Bamseboller


Bløde lækre bamseboller, som smager vidunderligt med hjemmelavet jordbærmarmelade og en god kop te til. Mine børn er vilde med de bløde luftige boller, bagt med smør, en anelse sukker og hvedemel.
De er skønne som fødselsdagsboller og til eftermiddagskaffe eller teselskaber. Måske lige et hit her i sommeren – med en picnic på et tæppe på græsset i haven. Iskold lemonade og bamseboller, friskelavet jordbærmarmelade og god tid til en dejlig hyggestund.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Bamseboller
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 40 g gær
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Rør gær ud i en skål med mælk. Rør derefter æg, sukker og salt i.
Smuldr smørret i en skål med mel til det er som savsmuld og rør derefter mel og smørblandingen i skålen med mælk, æg og gær.
Rør og ælt til dejen er smidig og lækker.
Kom dejen i en skål og lad den hæve overdækket på køkkenbordet i 2 timer.
Hæld dejen på et meldrysset bord og del den i 14 lige store dele. Form 14 runde boller og sæt dem på en bradepande med bagepapir. Læg et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 2 timer.
Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.
Jeg har prøvet opskriften til fødselsdag med børn. De var ellevilde med dem. Den bløde lækre krumme og lidt sødme uden at blive for meget elsker de. Vi voksne synes også de er lækre.
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh AC
Lyder lækre!! Er der nogen særlig god grund til Man skal stå og nasse med smøret og man ikke blot kan putte smelter tempereret smør i?
:-)
Jeg har puttede i A38 i stedet for mælk det smag så lækkert og bløde boller.