Gulerodssnurrer


Skønne lækre og grove gulerodssnurrer, som er geniale i madpakken.
Jeg bagte (endnu) en omgang af disse lækre saftige og ‘lidt’ smovsede gulerodssnurrer i går eftermiddags – Johan og Julie spiste to hver og har blandt meget andet godt i madpakken, også fået sådan en skøn gulerodssnurre med hver.
Gulerods fyldet smager skønt og giver en fantastisk sødme til brødene. Lidt som når jeg bager disse gulerodsboller – men fordi gulerødderne her er kogte og derefter blendet med kanel og en dadel, så får de endnu mere sødme og smager virkelig lækkert.
Gulerodssnurrer
- Dej
- 10 g gær
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 1 æg
- 1 tsk havsalt
- 50 g rugmel
- 150 g grahamsmel
- 150-200 g hvedemel
- Fyld
- 4 gulerødder, kogt møre
- 40 g smør
- 1 dadel eller 1 spsk honning
- 1 tsk kanel
- pensling:
- 1 æg, sammenpisket
Dej
Kom mælk i en skål og smuldr gæren deri – rør til gæren er opløst.
Smelt smør i en lille gryde og hæld det i skålen.
Tilsæt æg, salt og rugmel. Rør godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og blød (men ikke klistret).
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Fyld
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.
Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm i tykkelse, og smør fyldet på dejen.
Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler af ca. 5 cm, som deles i to og snoes, hvorefter de samlet til en lille snurrer.
Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft.
Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.
Lad dem afkøle på en rist
Tip: de er gode til madpakken og kan fint fryses ned.

Jeg bliver jævnligt spurgt til opskrifter til de sukkerfrie fødselsdagsfejringer i vuggestuer og børnehaver – og der kunne disse gulerodssnurrer faktisk fint være et hit! Pyntet med flag og festligheder – så vil de vække begejstring hos de søde børn.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Sarah skrev:1. februar 2017 kl. 12:03
Nice, har en dreng der bliver 2 år i morgen, dem skal jeg da bage til vuggestuen 😆
- Marie skrev:1. februar 2017 kl. 14:38
De ser gode ud – dejen er sat til hævning med det samme ;-). Putter du mon salt i vandet til gulerødderne?
- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:03
Hvor skønt! Jeg håber de blev gode :)
Jeg har puttet lidt salt i kogevandet, men det fungere fint både med og uden :)
- Vibeke skrev:1. februar 2017 kl. 15:20
Gode – lavede dem som snegle. Ved ikke om der bliver nogle tilbage til madpakken til i morgen…
- Helene S skrev:1. februar 2017 kl. 17:03
Nøj, det lyder SÅ lækkert! Glæder mig til at prøve! Tror en ny klassiker er født :-)
-Lige nu har jeg dine langtidshævede boller i ovnen, så det må vente til en anden dag. Dem eller de koldthævede boller laver jeg mindst to gange om ugen. Mange tak for inspiration og dejlige opskrifter!
Dbh, Helene- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:06
Jeg krydser fingre for at disse også hitter hjemme hos dig – og hvor er det dejligt at høre at bollerne bliver bagt så dejligt ofte :)
Rigtig god aften
Kh AC - Helene S skrev:1. februar 2017 kl. 17:05
Ps. Har aldrig prøvet at “snurre” – det lyder sjovt :-)
- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:07
Det er det også – og kan fungere godt til mange skønne brød :)
- anette skrev:1. februar 2017 kl. 20:10
Lyder meget s spænende
kender du forøvrigt en god opskrift på ingefær småkager?- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:08
Nej, det har jeg da faktisk ikke … endnu, men den opfordring tager jeg gerne op! :) (elsker ingefær)
- Anette skrev:3. februar 2017 kl. 01:19
Jea sådan nogle gode store nogle med masser af smag, brugsen her har nogle gange parker til salg, både min mor og jeg køber os fattige i lager når muligt…. men altså vil jo være genialt at kunne bage selv.
skal selv have fundet på en opskrift på hundevenlige ingefær kager… da Zorro elsker ingefær kager mindst lige så meget som mig.
