Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paaskereder/

Påskereder

Søde påskereder lige til at spise og gøre til en virkelig hyggelig påsketradition. Måske til en af påskens hyggelige morgenmåltider, som det søde indslag – eller til eftermiddagshyggestunder, efter en skæg æggejagt i haven.

De lækre påskebrød er også skønne dagen efter, så skal de blot skæres over og ristes, hvorefter de kan spises smurt med smør. De bliver ekstra fine, når de serveres med pastelfarvede marcipan eller chokoladeæg – men de søde flettede påskebrød er også dejlige uden.

Prøv også: alle mine påskeopskrifter her >> 

PT2H30M

Påskereder - søde påskebrød

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal14 stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 2,50 dl mælk, stuetempereret
  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,25 tsk salt
  • 2 æg
  • 475 g hvedemel
  • Derudover
  • 25 g hvedemel, til at rulle dejen ud og forme brødene
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 40 g perlesukker
  • 16 påskeæg, efter eget valg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret og kom i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Rør godt og tilsæt mel lidt efter lidt.

Ælt dejen godt, til den er blød, smidig og let klistret. Dejen vil sætte sig ved hævning, så tilsæt endelig ikke for meget ekstra mel, for det giver tørre kedelige brød.

Lad dejen hæve i en skål med et rent klæde på køkkenbordet i 1 1/2 time.

Del dejen i 14 lige store stykker på et meldrysset bord.

Del hvert stykke tre og rul dem til strimler, som flettes og samles til en påskerede. Sørg for at der er et hul i midten på størrelse med en femkrone.

Sæt påskerederne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med perlesukker.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Tag dem ud af ovnen når de er smukt gyldne, er de klar og lad dem køle lidt af på en rist. Sæt påskeæg i midten inden servering.