teste det af :)
Dem glæder jeg mig til at prøve.
Hvad størrelse patenglas bruger du?
Tror de er til omkring 3-4 dl, men der kan også snildt bruges større.
Kh AC
Hejsa. Er det Korken glas fra IKEA på en ½ liter, du bruger til supperne? Det ligner præcis dem, jeg har i størrelsen. https://www.ikea.com/dk/da/p/korken-glas-med-lag-klart-glas-70213545/ For der står ved disse Korken glas, at glasset først skal forvarmes med varmt vand og SÅ kan kogende vand komme i. Så med andre ord. Hvordan sikrer du dig, at glasset ikke sprænger? Jeg tænker, ingredienser måske nedsætter temperaturen tilpas til, det ikke sker eller? Tak for en vidunderlig blog. KH
Hej Karina,
Det er blot alm henkogningsglas jeg har brugt, og det har jeg ikke oplevet problemer med at det sker. det kogende vand rammer også først ingredienserne og derefter glasset.
Kh AC