- Rikke skrev:2. februar 2017 kl. 01:23
Nøj hvor ser de lækre ud. Tror de skal bages og have med på vores skiferie. Det bliver så oven i dine hvidløgs flutes til vores bøffer og osteboller til vores suppe.
- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:09
Ja, det vil de sagtens kunne – de holder sig rigtig godt en dag eller to.
Hvor super dejligt med både osteboller og hvidløgsflutes. Lyder som nogle skønne middage i har i vente ;)
Rigtig god skiferie!
Kh AC
- Camilla skrev:2. februar 2017 kl. 09:21
Kan man lave dem dagen i forvejen? Eller bliver de for tørre?
- Ann-Christine skrev:2. februar 2017 kl. 21:12
Det kan du sagtens – de holder sig glimrende til dagen efter også
- Henriette skrev:4. februar 2017 kl. 14:19
Endnu en skøøøøn opskrift- netop bagt, og godkendt af den 10 årige :-) Jeg kan ikke huske om jeg har skrevet det før, men jeg super super super (mis-)bruger dine opskrifte, altså VIRKELIGT meget !!! og hvis jeg skulle komme med et ønske er det om ingredienserne kunne skrives i samme rækkefølge som de skal bruges- hvis det gir mening.
Altså så i denne mælk, gær, smør, æg salt…….jeg finder ikke tingene frem før jeg skal bruge dem, og afbrudt af børn/telefon/ egne tanker, kan jeg indimellem blive i tvivl—– er saltet fx. puttet i ??, så måske en tanke til fremtidige opskrifter??PS: åh der er et billede af dine fastelavsboller- har nærmest glædet mig hele året til at lave dem igen, incl. halvdelen til fryseren. DE ER FANTASTISKE.
- Ann-Christine skrev:4. februar 2017 kl. 21:53
Hej Henriette,
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre. Både at disse gulerodssnurrer blev et hit og at du er superbruger af mine opskrifter! Det er SÅ dejligt.
Jeg er helt enig i det med rækkefølgen og prøver også altid at gøre det, men det smutter indimellem, fordi jeg så lige får rykket lidt rundt på ingredienserne. Men jeg skal gerne gøre mig lidt ekstra umage, for jeg er helt enig med dig i at det fungere bare nemmest og bedst sådan :)
Tusind tak for din skønne hilsen og rigtig god fornøjelse med fastelavnsbollerne snart ;)
Kh AC
- Mai skrev:6. februar 2017 kl. 23:20
De ser virkelig gode ud! :D Er det mon en opskrift som du vil lave på video? Kunne være fantastisk, så man kan se din teknik med at sno dem :)
- Ann-Christine skrev:8. februar 2017 kl. 11:20
Hej Mai,
God ide – jeg har planer om en anden opskrift med samme princip og fremgangsmåde i snoningen – og den skal jeg gerne filme og linke til her :)
Kh AC
- Anne skrev:21. februar 2017 kl. 17:44
Hej. Jeg bagte de her gulerodssnurrer i weekenden og de var virkelig gode! Jeg er meget overrasket over at de faktisk smager lidt som en kage ❤ Jeg vil høre om du tror man kan tilsætte fingre en gulerod i dejen også, og så evt tilføje lidt mere mel? Tak for en virkelig brugbar blog med masser af dejlige opskrifter som jeg tit kommer forbi i min søgen på lækker mad :)
- Ann-Christine skrev:21. februar 2017 kl. 21:17
De er nemlig næsten lidt kagelækre – og jeg vil fint mene, at du kan komme lidt gulerødder i dejen sammen med lidt ekstra mel. Dejen kan dog godt blive lidt mere porøs af det og dermed blive en smule sværere at sno. Hvis det sker, så kommer du dem bare i muffinsforme og bager dem som lækre ‘madmuffins’ (med kagesmag ;)
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har fornøjelse af opskrifterne her
Kh AC
- Anne Kragesand skrev:27. februar 2017 kl. 16:32
Hej
Luner du ikke mælken inden du kommer gæren i?- Ann-Christine skrev:27. februar 2017 kl. 20:19
Nogen gange gør jeg hvis den er køleskabskold og ellers tager jeg den blot ud af køleskabet, så den lige kan blive stuetempereret i et kvarters tid – ellers arter dejen sig fint uanset og hæver glimrende op.
