Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kop-nudler/

Kop Nudler x 3 varianter – hjemmelavet luksus til madpakken

Hjemmelavede lækre kop nudler til madpakken er virkelig lækkert og det er ren luksus med sådan en skøn varm ret midt på dagen, her i det kølige halvår.

Jeg har sådan glædet mig til at dele disse tre opskrifter, og lidt inspiration til hvordan man snildt kan lade sig inspirere af opskrifterne og så ellers blot bruge hvad man lige har i grøntsagsskufferne og af rester.

Hjemmelavede Kop Nudler er en oplagt måde at få brugt lidt af det man lige har i køleskabet forvejen. Jeg har taget udgangspunkt i en vietnamesisk nudelsuppe, en italiensk minestrone og en japansk ramen. Men man kunne også snildt lave en dansk hønsekødssuppe ala kopnudler, ved at komme tilberedte kødboller, hønsefond/boullion og et par håndfulde gulerødder og pastinakker, skåret i små tern – det er næsten kun fantasien der sætter grænsen og I kan prøve at tage et kig på alle mine suppeopskrifter og se om der ikke er flere der vil kunne inspirere til en instant-kop-nudel variant.

PT30M

3 x nemme kop nudler til madpakken

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal3 portion
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • Vietnamesisk nudelsuppe
  • 50 g nudler, kogte
  • 1 kyllingebryst, tilberedt, evt. en lille rest fra dagen før
  • 1 spsk fishsauce
  • 1/2 rødløg, finthakket, alternativt skalotteløg
  • 3 champignon, renset og skåret i tynde skiver
  • 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt ud i lidt vand først)
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 rød chili, i tynde ringe til suppen
  • 1/4 dåse kokosmælk
  • 1/2 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 4 cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1/4 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 tsk rød karrypasta, (kan undlades)
  • 1/4 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Italiensk nudelsuppe ala minestrone
  • 50 g nudler
  • 2 skiver bacon, sprødstegt og skåret i tern
  • 1/2 dl hvide bønner, kogte
  • 1/2 rødløg, finthakket
  • 1/2 squash, i små tern
  • 1 gulerod, i små tern
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 cherrytomater, finthakket
  • 1 tsk grøntsagsbouillon, (rør evt. ud i lidt vand først)
  • 1 tsk timian, tørret, eller evt et par kviste frisk timian
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør:
  • godt brød
  • 30 g parmesan, groftrevet
  • Nem nudelsuppe ala ramen
  • 50 g nudler
  • en rest oksekød fra dagen før
  • 1 håndfuld baby spinat
  • 1/2 tsk grøntsagsbouillon, (evt. rørt ud i en smule vand)
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 1/2 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 gulerod, skåret i strimler
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 tsk fishsauce
  • 1/2 tsk soja
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 æg, hårdkogt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Det er helt enkelt blot at komme hver type suppe / kopnudler i et glas for sig og sætte låg på.

Ved servering hældes kogende vand over og suppen røres godt rundt. Lad det trække i et par minutter, inden det er klar til at blive nydt.

Tip
Tidsangivelsen på denne opskrift er angivet ift, at man har klargjort kødet i forvejen. Hvis man laver kopnudlerne til madpakken, mens man laver lignende aftensmad – så tager det max 5 minutter til selve opskriften.