Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paaskereder/

Påskereder

Fine små søde påskereder lige til at spise og gøre til en virkelig hyggelig påsketradition. Måske til en af påskens hyggelige morgenmåltider, som det søde indslag. Eller til kaffeslabberas efter en skæg æggejagt i haven.

Herhjemme bliver de serveret til enten morgenmad eller ved kaffetid – eller begge dele. De er i øvrigt også skønne dagen efter, så skal de blot skæres over og ristes, hvorefter de kan spises smurt med smør eller saltkaramel.

Disse påskereder bliver ekstra fine, når de serveres med pastelfarvede marcipan eller chokoladeæg – men man bruger endelig bare de påskeæg, der er ens favorit. Eller helt undlader æggene, for de søde flettede brød er også dejlige uden.

PT2H30min

Påskereder - søde påskebrød

16 stk    2 timer 30 min
16 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Rør gæren ud i den kolde mælk. Smelt smøret og kom i mælkeblandingen. Tilsættes sukker, kardemomme, æg og salt. Rør godt og tilsæt mel lidt efter lidt.

Ælt tilsidst dejen godt, den kan godt være ret klistret, men tilsæt endelig ikke for meget ekstra mel, for det giver tørre kedelige brød.

Man kan fint både ælte dejen på maskine eller med hænderne.

Lad dejen hæve tildækket i 1 1/2 time på en lun plads i køkkenet.

Del dejen i 15 lige store stykker. Hvert stykke deles i tre, som først flettes og derefter samles til en påskerede. Sørg for at der er hul i midten.

Sæt påskerederne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys evt med lidt perlesukker.

Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 15-18 minutter. Når de er smukt gyldne, er de klar. Køl af, så de er lune og server dem med påskeæg.

Tip: dejen kan fint koldthæves. Så bruges blot 15 g gær og dejen hæver i køleskabet natten over.