Chokoladeboller


Nybagte duftende chokoladeboller, som er helt perfekte til fødselsdagsfester og andre hyggelige lejligheder – eller simpelthen bare som en rigtig hyggelig eftermiddagslækkeri i weekender og ferier.
Chokoladebollerne er bløde, lækre og med en skøn krumme. Jeg har bagt dem med mørk chokolade, men man kan lige så fint bruge en skøn mælkechokolade i stedet – det vil helt sikkert være et kæmpe hit hos alle børn. Der er en anelse kanel i dejen, men ikke mere end at det giver en lille fornemmelse for kanel og man kan fint undlade det ekstra krydderi, hvis man synes.
Disse chokoladeboller kan fint fryses ned – både færdigbagte eller man kan fryse de formede ubagte boller inden efterhævningen, tø dem op i køleskabet og lad dem dernæst efterhæve som i opskriften.
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladeboller
- 2 dl mælk
- 30 g gær
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk stødt kanel
- 100 g smør, stuetempereret
- 125 g mørk chokolade, grofthakket
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket - til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Lun mælken op til den er lillefinger lun. Rør æg, gær og sukker i gryden med mælk.
I en ren skål blandes mel, salt og kanel. Smuldr smøret i melblandingen til det er som fint savsmuld.
Rør langsomt melsmulderet i gryden med mælkeblandingen, når det er rørt sammen æltes dejen grundigt på køkkenbordet.
Når dejen er færdigæltet, foldes chokoladen ind i dejen ad flere omgange.
Kom dejen i en skål, som sættes til hævning i en time på køkkenbordet. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).
Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og form 16 boller, som sættes tæt på en bradepande med bagepapir – der skal være ca. en centimeter mellem bollerne.
Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Tip
bollerne kan koldhæves. Brug i så fald 15 gram gær og lad dem hæve natten over. Når bollerne formes og dejen er kold, skal de gerne efterhæve i 1 time og 15 minutter inden de bages.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Da jeg var inde på en af dine andre opskrifter, var der i kommentarfeltet en som omtalte dine boller med chokolade og frysetørrede hindbær. Jeg synes det lyder super lækkert, men jeg kan kun finde denne opskrift ? Som iøvrigt ser super lækker ud :)
Mvh Vibeke
Hej Vibeke
Der er ikke lige en klokke der ringer ift boller meed frysetørredee hindbær og chokolade ..
Prøv denne og kom da evt lidt frysetørrede hindbær i, det kunne være lækkert :)
Kh AC
Hej
Bagte bollerne i går – de smager simpelthen fantastisk. Bagte dem faktisk tidligt på dagen og gav dem 5 min. i ovnen, da vi skulle spise dem, så var de som nybagte.
mvh Ellen
De lyder så lækre! Jeg holder fødselsdag på søndag men kan simpelthen ikke nå at bage dem på dagen. Kan jeg bage dem i morgen og varme op i ovnen søndag måske? Hvad ville være bedst?
Tak for skønne opskrifter😄
Hej Sofie,
Det kan du fint. De kan godt blive lidt tørre på 2. dagen, men hvis du skærer dem op og ‘rister’ dem i ovnen med den skårede overflade op, så bliver de lækre og lidt ala ristede hvedeknopper, bare med chokolade i som bonus ;)
God fødselsdagsfejring i morgen
Kh AC