Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paaskekage/ Afternoon tea Festmad, Fødselsdag, Kager og søde sager, Lagkage, Påskefrokost

Påskekage

En smuk påskekage med en lille rede af påskeæg passer jo virkelig så fint til en lille hyggelig kaffeslabbares i påskeferien.

Kagen kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er den tilmed både nem at lave og nem at pynte med enkel fin pynt.

Min påskekage er bagt som en lækker gulerodslagkage med citronfromage og det giver en herligt let og luftig lagkage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et større kagebord.

Se alle mine påskeopskrifter her >>

Påskekage - gulerodslagkage med citronfromage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT7HPT60M8
Ingredienser
  • Gulerodskage
  • 120 g smør, blødt
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 300 g gulerod, groftrevet
  • Citronfromage
  • 5 ark husblas
  • 3 æggeblomme
  • 3 æggehvide
  • 80 g sukker
  • 1,50 dl citronsaft
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1,50 dl piskefløde
  • Derudover
  • 2 dl piskefløde
  • 6 stængler frisk rosmarin
  • påskeæg til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gulerodslagkage
Pisk smør og sukker sammen, og pisk derefter æg i et ad gangen til alle æggene er brugt.  Rør mandelmel i dejen.

Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Vend tilsidst gulerødderne i.

Kom dejen i en smurt springform, på cirka 20 cm i diameter og bag lagkagebundene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af i formen.

Citronfromage
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 min.

Kram vandet fra husblassen og smelt husblassen i en lille kasserolle ved lav varme. Tag gryden af varmen, så snart husblassen er smeltet og rør citronsaften i. Rør det godt sammen.

Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål til de danner toppe. Stil skålen til side mens resten gøres klar.

Pisk æggeblommer, sukker og fintrevet citronskal i en anden ren skål til helt lys, luftig æggesnaps uden sukkerkorn.

Rør først 2 spsk æggesnaps i gryden med husblas- og citronblandingen. Rør det godt sammen til det er helt ensartet og pisk derefter denne blanding i æggemassen.

Pisk flødeskum luftigt i en ren skål og vend den i æggemassen med en dejskraber – pas på ikke at slå for meget luft ud af flødeskummet. Vend derefter først 1/4 af de luftige æggerhvider i citronfromagen og vend derefter forsigtigt resten i.

Saml påskekagen
Skær gulerodskagen op i to lagkagebunde.

Fordel kageplast i den rengjort springform (der blev brugt til at bage kagen i) og kom først en gulerodslagkagebund i, halvdelen af citronfromagen, en lagkagebund lægges forsigtigt oven på, den sidste halvdel af citronfromage fordeles oven på. Stil på køl i minimum 4 timer – eller til dage efter.

Pynt kagen
Åben springformen og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagen, som placeres på et fad. Pisk flødeskum og smør kagens sider op med flødeskum.

Pynt med rosmaringrene formet til en lille påskerede, påskeæg og glimmer.