Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingelasagne-med-spinat/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Kyllingelasagne med spinat

Lækker kyllingelasagne med spinat er super smovset med de saftige stykker kylling, cremet krydret sauce, spinat og mornaysauce. Det er en dejlig variation til den skønne klassiske lasagne – og indimellem er det jo rart at prøve lidt nyt, ik´

Jeg kan rigtig godt lide smagskombinationen af timian, rosmarin og oregano i sådanne retter. Om vinteren bliver de tørrede krydderurter taget i brug og så glæder jeg mig ualmindelig meget til at kunne høste og frådse med friske krydderurter fra egen have i det lyse halvår.

Prøv også: Grøn salat med pære og parmesandressing >>

Kyllingelasagne med spinat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT60M4
Ingredienser
  • Spinatfyld
  • 1 løg, finthakket
  • 500 g spinat, frosne
  • 150 g flødeost, naturel
  • salt
  • sort peber
  • olivenolie
  • Kylling i krydret tomatsauce
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • olivenolie, til stegning
  • Mornaysauce
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella
  • Derudover
  • 200 g friske lasagneplader
  • 1 håndfuld frisk oregano
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er klare og bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op. Tilsæt flødeost, salt og friskkværnet peber.

Kylling i krydret tomatsauce
Varm en pande op med olie og brun hurtigt kyllingekødet af ved høj varme på alle sider. Sæt kødet til side på en tallerken. Skrue ned for varmen og sauter løg, hvidløg og gulerødder på panden ved middelvarme. Kom squash, krydderier, tomatpure, hakkede tomater og grøntsagsboullion på panden og lad det simre i cirka 15 minutter til det koger en smule ind.

Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det har samlet sig til en bolle. Pisk mælken langsomt i lidt ad gangen, til konsistensen er som en sauce. Kom ost i og pisk, til den er smeltet. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Saml kyllingelasagnen
Kom de brunede kyllingetern i den krydrede tomatsauce og sluk for varmen.

Fordel skiftevis tomatsauce, spinat, mornaysauce og lasagneplader. Afslut med mornaysauce. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 12-15 minutter. Server med et drys frisk oregano.