Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paaskemuffins/ Cupcakes og Muffins Kager, Kager og søde sager, Påskefrokost

Påskemuffins

Fine påskemuffins med en saftig kagekrumme, sød og syrlig cremet frosting og små fine påskeæg som pynter og smager herligt.

Jeg har bagt de saftige påskemuffins med gulerødder og pyntet dem med lakridsdronningmandler, som har det fineste mønster. Her kan man bruge lige de påskeæg man har lyst til og selv vælge hvor farvestrålende kagerne skal være på påskens kaffebord. Er det lige netop lidt ekstra farver der skal på, så kan man også fint tilsætte et par dråber farvepasta til frostingen, så den bliver lidt ekstra farverig.

Prøv også: Opskrift på de fineste påskereder >>

PT45MPT30M12

Påskemuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, blødt
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 5 gulerod, ca 275 g
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • Frostning
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 0,50 øko citron, 1 spsk saft + fintrevet skal
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 150 g flødeost, naturel
  • Pynt
  • Påskeæg efter eget valg
  • frisk rosmarin, i små kviste
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker luftigt og pisk derefter æggene i et af gangen. Tilsæt de groftrevede gulerødder.

Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål og rør det i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

Lad de nybagte muffins køle af på en rist inden der kommes frosting på.

Frosting
Pisk smørret blødt, og tilsæt først derefter flormelis, citronskal og citronsaft. Pisk til det er ensartet i konsistensen og pisk derefter flødeost i. Fyld cremen i en sprøjtepose og dekorer de fine påskemuffins med frosting og påskeæg, så det ligner små søde påskereder