Æblesnurrer med kanel
Æblesnurrer med kanel er intet mindre end perfekte til weekendhyggestunder, brunchbordet og sød forkælelse af de dejligste ♡
De er søde, luftige og med den lækreste efterårsskønne smag af æbler og kanel.
Har du lyst kan du give den ekstra meget krydderi, og blande lidt stødt ingefær og måske en smule kardemomme i æblemosen også. Det er altsammen lækkert og giver en skøn smag til kagen – men den klassiske rene æble-kanel smag er nu også helt uimodståelig i al sin enkelhed.
Læs også: Opskrift på kanelsnurrer >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblesnurrer med kanel
- 20 g gær
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 1 æg
- 1 tsk stødt kardemomme
- 50 g sukker
- 0,50 tsk salt
- 60 g fuldkornshvedemel
- 350 g hvedemel
- 80 g smør
- Æblefyld
- 2 æble, skrællede og skåret i små tern
- 30 g sukker
- 1 spsk vand
- 1 tsk stødt kanel
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Æblekanelfyld
Kom æbletern, sukker, vand og kanel i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 10 minutter. Køl æblekompotten af til den er helt kold og blend den eventuelt kortvarigt med en stavblender.
Dejen
Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt, fuldkornsmel og hvedemel. Rør dejen sammen på en røremaskine ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og rør dejen i yderligere 5-10 minutter, til den er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Rul dejen ud i et rektangel og fordel fyldet på hele dejen. Fold den ene halvdel af dejen over den anden og skær i 12 lige store strimler.
Sno dem enkeltvis til snurrer, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter.
Pensl snurrerne med æg og drys med lidt kanelsukker. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen og derefter på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækre, bagte dem til juletam-tam.
Opskalerede til 24 stk, men fik over 40 stk i fin størrelse ud af dejen.
Hej Helle
Dejligt at høre! Det kan være jeg bager dem lidt rigeligt store ift dine :)
glædelig jul
Kh Ann-Christine
Super lækre, hvordan opbevarer du dem hvis de skal spises dagen efter? Tak
Lufttæt i beholder ved stuetemperatur. De kan evt forstøves med et lille stænk vand og lunes igen inden servering.
Kh Ann-Christine
Opskriften ser lækker ud!
Men lidt et antiklimaks at det ikke fremgår, hvordan de skal snos.
Jeg kan desværre ikke gennemskue det ud fra billedet af de færdige snurrer 😅
Hej Maria
Det er svært at forklare med ord, men se evt denne opskrift, hvor der er billede der viser det: https://www.valdemarsro.dk/gulerodssnurrer/ – og så er det noteret at jeg på et tidspunkt skal have lavet en video med forskellige sno-snurrer-teknikker :)
Kh Ann-Christine