Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bradepandepizza-med-koedsauce/

Bradepandepizza med kødsauce

Bradepandepizza med kødsauce er en børnefamilieklassiker og en rigtig herlig 80´er ret.

Det smager jo så dejligt! Jeg servere gerne en god salat til, lidt gnavegrønt og  på almindelige skoledage, vil jeg krydse fingre for at der er rester til mine børns madpakker dagen efter, for det er nemlig et hit i madpakken også.

Her er den skønne klassiker lavet med en krydret kødsauce og frisk mozzarella og resultatet er lidt ala en smovset deep pan pizza.

Prøv også: flere skønne pizza opskrifter her >>

PT3H

Bradepandepizza med kødsauce

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Dej til bradepandepizza
  • 3,50 dl vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Kødsauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 25 g chorizo, i små tern
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerod, groftrevet
  • 50 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk timian, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 125 g frisk mozzarella
  • Hvidløgskrydderolie
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk bredbladet persille, oregano, timian eller basilikum
Udskriv 
Fremgangsmåde

Dej til bradepandepizza
Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Kom olie og fuldkornsmel i skålen og rør det godt sammen til en lind dej. Rør hvedemel i lidt efter lidt  – gerne på en røremaskine i 10 minutter. Rør tilsidst salt i dejen.

Kom dejen i en ren skål og lad dejen hæve overdækket i 1 time på køkkenbordet. Lav imens kødsaucen.

Kødsauce
Kom løg, hvidløg og chorizo i en gryde og sautere under omrøring, til løgene er klare og bløde.

Kom hakket kød i gryden, skrue op for varmen og brun kødet under omrøring. Kom groftrevet squash, gulerødder, tomatpure, timian og hakkede tomater i og lad det simre uden låg i cirka 30-45 minutter, til det er kogt ind. Hold dog øje med at det ikke koger helt tørt. Rør nogle gange undervejs og smag til med salt og peber.

Lad kødsaucen køle helt af og hæld eventuelt overskydende væde fra.

Bradepandepizzaen
Rul dejen ud til en stor bradepande størrelse og læg den i en bradepande med bagepapir.

Fordel den afkølede kødsauce på. Lad pizzaen hæve i 30 minutter.

Lad mozzarella dryppe godt af. Skær den i skiver og dup med køkkenrulle. Fordel mozzarella over bradepandepizzaen. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Dryp hvidløgskrydderolie over inden servering.

Hvidløgskrydderolie
Rør hvidløg i olien og hak krydderurterne fint og rør dem i.