Spaghetti i tomatsauce med kødboller
Spaghetti i tomatsauce med kødboller – her i en lidt grøntsagsspækket udgave, som smager virkelig herligt.
Den perfekte kombination af spaghetti og kødboller i smagfuld tomatsauce som er fyldt med grøntsager.
Et hit hos hele familien, både helt små børn og større børn – og har man børn i en grøntsagsforskrækket periode, så er den en super fin måde at få børnene til at spise både squash, bladselleri og andre sunde grøntsager. Grøntsager skjult i tomatsauce.
Prøv også: flere skønne pastaretter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti i tomatsauce med kødboller
- Tomatsauce med grøntsager
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 2 gulerødder, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 spsk tørret oregano
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Krydrede kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 1 dl persille, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 30 g parmesan, friskrevet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 æg
- 0,50 liter grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 100 g parmesan
- 1 håndfuld krydderurter, fx timian og basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Sauter løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie ved middelvarme til de er bløde. Tilsæt alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, kog op og lad det simrekoge i 30 minutter. Blend saucen og smag til med salt og peber.
Kødboller
Bland ingredienserne (dog ikke bouillonen) godt sammen til en fars og form den til kødboller. Kog bouillonen op i en gryde og kom kødbollerne i. Lad dem koge i et minut, tag dem op igen og kom dem i den varme tomatsauce, hvor de står og simrer med i 5 minutter.
Server med spaghetti, parmesan samt et drys grønt, fx timianblade og finthakket basilikum
Du har tomatpure på 2 gange. er en af dem noget andet? ellers vil jeg da mene det havde været nemmere at skrive 8-11 ds tomatpure, hvilket lyder af meget.
Det var en fejl og er rettet
Du har ret, det er super god boerne- og voksenmad. Laver den selv engang imellem, dog med halv kalv- og grisekoed. Servere ofte raastegte kartofler til :-)
God ide at kombinere kødet med halv kalv og gris. Det skal jeg prøve.
Det ser ikke dårligt ud med de mozarellakugler – mums! Det må prøves :)
Ja, det er ret fint, ik´ ;)
Så fik jeg lige aftensmaden til fredag på plads :-) tak for inspiration
Det var så lidt da ;-)
Hej AC
Det lyder som en kanon lækker opskrift. Men jeg faldt over en anden opskrift på nettet her den anden dag. Har du prøvet at bruge 1/2 hakket oksekød og 1/2 Kalv-/svinekød, og bruge friske brødkrummer til kødbollerne? og så bruge 1/3 dl balsamicoeddike i tomatsaucen.. Det smager fantastisk :)
Fed Madblog du har
mvh
N
Kære AC
Tusind tak for en lækker blog og fede opskrifter! Jeg er dagligt herinde og lure, da jeg selv blogger, men kun lige er startet ud!
Jeg prøvede din sunde og gode version af tomatsovsen igår aftes, dog med basilikum og pecorino ost (det var det, jeg havde). Den er et hit, så jeg er glad for, at portionen er så stor. Nu vil jeg være opfindsom med resten af portionen i løbet af de næste dage. Måske du har gode forslag til, hvad man ellers kan bruge den til? Jeg tænker tomatsuppe, pizza eller ravioli :)
Bedste hilsner
Katrine
Kære Katrine,
Tak for din søde kommentar og sikke en fin blog du har startet. Og ja, du må meget gerne linke til mig – tak for det! :)
Jeg synes det lyder som skønne forslag til brug af tomatsaucen, jeg ville også bruge den til pizza, pasta, ravioli eller måske i sandwich …
Den kan også sagtens fryses ned
Kh Ann-Christine
Du blender ikke tomatsaucen?
I øvrigt en helt fantastisk blog du har her – vi harlevet af dine opskrifter de sidste par uge :o)
Jo, det gør jeg -ellers opdager de grøntsagerne ;)
Jeg blender tomatsaucen efter den har kogt i 5-8 minutter og smager den så til derefter.
Det er rigtig dejligt at høre at I kan bruge mine opskrifter, det er jeg super glad for :) Tak for de søde ord!
Ja det står der jo også kan jeg se – det er bare mig der sidder og halvsover :o))
Det er da helt okay, det puttede sig også lidt i teksten ;)
FANTASTISK ret!!!
Ganske enkelt…. -Vi elsker den i vores familie… Bestemt en livret, blandt vores 2 krudtugler! Skøn smagsoplevelse, specielt for Alberte på 11 mdr. ;)
Hvor er det dejligt at høre :) Det er også en familiefavorit herhjemme
Lækkert ser det ud. Hvilken spaghetti køber du?
Det er lidt forskelligt, enten frisk pasta eller en fuldkornspasta – ender ofte med en økologisk variant fra Brugsen
Netop denne ret er også absolut favorit blandt vores unger fra 2 til 17 – og i øvrigt også hos forældrene. Jeg laver altid tomatsaucen uden den koncentrerede pure, og lader den i stedet koge ind i 1-2 timer. Som andre har forslået, bruger jeg også balsamico, et drys sukker og i øvrigt et skvæt rødvin. Nåer det får lov at koge rigtigt ind, giver det en helt fantastisk koncentreret og intens smag..:-)
Uhm, det er nemlig godt! Det har jeg også selv gjort nogle gange. Elsker en god tomatsauce! :)
Uhm! Stort hit ved begge piger og sikke en masse grøntsager de fik spist – helt uden at vide det ;-)
Ih, hvor dejligt! Det er en skøn ret på mange måder, synes jeg – velsmag og masser af grøntsager i de små børnemaver <3
Hejsa,
Jeg er rigtig glad for din blog, og flere af dine opskrifter er blandt favoritterne herhjemme.
