Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/english-breakfast-pizza/

English Breakfast Brunch Pizza

Jeg fik lyst til at lave en English Breakfast Brunch Pizza til vores frokost.

Med inspiration fra en traditionel engelsk morgenmad med æg og bacon serveret på pizza med tomatsauce, ost og finthakket bredbladet persille.

Brunch Pizzaen smagte forrygende og blev serveret sammen med en helt enkel grøn salat. Bare blandede salatblade med god olivenolie, hvid balsamico, groft meldonsalt og friskkværnet peber.

PT2H

English Breakfast Brunch Pizza

2 stk.    2 timer
2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
  • Pizzasauce
  • 200 g hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk timian, tørret
  • salt
  • 1 spsk tomatpuré
  • Topping
  • 250 g frisk mozzarella, i skiver
  • 10 skiver bacon, sprødristet og skåret i tern
  • 6 æg
  • 2 håndfulde bredbladet persille
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.

Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce

Brug ca .1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)

Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet og smør dem med tomatsauce.

Fordel frisk mozarella og slå tre æg ud på dejen.

Drys med ristet bacon og kom pizzaen på grillen i ca 7-10 minutter eller bag pizzaen i ovnen i 12-15 minutter ved 250 grader.

Mærk om bunden er sprød og drys med persillen, lidt friskkværnet peber og en smule groft salt.