Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodssnurrer/ Boller Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Madpakker, Vegetar

Gulerodssnurrer

Skønne lækre og grove gulerodssnurrer, som er geniale i madpakken.

Jeg bagte (endnu) en omgang af disse lækre saftige og ‘lidt’ smovsede gulerodssnurrer i går eftermiddags – Johan og Julie spiste to hver og har blandt meget andet godt i madpakken, også fået sådan en skøn gulerodssnurre med hver.

Gulerods fyldet smager skønt og giver en fantastisk sødme til brødene. Lidt som når jeg bager disse gulerodsboller – men fordi gulerødderne her er kogte og derefter blendet med kanel og en dadel, så får de endnu mere sødme og smager virkelig lækkert.

PT2H30MPT30M10

Gulerodssnurrer

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • Dej
  • 10 g gær
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk flagesalt
  • 50 g rugmel
  • 150 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • Fyld
  • 4 gulerod, kogt møre
  • 40 g smør
  • 1 dadel, eller 1 spsk. honning
  • 1 tsk kanel
  • Pensling
  • 1 æg, sammenpisket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej
Kom mælk i en skål og smuldr gæren deri – rør til gæren er opløst.

Smelt smør i en lille gryde og hæld det i skålen.

Tilsæt æg, salt og rugmel. Rør godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og blød (men ikke klistret).

Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, på køkkenbordet i en time.

Fyld
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.

Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm i tykkelse, og smør fyldet på dejen.

Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler af ca. 5 cm, som deles i to og snoes, hvorefter de samlet til en lille snurrer.

Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft.

Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.

Lad dem afkøle på en rist

Tip: de er gode til madpakken og kan fint fryses ned.