Kh AC
- Maria skrev:17. marts 2017 kl. 12:50
Tak for en dejlig opskrift. De er perfekte som fødselsdagsgodter til børnehavebesøg.
Lavede dem i halv størrelse og bagte dem i muffinsforme.
Det var et kæmpe hit og børnene havde følelsen af at have fået kage.- Ann-Christine skrev:17. marts 2017 kl. 21:26
Hvor dejligt! Det er så godt at høre – det er så godt med sundt guf til de små søde størrelser :)
Tusind tak for tilbagemeldingen.
- Dorthe skrev:21. april 2017 kl. 10:56
Har bagt dem et par gange, og de er supergode. Men jeg må gøre noget forkert, da jeg ender med at have gulerodsmasse ud over
det hele, det flyder ud, når jeg skærer i dejen for at snurre…
Har du et tip evt. til konsistensen af fyldet?Dorthe
- Ann-Christine skrev:25. april 2017 kl. 15:48
Hej Dorthe,
Hmm det ved jeg sørme ikke lige hvor den kan være gået galt … måske forskellen i hvor saftige gulerødderne har været. Ellers prøv at komme 1-2 spsk havregryn i mosen, så suger det lidt af væden til sig, så den bliver hvor den skal :)
Kh AC
- Smilla skrev:23. maj 2017 kl. 21:02
Hvilket mærke(er), bruger du når det gælder mel? Jeg har prøvet dem fra Løgismose, men det var ikke lige mig. Hvedemelen blev simpelthen for grov.
Kh Smilla
- Ann-Christine skrev:23. maj 2017 kl. 21:45
Jeg bruger rigtig ofte den økologiske mel fra Meyers, som jeg køber i SuperBrugsen – specielt hvedemel og ølandshvede (alm og groft) er altid at finde i mit køkken – men derudover elsker jeg også at prøve andre øko mel typer af. Og oplever helt som dig at der er kæmpe stor forskel fra producent til producent.
- Rikke skrev:12. juni 2017 kl. 11:32
Uh, de må prøves til ungernes madpakker – hvor stor en firkant ruller du dejen ud i?
VH Rikke- Ann-Christine skrev:14. juni 2017 kl. 10:52
Ved ikke lige med størrelse – men så dejen er rullet ud til den er omkring 6-8 mm høj :)
- Michala skrev:16. juli 2017 kl. 19:28
Hvordan gør du hvis de er frosne og skal med på madpakke? Lægger en frossen i madpakken, tager dem op aftnen før, rister eller?
- Ann-Christine skrev:17. juli 2017 kl. 15:46
Jeg plejer at tø dem op dagen før, og så er de klar til at komme i madpakken om morgenen. Om jeg rister dem eller lader være er lidt forskelligt
- Henriette skrev:17. august 2017 kl. 08:35
Hejsa- prøver lige at få et fif til disse skønneste kage-sunde-snurrer. Datteren vil meget gerne have dem til fødselsdagen, og jeg har ikke tid til at bage dem lige før eller dagen før. Så tænker at bage dem- underbagte, fryse dem, tø dem langsomt op og bage dem færdigt……tænker du at det duer???
- Ann-Christine skrev:17. august 2017 kl. 18:21
Jeg ville give dem lige 2-3 minutter for kort tid, lade dem tø langsomt, stænke den med vand (med en forstøver) og så bage dem færdigt, så bliver de som friskbagte.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
- Anne Bruun skrev:13. september 2017 kl. 10:13
jeg havde problemer med fyldet det flød ud da jeg snoede
er det kun gulerødderne der skal blendes med kanel og honning
så smøret skal røres koldt i ? ligesom kanelsnegle ? så hænger det måske mere fast på dejen ?- Ann-Christine skrev:14. september 2017 kl. 07:02
Jeg blender godt nok det hele, og det fungere fint. Men det er endelig bare at prøve om du synes det fungere bedre at røre det i.
Kh AC
- Ann-Christine skrev:20. november 2017 kl. 10:04
Ja, det kan stort set det meste brød – blot brug mindre gær og lad den få stuetemperatur inden bagning.
