Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-paskeaeg/

Chokolade påskeæg

Mmmm, hjemmelavede chokolade påskeæg! Vi har i dag, været i gang med 2. runde hjemmelavede påskeæg herhjemme – og nok også sidste runde for i år ;) De er toplækre, nemme at lave og minder jo i grunden ret meget om julekonfekt. Marcipan, nougat, karamel, lakrids, hindbærstøv og masser af chokolade. Vi havde desværre ingen Baileys, ellers havde jeg lavet disse baileyskugler i en påskeversion. Man kan jo snildt lade sig inspirere af julekonfekt og godter til spændende påskeægsvarianter.

PT40min

Chokolade påskeæg

25 stk    40 min
25 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Tre varianter
1) hakkede ristede hasselnødder og nougat med chokolade overtræk
2) marcipan med nougatfyld, med chokoladeovertræk
3) marcipan med fyld af dolce latte og lidt lakridsdrys, med chokoladeovertræk

1)
Grofthakket ristede hasselnøddekerner, æltes dem ind i nougat.

Skær  nougat i passende stykker og form dem til æg. Nougat smelter lidt mellem hænderne, men det hjælper at være lidt hurtig og evt komme lidt koldt vand på hænderne. Sæt nougatæggene i fryseren i 10 minutter inden de overtrækkes med chokolade.

2+3)
Rul marcipan ud med lidt flormelis.

Tryk cirkler med et drikkeglas. Kom en tsk fyld på midten.

Fold sammen og form æggene, overtræk dem med chokolade.

Chokolade overtræk:
Hak chokoladen fint og smelt den ene 2/3 del i et vandbad. Tag skålen med chokoladen af varmen når chokoladen er smeltet og rør den sidste 1/3 chokolade i.

Dyp påskeæg i chokoladen og sæt dem på bagepapir

Pynt fx. med striber af hvid chokolade, lakridspulver eller hindbærstøv.