Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskals-tzatziki/

Spidskåls-tzatziki

Jeg elsker at spise kål. Gerne rå i fine tynde strimler vendt i en god dressing, let sauteret, dampet eller som her, hvor kålen drysses med salt og trækker væde i nogle timer. Jeg servere spidskålstzatziki som tilbehør til kyllingefrikadeller, almindelige frikadeller, til fyld i tortilla med laks, boller i karry,  en laksebøf osv. Ja, spidskålstzatzikien kan rent faktisk passe perfekt til rigtig mange retter.

Det er en smagssag hvor fint hakket den skal være. Jeg elsker den med lidt bid, mens børnene foretrækker den helt fint hakket. Det er heldigvis ret nemt at lave to portioner på en gang, så alle er glade.

PT2H

Spidskåls-tzatziki

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade på spidskålet og smid dem ud. Snit spidskålet i passende strimler. Det er en smagssag hvor grov den ønskes. Jeg elsker at der er bid i og snitter den derfor i fine lange strimler. Ønsker du den finere, så hak den lidt ekstra. Kom al den snittede spidskål i en skål og drys 1/2 dl salt over. Vend godt rundt. Lad det stå og trække i 1-2 timer. Vrid det godt og skyl det 4-5 gange med rigeligt rent vand. Rør drænet yoghurt, presset hvidløg og peber sammen. Vend rundt i spidskålen og server som tilbehør. Tzatzikien kan sagtens laves nogle timer før man skal spise.
(Opskrift til 4-6 personer)