Gulerodssnurrer


Skønne lækre og grove gulerodssnurrer, som er geniale i madpakken.
Jeg bagte (endnu) en omgang af disse lækre saftige og ‘lidt’ smovsede gulerodssnurrer i går eftermiddags – Johan og Julie spiste to hver og har blandt meget andet godt i madpakken, også fået sådan en skøn gulerodssnurre med hver.
Gulerods fyldet smager skønt og giver en fantastisk sødme til brødene. Lidt som når jeg bager disse gulerodsboller – men fordi gulerødderne her er kogte og derefter blendet med kanel og en dadel, så får de endnu mere sødme og smager virkelig lækkert.
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodssnurrer
- Dej
- 10 g gær
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 1 æg
- 1 tsk flagesalt
- 50 g rugmel
- 150 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
- Fyld
- 4 gulerødder, kogt møre
- 40 g smør
- 1 dadel, eller 1 spsk. honning
- 1 tsk stødt kanel
- Pensling
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej
Kom mælk i en skål og smuldr gæren deri – rør til gæren er opløst.
Smelt smør i en lille gryde og hæld det i skålen.
Tilsæt æg, salt og rugmel. Rør godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og blød (men ikke klistret).
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Fyld
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.
Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm i tykkelse, og smør fyldet på dejen.
Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler af ca. 5 cm, som deles i to og snoes, hvorefter de samlet til en lille snurrer.
Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft.
Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.
Lad dem afkøle på en rist
Tip: de er gode til madpakken og kan fint fryses ned.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Vi elsker disse gulerodssnurrer. Smagen er altid perfekt.
Kunne man lave dem med kardemomme i stedet for kanel tror du? Og ville forholdene være det samme? Evt putte kardemomme i dejen også?
Mvh Tilde
Hej Tilde
Ja, det kan du fint, de er også super lækre med kardemomme – jeg bruger samme mængde (og er også ret glad for kardemomme)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Jeg laver økomad i en vuggestue, og bruger ofte dine opskrifter. Hvis du kommer til at kede dig en dag, må du da gerne lave en “vuggestue/børnehave opskriftsbog” Tror faktisk ikke det findes.
Dine gulerodssnurrer er meget populære, dog har jeg valgt at tilsætte en håndfuld ristede mandler, som jeg blender med. Synes det giver mere struktur og en dejlig smag. Tak for mange gode opskrifter. Hilsen Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen.
Skøn ide! Det kunne være sjovt at lave engang :)
– og det lyder også lækkert med mandlerne i gulerodssnurrerne.
Kh Ann-Christine
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se en video, hvor du viser hvordan du deler dem og snor dem. Jeg forstår nemlig ikke helt det du skrive med at lave strimer og så dele dem og så sno dem. :)