Spaghetti ala Lady og Vagabonden


Lady og Vagabonden pasta med tomatsauce, spaghetti og lækre krydret kødboller på en tallerken.
Det kalder jo næsten på en rødternet dug, italiensk sommervarme og violinsang med to lys på et bord.
Johan og Julie blev introduceret for tegnefilmen Lady og Vagabonden, hos min søster og når de besøger dem, så spørger de ofte om vi ikke skal se lidt Lady og Vagabonden sammen alle sammen – og selv når jeg ser den film, får jeg lyst til at sidde under en åben stjernehimmel, med rødternet dug, rødvin, levende musik og spise en skøn portion italienske kødboller med spaghetti i tomatsauce
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti a la Lady og Vagabonden
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 tsk salt
- 1 fed hvidløg, finthakket
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk tørret oregano
- Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 50 g parmesan, friskrevet
- 0,50 tsk salt
- 2 fed hvidløg, friskpresset
- 1 æg
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 liter grøntsagsbouillon, til at koge i
- Tilbehør
- 400 g spaghetti
- 50 g parmesan
- 125 g frisk mozzarella, revet i stykker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tomatsauce
Det hele koges sammen i en gryde ved svag varme, så saucen blot småsimre og bliver kogt ind til en cremet tomatsauce. Det tager omkring 20-30 minutter. Man kan sagtens sætte fut under og koge den ind under omrøring på 7-10 minutter.
Kødboller
Bland ingredienserne godt sammen og form dem til kødboller. Kog bouillion op i en gryde og kom kødbollerne i. Lad dem koge i et minut, tag dem op igen og kom dem i den varme tomatsauce, hvor de står og simre med i 5 minutter, inden de serveret med frisk kogt pasta, mozzarella og lidt revet parmesan. .
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækkert! Kan jeg lave kødbollerne uden parmesan? Jeg har nemlig mælkeallergi. Skal der eventuelt noget andet i for at få dem til at hænge sammen? Tak :-)
Du kan lot undlade parmesanen, det er mest for smagens skyld og de smager også dejligt uden :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Christine.
Endnu en gang siger vi tak for lækker mad, her i huset bruger vi generelt din side til inspiration til vores mad.
Mange tak for det🥳 Du gør det rigtigt godt.
Mvh. Thomas
Hej Thomas,
Mange tak for din fine hilsen, hvor er det dejligt at høre I er glade for mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man godt fryse tomatsovsen med kødbollerne i , når der er persille i ?
Jeg tænker når man skal genopvarme retten ?
Mvh. Mette
Hej Mette
Fødevarestyrelsen skriver på deres side at det kun utilberedt persille drysset over en ret (pga jordbakterier) der ikke anbefales at fryse/køle ned og varme igen, så jeg tror fint det går, og at tilberedt persille er der ikke noget i vejen for at fryse i en ret.
Kh AC