Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblesnurrer-med-kanel/

Æblesnurrer med kanel

Æblesnurrer med kanel er intet mindre end perfekte til weekendhyggestunder, brunchbordet og sød forkælelse af de dejligste ♡

De er søde, luftige og med den lækreste efterårsskønne smag af æbler og kanel.

Har du lyst kan du give den ekstra meget krydderi, og blande lidt stødt ingefær og måske en smule kardemomme i æblemosen også. Det er altsammen lækkert og giver en skøn smag til kagen – men den klassiske rene æble-kanel smag er nu også helt uimodståelig i al sin enkelhed.

Læs også: Opskrift på kanelsnurrer >>

PT3H

Æblesnurrer med kanel

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 80 g smør
  • Æblefyld
  • 2 æble, skrællede og skåret i små tern
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk kanel
  • 30 g sukker
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Æblekanelfyld
Kom æbletern, sukker, vand og kanel i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 10 minutter. Køl æblekompotten af til den er helt kold og blend den eventuelt kortvarigt med en stavblender.

Dejen
Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt og fuldkornsmel, samt halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen.

Tilsæt smør i små tern samt resten af hvedemelet til dejen og rør dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 2 timer.

Rul dejen ud i en retangel og fordel æblefyldet på hele dejen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær i 12 lige store strimler.

Sno dem enkeltvis til surrer og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og drys med lidt kanelsukker. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen og derefter på en rist.