Lammefrikadeller


Saftige krydrede lammefrikadeller er noget så lækkert og her får I min bedste opskrift med mynte og lækkerier.
Lammefrikadeller er et hit til aftensmad, påskefrokostbordet og hvis der er skønne rester, så er de også geniale i madpakken. Vi spiser dem enten som tilbehør til råstegte kartofler, salater eller i pitabrød. Hvis der er børn ved bordet, så kom dem gerne på grillspyd – det synes mine børn altid er lidt ekstra hyggeligt!
Hvis I ikke har mynte, så kan det fint undlades – eller man kan i stedet komme finthakket frisk timian, koriander, basilikum eller persille i. Det er også lækkert.
Prøv også: Min opskrift på klassiske frikadeller >>
Lammefrikadeller
- 400 g hakket lammekød
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie, + smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Hvis der er tid, så har farsen kun godt af at hvile i en halv time eller mere på køl.
Derefter steges lammefrikadellerne på en varm pande med olie og smør, vend dem undervejs.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
det ser vel nok lækkert ud. Tænker du, at jeg kan lave dem lige sådan bare med halv svinekød/ halv kalv? Altså med de samme krydderier, om det vil smage lige så godt som lammekød.
Ja, det kan du sagtens gøre! Det vil helt sikkert også smage dejligt :)
Ejj, jeg fik sådan lyst til at lave dem med det samme, jeg læste opskriften, men kl. var altså 23.30 ?
Spøg til side: de ser super gode ud.
;) Tak!
– jeg har tidligere fået kommentarer fra læsere der ikke kunne sove og fik ualmindelig lyst til at bage først på natten ;)
Ret hyggeligt ♡
Hej.
Lige hvad jeg mangler til næste uges madplan.
Den der salat, er den på bloggen? Den ser lækker ud ?
Nicoline
Den skriver jeg lige færdig, og så kommer den på i næste uge :)
dejligt. det vil jeg glæde mig til ;-)
god weekend
Tak for altid dejlig inspiration til maden! Vi er flittige brugere af dine opskrifter, og i aften står den på lammefrikadeller med råstegte kartofler og en god omgang tzatziki – glæder mig allerede!
Uhm, hvor skønt – det var faktisk også næsten vores menu herhjemme igår ;)
Håber det smagte dejligt ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Rigtig god opskrift som vi afprøvede med vores hjemmeslagtede lammekød! Lavede en lammefars af alt afskær fra slagtningen, med ca. 6-8% fedt.
Fulgte opskriften, men brugte timian i stedet for friske mynteblade, som ikke lige kunne skaffes, samt lidt fløde og en skvis danskvand i stedet for mælk. Med et super resultat.
Tak for fin inspiration :)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for den fine tilbagemelding på opskriften :)
God weekend
Kh AC
En stor fornøjelse og inspiration at følge dine opskrifter. Lammefrikadeller bliver en del af påskebordet i morgen :-)
Og grønkålsvaflerne skal snart prøves også!
God påske – med et bevidst off-line valg, super!
Hvor lyder det bare skønt og som en dejlig påskemenu :)
– og ja, det var virkelig dejligt med en offline påskeferie ♡ Nu glæder jeg mig også over at være tilbage og starte op igen her på bloggen :)
God påske til dig.
Kh AC
Hej – jeg har ofte brugt dine opskrifter,som er enkle og smagfulde,senest opskriften på lammefrikadeller- men jeg kunne godt ønske at du også skrev om tilbehøret,ex den ledsagende ruccolasalat med pinjekerner,selvom om jeg godt kan forstå hvad du mener ,men bruger du ex specielle krydderier og dressing til ?!
Gode hilsner
Preben
Hej Preben,
hvor er det dejligt at høre, og godt du skriver, for det er da en fejl at der ikke lige er blevet linket over til både opskriften på rucolasalat og råstegte kartofler, begge opskrifter er nemlig på Valdemarsro også.
Tak for din fine hilsen :)
Kh AC
Disse lammefrikadeller er virkeligt gode! Meget enkle at lave og et super resultat PGA. fin krydderibalance. Meget velsmagende.
Kan de laves i ovn i stedet for pande? I så fald skal jeg ændre i ingredienser, og hvad med temperatur og tid?
Ja, sagtens – 175 grader varmluft i 15-20 minutter (tjek undervejs)
Ingredienserne vil jeg ikke ændre ved, men vend dem gerne undervejs :)
Kære Ann Christine
Tusind tak for din dejlige og yderst anvendelige madblog, alle familiens medlemmer bruger Valdemarsro til både hverdag og fest.
Gæster til påskefrokost 🤔🤔 lammefrikadeller selvfølgelig, dog med en hjemmelavet kold rødkålssalat 😀
Kh
Fam. Feltendahl
7080. Børkop.
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre
Rigtig god påske
Kh Ann-Christine
Jeg har netop lavet frikadellerne og de smagte super, men de blev ikke heeelt stegte i midten; så måske jeg lavede dem for store. Hvor mange frikadeller får du af den opskrift? Og tusind tak for skønne opskrifter, bruger næsten din blog dagligt😁
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Jeg har ikke talt dem, men omkring en 20 stykker vil jeg tro. Jeg laver dem gerne lidt små.
Kh Ann-Christine
I’m originally from Skåne. My mom is from the northwest part around Ängelholm and she used to make kale soup in which she boiled meatballs that she called “frikadeller”. I have her original recipe which calls for ground pork, but I wanted to try lamb, so I searched for “lammfrikadeller” in Swedish and I got only Danish recipes. I have no problem reading Danish so I will try yours. It looks very good. Would you make any changes if boiling instead of frying them?
De vil fint kunne koges, blot vær opmærksom på at vandet blot akkurat kun lige skal koge, så vil de fint kunne holde formen
Rigtig god fornøjelse, et lyder som en lækker suppe :)
Kh Ann-Christine
Lammefrikadeller ser så skønne ud. I hvilket supermarked køber du hakket lammekød? :)
Lammekød kan indimellem købes i større supermarkeder, men sjældent økologisk og derfor køber jeg det oftest hos gårdbutikker eller online, fx hos gaardmester.dk De har altid et godt udvalg af god kvalitet
Kh Ann-Christine