Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagekartofler-cremet-topping-aebleslaw/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Bagekartofler med cremet topping og æbleslaw

Bagekartofler med cremet topping af hvidløgsdressing med sprød bacon er simpelthen så nem og lækker en ret, og serveret med en mættende og fyldig æbleslaw med kål og tranebær er det et dejligt mættende måltid til aftensmad.

Her skærer jeg bagekartoflerne over i halve, og pensler dem med olie og bager dem med blot et drys salt, peber og lidt citronskal. Den sprøde krydrede stegeflade toppet med cremet dressing og sprød bacon er bare virkelig lækker.

Prøv også: tærte med kylling og grønt >>

Bagekartofler med cremet topping og æbleslaw
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT25M4
Ingredienser
  • Bagekartofler med topping
  • 1,50 kg bagekartoffel
  • 200 g bacon
  • 1 tsk olivenolie
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • salt
  • sort peber
  • Cremet hvidløgsdressing
  • 5 dl cremefraiche 18 %
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 håndfulde purløg, finthakket
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Æbleslaw
  • 2 æble, groftrevet
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 40 g tranebær, tørrede
  • 25 g solsikkekerner
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bagekartofler
Skrub kartoflerne og skær dem i halve. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med den overskårede side op. Pensl med olie og drys med citronskal, salt og peber og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter eller til de er møre.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag den godt til. Vend halvdelen af dressingen med halvdelen af den stegte bacon.

Æbleslaw med spidskål
Vend æbler, spidskål, gulerødder, tranebær og solsikkekerner sammen i en skål og vend halvdelen af den cremede hvidløgsdressingen. Rør det godt sammen.

Servering
Anret de halve bagekartofler toppet med cremet hvidløgs- og bacondressing og drys resten af bacon + purløg over. Server med slaw til.