Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-koedboller/

Pizza med kødboller

Pizza med saftige kødboller, tomatsauce og frisk mozzarella er virkelig lækkert til en skøn søndagspizza.

Jeg bruger min grundopskrift på pizzadej, denne gang lavet på ølandshvede, durum og en smule grahamsmel. Det er et evigt hit med de hjemmelavede pizzaer med sprød bund og lækre toppings.

Den lækre pizza kan også bages som minipizzaer – perfekt til madpakken

Prøv også: min opskrift på en klassisk pizza Margarita >>

PT6H

Pizza med kødboller

Tid i alt6 timer
Arbejdstid45 min.
Kan frysesJa
Antal2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 5 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 350 g ølandshvedemel, sigtet
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g durummel
  • Kødboller
  • 100 g hakket oksekød
  • 1 løg, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 æg
  • 40 g hvedemel
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 4 spsk tomat passata, eller pizzasauce
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 rødløg, i ringe
  • 2 tsk frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter ølandshvede, grahamsmel, olie og salt. Rør godt sammen i nogle minutter til det er en lind dej.

Tilsæt durummel lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor den godt kan røres i 10-15 minutter.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer eller i køleskabet op til 18 timer.

Hvis dejen koldhæver, tag den da ud 1 time inden pizzaerne formes.

Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen og form farsen til små kødboller. Lynsteg dem på en varm pande i olie i et par minutter, mens de vendes hyppigt.

Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.

Form to runde pizzaer. Fordel tomatsauce på  pizzabundene sammen med  mozzarella, kødboller og løgringe. Bag i 10-12 minutter – eller til bunden er sprød.

Drys pizzaen med frisk eller tørre timian inden servering.