Bradepandepizza med kødsauce
Bradepandepizza med kødsauce er en børnefamilieklassiker og en rigtig herlig 80´er ret.
Det smager jo så dejligt! Jeg servere gerne en god salat til, lidt gnavegrønt og på almindelige skoledage, vil jeg krydse fingre for at der er rester til mine børns madpakker dagen efter, for det er nemlig et hit i madpakken også.
Her er den skønne klassiker lavet med en krydret kødsauce og frisk mozzarella og resultatet er lidt ala en smovset deep pan pizza.
Prøv også: flere skønne pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bradepandepizza med kødsauce
- Dej til bradepandepizza
- 3,50 dl vand
- 25 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 125 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
- 1 tsk salt
- Kødsauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 25 g chorizo, i små tern
- 400 g hakket oksekød
- 1 squash, groftrevet
- 2 gulerødder, groftrevet
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk tørret timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 125 g frisk mozzarella
- Hvidløgskrydderolie
- 0,50 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk bredbladet persille, oregano, timian eller basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dej til bradepandepizza
Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Kom olie og fuldkornsmel i skålen og rør det godt sammen til en lind dej. Rør hvedemel i lidt efter lidt – gerne på en røremaskine i 10 minutter. Rør tilsidst salt i dejen.
Kom dejen i en ren skål og lad dejen hæve overdækket i 1 time på køkkenbordet. Lav imens kødsaucen.
Kødsauce
Kom løg, hvidløg og chorizo i en gryde og sautere under omrøring, til løgene er bløde.
Kom hakket kød i gryden, skrue op for varmen og brun kødet under omrøring. Kom groftrevet squash, gulerødder, tomatpure, timian og hakkede tomater i og lad det simre uden låg i cirka 30-45 minutter, til det er kogt ind. Hold dog øje med at det ikke koger helt tørt. Rør nogle gange undervejs og smag til med salt og peber.
Lad kødsaucen køle helt af og hæld eventuelt overskydende væde fra.
Bradepandepizzaen
Rul dejen ud til en stor bradepande størrelse og læg den i en bradepande med bagepapir.
Fordel den afkølede kødsauce på. Lad pizzaen hæve i 30 minutter.
Lad mozzarella dryppe godt af. Skær den i skiver og dup med køkkenrulle. Fordel mozzarella over bradepandepizzaen. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Dryp hvidløgskrydderolie over inden servering.
Hvidløgskrydderolie
Rør hvidløg i olien og hak krydderurterne fint og rør dem i.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg måtte smide dejen ud alt for våd! Det plejer ellers at lykkedes😓
Ærgeligt, men det lyder mærkeligt for 3,5 dl vand til 450 g mel, og særligt med en god portion fuldkorn i melet bør altid give en blød, men ikke våd dej.
Jeg foretrækker at dejen er blød i denne opskrift, for det giver det saftigste brød som hæver flot.
Kh Ann-Christine
Hvilken str bradepande?
Er det den der er i ovnstørrelse?
Ja, den kan fint bruges
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Så er vi ved at gøre klar til lækker pizza igen. Elsker denne opskrift.
Jeg har lige et spørgsmål til dejen? Ville den kunne bruges til burgerboller? Skal have besøg af en veganer, og ville lave burgere med plantebøffer.
Mvh Anja.
Mange tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan dejen fint bruges til, blot form bollerne af den kolde dej og lad dem hæve i 30-45 min på en bageplade inden de bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine