Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gronkalspesto/

Grønkålspesto

Grønkål hitter herhjemme i disse dage. I salater, i smoothies og som pesto. Grønkålspesto er super lækkert og jeg tror faktisk de færreste ville gætte på, at det var en grønkålspesto, hvis de ikke lige vidste det. Jeg har lavet det nogle gange efterhånden og spiser pestoen som dip til grøntsagssnack, vender en skefuld i en kålsalat, vender den med skyr til en mere cremet dip, vender den i frisk pasta eller i små kogte kartofler, eller smøre den på brød i sandwich.

Jeg har lavet denne grønkålspesto mild, så den er børnevenlig – men den kan snildt spices op med mere hvidløg og lidt chili.

Grønkålspestoen kan varieres med forskellige nødder. Jeg har brugt mandler, men kunne også have brugt fx. pinjekerner eller valnødder. Den kan spices med mere hvidløg og lidt chili … ja, mulighederne er mange.

PT10M

Grønkålspesto

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 portion
Holdbarhed1 uge
Ingredienser
  • 3 håndfulde grønkål, finthakket
  • 40 g parmesan, friskrevet
  • 30 g mandler
  • 1/2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor.

Blend i et minutstid, til det har en skøn konsistens.

Smag til og tjek om der skal mere olie i.

Tip
For en mildere hvidløgssmag kan hvidløg blancheres i kogende vand i et par sekunder eller der kan bruges hvidløgspulver.