Pizza med kødboller
Pizza med saftige kødboller, tomatsauce og frisk mozzarella er virkelig lækkert til en skøn søndagspizza.
Jeg bruger min grundopskrift på pizzadej. Det er et evigt hit med de hjemmelavede pizzaer med sprød bund og lækre toppings.
Den lækre pizza kan også bages som minipizzaer – perfekt til madpakken
Prøv også: min opskrift på en klassisk pizza Margarita >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza med kødboller
- Pizzadej
- 5 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 450 g sigtet ølandshvedemel
- 100 g durummel
- Kødboller
- 100 g hakket oksekød
- 1 løg, fintrevet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- 1 æg
- 40 g hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 4 spsk tomat passata, eller pizzasauce
- 125 g frisk mozzarella
- 1 rødløg, i ringe
- 2 tsk frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter hvedemel, olie og salt. Rør godt sammen i nogle minutter til det er en lind dej.
Tilsæt durummel lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor den godt kan røres i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer eller i køleskabet op til 18 timer.
Hvis dejen koldhæver, tag den da ud 1 time inden pizzaerne formes.
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen og form farsen til små kødboller. Lynsteg dem på en varm pande i olie i et par minutter, mens de vendes hyppigt.
Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.
Form to runde pizzaer. Fordel tomatsauce på pizzabundene sammen med mozzarella, kødboller og løgringe. Bag i 10-12 minutter – eller til bunden er sprød.
Drys pizzaen med frisk eller tørre timian inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lavede pizzaen i går. Synes ikke der var plads til de 100 g durum mel i dejen som der står i opskriften så jeg undlod at putte det i. Lod hæve 3 timer og rullede derefter dejen ud i netop durum mel. Det har jeg lært af en norsk kok og det gør at pizzabunden kan blive ultra tynd. Bare et tip. Man kan måske føje det til i opskriften? Ikke at jeg skal belære uddannede kokke for jeg er selv en absolut novise, men det virker altså.
Hvad gør man med kødbollerne? tilberedes de på pizzaen?
Hej Julie,
Ved oksekød tilbereder jeg dem oftest på pizzaen, men ellers har jeg lige opdateret opskriften så det fremgår mere klart :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Én af dine pizza-opskrifter har i flere år været en stor farvorit herhjemme. Jeg mener at den hedder søndags-pizza – pizza med kødboller, bacon og rucola, men nu kan vi pludselig ikke finde den hverken på hjemmesiden eller i din opskriftsbog.
Hvad er det blevet af den?
Bedste hilsner
Lisbeth Søndergaard
Hej Lisbeth,
Det er præcis denne pizza der før hed søndagspizza. Der er intet ændret ved den udover at der er kommet opskrift på selve pizzaen inkl andet topping end kødbollerne.
Før var der kun kødboller – der har ikke været rucola og bacon på, men det vil da helt sikkert være toplækkert at tilføje det :)
Kh AC