Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-paskeaeg/

Chokolade påskeæg

Mmmm, hjemmelavede chokolade påskeæg! Vi har i dag, været i gang med 2. runde hjemmelavede påskeæg herhjemme – og nok også sidste runde for i år ;) De er toplækre, nemme at lave og minder jo i grunden ret meget om julekonfekt. Marcipan, nougat, karamel, lakrids, hindbærstøv og masser af chokolade. Vi havde desværre ingen Baileys, ellers havde jeg lavet disse baileyskugler i en påskeversion. Man kan jo snildt lade sig inspirere af julekonfekt og godter til spændende påskeægsvarianter.

PT40min

Chokolade påskeæg

25 stk    40 min
25 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Jeg har lavet disse tre varianter
-hakkede ristede hasselnødder og nougat med chokolade overtræk
-marcipan med nougatfyld, med chokoladeovertræk
-marcipan med fyld af dolce latte og lidt lakridsdrys, med chokoladeovertræk

1)
I den første variant med nougat har jeg blot hakket de ristede hasselnøddekerner og æltet dem ind i nougat. Derefter skåret nougat ud i passende stykker, og formet dem til æg. Det hjælper at komme lidt koldt vand på hænderne her. Sæt nougatæggene i fryseren i 10 minutter inden de overtrækkes med chokolade.

2+3)
marcipanen rulles ud med lidt flormelis. Tryk cirkler ud med et drikkeglas og kom en klat fyld på midten, ikke mere end en tsk størrelse. Fold sammen og form æggene, overtræk dem med chokolade.

Chokolade overtræk:
Hak chokoladen fint og smelt den ene 2/3 del i et vandbad. Tag skålen med chokoladen af varmen når chokoladen er smeltet og rør den sidste 1/3 chokolade i. Så er det klar til at påskeæggene kan dyppes i chokoladen.

Pynt fx. med striber af hvid chokolade, lakridspulver eller hindbærstøv.