Påskemuffins


Fine påskemuffins med en saftig kagekrumme, sød og syrlig cremet frosting og små fine påskeæg som pynter og smager herligt.
Jeg har bagt de saftige påskemuffins med gulerødder og pyntet dem med lakridsdronningmandler, som har det fineste mønster. Her kan man bruge lige de påskeæg man har lyst til og selv vælge hvor farvestrålende kagerne skal være på påskens kaffebord. Er det lige netop lidt ekstra farver der skal på, så kan man også fint tilsætte et par dråber farvepasta til frostingen, så den bliver lidt ekstra farverig.
Prøv også: Opskrift på de fineste påskereder >>
Påskemuffins
- 150 g smør, blødt
- 175 g sukker
- 4 æg
- 5 gulerod, ca 275 g
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 tsk salt
- Frostning
- 150 g smør
- 100 g flormelis
- 0,50 øko citron, 1 spsk saft + fintrevet skal
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 150 g flødeost, naturel
- Pynt
- Påskeæg efter eget valg
- frisk rosmarin, i små kviste
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pisk smør og sukker luftigt og pisk derefter æggene i et af gangen. Tilsæt de groftrevede gulerødder.
Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad de nybagte muffins køle af på en rist inden der kommes frosting på.
Frosting
Pisk smørret blødt, og tilsæt først derefter flormelis, citronskal og citronsaft. Pisk til det er ensartet i konsistensen og pisk derefter flødeost i. Fyld cremen i en sprøjtepose og dekorer de fine påskemuffins med frosting og påskeæg, så det ligner små søde påskereder
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Mums de ser gode ud. Pynt er som bekendt afgørende for resultatet, hvor har du fundet de flotte æg til pynt?
Det er de fine lakridsdronningemandler, som såmænd blot er købt i SuperBrugsen – tror desværre ikke de har dem i fast sortiment
Kh AC
Hej
Havde du på et tidspunkt ikke en opskrift på en påskekage med citron fromage?
Jo, det kan du tro – og den er så god!
Opskrift på påskekage her
Kh AC
De ser så lækre ud. Kan de bages i god tid og fryses ned og tages op på dagen? I så fald hvor lang tid tænker du de tager om at tø op?
De kan godt fryses ned, jeg plejer at tø kager op på køkkenbordet og vil tro at de er tøet op på omkring 1 – 1 1/2 times tid.
Kh AC
Wow! De påskemuffins er bare lækre! De er smukke og alle herhjemme er vilde med dem! De vil imponere ved en hver påskefrokost! Det er en enkel opskrift med ingredienser man som regel har liggende. En fordel som børnefamilie?
Tak for god inspiration på hele bloggen.
Og glædelig påske til dig og dine
Mia//
Tusind tak for din søde hilsen, Mia – det er så dejligt at høre!
Rigtig skøn påske til dig og dine også ♡
Kh AC
Hej! De ser meget lækre ud, det skal prøves. Men jeg skal lige forstå det rigtigt, kan frostingen ikke tåle mere end et par timer i køleskabet?
Den kan nok fint tåle det, men jeg synes blot selv den er finest hvis den ikke står mere end end det, og max en enkelt dag :)
Tak, og god påske!
Hvor ser den lækker ud?
Hvor stor en portion skal jeg lave til i en springform
Jeg vil tro det rækker til en springform på ca 22 cm :)
ja, og er der et bud på bagetiden i springform?
Den vil være omkring 40-45 minutter vil jeg tro :)
De ser super lækre ud! Har du tilsat farve til frostingen, til dem på billedet? :-) kh katrine
Hej Katrine,
Der er ikke tilsat farve til denne, tror blot det er farven fra den gyldne smør :)
Kh AC
Hej,
Kan de laves dagen inden de skal bruges, hvis man ikke putter frosting på?
