Pizza med kødboller
Pizza med saftige kødboller, tomatsauce og frisk mozzarella er virkelig lækkert til en skøn søndagspizza.
Jeg bruger min grundopskrift på pizzadej. Det er et evigt hit med de hjemmelavede pizzaer med sprød bund og lækre toppings.
Den lækre pizza kan også bages som minipizzaer – perfekt til madpakken
Prøv også: min opskrift på en klassisk pizza Margarita >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza med kødboller
- Pizzadej
- 5 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 450 g sigtet ølandshvedemel
- 100 g durummel
- Kødboller
- 100 g hakket oksekød
- 1 løg, fintrevet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- 1 æg
- 40 g hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 4 spsk tomat passata, eller pizzasauce
- 125 g frisk mozzarella
- 1 rødløg, i ringe
- 2 tsk frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter hvedemel, olie og salt. Rør godt sammen i nogle minutter til det er en lind dej.
Tilsæt durummel lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor den godt kan røres i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer eller i køleskabet op til 18 timer.
Hvis dejen koldhæver, tag den da ud 1 time inden pizzaerne formes.
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen og form farsen til små kødboller. Lynsteg dem på en varm pande i olie i et par minutter, mens de vendes hyppigt.
Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.
Form to runde pizzaer. Fordel tomatsauce på pizzabundene sammen med mozzarella, kødboller og løgringe. Bag i 10-12 minutter – eller til bunden er sprød.
Drys pizzaen med frisk eller tørre timian inden servering.
Uhmm jeg bliver helt sulten, hvor ser det bare lækkert ud :)
Det er godt med traditioner – dem kan mine drenge og jeg også godt lide herhjemme, bortset fra manden, men han behøver jo ikke at vide det;)
Lækker og inspirerende blog du har.
Ja, og det kan jo også bare være helt tilfældigt at man lige får fx. pizza hver søndag ;-)
Dejlig blog du selv har
Mums det ser bare godt ud og hyggeligt med gode traditioner! :)
//Emilie
Det er nemlig skønt!
Vi har også en søndagstradition: søndagssuppe. Mandag er oftest til ‘mandagspasta’. Traditionsbunden? Ja da. Så det batter. Traditioner kan brydes, men de er med til at give hygge og noget at glæde sig til. Man har jo ikke en dårlig eller kedelig tradition – som for eksempel ‘onsdagsskænderier’, vel?
:-) Karen
Hvor hyggeligt med suppe og pastadage. Jeg elsker den slags – og du har helt ret :D Onsdagsskænderier og den slags, gider vi ikke traditioner for ;)
Mm det ser lækkert ud. Jeg brugte din dej-opskrift i lørdags og den var virkelig lækker at arbejde med! Det værste ved at bage er ellers for mig at rulle ud – men ingen klistren her:)
Dejligt at høre, Christina :) Den klistrer heller ikke for mig, olien gør den så smidig og lækker at arbejde med.
Mums den ser god ud :-)
Pizza er helt bestemt favorit her, isaer om sommeren när de kan komme i grillen – jeg gav min mand en pizzaovn til kuglegrillen sidste sommer i födselsdagsgave, men sä trak de den tilbage og den kommer först igen her til sommer, sä glaeder mig til at lave pizza i rigtig stenovn hele sommeren :-D
Uhmm, sommerpizzaer i stenovn. Lækkert!
Jeg er helt nysgerrig på hvilken pizzaovn det er. Vi har en pizzasten som jeg er glad for at bruge på vores grill. Det giver virkelig nogle lækre pizzaer. Denne er dog lavet i ovnen, uden pizzasten.
Det er Weber der kommer med en pizzaovn til 57cm kuglegrill, den skulle vaere kommet sidste sommer, men pga nogle fejl blev den udskudt og vi häber den kommer nu her til foräret.
Tak for link, den ser smart ud. Hvis det er, så vil jeg være spændt på at høre om den er god ;)
Skal nok lige melde tilbage när vi fär den hjem og den er testet ;-)
Super :)
Hvor SER det godt ud! Og jeg elsker også hverdagens små traditioner, its the little things you know ;)
– Frida
Dét er det nemlig lige præcis, og det er jeg stor fortaler for at man nyder :)
Det ser lækkert ud! Det må blive aftensmaden i morgen. Øv jeg først så den nu, så kunne det have været aftensmaden i dag, bliver da svært at vente til i morgen ;)
Det er også virkelig rart at kunne glæde sig til ;) Rigtig god fornøjelse i morgen
Vi fik faktisk også pizza i går, dejligt med god tid til at lave lækker mad :-) men jeg har det problem at mit fyld – i går var det parmaskinke og chorizo – bliver helt brændt før skorpen bliver brun og sprød. Jeg skruer helt op for varmen(varmluft) og bruger pizzasten, hvad er dit tip?
Caroline
P.s. I lørdags lavede jeg din lakselasagne – megahit ;-)
Hej Caroline,
Mine tricks er lidt forskelligt efter om jeg bruger pizzasten eller ej. Jeg synes pizzastenen er at foretrække, vores er bare knækket og vi har ikke lige fået fat i en ny ;)
Med pizzasten: Sæt pizzastenen i den kolde ovn og sæt ovnen til max varme. Når ovnen er helt varm skal den gerne stå minimum et kvarters tid ekstra, så pizzastenen også er helt gennemvarm. Pizzadejen rulles ud på et stykke bagepapir og vippes derefter over på pizzapladen, hvor den straks begynder at bage på den varme sten. Lynhurtigt kommer jeg fyldet på og lukker ovnen. Bedst er det at komme fyldet på inden man åbner ovnen, så ovnen ikke mister varme, men da jeg ikke har en pizzaspade, så kan jeg ikke få det til at fungere herhjemme. Hvis man vil lave mere end en pizza skal pizzastenen igen stå i et kvarters tid i varm ovn.
