Lammekrone med ovnbagte rosmarin kartofler
Lammekrone er perfekt til påskemiddagen og her er opskriften lavet med rosmarin og hvidløg, som passer perfekt til det gode lammekød – og tilmed med super lækre rosmarin kartofler til, som også snildt kan serveres til mange andre gode retter.
Smørmør lammekrone med rosmarin kartofler, som seriøst er noget af det bedste, jeg har smagt længe.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lammekrone med ovnbagte rosmarinkartofler
- Lammekrone
- 2 lammekrone
- 3 spsk frisk rosmarin, nålene
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk flagesalt
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- Rosmarin kartofler
- 1 kg kartofler, skrællede og skåret i skiver
- 4 gulerødder, skrællede og skåret i skiver
- 2 spsk olivenolie
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk frisk rosmarin
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lammekrone med rosmarin
Dup lammekronen med køkkenrulle, så den er helt tør, rids derefter fedtet i ternet harlekinmønster, prøv kun at skære igennem så det går lige ned til kødet, men uden at ridse i kødet.
Kom salt, hvidløg og rosmarin i en morter og stød til grøn duftende rosmarinsalt.
Bland med peber og gnid lammekronen med blandingen, så det kommer godt ned i de ridsede tern.
Kom lammekronen i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft med fedtsiden op i 20-30 minutter (afhængig af hvor rød/rosa/gennemstegt den skal være) Vores fik 24-25 minutter.
Lad derefter hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud.
Rosmarin kartofler
Kom rosmarin og salt i en morter og stød det grundigt til en flot grøn rosmarinsalt.
Smør et ovnfast fad med en smule olivenolie og vend derefter kartoffelskiver, gulerodsskiver, knust hvidløg, løgringe grundigt med olivenolie og rosmarinsalt, samt friskværnet peber.
Anret i det ovnfastefad og kom små smørklatter over anretningen.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft og bag i 40-45 minutter til kartoflerne er møre.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for dine altid gode opskrifter, men jeg savner noget sovs, og ikke bare en gang dip.
Hvad tænker du om en vildtsovs med tyttebær/ribsgele eller har du noget der passer bedre.
Jeg kunne godt bruge en opskrift hvor du laver lammekrone på en grill. Det tænker jeg nemlig at gøre nytårsaften. Godt nytår.
Det er også lækkert på grill og du kan fint grille denne i stedet for ovn. Jeg ville gå med 1-3 minutter på direkte varme og derefter indirekte varme.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvor lyder det lækkert!
Ét spørgsmål: Hvad svarer 175°C i en varmluftovn, til i en gasovn?
Sådan ca
Mvh. John Johansen
Hej John,
Det skal jeg ikke kunne sige, men har skrevet lidt om varmluft vs alm over/undervarme her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under bagning
måske du kan bruge det som vejledning :)
Kh AC