Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-alla-puttanesca/

Pasta alla Puttanesca

Pasta alla Puttanesca betyder ‘Skøgens Pasta’ og er en virkelig enkelt og super velsmagende ret.

Jeg har justeret den italienske klassiker, så den falder lige i vores smag herhjemme og så mine børn også er vilde med den.

Min version af Pasta alla Puttanesca er mild og smagfyldt. Jeg har skruet en anelse ned for ansjoser, som er den mest gennemtrængende smagsgiver, og så bruger jeg friske tomater, hvilket giver retten en frisk og mild smag.

Prøv også: opskrift på spaghetti ala Lady og Vagabonden >>

PT20M

Pasta alla puttanesca

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 10 oliven, uden sten og finthakket
  • 2 spsk kapers, finthakkeet
  • 3 ansjosfileter i olie, finthakket
  • 2 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 15 blommetomater, i kvarte
  • 1 spsk tomatpuré
  • 0,50 øko citron, revet skal herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 400 g spaghetti, kogt al dente
  • 1 håndfuld persille, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter hvidløg, chili og olivenolie på en stor pande, ved middelvarme under omrøring.

Kom oliven, kapers, ansjoser, soltørrede tomater og røget paprika på panden og sauter videre i 5 min. Kom tomater og tomatpure på panden og varm det godt igennem. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.

Vend den frisktkogte spaghetti på panden og anret på tallerkener med et drys persille og lidt ekstra friskkværnet sort peber.