Hvis det ikke lykkedes, så kan det hjælpe at lade pizzadejen få 2 minutter uden fyld inden man kommer fyldet på.
Uden pizzasten: Jeg lader bagepladen stå i ovnen under opvarmning. Ruller dejen ud på bagepapir og sætter pizzadejen i ovnen i 2-4 minutter uden fyld. Derefter ud, kommer fyld på og sætter i ovnen igen.
Da jeg altid bruger frisk mozzarella afgiver det lidt ekstra væske og på denne måde undgår jeg at dejen bliver våd og suger det til sig under bagningen.
Håber du kan bruge det :)
Kh Ann-Christine (-og dejligt at høre med lakselasagnen, den skal vist snart på madplanen herhjemme igen)
Det er da ikke den værste tradition, man kan tænke sig! Ser lækkert ud? God ide at krydre/ lave kødbollernes og lægge på pizzaen. Jeg har altid bare lagt hakket oksekød naturel på … Eller var det hestekød :-)
Mvh Ulrika
Hehe ;)
Ja, det er en dejlig tradition og vi glæder os allerede til næste søndagspizza :)
Kh AC
I ‘gamle’ dage fik vi også søndagspizza. Det er en suveræn måde at få brugt ugens rester og smager altid herligt. Nu er vi gået over til fredagspasta i stedet. Der skal ikke mange minutter eller ingredienser til at skyde weekenden i gang med et fad pasta, og så er det også oplagt at tage hul på en god flaske vin. Det er skønt efter en lang uge!
Ja, og så er der altså bare noget trygt og rart ved at have en middagstradition.
Pasta er også bare godt, det lyder hyggeligt med jeres fredagspastatradition og ja, god pasta og et godt glas vin – det er skønt!
Den pizza ser rigtig lækker og spændende ud.
Er det korrekt at der kun skal 100 g kød i kødbollerne?
Mange hilsner Charlotte
Ja, den er skøn og jeg brugte 100 g til vores pizza. Men jeg har heller ikke tætpakket den, da jeg bedst kan lide det sådan her. Man kan dog sagtens bruge mere, hvis det foretrækkes – der er plads på pizzaen til det ;)
Kh Ann-Christine
Hvad gør bagekartoflerne i oksekødbollerne? Revet eller …..?
He, det var en smutter i mit opskrifttemplate ;) Godt fanget – den er slettet nu :)
Ahh ikke helt slettet endnu ?
Argh :D
Nu er den ;)
Spørger måske lidt dumt, men kødbollerne skal altså på i rå tilstand? Og i så fald, er de tyve minutter (ca) pizzaen skal stå i ovnen så nok til at gennemstege kødet? (i disse bakterie forskrækkede tider?) ;-)
Lige præcis, det skal de nemlig – jeg er ikke selv så bange for bakterier i oksekød. Spiser også gerne en ikke gennemstegt bøf og en tartar i ny og næ :)
Jeg lavede denne pizza i går (UHMM) med pizzasovs og kødbollerne. Det var rigtig godt.
Min pizza bund blev dog ikke så god – kunne du måske engang lave en video med pizza bunden? ♥
Kh Anja
Uhh, ja det kan du tro at jeg gerne vil – for den er jeg nemlig vild med og det skal være mig en sand fornøjelse.
Det er hermed på listen :)
Kh AC
Uhh dejligt, tak. Det glæder jeg mig til ♥
Kh Anja
Hej AC,
Jeg vil gerne bruge opskriften i vores elevcafe med mine elever. Hvis man laver “små” pizzaer, hvor mange små vil du mene kan kan få fra denne portion dej.
Kh. Joan
Omkring 5-6 minipizzaer plejer jeg at lave herfra :)
God fornøjelse!
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg er vild med dine opskrifter, og i aften kunne jeg tænke mig at prøve denne :) Er det rigtigt forstået, at man ikke behøver at stege/bage kødbollerne, inden de kommer på pizzaen?
Vh Lene.
Ja, det har jeg ikke gjort da jeg lavede opskriften – men siden hen har jeg oftest lige lynstegt kødbollerne på panden, så de får stegeskorte, da det holder på væden som ikke løber ud i pizzaen.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Én af dine pizza-opskrifter har i flere år været en stor farvorit herhjemme. Jeg mener at den hedder søndags-pizza – pizza med kødboller, bacon og rucola, men nu kan vi pludselig ikke finde den hverken på hjemmesiden eller i din opskriftsbog.
Hvad er det blevet af den?
Bedste hilsner
Lisbeth Søndergaard
Hej Lisbeth,
Det er præcis denne pizza der før hed søndagspizza. Der er intet ændret ved den udover at der er kommet opskrift på selve pizzaen inkl andet topping end kødbollerne.
Før var der kun kødboller – der har ikke været rucola og bacon på, men det vil da helt sikkert være toplækkert at tilføje det :)
Kh AC
Hvad gør man med kødbollerne? tilberedes de på pizzaen?
Hej Julie,
Ved oksekød tilbereder jeg dem oftest på pizzaen, men ellers har jeg lige opdateret opskriften så det fremgår mere klart :)
Kh AC
Lavede pizzaen i går. Synes ikke der var plads til de 100 g durum mel i dejen som der står i opskriften så jeg undlod at putte det i. Lod hæve 3 timer og rullede derefter dejen ud i netop durum mel. Det har jeg lært af en norsk kok og det gør at pizzabunden kan blive ultra tynd. Bare et tip. Man kan måske føje det til i opskriften? Ikke at jeg skal belære uddannede kokke for jeg er selv en absolut novise, men det virker altså.