Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bamseboller/ Boller Brød og Boller, Fødselsdag

Bamseboller

Bløde lækre bamseboller, som smager vidunderligt med hjemmelavet jordbærmarmelade og en god kop te til. Mine børn er vilde med de bløde luftige boller, bagt med smør, en anelse sukker og hvedemel.

De er skønne som fødselsdagsboller og til eftermiddagskaffe eller teselskaber. Måske lige et hit her i sommeren – med en picnic på et tæppe på græsset i haven. Iskold lemonade og bamseboller, friskelavet jordbærmarmelade og god tid til en dejlig hyggestund.

Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>

Bamseboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT20M14
Ingredienser
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med mælk. Rør derefter æg, sukker og salt i.

Smuldr smørret i en skål med mel til det er som savsmuld og rør derefter mel og smørblandingen i skålen med mælk, æg og gær.

Rør og ælt til dejen er smidig og lækker.

Kom dejen i en skål og lad den hæve overdækket på køkkenbordet i 2 timer.

Hæld dejen på et meldrysset bord og del den i 14 lige store dele. Form 14 runde boller og sæt dem på en bradepande med bagepapir. Læg et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 2 timer.

Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.