Påskekage – gulerodslagkage med citronfromage


En smuk påskekage med en lille rede af påskeæg passer jo virkelig så fint til en lille hyggelig kaffeslabbares i påskeferien.
Kagen kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er den tilmed både nem at lave og nem at pynte med enkel fin pynt.
Min påskekage er bagt som en lækker gulerodslagkage med citronfromage og det giver en herligt let og luftig lagkage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et større kagebord.
Se alle mine påskeopskrifter her >>
Påskekage - gulerodslagkage med citronfromage
- Gulerodskage
- 120 g smør, blødt
- 175 g sukker
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 tsk salt
- 300 g gulerod, groftrevet
- Citronfromage
- 5 ark husblas
- 3 æggeblomme
- 3 æggehvide
- 80 g sukker
- 1,50 dl citronsaft
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1,50 dl piskefløde
- Derudover
- 2 dl piskefløde
- 6 stængler frisk rosmarin
- påskeæg til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Gulerodslagkage
Pisk smør og sukker sammen, og pisk derefter æg i et ad gangen til alle æggene er brugt. Rør mandelmel i dejen.
Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Vend tilsidst gulerødderne i.
Kom dejen i en smurt springform, på cirka 20 cm i diameter og bag lagkagebundene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af i formen.
Citronfromage
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 min.
Kram vandet fra husblassen og smelt husblassen i en lille kasserolle ved lav varme. Tag gryden af varmen, så snart husblassen er smeltet og rør citronsaften i. Rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål til de danner toppe. Stil skålen til side mens resten gøres klar.
Pisk æggeblommer, sukker og fintrevet citronskal i en anden ren skål til helt lys, luftig æggesnaps uden sukkerkorn.
Rør først 2 spsk æggesnaps i gryden med husblas- og citronblandingen. Rør det godt sammen til det er helt ensartet og pisk derefter denne blanding i æggemassen.
Pisk flødeskum luftigt i en ren skål og vend den i æggemassen med en dejskraber – pas på ikke at slå for meget luft ud af flødeskummet. Vend derefter først 1/4 af de luftige æggerhvider i citronfromagen og vend derefter forsigtigt resten i.
Saml påskekagen
Skær gulerodskagen op i to lagkagebunde.
Fordel kageplast i den rengjort springform (der blev brugt til at bage kagen i) og kom først en gulerodslagkagebund i, halvdelen af citronfromagen, en lagkagebund lægges forsigtigt oven på, den sidste halvdel af citronfromage fordeles oven på. Stil på køl i minimum 4 timer – eller til dage efter.
Pynt kagen
Åben springformen og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagen, som placeres på et fad. Pisk flødeskum og smør kagens sider op med flødeskum.
Pynt med rosmaringrene formet til en lille påskerede, påskeæg og glimmer.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Sikke en lækker idé – jeg skal selv have fromage med til årets påskefrokost.
– A
Skal der slet ingen krydderier i denne gulerodskage? Kanel fx.
Jeg synes den er bedst afstemt med citronfromagen uden og med de ingredienser jeg har lavet opskriften med.
– du kan endelig blot eksperimentere med krydderier. Selv ville jeg vælge kardemomme fremfor kanel i denne opskrift, skulle jeg tilføje et ekstra krydderi.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er jo perfekt så ♡
God påske til dig
Kh AC
Det er den smukkeste påskekage jeg har set, hvor er du dygtig.
Rigtig god ferie til dig og din familie, det er sørme også velfortjent med alt det gode du deler med os.
Tusind tak, hvor er du sød ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man samle kagen dagen før, den skal bruges?
God påske til dig og din familie. Og tak for din blog. Det er altid her, vi starter med at søge efter opskrifter, da det altid er gennemarbejdede indlæg med garanterede madsucceser. Din bog er også en evig favorit! Jeg har aldrig kommenteret her før, men jeg synes bare, jeg lige vil give en high five for virkelig høj kvalitet!
Ja, det kan du sagtens gøre.
– og tusind, tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog og opskrifter, det er jeg sørme glad for at høre! ♡
Kh AC
Rigtig god påskeferie og tak for endnu en opskrift, som jeg bare MÅ prøve (altid til min families store fornøjelse) ;-)
Hvor er det dejligt at høre!
Lyder også til at din familie er glade for dine køkkentryllerier ♡
Tusind tak for din søde hilsen, Maria :)
Kh AC
Hvor lækkert! ? leder lige efter en dagen i forvejen påske kage ??
