Kyllingelasagne med spinat
Lækker kyllingelasagne med spinat er super smovset med de saftige stykker kylling, cremet krydret sauce, spinat og mornaysauce. Det er en dejlig variation til den skønne klassiske lasagne – og indimellem er det jo rart at prøve lidt nyt, ik´
Jeg kan rigtig godt lide smagskombinationen af timian, rosmarin og oregano i sådanne retter. Om vinteren bliver de tørrede krydderurter taget i brug og så glæder jeg mig ualmindelig meget til at kunne høste og frådse med friske krydderurter fra egen have i det lyse halvår.
Prøv også: Grøn salat med pære og parmesandressing >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingelasagne med spinat
- Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 500 g frossen spinat
- 150 g naturel flødeost
- salt
- sort peber
- olivenolie
- Kylling i krydret tomatsauce
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret timian
- 30 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- olivenolie, til stegning
- Mornaysauce
- 25 g smør
- 25 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella
- Derudover
- 200 g friske lasagneplader
- 1 håndfuld frisk oregano
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op. Tilsæt flødeost, salt og friskkværnet peber.
Kylling i krydret tomatsauce
Varm en pande op med olie og brun hurtigt kyllingekødet af ved høj varme på alle sider. Sæt kødet til side på en tallerken. Skrue ned for varmen og sauter løg, hvidløg og gulerødder på panden ved middelvarme. Kom squash, krydderier, tomatpure, hakkede tomater og grøntsagsboullion på panden og lad det simre i cirka 15 minutter til det koger en smule ind.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Saml kyllingelasagnen
Kom de brunede kyllingetern i den krydrede tomatsauce og sluk for varmen.
Fordel skiftevis tomatsauce, spinat, mornaysauce og lasagneplader. Afslut med mornaysauce. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 12-15 minutter. Server med et drys frisk oregano.
Hej Din opskrift ser spændende ud :-) Mvh Karina
Hej Ann-Christine
Er fuldstændig vild med dine opskrifter!
Har lige lavet denne til aften. Waooo, den smagte TOP lækkert. Tak for den.
Mvh. Tenna
Hej Tenna
Mange tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften! Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Mange tak, Karina
Rigtig god påske
Kh AC
Har lige lavet din kyllingelasagne her til aften. Den er rigtig god og mættende.
Vh Anna
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hey,
Tænker der er en fejl, der står 125 stk mozzarella på appen 😂
Tak for at gøre opmærksom på det, det er fluks rettet til 125 g :)
Kh Ann-Christine
Hej, ved spinatfyld står der at der skal anvendes løg, men i ingredienslisten er der ikke anført løg. Er der tale om 1 løg i spinatfyld?
Ja, det er opdateret og med nu :)
Kh Ann-Christine
Mums, det lyder lækkert.
Kan den tilberedes og sættes på køl dagen før og først bages dagens efter?
Tak for altid inspirerende opskrifter. Benytter dem flittigt🙂
Hej Karin
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Jeg tror ikke det vil være så optimalt med denne, da kyllingen blot er brunet inden bagningen. Men du kan gøre sauce, spinatfyld, mornaysauce klar og opbevarer i hver sin beholder, så er det blot at brune kyllingen og samle lasagnen. Håber det kan fungere som alternativ
Kh Ann-Christine
Hejsa
Hurtigt spørgsmål kan man lave den med kyllinge fars istedet for, det er nemlig lige det jeg har i fryseren. 😃
Ja, sagtens – blot brun det hurtigt af
Kh Ann-Christine
Hej :)
Hvad menes der med 1 dl grøntsagsbouillon ? :)
Tak for gode opskrifter!
Mange tak for din søde hilsen.
Det er 1 dl “færdigblandet og klar til brug” grøntsagsboullion :)
Jeg angiver altid boullion i færdigblandet mål, og bruger oftest selv herbamare, som ikke er i tern men er en virkelig lækker “boullion pasta”, som blandes med vand.
Du kan se blandingsforhold på det produkt du bruger og justere til derefter til den enkelte opskrift.
Kh Ann-Christine
Hej
Er det helbladet spinat ?
Spændende ret som skal prøves snarest😊
Vh. Kirsten
Du kan frit vælge heltbladet eller hakket spinat – jeg har testet begge dele og synes begge fungere glimrende :)
Rigtig god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine
Hej :)
Hvor stort er fadet du bruger? Jeg skal lave den i et fad der kun passer til en miniovn.
Hej Maria
Jeg mener det er omkring 18×30 cm
Kh Ann-Christine
Hej
Den lyder virkelig lækkert og skal bestemt prøves.
Kan den opvarmes efterfølgende, når der er spinat i?
Kh Lene
Ja, det kan den fint. Man kan sagtens varme spinat op igen – se evt også fødevarestyrelsen vejl vedr dette.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Altid dejlige opskrifter du har. Tak for det. Man ved bare, at de er gennemprøvede, så man behøver aldrig lave en “test” først, inden man “prøver” på gæster.
Kan man mon bruge frossen hakket grønkål i stedet for spinat? Der er lidt tilovers fra julens indkøb ;-)
Kh Rikke
Hej Rikke
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Du kan sagtens bruge grønkål i retten, det smager også dejligt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Herlig opskrift. Kan retten fryses?
Vh Carina
Hej Carina
Mange tak :)
Ja, det kan den sådan set godt, men da det er frisk pasta, så vil pastaen blive lidt for ‘mør’ og kyllingen vil måske blive lidt tør ved genopvarmning. Den vil miste lidt i kvaliteten, men derudover er der ikke noget i vejen for at fryse den.
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Dejlige opskrifter du sender ud til os. Jeg undrer mig at squash og gulerødder nævnes som stk, og ikke i gram, da det svinger meget i størrelser, kan være svært at vurdere.
Hilsen……….Vibeke
Hej Vibeke
Når jeg ikke angiver i gram skyldes det at der er plads til lidt fleksibilitet op/ned i mængden. I alle mine opskrifter tager jeg udgangspunkt i ”standardstørrelsen” på de økologiske frugter og grøntsager som de kan købes i supermarkederne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine