Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spaghetti-vongole/

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole er en af mine yndlings retter fra det italienske sommerkøkken. Først og fremmest så smager vongole helt og aldeles fantastisk, men derudover så er det også et eminent måltid at hygge med i haven eller på terrassen på en sommeraften med dejlig kold hvidvin i glasset efter en skøn sommerdag …

Gerne en sommerdag af den slags hvor man ikke lige har lyst til at prioritere langtid i køkkenet eller ved grillen – for Spaghetti Vongole er nemlig klar til at nyde på cirka 20 minutter. Så skal det ikke lige være i weekenden, så er den også perfekt til en luksus hverdagsret.

Vi er lige nu på vej til Italien og lander i Italien i morgen – så jeg tænkte at det var da alletiders lejlighed til at dele en skøn italiensk favorit med jer. Jeg har under alle omstændigheder planer om at udforske det italienske køkken den næste uges tid og stornyde det smukke Italien på en rejse med min familie.

Jeg samler sammen til at lave en rejseguide til området, hvor vi skal hen og har fine blogindlæg på vej i næste uge også.

Ha´ en skøn solskinsrig weekend alle sammen ♡

PT20M

Spaghetti Vongole

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Rens og børst muslingeskallerne under rindende vand. Alle de muslinger der er knækkede, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod køkkenbordet kasseres

Kog spaghettien al dente.
Hvidløg og chili sauteres i en sauterpande med olivenolie i 1-2 minutter. Tilsæt muslinger og hvidvin, læg låg på og lad retten simre i 5 minutter.

Kom spaghetti i sauterpanden til muslingerne. Tilsæt smør, finthakket persille og revet citronskal, samt saften fra halvdelen af citronen. Vend retten godt sammen og smag til med salt og peber.

Server straks, gerne med godt brød, en god salat og et dejligt glas hvidvin.

Husk: de muslinger der ikke har åbnet sig ved tilberedning skal kasseres.