One pot french onion pasta
I kender måske fransk løgsuppe – og denne one pot french onion pasta er en lækker variant af den ret. En pastaret med bløde, karamelliserede løg med pasta, cremet ostesauce og smækfyldt med lækker smag. Varianter af denne opskrifter er gået viralt de sidste uger, og det forstår jeg godt for det er virkelig en lækker ret, og da jeg er vild med fransk løgsuppe måtte jeg selvfølgelig give mit bud på den lækre ret.
One pot french onion pasta er en rigtig god hverdagsret, som er nem og hurtig at tilberede og meget budgetvenlig. Den klassiske franske løgsuppe serveres med ostebrød, og her kommer jeg i stedet osten i retten for at jævne saucen, og resultatet er cremet og en virkelig smovset hyggeret.
Prøv også: opskrift på fransk løgsuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot fransk løg pasta
- 4 løg, halveret og i tynde skiver
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 dl hvidvin
- 400 g pasta
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk balsamico
- 175 g emmentaler, eller gruyere, groftrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 15 g smør
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg i en gryde med olie og smør og sauter løgene ved middellav varme i 30 minutter. Rør jævnligt til løgene er bløde, søde og let karamelliseret.
Tilsæt hvidløg, timian og hvidvin, pasta, grøntsagsboullion og piskefløde. Rør det godt igennem i 5 minutter. Læg låg på og lad bring i kog.
Kog i cirka 10 minutter eller til pastaen er perfekt mør. Smag til med salt, friskkværnet peber og balsamico. Rør groftrevet ost i og rør godt igennem til osten er smeltet og saucen jævnet.
Server straks med et drys bredbladet persille og friskkværnet peber.
Kan man bruge Alm. hverdags mild skæreost?
Måske, det er helt sikkert en smagssag hvilken ost man foretrækker – så du må endelig prøve af og se om det fungere.
God weekend og god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine
Hvornår skal timian tilsættes? ;-)
Sammen med hvidløg mv – det er opdateret nu :)
God weekend og god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine
Jeg har et trick. Når du laver brunsviger så prøv at komme flødeskum på det bliver en vane.
Et andet trix. Cremefraiche til hjerte vafler.
Hilsen Birgitte Lund
Skal løgene sauteres i hele 30 minutter, for der står jo, at arbejdstiden er 30 minutter, så jeg tænkte, om det kunne være en fejl og fx 3 minutter i stedet for. Hilsen Jane
Hej Jane
Tiden i alt er 60 minutter, heraf de 30 minutter hvor løgene blot passer sig selv i gryden under låg. De skal blot stå og sautere ved helt lav temperatur, så de langsomt bliver søde og karamelliseret.
De 30 minutter arbejdstid er den tid man selv skal stå i køkkenet, hvor maden ikke passer sig selv :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak, Ann-Christine.
Er det ligemeget om det er mørk eller hvid balsamico?
Er retten fryseegnet?
Hej Kirsten
Har du begge, så brug gerne den hvide. Men alternativt kan rød balsamico fint bruges.
Jeg synes ikke den er så velegnet til frys, da både pasta og ost bliver lidt kedeligt i konsistensen af det.
Kh Ann-Christine
Hvor meget hvidvinseddike skal man bruge som erstatning for hvidvin?
Jeg ville smage til med fx 1-2 tsk måske lidt ekstra.
Kh Ann-Christine