Spaghetti i tomatsauce med kødboller
Spaghetti i tomatsauce med kødboller – her i en lidt grøntsagsspækket udgave, som smager virkelig herligt.
Den perfekte kombination af spaghetti og kødboller i smagfuld tomatsauce som er fyldt med grøntsager.
Et hit hos hele familien, både helt små børn og større børn – og har man børn i en grøntsagsforskrækket periode, så er den en super fin måde at få børnene til at spise både squash, bladselleri og andre sunde grøntsager. Grøntsager skjult i tomatsauce.
Prøv også: flere skønne pastaretter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti i tomatsauce med kødboller
- Tomatsauce med grøntsager
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 2 gulerødder, groftrevede
- 2 stængler bladselleri, groftrevede
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 spsk tørret oregano
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Krydrede kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 1 dl persille, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 30 g parmesan, friskrevet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 æg
- 0,50 liter grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 100 g parmesan
- 1 håndfuld krydderurter, fx timian og basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Sauter løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie ved middelvarme til de er bløde. Tilsæt alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, kog op og lad det simrekoge i 30 minutter. Blend saucen og smag til med salt og peber.
Kødboller
Bland ingredienserne (dog ikke bouillonen) godt sammen til en fars og form den til kødboller. Kog bouillonen op i en gryde og kom kødbollerne i. Lad dem koge i et minut, tag dem op igen og kom dem i den varme tomatsauce, hvor de står og simrer med i 5 minutter.
Server med spaghetti, parmesan samt et drys grønt, fx timianblade og finthakket basilikum
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil det gå ud over kvaliteten hvis retten fryses.
Hej Annette
Du kan sagtens fryse saucen og kødbollerne, det fungere glimrende. Smag til igen efter du har tøet op og genvarmet retten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
En god spaghetti kødboller!
Hvis du i stedet for at forkoge bollerne i bouillon i en gryde for sig selv, så anbefaler jeg at tilføje en anelse bouillon til tomatsovsen når den har kogt lidt, og derpå koge bollerne dernede. Når du koger kødboller i bouillon så bliver suppen nemlig rigtig god, og må ikke gå til spilde. Men når det hele koges sammen, så bliver smagen kraftigere #lifehack
Her på andendagen tilføjede jeg forkogte grønne linser, og det er en fin måde at strække retten til dag to
Mange tak!
Lækkert, det er også sådan jeg gør med boller i karry :) – det er en god ide også at gøre det til denne ret!
Tak for din fine hilsen og tip
Kh Ann-Christine
Kan man koge kødbollerne direkte i tomat saucen? For at gøre det nemmere…
Da jeg havde hældt 0,5 liter bouillon i kødfarsen til kødbollerne, kunne jeg se at det var galt. Det er alt for meget, måske du rette teksten ?
Hej Jamil
I opskriften står der at farsen undtagen bouillon skal blandes, og at kødbollerne skal koges i bouillonen.
Kh Ann-Christine
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine