Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblesnurrer-med-kanel/ Boller Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Kager, Kager og søde sager

Æblesnurrer med kanel

Æblesnurrer med kanel er intet mindre end perfekte til weekendhyggestunder, brunchbordet og sød forkælelse af de dejligste ♡

De er søde, luftige og med den lækreste efterårsskønne smag af æbler og kanel.

Har du lyst kan du give den ekstra meget krydderi, og blande lidt stødt ingefær og måske en smule kardemomme i æblemosen også. Det er altsammen lækkert og giver en skøn smag til kagen – men den klassiske rene æble-kanel smag er nu også helt uimodståelig i al sin enkelhed.

Læs også: Opskrift på kanelsnurrer >>

Æblesnurrer med kanel
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT45M12
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 80 g smør
  • Æblefyld
  • 2 æble, skrællede og skåret i små tern
  • 30 g sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk stødt kanel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Æblekanelfyld
Kom æbletern, sukker, vand og kanel i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 10 minutter. Køl æblekompotten af til den er helt kold og blend den eventuelt kortvarigt med en stavblender.

Dejen
Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt, fuldkornsmel og hvedemel. Rør dejen sammen på en røremaskine ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og rør dejen i yderligere 5-10 minutter, til den er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Rul dejen ud i et rektangel og fordel fyldet på hele dejen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær i 12 lige store strimler.

Sno dem enkeltvis til snurrer, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter.

Pensl snurrerne med æg og drys med lidt kanelsukker. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen og derefter på en rist.