Bamseboller


Bløde lækre bamseboller, som smager vidunderligt med hjemmelavet jordbærmarmelade og en god kop te til. Mine børn er vilde med de bløde luftige boller, bagt med smør, en anelse sukker og hvedemel.
De er skønne som fødselsdagsboller og til eftermiddagskaffe eller teselskaber. Måske lige et hit her i sommeren – med en picnic på et tæppe på græsset i haven. Iskold lemonade og bamseboller, friskelavet jordbærmarmelade og god tid til en dejlig hyggestund.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 14 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bamseboller
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 40 g gær
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med mælk. Rør derefter æg, sukker og salt i.
Smuldr smørret i en skål med mel til det er som savsmuld og rør derefter mel og smørblandingen i skålen med mælk, æg og gær.
Rør og ælt til dejen er smidig og lækker.
Kom dejen i en skål og lad den hæve overdækket på køkkenbordet i 2 timer.
Hæld dejen på et meldrysset bord og del den i 14 lige store dele. Form 14 runde boller og sæt dem på en bradepande med bagepapir. Læg et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 2 timer.
Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg skal bage 28 boller. Kan jeg have 2 plader i ovnen, eller skal jeg bage af 2 gange.
Hej Inge
med varmluft kan man i de fleste ovne fint have to plader i ovnen ad gangen, men det kan være du skal bytte pladerne til sidst, hvis de øverst bliver mørkere for dem på den nederste plade.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge Selfraising flour i stedet? Eller tørgær? Det er ikke så nemt, at få fat i almindelig gær, hvor jeg bor :)
Kh Sissel
Ja, det kan du sikkert fint, jeg har dog ikke erfaring med selfrasing flour. Du kan fint bruge tørgær, det skal blot i melet i stedet for i væden
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det virkelig passe at det kun er 450 gr. Synes min dej bare er en grødelig masse.