Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skidne-aeg/ Frokost Mormormad, Påskefrokost

Skidne æg

Skidne æg er en rigtig påskeklassiker med kogte smilende æg i sennepssauce, som er en dejlig tradition at spise til påskefrokosten påskelørdag.

Påskeretten består af smilende æg, serveret og anrettet på en velsmagende sennepssauce og drysset med sprødstegt bacon, friskklippet purløg og karse og så spiser man de lækre æg i sennepssauce med godt rugbrød til.

En skøn frokostret, både som et måltid i sig selv eller en del af en større samling af lækre påskeretter.

Se også: alle mine samlede påske opskrifter >>

Skidne æg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT25M4
Ingredienser
  • 30 g smør
  • 30 g hvedemel
  • 4,50 dl mælk
  • 2 spsk sennep, grov
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 8 æg
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 spsk karse, klippet
  • 2 skiver bacon, sprødstegt og i tern
  • 4 skiver rugbrød
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i og derefter en smule mælk til det er ensartet i konsistensen.

Pisk derefter mere og mere mælk i og kog saucen op, lad saucen koge i omkring 3-4 minutter under konstant piskning.

Smag til med sennep, salt og peber.

Kog æggene i en gryde med kogende vand i 7 minutter, til de er smilende. Hæld koldt vand over, så kogningen stopper. Pil skallerne af og halver æggene.

Fordel saucen i et fad, anret de smilende æg på saucen, drys med bacon, purløg, karse og lidt flagesalt og friskkværnet peber.

Server med godt rugbrød til.