Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kop-nudler/

Kop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakken

Hjemmelavede lækre kop nudler til madpakken er virkelig lækkert og det er ren luksus med sådan en skøn varm ret midt på dagen, her i det kølige halvår.

Man kan lade sig inspirere af opskrifterne og så ellers blot bruge hvad man lige har i grøntsagsskufferne og af rester. Hjemmelavede Kop Nudler er en oplagt måde at få brugt lidt af det man lige har i køleskabet forvejen.

Jeg har taget udgangspunkt i en vietnamesisk nudelsuppe, en italiensk minestrone og en japansk ramen.

PT30M

3 x nemme kop nudler til madpakken

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal3 portion
Ingredienser
  • Vietnamesisk nudelsuppe
  • 50 g nudler, kogte
  • 1 kyllingebryst, tilberedt, evt. en lille rest fra dagen før
  • 1 spsk fishsauce
  • 0,50 rødløg, finthakket, alternativt skalotteløg
  • 3 champignon, renset og skåret i tynde skiver
  • 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt ud i lidt vand først)
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 rød chili, i tynde ringe til suppen
  • 0,25 dåse kokosmælk
  • 0,50 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 4 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 0,25 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 tsk rød karrypasta, (kan undlades)
  • 0,25 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Italiensk nudelsuppe ala minestrone
  • 50 g nudler
  • 2 skiver bacon, sprødstegt og skåret i tern
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 0,50 squash, i små tern
  • 1 gulerod, i små tern
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 cherrytomater, finthakket
  • 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt. ud i lidt vand først)
  • 1 tsk timian, tørret, eller evt et par kviste frisk timian
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør:
  • godt brød
  • 30 g parmesan, groftrevet
  • Nem nudelsuppe ala ramen
  • 50 g nudler
  • en rest oksekød fra dagen før
  • 1 håndfuld baby spinat
  • 0,50 tsk grøntsagsbouillon, (evt. rørt ud i en smule vand)
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 0,50 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 gulerod, skåret i strimler
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk fishsauce
  • 0,50 tsk soja
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 æg, hårdkogt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Det er helt enkelt blot at komme hver type suppe / kopnudler i et glas for sig og sætte låg på.

Ved servering hældes kogende vand over og suppen røres godt rundt. Lad det trække i et par minutter, inden det er klar til at blive nydt.

Tip
Tidsangivelsen på denne opskrift er angivet ift, at man har klargjort kødet i forvejen. Hvis man laver kopnudlerne til madpakken, mens man laver lignende aftensmad – så tager det max 5 minutter til selve opskriften.