Hvor meget skal opskriften ganges op hvis kagen skal kunne række til 11? ? tænkte at man evt kunne lave et ekstra lag citronfromage og gulerodskage?
Mvh sarah.
Umiddelbart vil den nok kunne række ok til 11 personer, men for at være på den sikre side ville jeg gange den lidt op og bage den i en springform der er lidt større.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor fint? rigtig god påskeferie til dig og dine- her er det også tiltrængt at trække stikket.
Kh Trine
Det har simpelthen været så super lækkert og meget tiltrængt ♡
Håber også du har stornydt det og haft en dejlig ferie.
Kh AC
Tak det har været skønt- et par dage i Lübeck som jeg hver faldet for…. påskefrokoster og masser af hygge- kagen blev helt perfekt og rost af alle og supernemt at lave?
Hvor lyder det skønt!
Den by er også højt på vores liste over kommende rejsespots i Tyskland, så det er dejligt at høre at den har hittet hos dig ♡
Kh AC
Rigtig god påske ferie til dig Anne-Christine og din familie
rigtig fin ide med citronfromage i mellem lagene – gulerodskagen er altid et hit og så at man kan lave den som en lagkage er et endnu større hit ??
Tusind tak ♡ Håber også du har haft en dejlig påske
Hejsa..
Jeg er ved at lave påskekagen.. skal fromagen være stivnet for man fordeler???
Nej, det skal den ikke :)
Hvor køber jeg kageplast?
Jeg har blandt andet set det i supermarkedet, salling og magasin.
Hej, tak for altid lækre opskrifter.
Det er første gang jeg laver citronfromage og nu er det klumpet for mig to gange. Hvorfor gør det det? I anden omgang havde jeg pisket alt så det var klart til at røre sammen inden det stivnede, men det er som om det stivner al for hurtigt.
Det samme sker for mig. Når jeg laver citronfromage andre gange (anden opskrift ) bliver den fin og luftig, men den her klumper som hytteret😒 Har det ellers fint med at arbejde med husblas.
Det samme sker også her, har også prøvet 2 gange. Der må simpelthen være noget galt med enten forholdet eller fremgangsmåden, er jeg bange for. Jeg var selvfølgelig ekstra opmærksom anden gang på at følge opskriften til punkt og prikke og have alting pisket klar til at vende sammen så snart citronsaften var pisket i husblassen. Alligevel var æggemassen helt stiv før jeg nåede at begynde at vende flødeskummen i.
Hej Maja
Jeg har lavet denne skønne kage masser af gange og jeg kan desværre ikke gennemskue hvordan du kan opleve at det stivner, hvis fremgangsmåden ellers går ganske tjept og uden afbrydelser undervejs i citronfromagen
Kh Ann-Christine
Det ved jeg sørme ikke. Det er vigtigt at citronsaften piskes grundigt i og at der piskes konstant i æggemassen, så det fordeles godt og køler af.
Husblas er jo kølet af med citronsaft inden den piskes i æggemassen?
Jeg lavede kagen skærtorsdag og spiste den langfredag. Jeg fik meget ros for den og den blev helt blød og svampet af at stå og trække et døgn. Den er meget lækker ?
Sikker en flot kage! Jeg har netop lavet den, men det blev ikke helt som ventet. Fromagen var helt perfekt, men kagen var meget tung og ikke så luftig som din ser ud. Jeg aner ikke hvad jeg kan have gjort forkert. Har jeg mon pisket for lidt i begyndelsen?
Men sikke en lækker smagssammensætning ? Tak!
Det skal jeg ikke kunne sige … Min umiddelbare tanke er at det enten kan skyldes at smør og sukker ikke piskes nok, eller at bagepulveret kan være tæt på udløbsdato eller være udløbet. Alternativt kan svingende temperaturer under bagning godt gøre at kagen ikke hæver så godt op. Om det er nogle af de ting der spiller et puds er svært for mig at vurdere :)
Kh AC
Hvor er det dejligt at høre :)
Har lige lavet denne påskekage – og jeg må bare sige at den er et hit. Alle var meget overraskede over at der var citronfromage i og den gode smag det gav til gulerodskagen – jeg tror bestemt også den skal laves til pinse ????
Tak for alle dine fantastisk inspirerende opskrifter, ender altid her,når jeg skal finde en opskrift til noget.
Og i morgen er det lakselasagnens tur til at blive afprøvet .
