Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleflaesk/

Æbleflæsk

Æbleflæsk er en herlig ret fra det klassiske danske køkken.

De salte stykker sprøde flæsk med de søde bagte æblebåde er virkelig et dejligt match og det er skønt både at spise den til julefrokosten og at have som en fast tradition på valgaftener som en god gang valgflæsk.

Jeg laver æbleflæsk lidt mere rustik end den traditionelle med mosede æbler, da jeg godt kan lidt, at æblerne har bid og at man kan se at det er æbler.

Prøv også: opskrift på stegt flæsk med persillesauce >>

PT60M

Æbleflæsk

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 10 skiver flæsk
  • 4 æble, i både
  • 1 håndfuld persille
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 tsk smør, til brødet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Drys flæsket med salt og peber på begge sider og læg dem på en rist. Sæt risten i ovnen med en bradepande under. Læg et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, så den er nemmere at gøre ren.

Steg flæsket i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Skru evt. op til 220 grader til sidst for ekstra sprødhed.

Læg flæskeskiverne på et stykke fedtsugende papir. Hæld fedtet fra bradepanden på en pande og varm op til middelhøj varme. Steg æblestykkerne på panden i fedtet, vend dem forsigtigt et par gange uden at mose dem. De skal være let bløde og gennemvarme.

Kom æblerne i en sigte og lad dem dryppe godt af.

Server på et fad sammen med det stegte flæsk.

Drys med persille og spis med rugbrød til.