Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskals-tzatziki/

Spidskåls-tzatziki

Jeg elsker at spise kål. Gerne rå i fine tynde strimler vendt i en god dressing, let sauteret, dampet eller som her, hvor kålen drysses med salt og trækker væde i nogle timer. Jeg servere spidskålstzatziki som tilbehør til kyllingefrikadeller, almindelige frikadeller, til fyld i tortilla med laks, boller i karry,  en laksebøf osv. Ja, spidskålstzatzikien kan rent faktisk passe perfekt til rigtig mange retter.

Det er en smagssag hvor fint hakket den skal være. Jeg elsker den med lidt bid, mens børnene foretrækker den helt fint hakket. Det er heldigvis ret nemt at lave to portioner på en gang, så alle er glade.

PT60Mter

Spidskål tzatziki

4 pers.    60 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Kom den snittede spidskål i en skål og drys salt over.

Vend godt rundt og lad den saltede kål stå og trække i 30 minutter.

Masser den saltede kål med hænderne og vrid al overskydende væde fra, og lad den dryppe godt af i en sigte.

Rør drænet yoghurt, presset hvidløg og peber sammen.

Vend rundt i spidskålen og server som tilbehør.