Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spaghetti-i-tomatsauce-med-kodboller/

Spaghetti i tomatsauce med kødboller

Italienske kødboller i tomatsauce – her i en lidt grøntsagsspækket udgave, som smager virkelig herligt.

Den perfekte kombination af spaghetti og kødboller, smagfuld tomatsauce som er fyldt med grøntsager – og de små stykker frisk mozarellaost til.

De elsker det. Og Martin og jeg elsker det – og vi elsker også at det er en super fin måde at få børnene til at spise både squash, bladselleri og andre sunde grøntsager. Grøntsager skjult i tomatsauce.

Prøv også: flere skønne pastaretter her >>

PT45M

Spaghetti i tomatsauce med kødboller

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Tomatsauce med grøntsager
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 2 spsk oregano, tørret
  • 2 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie
  • Krydrede kødboller
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 dl persille, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret, friskkrevet
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1/2 l grøntsagsbouillon
  • Derudover
  • 375 g spaghetti
  • 125 g frisk mozzarella
  • 40 g parmesan
  • 1 håndfuld krydderurter
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Løg og hvidløg sauteres i en stor gryde i olivenolie ved middelvarme til de er bløde og klare.

Tilsæt alle de andre ingredienser.

Rør godt rundt og kog op. Sæt låg på og lad det simre i 30 minutter under låg.

Blend saucen og smag til med salt og peber.

Krydrede kødboller
Bland ingredienserne godt sammen, form dem til kødboller.

Kog boullion op i en gryde og kom kødbollerne i.

Lad dem simrekoge i et minut, hvorefter de tages op og tilsættes i den varme tomatsauce, hvor kødbollerne simre med i 5 minutter, inden de serveret med spaghetti , parmesan, frisk mozzarella og krydderurter.