Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paaskekage/ Afternoon tea Festmad, Fødselsdag, Kager og søde sager, Lagkage, Påskefrokost

Påskekage – gulerodslagkage med citronfromage

En smuk påskekage med en lille rede af påskeæg passer jo virkelig så fint til en lille hyggelig kaffeslabbares i påskeferien.

Kagen kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er den tilmed både nem at lave og nem at pynte med enkel fin pynt.

Min påskekage er bagt som en lækker gulerodslagkage med citronfromage og det giver en herligt let og luftig lagkage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et større kagebord.

Se alle mine påskeopskrifter her >>

PT7HPT60M8

Påskekage - gulerodslagkage med citronfromage

Tid i alt7 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Gulerodskage
  • 300 g gulerod, groftrevet
  • 120 g smør, blødt
  • 175 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • Citronfromage
  • 5 ark husblas
  • 3 æggeblomme
  • 3 æggehvide
  • 80 g sukker
  • 2 øko citron, saft og skal herfra
  • 1,50 dl piskefløde
  • Derudover
  • 2 dl piskefløde
  • 6 stængler frisk rosmarin
  • påskeæg til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gulerodslagkage
Pisk smør og sukker sammen, rør æg, gulerødder og mandelmel i dejen.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt. Vend de to blandinger sammen og kom dejen

i en smurt springform, på cirka 20 cm i diameter og bag lagkagebundene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.

Citronfromage
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 min.

Kram vandet fra husblassen og forbered et vandbad. Sæt en skål i en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen, sluk for vandet og rør rundt i husblassen, til den er smeltet, hvorefter skålen med husblas tages op af det varme vand.

Pisk æggeblommer, sukker og revet citronskal med en håndmikser i en ren skål til helt lys, luftig æggesnaps uden sukkerkorn.

Pisk husblas sammen med citronsaft og hæld derefter husblas og citron langsomt i æggemassen, men der konstant piskes grundigt med håndmikseren, til det er jævnt fordelt.

I en anden skål piskes flødeskum luftigt og vendes derefter i æggemassen med en dejskraber – pas på at der ikke slåes for meget luft ud af flødeskummet.

Vask skål og piskekroge grundigt af og tør begge dele godt af. Pisk nu æggehviderne helt fuldstændig stive med en ren håndmikser. Kom to spsk. af den stiftpiskede æggehvide i citronformagen, rør det nænsomt sammen og vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i, uden at slå luften ud af blandingen.

Saml påskekagen
Skær gulerodskagen op i to lagkagebunde.

Fordel kageplast i den rengjort springform (der blev brugt til at bage kagen i) og kom først en gulerodslagkagebund i, halvdelen af citronfromagen, en lagkagebund lægges forsigtigt oven på, den sidste halvdel af citronfromage fordeles oven på. Stil på køl i minimum 3-4 timer – eller til dage efter.

Pynt kagen
Åben springformen og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagen, som placeres på et fad. Pisk flødeskum og smør kagens sider op med flødeskum.

Pynt med rosmaringrene formet til en lille påskerede, påskeæg og glimmer.