God påske til dig og familien.
Hilsen en valdemarsro-fan ?
Hvor er det bare skønt at høre ♡ Tusind, tusind tak for din mægtig søde hilsen.
Rigtig god påske til jer.
Kh Ann-Christine
Sikke en fantastisk flot kage, som jeg er gået i gang med at lave ?. Dog er min citronfromage blevet lidt klumpet (hjælp!) og står på køl (og stivner!), mens den fine kage afkøler. Jeg skulle måske have ventet med at gå i gang med fromage, indtil kagen er afkølet, da jeg er bange for, at fromage stivner for meget.
Håber at kan præsentere et bare halvt så smukt resultat i morgen til min påskefrokost.
Og jeg vil tilslutte mig en anden brugers kommentar. Jeg taster også Valdemarsro.dk som noget af det første, når jeg skal finde inspiration til opskrifter ?.
Tusind tak, Helle! Ja, citronfromagen skal gerne direkte på kagen og ikke først ‘sætte sig’. Håber det gik godt og at du fik lavet en rigtig dejlig påskekage.
Tusind tak for din søde hilsen, det varmer ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
WOW….. denne kage lavede jeg til påskefrokosten Langfredag….nem at lave og smager bare himmelsk ??
Kh. Tina
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Allerførst: Tusind tak for en helt fantastisk blog. Min familie og jeg har fulgt med og afprøvet dine skønne opskrifter herinde nu i mange år. Vi er p.t. bosiddende i New Zealand, men det er fortsat dine opskrifter der dominerer og inspirerer mange af vores måltider – også selv om årstiderne er komplet omvendt….! Vi har begyndende efterår nu ?.
Og nu til mit spørgsmål – kan man tilberede kagen uden kage plast? Det er lykkedes mig på forunderlig vis at skaffe husblas, men ikke kage plast, og jeg vil så gerne lave denne kage til min datters 9 års fødselsdag i morgen.
Rigtig mange varme hilsner fra Pernille
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡ Det er så enormt hyggeligt når der følges med her på Valdemarsro rundt omkring fra forskellige steder i verden.
– Håber du ser det fine tip til alternativ til kageplast fra Susanne.
Rigtig god fornøjelse med kagen og stort tillykke med din datter.
Kh AC
Jeg brugte bagepapir, som jeg klippede til og tapede sammen i ringen et par steder. Det fungerede fint, synes jeg. – Super lækker kage, der fik mange roser – også uden plast.
Godt tip! Tusind tak for at dele og hjælpe ♡
Hvordan får man lettest kagen helt ud af springformen også væk fra bunden og over på et fad?
Jeg oplevede at den nemt blot kunne løftes af :)
Hej Ann-Christine!
Kæmpe tak for en masse inspiration fra din side – ALTID. Jeg har prøvet så mange af dine opskrifter, og det går bare så fint hver gang – hverdagsretter, brød, kager.. I næste weekend skal jeg lave en fødselsdagskage til min kærestes 30-års. Jeg vil give mig i kast med den noget hypede talkage, men jeg vil egentlig gerne have, at den ikke bare er flot men også lækker i smag. Derfor: Har du en kage, du tænker vil være god at tage udgangspunkt i i forhold til bunde og mousse? Tænker to lag kage og en holdbare mousse. Jeg er ok god til at freestyle, men hvis du nu havde en idé til en kage, der ville være et super udgangspunkt…… Håber på svar! God søndag :-)
Hej Mie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det bare super dejligt at høre ♡
Sikke en skøn plan! Jeg tænker, også at du sagtens kan bruge den kage i opskriften her, eller squashkage, bundene i denne chokoladelagkage, denne citronkage – jeg er sikker på at de alle kan blive super skønne med en dejlig mousse i.
Rigtig god fornøjelse med kagebagningen og forberedelserne til fødselsdagen :)
Kærlig hilsen
Ann-Chrisitne
Vil man kunne undvære/erstatte mandelmel? Vi har en allergiger i familien :-)
Hej Cecilie,
Du kan erstatte de 50 gram mandelmel med 40 g hvedemel.
Kh AC
Hej, hvad størrelse springform har du brugt til kagen? :)
Den er 20 cm :)
Hej! Vil så gerne prøve at lave denne kage, men bor i USA og kan ikke få husblas. Kan du et trick til at den alligevel kan laves? Kan jeg lave en fromage uden? Jeg håber ??
