English Breakfast Pizza
English Breakfast Pizza er lækkert til både brunch eller aftensmad.
Jeg har lavet den lækre pizza med inspiration fra den helt klassiske og traditionelle engelske morgenmad med spejlæg og bacon – her serveret på pizza med tomatsauce, ost og finthakket bredbladet persille.
Det smager forrygende og er skøn mad til en pizzaaften, serveret med en helt enkel grøn salat vendt med lidt vinaigrette og drysset med ristede pinjekerner.
Prøv også: flere pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
English Breakfast Pizza
- Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
- Pizzasauce
- 200 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk tørret timian
- salt
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- Topping
- 250 g frisk mozzarella, i skiver
- 6 blommetomater, skåret i halve
- 10 skiver bacon, sprødristet
- 6 æg
- 2 håndfulde bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.
Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce
Brug ca. 1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)
Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet og smør dem med tomatsauce.
Fordel frisk mozarella, tomater og slå æggene ud på pizzaerne.
Drys med ristet bacon og kom pizzaen på grillen i ca 7-10 minutter eller bag pizzaen i ovnen i 12-15 minutter ved 250 grader.
Mærk om bunden er sprød og drys med persillen, lidt friskkværnet peber og en smule groft salt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Vores klasse ELSKER dine opskrifter
M.V.H 6.E Samsøgadeskole Aarhus :-)
Det er jeg så glad for! Tusind tak for jeres søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Lækker lækker
Brugte dog en rest salsasovs istedet for pizza sovs (så gik det ikke til spilde)
Dejligt at høre :)
Ved du om, hvisman putter en mindre mængde gær i, kan lade dejen overnatte i køleskabet? Den her pizza skal helt sikkert prøves i weekenden, men ved bare at jeg ikke orker at ælte dej med mine tømmermænd :)
Ja, det vil den kun blive bedre af!
Perfekt tømmermandsplanlægning ;)
God fornøjelse med den
Kh AC