Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladeboller/

Chokoladeboller

Nybagte duftende chokoladeboller, som er helt perfekte til fødselsdagsfester og andre hyggelige lejligheder – eller simpelthen bare som en rigtig hyggelig eftermiddagslækkeri i weekender og ferier.

Chokoladebollerne er bløde, lækre og med en skøn krumme. Jeg har bagt dem med mørk chokolade, men man kan lige så fint bruge en skøn mælkechokolade i stedet – det vil helt sikkert være et kæmpe hit hos alle børn. Der er en anelse kanel i dejen, men ikke mere end at det giver en lille fornemmelse for kanel og man kan fint undlade det ekstra krydderi, hvis man synes.

Disse chokoladeboller kan fint fryses ned – både færdigbagte eller man kan fryse de formede ubagte boller inden efterhævningen, tø dem op i køleskabet og lad dem dernæst efterhæve som i opskriften.

PT2H30min

Chokoladeboller

16 boller    2 timer 30 min
16 boller
Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • 1 tsk kanel
  • 100 g blødt smør
  • 125 g chokolade, grofthakket (mørk eller mælkechokolade)
  • Derudover ...
  • et sammenpisket æg til at pensle med bollerne med inden bagning
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

Lun mælken op til den er lillefinger lun. Rør æg, gær og sukker i gryden med mælk.

I en ren skål blandes mel, salt og kanel. Smuldr smøret i melblandingen til det er som fint savsmuld.

Rør langsomt melsmulderet i gryden med mælkeblandingen, når det er rørt sammen æltes dejen grundigt på køkkenbordet. Når dejen er færdigæltet, foldes chokoladen ind i dejen ad flere omgange.

Kom dejen i en skål, som sættes til hævning i en time på køkkenbordet. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og form 16 boller, som sættes tæt på en bradepande med bagepapir – der skal være ca. en centimeter mellem bollerne.

Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Tip: bollerne kan koldhæves. Brug i så fald 15 gram gær og lad dem hæve natten over. Når bollerne formes og dejen er kold, skal de gerne efterhæve i 1 time og 15 minutter inden de bages.