Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-pizza-med-kartoffel-og-rosmarin/ Aftensmad Familiefavoritter, Grill, Italiensk, Nem Hverdagsmad, Pizza, Vegetar

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin – kartoffelpizza

Kartoffelpizza er en af favoritterne herhjemme og denne weekend lavede jeg de lækre hvide pizzaer med kartoffelskiver, frisk mozzarella, rosmarin, groft salt og olivenolie.

Opskriften på pizzadej er min klassiske, som jeg altid bruger. Det er en skøn pizza, enkel og fyldt med fine smagsnuancer.

Kartoffelpizza er lækker uanset om den bages i ovnen eller på grill. Jeg har et par gange lavet bare en enkelt og skåret den i fine strimler, som en lille snack/forret til et glas hvidvin, når vi har gæster til grillaftener om sommeren.

Prøv også: mange flere skønne pizza opskrifter her >>

Kartoffelpizza
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M2
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
  • Topping
  • 3 kartoffel, skåret i tynde skiver
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet.

Form pizzaerne og fordel kartoffelskiverne i et tyndt lag. Fordel mozzarella over og læg et par kviste rosmarin på. Bag pizzaerne en ad gangen i 6-10 minutter på en varm bageplade eller pizzasten ved min. 280 grader.

Dryp den varme pizza med lidt olivenolie og drys lidt salt og friskkværnet peber på til sidst.