Fyldte æg med ramsløg og stenbiderrogn – deviled eggs


Fyldte æg – eller på engelsk, deviled eggs – kan varieres på adskillige måder og i dag vil jeg dele tre varianter, som jeg synes er så skønne ved denne årstid og til påskebordet, ikke mindst.
Her ved påsketid er ramsløg i sæson og det samme med den pragtfulde stenbiderrogn. To forårsbebudere og det er lige netop hvad påskeferien også er for mig og min familie – en rigtig skøn forårsferie. Hvor vi nyder foråret, hygger med familie og venner og lever livet udendørs, så vidt vejret tillader det. Prøv også gerne at variere de fyldt æg med tunsalat, purløg og andre krydderurter – altsammen er så dejligt til påskefrokosten.
Rigtig god påske til alle jer ♡
Fyldte æg - 3 varianter - deviled eggs
- 6 æg
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk cremefraiche 38 %
- 1 tsk dijon
- 6 blade ramsløg
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk spidskommen
- 50 g stenbiderrogn
- salt og peber
Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>
Kog æggene 8 minutter. Hæld koldt vand på og lad dem køle af. Pil æggene, del dem i to og tag æggeblommerne forsigtigt ud.
Sæt æggehviderne til side et øjeblik.
Mos æggeblommerne med mayonaise, cremefraiche, en smule dijon, salt og peber til en ensartet masse. Fordel i tre skåle.
Med ramsløg
Stød ramsløg til en grøn pasta og rør i
Med stenbiderrogn
Bland æggeblomme-blandingen med stenbiderrogn
Med karry og spidskommen
Bland æggeblommeblandingen med karry og spidskommen
Kom hver blanding tilbage i æggehviderne – brug evt en sprøjtepose med stjernetyl. Eller blot en lille ske.
Drys med karse, salt og peber – samt evt lidt friskrevet citronskal