Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julepizza/

Julepizza med and og kål

Julepizza med and og kål – en rigtig fin og farverig pizza med de dejligste rester fra julemiddagen eller julefrokosten.

Nu nærmer vi også jo den skønne juleferie og tiden til ro, nydelse og hygge og hvor jeg glæder mig!

Den julede udgave af den lækre italienske pizza smager fantastisk og jeg synes det er en absolut herlig måde at få brugt julemiddagens eventuelle rester på. Specielt hvis man er lidt mættet af julemad og trænger til noget helt andet på første juledag

Hvis der er en rest flæskesteg, så vil det også være rigtig skønt på en pizza, med helt de samme toppings som jeg ellers har valgt til min julepizza her.

Prøv også: alle mine opskrifter til julemiddagen her >>

PT2H

Julepizza med and og kål

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + ekstra mel til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
  • Pizzasauce
  • 200 g hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum, inkl. stilke
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 spsk tomatpuré
  • salt
  • Topping
  • 8 spsk pesto, fx grønkål eller persillepesto
  • 200 g andebryst, stegt – evt rester fra juleand
  • 100 g rødkål, fintsnittet
  • 2 kartoffel, tilberedt og skåret i små tern
  • 1 æble, skåret i tynde skiver
  • 250 g frisk mozzarella, skåret i skiver
  • 1 drys frisk timian
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.

Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce

Brug ca .1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)

Pizzatopping og bagning
Start med at varme ovnen op på den højeste temperatur og sæt en bageplade, bagestål eller pizzasten på den øverste rille i ovnen under opvarmning.

Dræn mozzarellaen og dup den med køkkenrulle, hvorefter den skæres i mindre stykker.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Fordel lidt pizzasauce og pesto over.

Fordel derefter andekød, frisk mozzarella, rødkål, æbler og evt. flæskesvær på hver pizza.

Slå ovnen over på grill og bag pizzaerne i ovnen i 4-5 minutter – hold øje med dem.

Drys med lidt frisk timian og et lille dryp olivenolie inden servering.