Skidne æg
Skidne æg er en rigtig påskeklassiker med kogte smilende æg i sennepssauce, som er en dejlig tradition at spise til påskefrokosten påskelørdag.
Påskeretten består af smilende æg, serveret og anrettet på en velsmagende sennepssauce og drysset med sprødstegt bacon, friskklippet purløg og karse og så spiser man de lækre æg i sennepssauce med godt rugbrød til.
En skøn frokostret, både som et måltid i sig selv eller en del af en større samling af lækre påskeretter.
Se også: alle mine samlede påske opskrifter >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skidne æg
- 30 g smør
- 30 g hvedemel
- 4,50 dl mælk
- 2 spsk grov sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 8 æg
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 spsk karse, klippet
- 2 skiver bacon, sprødstegt og i tern
- 4 skiver rugbrød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i og derefter en smule mælk til det er ensartet i konsistensen.
Pisk derefter mere og mere mælk i og kog saucen op, lad saucen koge i omkring 3-4 minutter under konstant piskning.
Smag til med sennep, salt og peber.
Kog æggene i en gryde med kogende vand i 7 minutter, til de er smilende. Hæld koldt vand over, så kogningen stopper. Pil skallerne af og halver æggene.
Fordel saucen i et fad, anret de smilende æg på saucen, drys med bacon, purløg, karse og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Server med godt rugbrød til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg forstår ikke helt dette:
“Tip
Portionen er angivet med mål udfra om det er til et større frokostbord eller som en frokostret i sig selv.”
Jeg skal lave det som aftensmad, rækker portionen til 4 personer?
Mvh Thomas
Hej Thomas,
Den var lidt uklar og er skrevet tydeligere nu.
Afhængig af hvor sultne I er, så er det fint med 2 æg pr person til en frokost (og måske med en salat eller ekstra brød til, som aftensmad)
God påske
Kh Ann-Christine
Vi får gerne skidne æg hver påske men dog til kartofler og uden andet end hele æg i sovsen, til gengæld hygger vi gerne med lidt om aftenen
Lyder virkelig hyggeligt :)
God påske til jer
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Chistine.
Jeg skal lave skidne æg til påskebordet i morgen.
Er det muligt for mig at lave sennepssovsen i dag, og så give den en let luner i morgen? Æggene koger jeg naturligvis først i morgen.
Tak og god påske/lørdag.
Bh Emma
Kære Emma
Det kan du sagtens gøre
Rigtig god fornøjelse og dejlig påske til dig
Kh Ann-Christine