Jeg har dog en kæreste, der ikke kan lide oregano, og ligegyldig hvor lidt jeg har forsøgt med, så kan han smage det. Hvad ville du erstatte det med.
Er midt i opskriften, og tror bare, at jeg prøver uden.
Tak for dejlig blog, Caroline
Hej Caroline,
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Hvordan har han det med timian? Den er nemlig en temmelig god erstatning for oregano og smager fantastisk.
Jeg håber det blev godt :)
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Jeg synes, at det blev godt. Desværre har jeg en dårlig stavblender, så familien var ikke helt overbevist. Jeg puttede timian i kødbollerne, og det kunne han ikke lide. Tror kun han kan lide persille og purløg. Har tænkt mig at få ham til at smage lidt basilikum på en tomatmad, men han er ikke så glad for krydderurter.
Overvejer at skrue op for parmasanen i stedet, og evt lidt hvidløg.
Har tilgængelige fået ham overbevist om at begynde at drikke dine ingefær-shorts, hvis jeg undlader timian, så det er jeg igang med at lave. Ingefæren vil gøre ham godt da han er svært plaget af slidgigt.
Ha en dejlig dag
…og kan det passe, at det kun er 250 g oksekød til 4 personer? :)
Du kan sagtens bruge mere – men for os er kødet mere tilbehør end hovedret i denne opskrift :)
Skal sovsen være grynet når man har blendet den?
Smagen fejler dog intet :D
Det kommer meget an på blenderen – med min bamix stavblender bliver den lidt grynet, men med min wilfa raw fuel bliver den helt silkeglat.
Uanset, så synes jeg den smager dejligt og det fungere fint også selv om der er ‘lidt at tygge i’ ;)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Der er for mig noget galt med tidsestimatet, tomatsaucen skal simre i 30 min. men der står det kun tager 20 min. at lave? er det en fejl? :) ellers ser det ud til at være en rigtig lækker ret, der skal prøves! :)
Mvh. Emilie
Det er fluks rettet nu, det er en tastefejl herfra
God fornøjelse med den, den er virkelig lækker :)
Kh AC
Super god opskrift. Det var lækkert med persille. Men mange af mine kødboller faldt fra hindanen da jeg kogte dem. Ved du hvorfor?
Skønt at høre det smagte dejligt :)
Måske var temperaturen en smule for høj, så de faldt lidt fra hinanden inden de fik ‘skorpe’ (i mangel af bedre ord)
Prøv at skrue lidt ned for temperaturen, så de blot lige akkurat simrer næste gang.
Kh AC
Hejsa! Jeg har i planerne at prøve denne opskrift i aften, da et vennepar kommer over. Jeg er nu bare ikke den skarpeste kniv i skuffen når det kommer til mad (er lige flyttet hjemmefra) så det kræver lidt ekstra hjælp sommetider. Måske spørger jeg dumt, men hvordan søren koger man de kødboller. Sidst da jeg lavede min egen version af denne opskrift stegte vi dem bare på panden, som var det en salgs frikadeller. Kunne godt bruge en lidt mere detaljeret opskrift, så os klovne også kunne følge med :-D
Hej Mathilde,
Det er helt fint du spørger :)
Jeg koger dem ved at forme kødbollerne og komme den i en gryde med kogende boullion. Kog 5-10 stykker af gangen, de er klar når de kommer op på overfladen af bouillonen i gryden. Du kan også fint stege dem på panden hvis du gerne vil have dem med en lille stegeskorpe på.
Håber det blev godt :)
Kh AC
Super duper opskrift? Igen igen???
Lige hvad vi manglede på en travl dag, hvor der ikke er nogen her, der har fantasi til at tænke på hvad vi dog skal spise?
Hvad gør man så?
Slår op under valdemarsro, så kan man være sikker på det er sundt og ikke mindst:smager godt?
Hvor er du sød, tusind tak for din søde og fine hilsen. Dejligt det smagte skønt :)
Kh AC
Superfin ret, jeg har altid stegt kødbollerne, men dette virker mere rigtigt og smager fint. Droppede blendningen og det var ikke et problem ift. børns appetit. Til gengæld må jeg opponere mod at servere pasta hvid ved siden af som om det var kartofler eller ris. Det er en klassisk, dansk misforståelse og enhver italiener ville korse sig over det. Pasta skal altid blandes med sovs eller tilbehøret umiddelbart efter kogning.
Kan man koge kødbollerne direkte i tomat saucen? For at gøre det nemmere…
Da jeg havde hældt 0,5 liter bouillon i kødfarsen til kødbollerne, kunne jeg se at det var galt. Det er alt for meget, måske du rette teksten ?
Hej Jamil
I opskriften står der at farsen undtagen bouillon skal blandes, og at kødbollerne skal koges i bouillonen.
Kh Ann-Christine
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En god spaghetti kødboller!
Hvis du i stedet for at forkoge bollerne i bouillon i en gryde for sig selv, så anbefaler jeg at tilføje en anelse bouillon til tomatsovsen når den har kogt lidt, og derpå koge bollerne dernede. Når du koger kødboller i bouillon så bliver suppen nemlig rigtig god, og må ikke gå til spilde. Men når det hele koges sammen, så bliver smagen kraftigere #lifehack
Her på andendagen tilføjede jeg forkogte grønne linser, og det er en fin måde at strække retten til dag to
Mange tak!
Lækkert, det er også sådan jeg gør med boller i karry :) – det er en god ide også at gøre det til denne ret!
Tak for din fine hilsen og tip
Kh Ann-Christine