Kan du måske finde gelantinepulver i USA, det vil jeg næsten tro … og så tror jeg fint du kan eksperimentere med at erstatte fromagen med dette.
Kh AC
Vil man kunne smelte husblas i citronsaft som er varmet op, istedet for at smelte det over vandbad?
Hvis citronsaften er varm nok til det smelter, så ja :)
Hvis nu jeg gerne vil lave en glutenfri version, har du så et bud på, hvad jeg bruger i stedet for hvedemel? Jeg er en novice i glutenfri bagning (og bagning generelt ?), og kan ikke regne ud hvad der kunne give samme luftige struktur i kagen, som gluten gør det.
Jeg bager ikke selv glutenfrit, så har ikke eksperimenteret så meget med glutenfri mel, jeg må derfor være dig svar skyldig på dette :)
Virkelig smuk kage, og jeg er sikker på den smager fantastisk. Vi har dog nogle stykker i familien, der ikke synes om flødeskum. Tror du det ville blive alt for sødt med en osteglasur i stedet? Fx den du normalt smører gulerodskagen med, måske bare lidt tykkere.
Umiddelbart ville jeg ikke selv synes det passede helt så godt til citronfromagen med flødeostfrostning til citronfromagen … – men hvis jeg skulle gøre det ville jeg vælge samme frostning, som den jeg har brugt på mine påskemuffins :)
Rigtig god påske til jer
Kh AC
Jeg er vild med din Påskekage….lavede den sidste år til påske.
Kunne det tænktes at du på et tidspunkt ville lave en fransk citrontærte med marengslåg….den er jo også lækker og lidt ” påskeagtig ”
TAK for alle dine suveræne opskrifter. De bliver flittigt brugt..
Kh. T
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :) – og det er pudsigt du nævner fransk citrontærte, den er nemlig efterspurgt flittigt herhjemme af Johan og Julie efter vi fik en serveret for et par uger siden, så det kommer nok inden så længe ♡
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg står og skal til at bage denne lækre kage, og i den forbindelse har jeg et spørgsmål. Er det muligt at bruge en kagering i stedet for springformen, så længe den har samme størrelse?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej.
Hvis jeg vil lave din flotte påskekage i en bradepande skaldet så være dobbelt portion eller er det fint med en?
Vil lave den som en fodboldfødselsdagskage til min søn.
Tak for altid gode opskrifter.
Trine
Hej Trine,
Til en bradepande ville jeg bage 2-2,5 gange portionen her.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med forberedelserne til fødselsdagen♡
Kh AC
Hej
Jeg skal til og i gang med fromagen inden længe og er blevet i tvivl om størrelsen på citronerne. Jeg har købt to citroner, der ikke er overfladebehandlet, men de er noget større end de økocitroner jeg fandt i butikken – på størrelse med “almindelige” citroner. Skal jeg stadig bruge to, for nu ved jeg ikke hvor store de økocitroner, du bruger, er?
Tak for en lækker opskrift.
Mvh Janni
Hej Janni,
Det passer ca med 1/2 – 2/3 dl saft.
God fornøjelse med den
Kh AC
Tak for skønne opskrifter ?
Tænker du, at det er muligt at fryse kagen? Selve gulerodskagen er vel ingen problem, men kan man lægge den sammen med citronfromagen og derefter fryse den?
Hej Annemette – Forsøgte du at fryse den og hvordan gik det? Jeg påtænker at lave 12 mindre “coronavenlige” kager af denne slags til vores bryllup senere i april.
Tak for din søde hilsen :)
Jeg er ikke sikker på hvordan citronfromagen vil være efter optøning, men umiddelbart tror jeg ikke den fungere så godt til det.
Kh AC
Hvilken glutenfri mel kan jeg bruge isf alm hvedemel. Min kollega er allergisk overfor gluten
Spændende kombination, men som flere andre, så blev også min citronfromage klumpet. Man kan selvfølgeligt undersøge det på forhånd, men opskriften er i forvejen præget af mange trin og skift, så det fik jeg ikke gjort.
Et par enkle tips om håndtering af husblas, ville have gjort en forskel;
1. Blade skal iblødsættes separate, så der er afstand mellem bladene i det kolde vand
2. Husblas skal have den samme temperatur, når man blander det med øvrige ingredienser, så det ikke får temperaturchok (Opskriften angiver slet ikke om det skal være afkølet eller stadig `smeltevarmt`)
Så lidt en kikset, men lærerig start, herfra!