- Helene skrev:26. juni 2018 kl. 21:28
Hej. Er det muligt at få oplyst hvor mange gram kulhydrat der er i gulerodssnurrerne. Dette pr 100 g.
På forhånd tak🙏- Ann-Christine skrev:26. juni 2018 kl. 21:33
Desværre ikke – Jeg tæller ikke kalorier, eller tilbyder dette, men er sikker på at du kan finde et sted online at plotte ingredienslisten ind og så få det regnet ud på den måde.
- Helene skrev:26. juni 2018 kl. 21:38
Helt i orden. Ej kalorier men kulhydraterne. Min søn har diabetes 1 så deraf nysgerrigheden derpå. Tak for hurtigt svar.
- Ann-Christine skrev:26. juni 2018 kl. 22:02
Jeg tror også du kan finde energiudmåling, hvor indholdet blot skal tastet ind – men kender ikke det marked, godt nok til at kunne anbefale nogle :)
- Tina skrev:19. august 2018 kl. 08:55
Hej Ann – Christine
Tak for en skøn blog og fantastiske opskrifter til inspiration
Alt godt til dig og familien
Dbh. Tina- Ann-Christine skrev:19. august 2018 kl. 17:08
Tusind tak for din søde hilsen, Tina ♡
Skøn søndag til dig
Kh AC
- Isabella skrev:2. september 2018 kl. 11:28
Tak for god opskrift. Dejligt at der er nogen derude der lægger inspiration ud til os andre. Jeg har bagt en portion til min 3 åriges fødselsdag og de er godkendt!
- Ann-Christine skrev:3. september 2018 kl. 13:56
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡ Håber I havde en skøn fødselsdag!
- Jette skrev:12. september 2018 kl. 20:52
Skøn dej – synes tit at deje med groft mel bliver lidt tunge, men denne er bare luftig og lækker og nem at arbejde med. – Og hvem vil gætte at snasket indeni er gulerodsmos ;-) Bruger rigtig mange af dine opskrifter, altid med godt resultat – TAK for dem :-)
- Ann-Christine skrev:14. september 2018 kl. 09:25
Hvor er det dejligt at høre, Jette ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
- Heidi skrev:6. oktober 2018 kl. 09:00
Jeg er nysgerrig. Hvorfor skal gulerødderne koges til mos – kan de ikke bare rives og blandes i? (Jeg kan godt li når tingene har lidt struktur plus det er lettere ikke først at skulle koge dem :-)). Altså jeg er med på at jeg godt bare KAN rive dem. Men hvad gør at du koger og moser dem?
- Ann-Christine skrev:7. oktober 2018 kl. 09:51
Det gør jeg fordi gulerødderne bliver virkelig søde og cremede af at blive kogt til mos og hvis man blot river dem bliver opskriften i stedet ala gulerodsboller – hvilket bestemt også er lækkert, det var blot ikke intentionen med denne opskrift :)
- Britta skrev:15. november 2018 kl. 10:14
Kære Ann-Christine,
Endnu engang faldt jeg over din blog, i min søgen efter inspiration. Min søn fylder hele TO år i morgen, og disse ville være perfekte til at dele ud i vuggestuen.
Vi har desværre ikke rugmel derhjemme, så er det mon en mulighed at bruge 50 gram ekstra grahamsmel?
Der er 12 børn på hans stue + 2-3 pædagoger. Ville du mene, at det er nok at lave nogle mindre snurrer, eller bør vi fordoble opskriften?
På forhånd tak!
/ Britta
- Ann-Christine skrev:16. november 2018 kl. 16:28
Kære Britta,
Hvor skønt at høre – nu ser jeg først din hilsen og spørgsmål lidt sent, men du kan sagtens erstatte rugmel med grahamsmel. Jeg tænker umiddelbart at det er fint med denne portion og så blot lave dem lidt mindre i størrelsen.
Håber I havde en god fødselsdag i vuggestuen og stort tillykke med din søn.
Kh AC

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 9 årige og gift med Martin.
Valdemarsro er min livsstil- og madblog, hvor jeg deler mine madopskrifter, rejseoplevelser og guides, inspiration til gode bøger, samt en hel del små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro.dk her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>