Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spaghetti-i-tomatsauce-med-kodboller/ Aftensmad Familiefavoritter, Italiensk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pasta

Spaghetti i tomatsauce med kødboller

Spaghetti i tomatsauce med kødboller – her i en lidt grøntsagsspækket udgave, som smager virkelig herligt.

Den perfekte kombination af spaghetti og kødboller i smagfuld tomatsauce som er fyldt med grøntsager.

Et hit hos hele familien, både helt små børn og større børn – og har man børn i en grøntsagsforskrækket periode, så er den en super fin måde at få børnene til at spise både squash, bladselleri og andre sunde grøntsager. Grøntsager skjult i tomatsauce.

Prøv også: flere skønne pastaretter her >>

PT45MPT20M4

Spaghetti i tomatsauce med kødboller

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce med grøntsager
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerod, groftrevede
  • 2 stængler bladselleri, groftrevede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk oregano, tørret
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Krydrede kødboller
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 dl persille, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 æg
  • 0,50 liter grøntsagsbouillon
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 400 g spaghetti, kogt al dente
  • 100 g parmesan
  • 1 håndfuld krydderurter, fx timian og basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Sauter løg og hvidløg i en stor gryde i olivenolie ved middelvarme. De skal blot lige være bløde og klare. Tilsæt alle de andre ingredienser. Rør godt rundt, kog op og lad det simrekoge i 30 minutter. Blend saucen og smag til med salt og peber.

Kødboller
Bland ingredienserne (dog ikke bouillonen) godt sammen til en fars og form den til kødboller. Kog bouillonen op i en gryde og kom kødbollerne i. Lad dem koge i et minut, tag dem op igen og kom dem i den varme tomatsauce, hvor de står og simrer med i 5 minutter.

Server med spaghetti, parmesan samt et drys grønt, fx timianblade og finthakket basilikum