Det kan du sagtens :)
Jeg er så glad for dine opskrifter! Du reder mig hver eneste gang- jul, påske, fastelavn! You name it….???? Eller hver eneste gang jeg bare lige er løbet tør for idéer, og det skal du have en kæmpe tak for. Ikke en eneste gang, er jeg eller mine gæster blevet skuffet.
Tak for fantastiske opskrifter ?
God påske
Hvor er du sød! Tusind tak for din fine hilsen og rigtig god påske til dig ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor ser de lækre ud – dem vil jeg prøve at bage til min fødselsdag i morgen! Jeg har bare lige to spørgsmål: 1. Kan man vende dejen sammen dagen før og opbevare på køl natten over? Og 2. Hvis man i stedet bager dem dagen før, skal de så gemmes på køl eller bare overdækket i stuetemperatur?
Tusind tak ☺️
Jeg vil anbefale at du bager dem lige efter at dejen er lavet, og de kan sagtens holde sig til dagen efter. Jeg opbevarer dem gerne i en brødkasse ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar! ☺️
Lækreste kage, der var et hit til familie-påskehygge??
Jeg lavede den i springform aht. transporten, og brugte lime i stedet for citron i cremen. Begge dele virkede fint.
God påske!
hvor er det dejligt at høre og det lyder også virkelig lækkert med lime.
Tak for din søde hilsen og rigtig god påske ♡
Kh Ann-Christine
Hvor ser de bare lækre ud! Jeg spekulerede på, om man mon kan bruge din opskrift på squashmuffins og så denne frosting? Tror du det ville passe sammen smagsmæssigt? :)
Ja, det tror jeg helt sikkert vil være super lækkert :)
God fornøjelse
Kh AC
Så dejlig en opskrift ?
Hvorfor anbefaler du, at frosting ikke står mere end et par timer? Jeg spørger, da jeg gerne vil lave dem helt færdige dagen før (med frosting) og overnatte i køleskab, men selvfølgelig ikke, hvis de bliver dårlige ?
De bliver ikke deciderede dårlige, men jeg synes de er lækrest når de er forholdsvis frisklavede :)
– men mon ikke det går fint at gøre som du beskriver også :)
Kh AC
Hej,
Kan man bruge rørsukker til disse lækre muffins?
Tak for mange gode opskrifter iøvrigt?
Hejsa
Tror du man kan bruge den opskrift du har på frosting til dine gulerodsmuffins og så bare tilføje frugtfarven og lidt citron? Eller vil det ikke fungere med den hvide chokolade??
På forhånd tak!
Hej Heidi
Det tror jeg sagtens du kan.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg tænker på om man kan lave frostingen dagen før og komme den i en sprøjtepose og samle det hele dagen efter ?
Måske frostingen blot skal ligge og få stuetemperatur inden den sprøjtes på?
Det kan du fint gøre. Du kan lade frostningen være i ‘toppen af sprøjteposen’ så kan den lige lunes let og gøres blød i posen mellem hænderne inden den sprøjtes på.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er så vild med de her muffins, og har lavet dem en del gange, men i dag blev frostingen for første gang skilt, jeg aner simpelthen ikke hvad jeg kan have gjort galt?
Hej Laura,
Det er dejligt at høre! Jeg har skrevet lidt om her under tips til kager og småkager: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ hvorfor dej indimellem kan skille og hvordan man fikser det igen :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Påskemuffins lyder lækkert og skal prøves. Er 175 grader til tradionel ovn eller varmluft ? Og hvor i ovnen skal de stå.
På forhånd tak.
Hilsen Conny
hej Conny,
det er rettet nu – det er varmluft – og altid midt i ovnen medmindre andet specifikt er nævnt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Bare til info så ændrer gram sig ikke i gulerødder når jeg ændrer antal portioner. Tog chancen på 5 mellemstore gulerødder uden at veje gram når jeg bagte til 12 stk og de er super gode. Tak!
Hej,
Kan du anbefale andet en flødeost i frosting ?
Min mand kan desværre ikke tåle ost
jeg ville lave en hvid chokoladeganache som alternativ :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine