Grønkålspesto
Grønkålspesto er så godt og grønkål hitter i det hele taget herhjemme i disse dage.
I salater, i smoothies og som pesto. Jeg tror faktisk de færreste ville gætte på, at det var en grønkålspesto, hvis de ikke lige vidste det. Jeg har lavet det nogle gange efterhånden og spiser pestoen som dip til grøntsagssnack, vender en skefuld i en kålsalat, vender den med skyr til en mere cremet dip, vender den i frisk pasta eller i små kogte kartofler, eller smøre den på brød i sandwich.
Prøv også: flere opskrifter med grønkål her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålspesto
- 3 håndfulde grønkål, finthakket
- 40 g parmesan, friskrevet
- 30 g mandler
- 0,50 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor.
Blend i et minutstid, til det har en skøn konsistens.
Smag til og tjek om der skal mere olie i.
Tip
For en mildere hvidløgssmag kan hvidløg blancheres i kogende vand i et par sekunder eller der kan bruges hvidløgspulver.
Det er en hammergod idé! Næste gang der kommer grønkål, så skal det bare i hakkeren, du:)
Det er da det, som det skal ;-)
Prøv også at stoppe en håndfuld i en smoothie, det smager skønt! :)
Dejlig med lidt inspiration til grønkålen.
Et tip til hvordan du kan få den skønne hvidløgsaroma og blive fri for den lidt skarpe hvidløgssmag: En kort blanchering af fedene, inden de kommes i pestoen. – Fandt det en dag i Elbullis kogebog og det virker rigtig godt.
GENIALT :) Det må jeg prøve næste gang, jeg elsker nemlig smagen af mild hvidløg.
Tusind tak for tippet
Rigtig god idé, at anvende kålen i pesto.
Jeg har netop lavet den – havde lidt besvær med at rå rigtig pestokonsistens, blendeen var heller ikke synderlig vild med grønkålen – men pyt, har tilføjet lidt ekstra olie og skyr, så nu håber jeg at det vil samarbejde med de små kartofler :-)
Jeg kom det selv i en minihakker som jeg har til min bamix, det virkede uden problemer her :) Håber din pesto blev god og velsmagende, det er så lækkert med små kartofler til.
Jeg kommer grønkålen i lidt af gangen og revet i små stykker, så går det nemmere med at blende
Dejligt med noget forskellig inspiration til brug af grønkål. Jeg har faktisk aldrig prøvet at bruge det i madlavningen, men må sige at du frister med dine lækre opskrifter:O) Tror denne skal prøves til tapas-gæste-aften på lørdag;O)
Det er dejligt at høre at min begejstring for grønkål kan smitte lidt ;-) For noget tid siden, tænkte jeg altid på grønkål som værende lig med retten: grønlangkål (hvilket jeg nu også meget godt kan lide, men kun spiser til jul)
Grønkål i rå form er jeg den seneste tid blevet helt vild med – ja, rå kål i det hele taget. Det er virkelig skønt til knasende sprøde salater med masser af smag.
Lad mig endelig høre hvad du synes om pestoen :)
Øj, det smagte godt :-) Familien kunne også li’ det. Jeg havde lige noget grønkål i køleskabet, så ud over at lave en lille let grønkålssalat med granatæblekerner og appelsinstykker, måtte jeg lige prøve denne pesto, og det er bestemt ikke sidste gang :-)
Og tusind tak for alle de dejlige og inspirerende opskrifter, jeg er tit her forbi, bl.a. er “verdens nemmeste boller” blevet lavet en del gange :-))
Skønt! Jeg bliver virkelig bare så glad, når det jeg laver også kan bruges af andre :)
Tak for dine søde ord!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Uhm har lige lavet denne skønne pesto – det havde jeg slet Iker overvejet. – men super lækkert. Du skriver om en salat med kål, appelsiner og kartofler?? Er det sammen?? Bliver lidt nysgerrig :-).
Jeg laver også hjemmelavet kyllingenuggets – de er et kæmpe hit herhjemme, også som pålæg i madpakken.
TAK for en meget inspirerende hjemmeside – vender ofte vejen forbi.
Hvor dejligt!
Kartoflerne er for sig – og salaten for sig.
Kan faktisk godt se at det kan læses som om at kartoflerne er med i salaten :)
Så dejligt at høre, også med kyllingenuggets, de er også et hit herhjemme – min søns favorit i øjeblikket ;)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej og tak for skøn inspiration hver weekend glæder mig altid ;-)) jeg har netop gået og ordnet i haven og mit højbed bugner at frisk spinat og jeg bruger og bruger, da det jo er slut så snart frosten sætter ind – mit spørgsmål er nu mon det er en mulighed at bruge spinatblade i stedet for grønkål??
Hej Sonja,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Jeg har ikke prøvet at lave spinatpesto, men kan sagtens forestille mig at det vil være virkelig lækkert!
Lad mig gerne høre om det bliver godt :)
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Jeg har lige et par spørgsmål. Kan man godt bruge valnødder i stedet for mandler? og ville du så anbefale at man ristede valnødderne først? :)
Mvh Maria
Ja, det kan du sagtens.
Jeg vil anbefale at du skolder valnødderne hurtigt under kogende vand inden pestoen tilberedes. For der sidder ret meget bitterstof i hinden på valnødderne, som forsvinder/mindskes væsentligt når de skoldes.
Det vil være rigtig lækkert lige at riste dem lidt derefter – men jeg plejer ikke selv at gøre det.
Kh AC
Det lyder lækkert! Har du erfaring med om det også fungerer med frosset grønkål – eller bliver det mon for vandigt?
Glæder mig til at prøve det! – måske først når jeg har frisk grønkål igen:)
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror umiddelbart ikke det vil fungere så godt …
Kh AC
Hvor længe kan grønkålspestoen holde sig?
Den kan fint holde sig en uges tid i køleskab og kan evt alternativt fryses ned
Hej ang frysning af grønkålspestoen. Jeg har en pose med friskhakket og skyllet grønkål skal det blanceres først?? Inden det bliver frosset og kan det bare tøes om og anvendes både koldt og varmt??
Det tør jeg ikke garantere, for kan ikke sige om det er skyllet grundigt fra producentensside. – det bliver at stå på posen om det er skyllet og klar til brug
Kh AC
Hvis du nogensinde får muligheden,så prøv lige denne grønkål’s pesto til sønderjyske kål pølser. Himmelsk!!!.
Det lyder virkelig også lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Lyder mega lækkert, men ville det være muligt og lave den uden ost ?
Du kan prøve, men jeg synes nu der skal ost i en pesto :)
Uanset, det er jo smag og behag, så prøv dig endelig bare frem ♡
Kan man bruge grønkål fra Frost?
Jeg synes grønkål fra frost er bedst til varme retter – uden at have prøvet det, så vil jeg ikke tro det fungere helt så godt i en pesto
Kh Ann-Christine