Grønkålspesto
Grønkålspesto er så godt og grønkål hitter i det hele taget herhjemme i disse dage.
I salater, i smoothies og som pesto. Jeg tror faktisk de færreste ville gætte på, at det var en grønkålspesto, hvis de ikke lige vidste det. Jeg har lavet det nogle gange efterhånden og spiser pestoen som dip til grøntsagssnack, vender en skefuld i en kålsalat, vender den med skyr til en mere cremet dip, vender den i frisk pasta eller i små kogte kartofler, eller smøre den på brød i sandwich.
Prøv også: flere opskrifter med grønkål her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålspesto
- 3 håndfulde grønkål, finthakket
- 40 g parmesan, friskrevet
- 30 g mandler
- 0,50 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor.
Blend i et minutstid, til det har en skøn konsistens.
Smag til og tjek om der skal mere olie i.
Tip
For en mildere hvidløgssmag kan hvidløg blancheres i kogende vand i et par sekunder eller der kan bruges hvidløgspulver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hold nu k…, hvor er det lækkert og så er den lavet på en af vores egne grøntsager, tro den må være sund ;-)
Hvor godt! Tak for din fine hilsen, det er jeg glad for
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan man bruge grønkål fra Frost?
Jeg synes grønkål fra frost er bedst til varme retter – uden at have prøvet det, så vil jeg ikke tro det fungere helt så godt i en pesto
Kh Ann-Christine
Lyder mega lækkert, men ville det være muligt og lave den uden ost ?
Du kan prøve, men jeg synes nu der skal ost i en pesto :)
Uanset, det er jo smag og behag, så prøv dig endelig bare frem ♡