Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gronkalspesto/

Grønkålspesto

Grønkål hitter herhjemme i disse dage. I salater, i smoothies og som pesto. Grønkålspesto er super lækkert og jeg tror faktisk de færreste ville gætte på, at det var en grønkålspesto, hvis de ikke lige vidste det. Jeg har lavet det nogle gange efterhånden og spiser pestoen som dip til grøntsagssnack, vender en skefuld i en kålsalat, vender den med skyr til en mere cremet dip, vender den i frisk pasta eller i små kogte kartofler, eller smøre den på brød i sandwich.

Jeg har lavet denne grønkålspesto mild, så den er børnevenlig – men den kan snildt spices op med mere hvidløg og lidt chili.

Grønkålspestoen kan varieres med forskellige nødder. Jeg har brugt mandler, men kunne også have brugt fx. pinjekerner eller valnødder. Den kan spices med mere hvidløg og lidt chili … ja, mulighederne er mange.

PT10min

Grønkålspesto

2 dl    10 min
2 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Alt afhængig af om der ønskes en mild eller stærk hvidløgssmag – så kan hvidløg bruges råt eller lige skoldes med kogende vand – sidstnævnte mulighed giver en skøn mild hvidløgssmag i grønkålspesto

Det hele kommes i en hakker, foodprocessor eller blender.

Blend i et minutstid, til det er lækkert. Smag til og tjek om der skal mere olie i.

Grønkålspestoen kan sagtens holde sig i køleskabet i et par dage.