Hej
Jeg har kun en springform i str. 24 diameter (tror jeg det hedder) hvor meget skal jeg gange med for at opskriften passer
Mange hilsner Tina
Smuk kage, som smagte dejligt. Vi lavede den til påskefrokost her hjemme. Da vi skulle bestemme os for en påskedessert, sagde min dreng på 12: “Kig på Valdemarsro, der plejer jeg altid at kigge”. Det smilede jeg lidt af – tidligt at have gjort sig dén erfaring, men drengen har jo ret. Det bliver altid godt med dine opskrifter!
Kom til at bruge en lidt for stor form (23 cm), så kagen var ikke ret høj da den kom ud. Alligevel lod det sig fint gøre at dele den i 2 lækre svampede lagkagebunde, uden at de gik i stykker.
Jeg var lidt bekymret for at skulle flytte den færdige kage over på et fad, så i stedet for at sætte den i springformen, da den skulle samles, satte jeg den første bund direkte på dét krystalfad, som jeg ville servere på (altså uden bunden fra springformen) Hernæst satte jeg blot kageplast og springformens kant rundt om bunden og kunne fint samle kage sådan. Næste morgen kunne jeg blot fjerne kant og plast og så stod den fine kage klar på fadet til at blive pyntet – og jeg slap for “halsbrækkende” kageflytninger. Blot et tip jeg ville give videre:-)
Tak for lækker opskrift.
Hej Lene
Mange tusind tak for din søde hilsen, som også lige fik et dejligt smil frem på læben her :) Dejligt at høre kagen blev et hit
Og rigtig fint du deler det gode tip.
Rigtig god påske til jer.
Kh Ann-Christine
Den vil jeg helt sikkert bage, her i påsken 🐣 har dog et spørgsmål til fromagen.
Bruger du pasturiseret æggehvider/blommer?
Rigtig god fornøjelse med opskriften :)
Jeg har skrevet om rå/past. æg her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
God påske
Kh Ann-Christine
Mange tak for hurtigt svar 🌞
Hejsa jeg vil prøve at lave denne lækre kage i dag, er det rent flødeskum du har smurt den op med?
Rigtig god påske
Ja, det er helt som jeg har skrevet det i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse og god påske.
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro, mega lækker kage! Kan jeg samle den fuldstændigt, altså smøre den op med flødeskum og det hele, når jeg først skal bruge den i morgen? Eller skal det helst gøres lige inden servering?
Mange tak :)
Det kan du godt gøre dagen før servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man få salmonella, fra de rå æg i citronfromagen?
Ps. det er nok den smukkeste påske-kage jeg nogensinde har bagt
Årh hvor dejligt!
Kun hvis der er salmonella i de æg du bruger – og det er der heldigvis yderst sjældent i danske æg.
Jeg har skrevet om det her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/#past.aeg men uanset, så gør endelig det du har det bedst med.
Kh Ann-Christine
Hjælp mig lige – dejen skiller, nu for 2. gang. Første gang havde æg, gulerødder og smør ikke helt samme temp., men 2. gang havde de. Med samme resultat🥴
Jeg følger opskriften – pisker æg og smør..(men hvor længe, ved ikke om det har en afgørende effekt?). Herefter blander jeg et æg i af gangen, og det andet, som der står..
Hej Berit
Jeg har skrevet tips og årsag til dej der skiller her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
dejen kan sagtens reddes.
Kh Ann-Christine
Jeg er ked af at skrive det, men en kage der er sååkedelig vil jeg aldrig mere bage.
Er ellers stor fan af dine opskrifter, men den her lever ikke op til mine forventninger.
Hej Mona
Det er dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter, ellers – og det er jo selvfølgelig smag og behag, men jeg synes selv den smager super skønt af den saftige gulerodskage og sød/syrlige luftige citronfromage.
Om der kan være gået noget galt undervejs i bagningen og kagetilberedningen hos dig, siden du oplever den som kedelig skal jeg ikke kunne sige – ellers kan det blot være at denne kage ikke lige falder i din smag …
Kh Ann-Christine
Denne påskelagkage har nu de seneste år været blandt vores families påsketradition, og ALLE er vilde med den!
Den smager simpelthen bare så godt
God påske og tak for denne og dine mange andre opskrifter
Hvor er det dejligt at høre! -også en skøn tradition herhjemme :)
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Håber du har haft en dejlig påske
Kh Ann-Christine